- 31 Δεκ 2015, 03:19
D-Jet έγραψε:popolaros έγραψε:το αυτοκινητο ... ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΟΧΘΗΣΕΙ.....
Κατά βάση συμφωνώ αλλά με μια επισημανση...
Εγώ μοχθώ και βγάζω 10 αλλά ο άλλος μοχθεί και βγάζει 100 (πχ γιατί είναι πιο μάγκας από εμένα). Έτσι εγώ μπορεί για την πλάκα μου να πω ότι σπαταλάω και 5 χιλιάρικα παραπάνω ενώ ο άλλος με την ίδια άνεση να σπαταλήσει 50.
Αν το κάνει επειδή γουστάρει είναι money well spent κατά τη γνώμη μου (και τον ευχαριστούμε για αυτό!
).
Η λογική του "θα παρω κάτι καλό για να μου κρατήσει" είναι εντελώς αναχρονιστική. Πέρα από τις άτυχες στιγμές που μπορεί να σου κάτσουν, τα αυτοκίνητα έχουν μια ημερομηνία λήξεως πλέον, μας αρέσει δε μας αρέσει. Αν δεν έχεις γρόσσα, λοιπόν και σου αρέσουν τα αυτοκίνητα, επιλέγεις κάτι που να είναι απαξιωμένο οικονομικά αλλά να μην έχει φάει τα ψωμιά του και μπορείς, με κάποιες υποχωρήσεις, να απολαύσεις καλύτερο αυτοκίνητο από αυτό που θα όριζε το εισόδημά σου! 
Noμιζω οχι παντα ομως...Αντιλαμβανομαι ενδεχομενως την λογικη των τελευταιων 10-15 ετων στις αυτοκινητοβιομηχανιες, που πλεον το καθε "προιον" εχει φτιαχτει για να κρατησει κατα μεσο ορο γυρω στα 7-10 χρονια το πολυ. Και οτι εκει και περα δεν ασχολουνται περα απο το να υπαρχουν ανταλλακτικα για λιγα χρονια ακομα.
Παρολα αυτα ομως, εχω την αισθηση και πιστευω οτι σε καποιες μαρκες αλλα ακομα περισσοτερο, απο ενα επιπεδο κατηγοριας και πανω, (πχ απο d segment) σε ενα βαθμο το καλυτερο, το ακριβοτερο, μπορει να στεκεται καλυτερα σε βαθος χρονου, συγκριτικα με ενα αυτοκινητο φθηνοτερο (ειτε στην ιδια κατηγορια, ειτε στα ιδια λεφτα αλλα μικροτερη κατηγορια πχ με πιο ισχυρο κινητηρα...) και αυτο μπορει να ειναι απο την καλυτερα σχεδιασμενη εξωτερικη εμφανιση, την συνολικη ποιοτητα στο εσωτερικο, μεχρι και την επιλογη μηχανολογικων υλοποιησεων που να αντεχουν μεγαλυτερη καταπονηση...
Παραδειγμα: θεωρω οτι ενα καλοεξοπλισμενο 1,500αρι focus ειναι καλυτερο αυτοκινητο συνολικα, και θα αντεξει περισσοτερο στο χρονο (οχι μονο αισθητικα) απο ενα παρομοιας αξιας fiesta ST.
Το ιδιο ομως πιστευω οτι σε ενα βαθμο μπορει να ισχυει πχ για το A3 vs Golf . Το πρωτο θα δειξει σημαδια καταπονησης-γενικοτερης φθορας, αργοτερα απο το Golf...