Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By GTS
#201985 Ποιο Α3 ειχες; Το δευτερο Α3 το οδηγησα σε 2 λιτρο τουρμπο και DSG το 2005 και οκ μου φανηκε. Οχι σαν το μινι αλλα το πρωτο μινι βγηξε αναξιοπιστο.

Οταν πρωτοβγηκε για λιγο μου αρεσε το Σιροκο αλλα λογω που ειχα καει με VW δεν το σκεφτηκα σοβαρα. Το 147 ηταν καλυτερο σιγουρα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
morpheus έγραψε:Καλή χρονιά σε όλους. :)
dimik έγραψε:Αυτά όμως είναι καθαρά γούστα και δεν έχουν να κάνουν με επιδόσεις κλπ τις οποίες στο φινάλε στο 90% της χρήσης ενός αυτοκινήτου δεν έχουν και τόσο σημασία.

Δεν μιλάω για σένα, αφού ξεκαθαρίζεις ευθέως τις απαιτήσεις σου, αλλά υπάρχει μια κατηγορία οδηγών -όχι μικρή αλλά σίγουρα μειοψηφία- όπου το 90% της χρήσης είναι αυτά ακριβώς τα "κλπ" (και δεν αναφέρομαι μόνο σε επιδόσεις).
Αυτοί, όσο και αν ακούγεται υπερβολικό και χαζό, απλώς υποφέρουν στο λάθος αυτοκίνητο.
Γιατί και εγώ είμαι μεγάλος sucker για την εμφάνιση του αυτοκινήτου (ο βασικότερος λόγος που δεν πήρα κάποτε Evo) αλλά ότι και να λέμε το αυτοκίνητο το οδηγείς πολύ περισσότερο απ'οτι το κοιτάς (εκτός αν μας νοιάζει -κυρίως- τι κοιτάνε οι άλλοι σε μας οπότε πάμε σε άλλη κατηγορία "car enthusiast").

Εγώ έχω μεγάλο κόλλημα με το εσωτερικό πρώτα από όλα γιατί αυτό βλέπω και αισθάνομαι πρώτα σε ένα αυτοκίνητο, από εκεί και πέρα θεωρώ ότι όλα τα αυτοκίνητα μιας κατηγορίας τιμής και πάνω είναι αξιοπρεπέστατα στην οδική τους συμπεριφορά και οι επιδόσεις στην κατηγορία 130-160 ίππων είναι παραπλήσιες, τόσο ώστε σε καθημερινές μετακινήσεις και σε ταξίδια να μην κάνουν διαφορά. Σαφώς από εκεί και πέρα μετράνε για μένα και επιπλέον πράγματα όπως ηχομόνωση, άνεση αναρτήσεων, κόστη (αγοράς-συντήρησης). Το να ψάχνω όμως ποιο έχει 2 δέκατα καλύτερο ρεπρίζ και ποιο έχει "ψυχή" ή "άσθηση" στο τιμόνι και να παραβλέπω το ντεκαβλέ (για μένα πάντα) εσωτερικό δεν υφίσταται. Το απ' έξω και πως το βλέπουν οι άλλοι πολύ απλά δεν με ενδιαφέρει.
π.χ θα αγόραζα άνετα Juke 1.6 190ps γιατί μπήκα μέσα σε ένα υπερεξοπλισμένο και το λάτρεψα, είναι αρκούντως γρήγορο και άνετο όπως επίσης και πρακτικό λόγο ύψους αλλά και με οικονομική συντήρηση και αγορά.

morpheus έγραψε:
Κίκιζας . έγραψε:Mα το ειπα ευθαρσως :lol: , ειμαι θυμα της εμφανισης... :oops:
Απο την αλλη αυτο που βλεπεις εσυ ως "εντονα μειονεκτηματα" εγω το εβλεπα ως απλα "ουτε κρυο, ουτε ζεστη"

Το θέμα είναι ., όπως ανέφερα παραπάνω, ότι σε μια κατηγορία οδηγών (στην οποία απ'οτι έχω καταλάβει -μπορεί και λανθασμένα- ανήκεις και εσύ) αυτό το "ούτε κρύο ούτε ζέστη" γίνεται πολύ γρήγορα βαρεμάρα σε βαθμό εγκεφαλικής βλάβης...
Το αυτοκίνητο πρέπει να μας φτιάχνει, από την ώρα που το κοιτάμε, όταν ανοίγουμε την πόρτα και μπαίνουμε μέσα και φυσικά όσο το οδηγούμε... είτε πάμε στο σουπερμάρκετ για ψώνια, είτε το ξεζουμίζουμε σε κάποια καυλαντιστική διαδρομή...
Και το Scirocco δεν κάνει τίποτα από τα 2...
Τιμόνι απαράδεκτο, αίσθηση και feedback ανύπαρκτa, προδιάθεση για παιχνίδι αντιστοιχη με ηλικιωμενο σε καταστολή και rewarding όταν το κυνηγήσεις που περιορίζεται στη λεξη δυσανασχέτηση, turn-in από τα χειρότερα που έχω βιώσει σε αυτοκίνητο που πλασάρεται ως σπορτιφ και γενικά nimbleness και αντανακλαστικά δέντρου.
Ναι έχει καλό πάτημα (σε ευνουχιστικό για τα υπόλοιπα βαθμό) όπως και πολλά αυτοκίνητα τα τελευταία 15 χρόνια και είναι όντως ωραίο για την κατηγορία του εξωτερικά (στον αντίποδα έχει ένα από τα πιο βαρετά και άγευστα interior).

Μπορεί να μοιάζουν υπερβολικά τα παραπάνω αλλά είναι πραγματικά ότι ακριβώς βιώνω κάθε φορά που τα τελευταία 5 χρόνια παίρνω το Scirocco που υπάρχει στην οικογένεια (το οποίο είναι όπως το "καλό" που περιέγραψες παραπάνω +μαγνητοροϊκή ανάρτηση).

Επειδή λοιπόν την έχω πατήσει στο παρελθόν με αυτό το -ούτε κρύο ούτε ζέστη- έχοντας κάνει την μεγαλύτερη πατάτα σε επιλογή αυτοκινήτου...
Συγκεκριμένα όταν έδωσα την 147 και πήρα το Α3 mkII... στην αρχή, αφού το έστρωσα ευλαβικά και άρχισα να το οδηγώ πραγματικά, μου άρεσε εμφανισιακά (εντάξει όχι όσο η 147) και προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου ότι "έλα μωρέ εντάξει" "μια χαρά είναι" μπλα μπλα μπλα...
6 (έξι) μήνες άντεξα... τον Ιούνιο του 2004 το πούλησα, πήρα το πρώτο μου τοτε MCS και το χαμόγελο ξαναγύρισε φαρδύ πλατύ... :s_biggrin

Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι το Α3 ήταν κακό αυτοκίνητο... άψογο ήταν και στον κατάλληλο άνθρωπο θα το πρότεινα με κλειστά μάτια... εγώ δεν ήμουν ο κατάλληλος άνθρωπος και αν μπορούσα με κάποιο μαγικό τρόπο να το ξέρω από πρίν, θα είχα γλυτώσει και χρήμα και την ψυχική οδύνη... :vava:

Για το turn in έχεις μεγάλο δίκιο αρκετές φορές κόντεψα να αγκαλιάσω δέντρο, αλλά ακόμα και τώρα που το οδηγώ σπάνια, μου λείπει, το εσωτερικό για τους λάτρεις του "τευτονικού" ρυθμού είναι άπαιχτο ειδικά με το σπορ πακέτο και τον μαύρο ουρανό με μεγάλο συν τα καθίσματα και το τιμόνι.
Το Golf αλλά και το Μινι που έχω τα θεωρώ σαφώς χειρότερα στο εσωτερικό αλλά ακόμα και στην 320 Ε90 που μπαίνω συχνά ενώ μου αρέσει γενικά το εσωτερικό και τα καθίσματα θεωρώ όχι τοσο όμορφο το τιμόνι και σαφώς άσχημη την κονσόλα με τα χειριστήρια του ραδιοσιντι και του κλιματισμού. Μια μεγαλύτερη έγχρωμη οθόνη στην θέση της και μεγαλύτερα χειριστήρια θα την έκαναν σουπερ στα μάτια μου.

Σε ότι αφορά τις καυλαντίστικες διαδρομές ίσως επειδή οδηγώ μοτοσυκλέτα και γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι πίσω από την στροφή κρύβεται ο αναπάντεχος κίνδυνος προτιμώ με τα χίλια αυτοκίνητο που "πατάει" σαν τρένο και με πάει γρηγορότερα από την πλειοψηφία στον προορισμό μου και με σχετική ασφάλεια. Ειδικά δε αν μπορώ να προσπεράσω άνετα σχεδόν ότι συναντάω στον δρόμο χωρίς να ζοριστώ ακούγοντας χαλαρά την μουσικούλα μου δεν με ενδιαφέρει αν το αυτοκίνητο έχει ανύπαρκτο feedback κλπ, μου αρκεί να νιώθω ωραία και άνετα μέσα με ταχύτητες άνω του ΜΟ.

Το Μινι πχ είναι αρκετά καυλαντίστικο και το ESP δουλεύει υπερωρίες κάθε φορά που το οδηγάω, αλλά άνετος δεν νιώθω σε καμιά περίπτωση, κοπανάει, μουγκρίζει, είναι στριμώκωλο, το τιμόνι δεν είναι αρκετά χοντρό, ο συμπλέκτης είναι σκληρός κοκ, με το Golf δεν θα καυλαντίσω τόσο αλλά και πάλι θα μπω στο roundabout με μεγαλύτερη ταχύτητα από το φυσιολογικό, πάλι θα κάνω την στραβοτιμονιά στην στροφή ή θα βγω για γρήγορη προσπέραση με πολύ μικρότερο κόπο όμως.

Έχεις απόλυτο δίκιο λοιπόν ότι ο καθένας έχει τελείως διαφορετικό αυτοκίνητο στο μυαλό του σαν "ιδανικό" και ψάχνει διαφορετικά πράγματα.
Η εταιρεία που θα καταφέρει να προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερους αγοραστές και τις ανάγκες τους θα έχει και τις μεγαλύτερες πωλήσεις, για αυτό η Toyota με τους απλούς ανθρωπομεταφορείς της σκίζει και ακολουθούν οι υπόλοιπες mainstream όπως η VW. Η AR δυστυχώς πάει να πουλήσει μεταξωτές κορδέλες αλλά τον παλμό της αγοράς με ένα αυτοκίνητο που τα κάνει όλα αλλά μέτρια δεν έχει καταφέρει να τον πιάσει. Σκίζει από design, από "ψυχή" και αίσθηση αλλά ο περισσότερος κόσμος δεν τα κοιτάζει καν αυτά, για να μην πω ότι δεν ξέρει καν τι είναι.
Άβαταρ μέλους
By Arrow
elvet έγραψε:
Arrow έγραψε:αν σε petrolhead forum δεν έχει αγοραστεί ένα ρουλεμαν αλφα εδώ και αρκετό καιρό δεν είναι τυχαίο....εδώ πωλούνται 3αρες 10ετιας με περισσότερη ευκολία.... :ninja:

...κι ένα που αγoράστηκε, αποκτήθηκε ως οικογενειακό SW :s_sorry :s_sorry

Με το μπαρδον σε ξεχασα, τουλάχιστον η άλφα σου βλέπεται ακόμα και μετά από τόσα χρόνια αν είναι μάλιστα σε καλή κατάσταση.

Ο χαιφαι πρέπει να έγραψε ότι το σιρόκο γέρασε άσχημα, απόψεις βέβαια ειναι αυτές αλλά imho αν γέρασε το σιρόκο την 1 εκείνης της εποχής τη θαψαμε, τη ξεθαψαμε και φτιαξαμε με τις πλάκες το ΑΠΘ (χωρίς καμία εχθρική διάθεση)
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#202067 Παλι φτασαμε σε τοπικο της AR να μιλαμε για Scirocco... :lol:

@morpheus
Mια παλαιοτερη ανασκαφη απο το αλλο Forum, μαζι με καποια δικα μου ερωτηματικα...

Κίκιζας . έγραψε:
morpheus έγραψε:
Κάβουρας έγραψε:Σιγά τον πολυέλαιο είτε βγαίνει είτε όχι. Όταν πας/τρέχεις με γραμμές στα @@ σου είτε βγαίνει είτε όχι το ESP.

Σε καποια αυτοκίνητα επεμβαίνει ενοχλητικά το esp ακόμη και με γραμμές.
Πόσο μάλλον όταν δεν πηγαίνεις με γραμμές (κάτι το οποίο όμως θα σου φαίνεται μάλλον σπάνιο/παράξενο κρίνοντας απο το παραπάνω σχολιο σου).

Απο εκεί και πέρα, το πρόβλημα του Sirocco στον τομέα διασκέδαση (έτσι όπως την εννοούμε τουλάχιστον κάποιοι) ΔΕΝ είναι το αν απενεργοποιείται τελείως το ESP ή όχι.
Είναι τέτοιο το στήσιμο του που σχεδόν σε αναγκάζει να πηγάινεις με γραμμές (και είναι βράχος με αυτό το στυλ)... οτιδήποτε άλλο προσπαθήσεις να του εκμαιεύσεις απλά δεν θα το πάρεις ποτέ...
Υπάρχουν αυτοκίνητα που είναι πολυ πιο διασκεδαστικά και άμεσα με το ESP ΟΝ απ'ότι το Scirocco με το ESP OFF.

Δεν ξερω ποιας χρονολογιας εκδοση εχεις/ειχες, παντως επειδη ειχε τυχει να οδηγησω και ΜΥ2009, αλλα και MY2010, καποια απο τα δευτερα ειδικα, που ειχαν XDS, με το γνωστο σπορ πακετο και τις φαρδιες 17αρες, αλλα που δεν φορουσαν, οπως συνηθως τα προηγουμενα με σπορ πακετο, bridgestone 050, ειχαν αισθητες διαφορες οταν πιεζονταν στο οριο...

Τουλαχιστον κατα την δικη μου διαπιστωση, τα MY2009 με το προηγουμενης γενιας συστημα EDS και τα bridge 050, που αργουσαν ενοχλητικα να ζεσταθουν, παρουσιαζαν μια αρχικη -σχεδον απροσμενη- υποστροφη, και επειτα απο αρκετο χρονο ζεσταματος, σε οδηγηση με γραμμες ειτε αρχιζε να γλυστραει ελαφρως με τα 4, για να μπει αμεσα το ESP, ειτε μετα απο λιγο με πιο επιθετικο στριψιμο, γυρναγε ελαχιστα το πισω μερος, για να ξαναμπει το ESP, αμεσα και εντονα.

Στα ΜΥ2010 και επειτα μοντελα που ειχαν XDS (τουλαχιστον αυτο που επεσε στα χερια μου)
και αλλη μαρκα-τυπο ελαστικων απο τα bridge, τα αποτελεσματα ηταν διαφορετικα. Σχεδον ανυπαρκτη αρχικη υποστροφη, πολυ καλυτερη ακριβεια και "βιδωμενο" εμπρος μερος, (ειδικα οταν τα λαστιχα ειχαν ζεσταθει) και ουσιαστικα μια ελαχιστη δυνατοτητα "ελαφρωματος" της ουρας...
Σε αυτη την βαση, για αυτες τις αντιδρασεις, η πληρης δυνατοτητα απενεργοποιησης μονο θετικη ειναι, για περισσοτερη ευχαριστηση και παιχνιδι, κατι που ηδη καποιοι κατοχοι, εχουν διαπιστωσει στα scirocco τους... :)

Σαφως και υπαρχουν πιο διασκεδαστικα αυτοκινητα απο το rocco, οχι μονο λογω στησιματος ομως, (τουλαχιστον στα μεταγενεστερα μοντελα οπως ανεφερα) αλλα και λογω πιο πρωιμης και πιο αποτομης συγκριτικα παρεμβασης του συγκεκριμενου ESP...

...η συνεχεια εδω: http://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic. ... 5#p2617392

Nα προσθεσω οτι αφενως ΔΕΝ εχω οδηγησει Scirocco με ενεργητικη αναρτηση, αφετερου, εχει επιπωθει, εχω διαβασει απο καποια ξενα reviews στο παρελθον, -δεν ξερω εαν ισχυει βεβαια- οτι σε ενα βαθμο αυτου του ειδους η αναρτηση παροτι προσφερει τα προφανη πλεονεκτηματα, απο την αλλη στερει πληροφορησης, σε σχεση με την παθητικη σπορ...
Στα του εσωτερικου, σε προσωπικο επιπεδο ημουν απολυτως ικανοποιημενος, μεχρι εκστασιασμενος :lol: , στην ενδεχομενη επιλογη σπορ πακετου με επενδυση αλκανταρα καθισματων σε καφε χρωμα :inlove: , και καφε ραφες σε τιμονι, χειροφρενο. Επισης piano black στην κεντρικη κονσολα.
Μαζι με ολα αυτα, αν προσθεσεις οτι συνειδητοποιημενα ειχα μια φιλοσοφια που προσσεγιζει περισσοτερο αυτα που λεει και ο dimik στην τελευταια δημοσιευση του, ισως να "στρογγυλευει" λιγο η φαση...

Ισως παλι και οχι... :lol:
Αυτα ομως ΤΟΤΕ. Σημερα αν με ρωταγες, ακομα και στα 12-15κ ευρω για μτχ scirocco σχεδον οπως ακριβως το θελω να το εβρισκα, δεν θα το ψωνιζα, θα κοιταζα R56 με μπλοκε.
Για καινουργιο 2λιτρο 220ps, στα 27,5κ ευρω με τις προσφορες, ουτε λογος, παροτι σιγουρα ιδανικο μοτερ για το σασι, και επισημως πλεον με πληρως απενεργοποιουμενο ESP.

Απο AR εκεινη την εποχη, ενω οδηγικα η Giulietta 170 ηταν οτι καλυτερο για τα γουστα μου, εμφανισιακα, απ' εξω κυριως δεν ψαρωνα, δεν με τραβαγε...
Η Mito QV απο την αλλη, μου εκανε κλικ, ΑΛΛΑ εκει μου τα χαλαγε το χειροτερο τιμονι απο Giulietta, και η λαθος ρυθμισμενη imo αναρτηση απο το εργοστασιο, αφου ενιωθα τα ελατηρια να λειτουργουν περισσοτερο απο τα αμορτισερ, μαζι και με το αυξημενο υψος απο το εδαφος (κατσικακι... :svivhaha: ) και ολα αυτα σε ολοκαινουργια QV που ειχα "βουτηξει" μονος για καμποση ωρα σε Φιλοθεη-Γαλατσιου...
Οι δε πολυ περιορισμενοι χωροι πισω, βοηθησαν ακομα περισσοτερο στην -τοτε- απορριψη.

Για την ιστορια, στην κατηγορια των μικρων GTI, απο αυτα που υπηρχαν στην αγορα, και εφοσον μιλαγαμε για απολυτως εργοστασιακη επιλογη, χωρις ψαξιματα και σκαλισματα, αυτο που με κερδισε ηταν το Citroen DS3 THP...
H Μito QV παρολα αυτα ενιωθα οτι ισως ηταν ιδανικη επιλογη, (μοτερ-κιβωτιο-φρενα :metalo: ) αλλα με καμποσο ψαξιμο και αλλαγη σε αναρτησεις, με ενα παραλληλο ελαφρυ χαμηλωμα...
Τελευταία επεξεργασία από Κίκιζας Γρηγόρης και 01 Ιαν 2016, 22:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Arrow έγραψε:
elvet έγραψε:
Arrow έγραψε:αν σε petrolhead forum δεν έχει αγοραστεί ένα ρουλεμαν αλφα εδώ και αρκετό καιρό δεν είναι τυχαίο....εδώ πωλούνται 3αρες 10ετιας με περισσότερη ευκολία.... :ninja:

...κι ένα που αγoράστηκε, αποκτήθηκε ως οικογενειακό SW :s_sorry :s_sorry

Με το μπαρδον σε ξεχασα, τουλάχιστον η άλφα σου βλέπεται ακόμα και μετά από τόσα χρόνια αν είναι μάλιστα σε καλή κατάσταση.

Ο χαιφαι πρέπει να έγραψε ότι το σιρόκο γέρασε άσχημα, απόψεις βέβαια ειναι αυτές αλλά imho αν γέρασε το σιρόκο την 1 εκείνης της εποχής τη θαψαμε, τη ξεθαψαμε και φτιαξαμε με τις πλάκες το ΑΠΘ (χωρίς καμία εχθρική διάθεση)

Μα δεν υπάρχει θέμα, προσωπικές απόψεις είναι αυτές. Εμένα η δική μου μου φαίνεται ακόμη όμορφη, ενώ το Scirocco δεν μου άρεσε ποτέ.
Επίσης η 1 πρώτης γενιάς ουσιαστικά έμεινε απαράλλαχτη όλα τα χρόνια, αφού και οι αλλαγές στο facelift ήταν ανεπαίσθητες, όταν η 2ης γενιάς έγινε αγνώριστη μπρος πίσω...
Εξακολουθώ να λέω πάντως πως μεταξύ των δύο, ακόμη και σήμερα σαν μεταχειρισμένα που έχει αναστραφεί η αξία τους, παραμένει η 1 ένα καλύτερο και πιο επιθυμητό αυτοκίνητο (για εμένα πάντα).
Αντίστοιχη Alfa πρόσφατη, μόνον η 159 TBi, άντε και η MiTo QV.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#202675 Εικόνα

Όταν βλέπεις φωτογραφία της πρώην με τον νυν...

Διαβάζω και ποστ Μπούσου και θέλω βόλτα γμτ...
:inlove: :inlove: :inlove:
Άβαταρ μέλους
By italakias
#202688 Δυο πραματα δεν μου αρεσουν στην 147.
Η πενταθυρη εκδοση και το πισω μερος της .
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#202691 Βαλε γυαλια

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
Άβαταρ μέλους
By italakias
#202694 Ναι γιατι θε πρεπε ντε και καλα να μαρεσει παντου.
Ασε μας ρε φιλε.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
EDDIE_147 έγραψε:Όταν βλέπεις φωτογραφία της πρώην με τον νυν...

Δε σε βλέπω καλά, Έντυε παιδί μου... :oops:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#202814 Ακολουθεί σεντονάκι...

Έχω φίλο (πρώην) κολλητό, διπλανός μου απ' το Λύκειο και με τον οποίον είμασταν κώλος και βρακί μέχρι και τα 25-26 μας. Άρρωστοι και δύο με τα αυτοκίνητα, με άπειρες ώρες "τσακωμών" με το περιοδικό κάτω απ΄ το θρανίο αλλά και αργότερα στα φοιτητικά μας χρόνια. Αουντάκιας αυτός, αλφίστας εγώ.

Με τα πολλά μας τα χει φέρει αρκετά καλά η τύχη όλα αυτά τα χρόνια, εκείνος με Golf V GT (από τα πρώτα στην Ελλάδα) εγώ με τις 147 μου. Τα πρώτα 1-2 χρόνια αποθέωση για το Golf (δεν ήταν και ψωμοτύρι τα 170hp τότε) και τι αμαξάρα είναι αυτή και που να τα δουν αυτά στην Alfa κτλ κτλ. Παράλληλα όμως 3μπουρδελο το Golf, δούλευε κανονικά μία στο τόσο ενώ παράλληλα είχαμε αραιώσει πολυ τη συχνότητα που τα λέγαμε με τον κολλητό και δεν μάθαινα νέα από το μέτωπο του γκαράζ του. Να μην τα πολυλογώ τη θέση του Golf (που του χε βγάλει την ψυχή) είχε πάρει ένα Polo 1.2TSI μιας και είχαν αδυνατίσει οι αγελάδες στη δουλειά και έψαχνε κάτι με χαμηλότερο μίσθωμα. Άλλο 3μπουρδελο και το Polo αλλά λήγει κι αυτουνού η 3ετία και πέφτει πάνω σε εποχή (2013-14) με πολλές επιστροφές στις εταιρίες μισθώσεων. Πάνω στο ψάξιμο, λοιπόν, για τον αντικαταστάτη του Polo, βρίσκει στην Avis μαύρη Giulietta 170hp TCT από επιστροφή με 40.000χλμ. Μίσθωμα σχεδόν όσο το Polo, οπότε κάνει την καρδιά του πέτρα και την παίρνει.

Βρισκόμαστε, λοιπόν, προχθές σε μια ετήσια καθιερωμένη μάζωξη που κάνουμε και αναπόφευκτα πάει η κουβέντα στο αμάξι. Σημειωτέον είχαμε ξαναβρεθεί τέλη Ιουνίου στο γάμο του κουμπάρου μου και έκραζε αβέρτα τη Giulietta και τι χρέπι πήγα και πήρα και άντε να λήξει η 3ετια κτλ. Προχθές και ενώ τον ψήνω να την πάρω μια βόλτα από Μαρούσι προς Χαλάνδρι, αρχίζει μόνος του να μου λεει κάτι τύπου "ωραία δεν πάει?" και "από ανάρτηση αν κι έχει sport pack, καλή δεν είναι?". Την ψιλιάζομαι τη δουλειά και του λέω τι έγινε μεγάλε? Την πατήσαμε με την Alfa? Άλλα δεν μου έλεγες στο γάμο? Ναι μου λέει και ξέρεις τελικά το είχα παρεξηγήσει το αμάξι και όσο πιο πολύ χρόνο περνάω μαζί του τόσο το ερωτεύομαι! Επι λέξη! Αφού το ψιλοκηνυγάμε εκεί Σ. Λούη και όντως το είχα ξεχάσει πόσο καλό αμάξι είναι, με αποτελειώνει: "φίλε τώρα κατάλαβα τι βρίσκατε στις Alfa τόσο καιρό. Παίζει ότι δύσκολα θα ξαναπάρω άλλο αμάξι εκτός από Alfa. Μέχρι το περίπτερο πάω για τσιγάρα και το φχαριστιέμαι. Και το περίεργο είναι ότι το φχαριστιέμαι τώρα που της έχω κάνει ήδη 15.000χλμ και όχι όταν την πρωτοπήρα." :dizzy:

Και θα αναρωτιέστε προς τι το σεντονάκι και εξηγούμαι...

Διάβασα στις προηγούμενες σελίδες μια διαρκή προσπάθεια για απαξίωση και του προϊόντος της Alfa αλλά και προσωπικών επιλογών του καθενός που μόνο ηλίθιους δεν τους βγάλαμε επειδή έχουν ή τους αρέσουν οι Alfa. Για σωπάτε ρε παιδιά. Γιατί έτσι? Γεράσαμε και μυαλό δε βάλαμε μου φαίνεται. ΟΚ κάποια πράγματα είναι θέμα γούστου κι εκεί δε χωράει κριτική αλλά και κάποια άλλα είναι εντελώς αντικειμενικά και θέλουν και χρόνο και όρεξη και κυρίως ανοιχτό μυαλό για να φανούν.

Ναι η Alfa είναι γτπ εταιρία σε πολλούς τομείς. Τα προϊόντα της έχουν κουσούρια. Πολλά. ΌΜΩΣ διαπρέπει σε πολύ σημαντικούς τομείς που άλλες πολυδιαφημισμένες εταιρίες είναι πολύ πίσω. Και έχει ουσία το προϊον της κι ας μην του φαίνεται. Άλλοι το λένε χαριτολογώντας "ψυχή" άλλοι το λένε "κοίτα να δεις που έστριψε-φρέναρε δεν ξέρω εγώ τι άλλο έκανε το κωλοάμαξο και δεν του το χα".

Εν κατακλείδι, (και σ' αυτό είμαι σίγουρος ότι μπορούν να με επιβεβαίωσουν και οι σημερινοί κάτοχοι καθώς εγώ πλέον δυστυχώς δεν έχω Alfa στην κατοχή μου) αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους οι Alfa δεν είναι για όλους. Δεν μπορούν όλοι να αντιληφθούν τι μπορεί να προσφέρει μία Alfa ακόμα κι αν αυτή βασίζεται σε Fiat, Zastava ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Δεν είναι σε καμία περιπτωση supercars, έχουν άφθονα κουσούρια (ένα από αυτά ΔΕΝ είναι η αναξιοπιστία) αλλά είναι αυτοκίνητα που σε προκαλούν να οδηγήσεις, να τα χαρείς και είναι εκεί να σου συγχωρήσουν τη |λογοκρισία| όταν αυτή προκύψει και να σε κολακεύσουν σαν οδηγό. Γι΄αυτό προτού τις βγάλετε για τον κάλαθο των αχρήστων σιγουρευτείτε ότι έχετε περάσει χρόνο μαζί τους, το έχετε κάνει με ανοιχτό μυαλό και κυρίως τους έχετε ζητήσει αυτά που μπορούν να δώσουν κι όχι αυτά που έχετε συνηθίσει να δίνουν τα δικά σας (αντίστοιχης κατηγορίας φυσικά) αμάξια. Και κυρίως ξεκολλάτε με τις παλαιολιθικές αντιλήψεις που συνοδεύουν τις Alfa. 2016 φτάσαμε και οι γούνες μας είναι καμένες από κάτι άλλα τέρατα αξιοπιστίας και όχι από τις καημένες της Alfa.

Αυτά τα ολίγα και σόρρυ για το παραλήρημα αλλά ξαναβρέθηκα μετά από καιρό πίσω από τιμόνι με σταυρόφιδο και έπαθα αυτό που παθαίνω πάντα. :inlove:
Άβαταρ μέλους
By spoky
#202831 Επιτομή της αυτοκίνησης δηλαδή το Fiat Giulietta. Τρελες συγκινήσεις.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#202836 Αν αυτό κατάλαβες, έτσι θα είναι.
Άβαταρ μέλους
By famas
#202837 Ωραίο ποστ, Deleted User 1. Αντάξιο του φόρουμ.

.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Deleted User 1 έγραψε: Δεν μπορούν όλοι να αντιληφθούν τι μπορεί να προσφέρει μία Alfa ακόμα κι αν αυτή βασίζεται σε Fiat, Zastava ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο.

Ε τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει ντε; :lol:

Τουλάχιστον παραπάνω από όλους τους υπόλοιπους, γιατί ούτε τις καλύτερες επιδόσεις έχουν, ούτε την καλύτερη αξιοπιστία, ούτε την καλύτερη τιμή και η σχεδίαση είναι τελείως υποκειμενική. Γιατί αν είχε όλα ή έστω κάτι από τα προηγούμενα δεν θα έφτανε εκεί που έφτασε τόσες φορές στην ιστορία της.

Τεσπα η ουσία είναι ότι δεν έχουν τίποτα το ιδιαίτερο για να ξεχωρίσουν από την μάζα πέρα από ιστορία και ιταλικό design, το οποίο δεν αρέσει σε όλους. Η λογική "είναι αυτοκίνητα για ψαγμένους" που πολλές φορές προσπαθεί να περάσει πιάνει μόνο σε fanboys κλπ.