- 01 Ιαν 2016, 19:14
morpheus έγραψε:Καλή χρονιά σε όλους.
dimik έγραψε:Αυτά όμως είναι καθαρά γούστα και δεν έχουν να κάνουν με επιδόσεις κλπ τις οποίες στο φινάλε στο 90% της χρήσης ενός αυτοκινήτου δεν έχουν και τόσο σημασία.
Δεν μιλάω για σένα, αφού ξεκαθαρίζεις ευθέως τις απαιτήσεις σου, αλλά υπάρχει μια κατηγορία οδηγών -όχι μικρή αλλά σίγουρα μειοψηφία- όπου το 90% της χρήσης είναι αυτά ακριβώς τα "κλπ" (και δεν αναφέρομαι μόνο σε επιδόσεις).
Αυτοί, όσο και αν ακούγεται υπερβολικό και χαζό, απλώς υποφέρουν στο λάθος αυτοκίνητο.
Γιατί και εγώ είμαι μεγάλος sucker για την εμφάνιση του αυτοκινήτου (ο βασικότερος λόγος που δεν πήρα κάποτε Evo) αλλά ότι και να λέμε το αυτοκίνητο το οδηγείς πολύ περισσότερο απ'οτι το κοιτάς (εκτός αν μας νοιάζει -κυρίως- τι κοιτάνε οι άλλοι σε μας οπότε πάμε σε άλλη κατηγορία "car enthusiast").
Εγώ έχω μεγάλο κόλλημα με το εσωτερικό πρώτα από όλα γιατί αυτό βλέπω και αισθάνομαι πρώτα σε ένα αυτοκίνητο, από εκεί και πέρα θεωρώ ότι όλα τα αυτοκίνητα μιας κατηγορίας τιμής και πάνω είναι αξιοπρεπέστατα στην οδική τους συμπεριφορά και οι επιδόσεις στην κατηγορία 130-160 ίππων είναι παραπλήσιες, τόσο ώστε σε καθημερινές μετακινήσεις και σε ταξίδια να μην κάνουν διαφορά. Σαφώς από εκεί και πέρα μετράνε για μένα και επιπλέον πράγματα όπως ηχομόνωση, άνεση αναρτήσεων, κόστη (αγοράς-συντήρησης). Το να ψάχνω όμως ποιο έχει 2 δέκατα καλύτερο ρεπρίζ και ποιο έχει "ψυχή" ή "άσθηση" στο τιμόνι και να παραβλέπω το ντεκαβλέ (για μένα πάντα) εσωτερικό δεν υφίσταται. Το απ' έξω και πως το βλέπουν οι άλλοι πολύ απλά δεν με ενδιαφέρει.
π.χ θα αγόραζα άνετα Juke 1.6 190ps γιατί μπήκα μέσα σε ένα υπερεξοπλισμένο και το λάτρεψα, είναι αρκούντως γρήγορο και άνετο όπως επίσης και πρακτικό λόγο ύψους αλλά και με οικονομική συντήρηση και αγορά.
morpheus έγραψε:Κίκιζας . έγραψε:Mα το ειπα ευθαρσως
, ειμαι θυμα της εμφανισης...
Απο την αλλη αυτο που βλεπεις εσυ ως "εντονα μειονεκτηματα" εγω το εβλεπα ως απλα "ουτε κρυο, ουτε ζεστη"
Το θέμα είναι ., όπως ανέφερα παραπάνω, ότι σε μια κατηγορία οδηγών (στην οποία απ'οτι έχω καταλάβει -μπορεί και λανθασμένα- ανήκεις και εσύ) αυτό το "ούτε κρύο ούτε ζέστη" γίνεται πολύ γρήγορα βαρεμάρα σε βαθμό εγκεφαλικής βλάβης...
Το αυτοκίνητο πρέπει να μας φτιάχνει, από την ώρα που το κοιτάμε, όταν ανοίγουμε την πόρτα και μπαίνουμε μέσα και φυσικά όσο το οδηγούμε... είτε πάμε στο σουπερμάρκετ για ψώνια, είτε το ξεζουμίζουμε σε κάποια καυλαντιστική διαδρομή...
Και το Scirocco δεν κάνει τίποτα από τα 2...
Τιμόνι απαράδεκτο, αίσθηση και feedback ανύπαρκτa, προδιάθεση για παιχνίδι αντιστοιχη με ηλικιωμενο σε καταστολή και rewarding όταν το κυνηγήσεις που περιορίζεται στη λεξη δυσανασχέτηση, turn-in από τα χειρότερα που έχω βιώσει σε αυτοκίνητο που πλασάρεται ως σπορτιφ και γενικά nimbleness και αντανακλαστικά δέντρου.
Ναι έχει καλό πάτημα (σε ευνουχιστικό για τα υπόλοιπα βαθμό) όπως και πολλά αυτοκίνητα τα τελευταία 15 χρόνια και είναι όντως ωραίο για την κατηγορία του εξωτερικά (στον αντίποδα έχει ένα από τα πιο βαρετά και άγευστα interior).
Μπορεί να μοιάζουν υπερβολικά τα παραπάνω αλλά είναι πραγματικά ότι ακριβώς βιώνω κάθε φορά που τα τελευταία 5 χρόνια παίρνω το Scirocco που υπάρχει στην οικογένεια (το οποίο είναι όπως το "καλό" που περιέγραψες παραπάνω +μαγνητοροϊκή ανάρτηση).
Επειδή λοιπόν την έχω πατήσει στο παρελθόν με αυτό το -ούτε κρύο ούτε ζέστη- έχοντας κάνει την μεγαλύτερη πατάτα σε επιλογή αυτοκινήτου...
Συγκεκριμένα όταν έδωσα την 147 και πήρα το Α3 mkII... στην αρχή, αφού το έστρωσα ευλαβικά και άρχισα να το οδηγώ πραγματικά, μου άρεσε εμφανισιακά (εντάξει όχι όσο η 147) και προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου ότι "έλα μωρέ εντάξει" "μια χαρά είναι" μπλα μπλα μπλα...
6 (έξι) μήνες άντεξα... τον Ιούνιο του 2004 το πούλησα, πήρα το πρώτο μου τοτε MCS και το χαμόγελο ξαναγύρισε φαρδύ πλατύ...
Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι το Α3 ήταν κακό αυτοκίνητο... άψογο ήταν και στον κατάλληλο άνθρωπο θα το πρότεινα με κλειστά μάτια... εγώ δεν ήμουν ο κατάλληλος άνθρωπος και αν μπορούσα με κάποιο μαγικό τρόπο να το ξέρω από πρίν, θα είχα γλυτώσει και χρήμα και την ψυχική οδύνη... 
Για το turn in έχεις μεγάλο δίκιο αρκετές φορές κόντεψα να αγκαλιάσω δέντρο, αλλά ακόμα και τώρα που το οδηγώ σπάνια, μου λείπει, το εσωτερικό για τους λάτρεις του "τευτονικού" ρυθμού είναι άπαιχτο ειδικά με το σπορ πακέτο και τον μαύρο ουρανό με μεγάλο συν τα καθίσματα και το τιμόνι.
Το Golf αλλά και το Μινι που έχω τα θεωρώ σαφώς χειρότερα στο εσωτερικό αλλά ακόμα και στην 320 Ε90 που μπαίνω συχνά ενώ μου αρέσει γενικά το εσωτερικό και τα καθίσματα θεωρώ όχι τοσο όμορφο το τιμόνι και σαφώς άσχημη την κονσόλα με τα χειριστήρια του ραδιοσιντι και του κλιματισμού. Μια μεγαλύτερη έγχρωμη οθόνη στην θέση της και μεγαλύτερα χειριστήρια θα την έκαναν σουπερ στα μάτια μου.
Σε ότι αφορά τις καυλαντίστικες διαδρομές ίσως επειδή οδηγώ μοτοσυκλέτα και γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι πίσω από την στροφή κρύβεται ο αναπάντεχος κίνδυνος προτιμώ με τα χίλια αυτοκίνητο που "πατάει" σαν τρένο και με πάει γρηγορότερα από την πλειοψηφία στον προορισμό μου και με σχετική ασφάλεια. Ειδικά δε αν μπορώ να προσπεράσω άνετα σχεδόν ότι συναντάω στον δρόμο χωρίς να ζοριστώ ακούγοντας χαλαρά την μουσικούλα μου δεν με ενδιαφέρει αν το αυτοκίνητο έχει ανύπαρκτο feedback κλπ, μου αρκεί να νιώθω ωραία και άνετα μέσα με ταχύτητες άνω του ΜΟ.
Το Μινι πχ είναι αρκετά καυλαντίστικο και το ESP δουλεύει υπερωρίες κάθε φορά που το οδηγάω, αλλά άνετος δεν νιώθω σε καμιά περίπτωση, κοπανάει, μουγκρίζει, είναι στριμώκωλο, το τιμόνι δεν είναι αρκετά χοντρό, ο συμπλέκτης είναι σκληρός κοκ, με το Golf δεν θα καυλαντίσω τόσο αλλά και πάλι θα μπω στο roundabout με μεγαλύτερη ταχύτητα από το φυσιολογικό, πάλι θα κάνω την στραβοτιμονιά στην στροφή ή θα βγω για γρήγορη προσπέραση με πολύ μικρότερο κόπο όμως.
Έχεις απόλυτο δίκιο λοιπόν ότι ο καθένας έχει τελείως διαφορετικό αυτοκίνητο στο μυαλό του σαν "ιδανικό" και ψάχνει διαφορετικά πράγματα.
Η εταιρεία που θα καταφέρει να προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερους αγοραστές και τις ανάγκες τους θα έχει και τις μεγαλύτερες πωλήσεις, για αυτό η Toyota με τους απλούς ανθρωπομεταφορείς της σκίζει και ακολουθούν οι υπόλοιπες mainstream όπως η VW. Η AR δυστυχώς πάει να πουλήσει μεταξωτές κορδέλες αλλά τον παλμό της αγοράς με ένα αυτοκίνητο που τα κάνει όλα αλλά μέτρια δεν έχει καταφέρει να τον πιάσει. Σκίζει από design, από "ψυχή" και αίσθηση αλλά ο περισσότερος κόσμος δεν τα κοιτάζει καν αυτά, για να μην πω ότι δεν ξέρει καν τι είναι.