Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#201147 Δεν ξέρω τι εκπτώσεις κάνουν, αλλά εγώ έτσι για το χαβαλέ που έκανα μια διαμόρφωση χθες μιας 528i xDrive Touring, έφτασε 105.000€ με 2-3 ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ :shifty: εξτραδάκια. Γελάει ο κόσμος.
Άβαταρ μέλους
By markvag
nass έγραψε:
Στο μεταξύ, η τιμολόγηση της BMW χάνει λάδια :x : 328 touring δεν υπάρχει, υπάρχει 330 touring (2 lt 252 hp) ΟΚ --> €45Κ και 330 xdrive touring --> +€3Κ

Άντε, με γειά!!!!

Τι το συζητάμε άλλο;;;;; :lol: :lol: 4κίνηση και αηδίες... :shifty: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#201151 Απόλυτα λογικά ποσά.... Όταν μιλάμε για καινούργιο , απλά τα ΣΚΑΣ , λες ευχαριστώ και μετά από λίγο καιρό νιώθεις |λογοκρισία|....
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Deleted User 1 έγραψε:Δεν ξέρω τι εκπτώσεις κάνουν, αλλά εγώ έτσι για το χαβαλέ που έκανα μια διαμόρφωση χθες μιας 528i xDrive Touring, έφτασε 105.000€ με 2-3 ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ :shifty: εξτραδάκια. Γελάει ο κόσμος.

Ο κόσμος γελάει με τα "απαραίτητα" εξτραδάκια που κοστίζουν όσο το βασικό αυτοκίνητο... :shifty:

popolaros έγραψε:Απόλυτα λογικά ποσά.... Όταν μιλάμε για καινούργιο , απλά τα ΣΚΑΣ , λες ευχαριστώ και μετά από λίγο καιρό νιώθεις |λογοκρισία|....

Υπερβολές... Όποιος μπορεί τα σκάει και το ευχαριστιέται.
Άβαταρ μέλους
By popolaros
#201176 το αυτοκινητο δεν ειναι τιποτε παραπανω απο μια μορφωποιημενη λαμαρινα οπου σε μεταφερει απο ενα σημειο Α σε ενα σημειο Β πιο γρηγορα απο τα ποδια σου ή τα μεσα μαζικης αγανακτησης.
για να αποκτησεις αυτη την ευκολια προφανως διαθετεις ενα Χ ποσο χρηματων το οποιο ή μοχθησες για να το αποκτησεις ή στο εδωσε καποιος απλοχερα ή αποφασιζεις οτι θα στερηθεις κατι αλλο.

αυτη η μαζα λοιπον λαμαρινας, η οποια ειναι εκτεθημενη σε 10.000 διαφορετικους κινδυνους, στο λαθος στο δικο σου, στο λαθος του αλλουνου, στην κακια στιγμη, μπορει να απο 50.000 ευρω να γινει 3.000 ευρω μεσα σε κλασματα δευτερολεπτου.

σεβασμος στο χρημα === > σεβασμος στον εαυτο σου , ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΟΧΘΗΣΕΙ.....

αυτος που ΔΕΝ ΜΟΧΘΕΙ, προφανως και ειναι στα παπαρια του γιατι δεν νιωθει την πραγματικα αξια του χρηματος.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#201179 Βέβαια, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις γι' αυτό (πχ δεν αγοράζω μεταχειρισμένο γιατί δεν ξέρω τι έγινε πριν, ή γιατί ούτως ή άλλως θα το κρατήσω μέχρι να διαλυθεί, κτλ...)

Προσωπικά, δύσκολα θα ξαναγόραζα καινούριο, αλλά ας μην είμαστε και τόσο απόλυτοι... :s_wink :inlove:
Άβαταρ μέλους
By popolaros
markvag έγραψε: (πχ δεν αγοράζω μεταχειρισμένο γιατί δεν ξέρω τι έγινε πριν, ή γιατί ούτως ή άλλως θα το κρατήσω μέχρι να διαλυθεί, κτλ...)

φθηνες δικαιολογιες που τις λεγανε δυο γενιες πισω....
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#201184 Ποπ το αυτοκίνητο δεν είναι επένδυση για να σκέφτεται κανείς με τέτοια κριτήρια και μόνον. Επίσης το χρήμα είναι για να μας υπηρετεί, όχι για να το προσκυνάμε και να το "σεβόμαστε" θαρρείς και είναι κάτι σπουδαίο. Ένα μέσο ανταλλαγής είναι και ο καθένας μας το έχει σε κάποια ποσότητα και αποφασίζει με τι θα το ανταλλάξει. Όποιος λοιπόν έχει τα χρήματα τα δίνει και παίρνει αυτό που θέλει. Μπορεί να το τρακάρεις, όπως μπορεί να καεί και το σπίτι σου, όπως μπορεί να τα χάσεις όλα και στο χρηματιστήριο κλπ. Οπότε με την τσέπη και το γούστο του πορεύεται ο καθένας. Μπορεί και θέλει να δώσει 50 χήνες για να το στρώσει όπως αυτός θέλει, να το έχει από καινούριο, να το διαμορφώσει έτσι ακριβώς όπως θέλει; Με γεια του. Δεν μπορεί/επιθυμεί καινούριο, σκέφτεται ότι δεν του περισσεύουν χρήματα και προτιμάει μεταχειρισμένο; Πάλι με γεια του.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
popolaros έγραψε:
markvag έγραψε: (πχ δεν αγοράζω μεταχειρισμένο γιατί δεν ξέρω τι έγινε πριν, ή γιατί ούτως ή άλλως θα το κρατήσω μέχρι να διαλυθεί, κτλ...)

Αν δεν αγοράζει κανείς καινούριο πως θα έχουμε καλά μεταχειρισμενα?
Άβαταρ μέλους
By JBT
#201197 Tribeca που είναι και κούκλα.
Άβαταρ μέλους
By iceman
popolaros έγραψε:το αυτοκινητο δεν ειναι τιποτε παραπανω απο μια μορφωποιημενη λαμαρινα οπου σε μεταφερει απο ενα σημειο Α σε ενα σημειο Β πιο γρηγορα απο τα ποδια σου ή τα μεσα μαζικης αγανακτησης.
για να αποκτησεις αυτη την ευκολια προφανως διαθετεις ενα Χ ποσο χρηματων το οποιο ή μοχθησες για να το αποκτησεις ή στο εδωσε καποιος απλοχερα ή αποφασιζεις οτι θα στερηθεις κατι αλλο.

αυτη η μαζα λοιπον λαμαρινας, η οποια ειναι εκτεθημενη σε 10.000 διαφορετικους κινδυνους, στο λαθος στο δικο σου, στο λαθος του αλλουνου, στην κακια στιγμη, μπορει να απο 50.000 ευρω να γινει 3.000 ευρω μεσα σε κλασματα δευτερολεπτου.

σεβασμος στο χρημα === > σεβασμος στον εαυτο σου , ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΟΧΘΗΣΕΙ.....

αυτος που ΔΕΝ ΜΟΧΘΕΙ, προφανως και ειναι στα παπαρια του γιατι δεν νιωθει την πραγματικα αξια του χρηματος.

Το είπες όλα......
Έφτασα 42 και έχοντας αγοράσει με σκληρά δούλεμενα λεφτά 5 αυτοκίνητα αισθάνομαι μαλακας που έχω πετάξει τόσα λεφτά στο δρόμο και ελάχιστα τα έχω χαρεί επειδή είναι εκτεθειμενα σε τόσους κινδύνους εκεί έξω....
Εφεξής τίποτα ή κάνα μτχ χρεπακι να το παρατας όπου τύχει χωρίς να σε νοιάζει που θα το βρεις.
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
NickTG έγραψε:
popolaros έγραψε:

Αν δεν αγοράζει κανείς καινούριο πως θα έχουμε καλά μεταχειρισμενα?

Αυτά τα λέμε στους δικούς μας ρε, τους εδώ, τους έτσι. Στους έξω λέμε ιστορίες τρόμου με μαντράδες και στοιχειωμένα μτχ. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#201368 Ο popolaros, κοντολογοις εχει δικιο στα περι νεου vs μτχ, imo για τους εξης λογους:

Eιδικα σε οτι αφορα τα SW γενικοτερα, οσο "δυνατη" και αν ειναι μαρκα που μπορει να εχει επιλεγει απο τον κατοχο για καινουργιο, στην Ελληνικη αγορα, παραυτα η συγκεκριμενη κατηγορια εχει ξεκαθαρα χαμηλοτερη μεταπωλητικη αξια.

Δεν τραβανε τα SW στην χωρα μας, ειναι πολυ μικρη η αγορα. Οπερ και μια ενδεχομενη αγορα 330i touring xdrive ενω αρχικα φανταζει ιδανικη, ειναι αρκετα πιθανο ηδη μετα απο δυο χρονια να πιανει μολις τα μισα χρηματα, ή ελαχιστα πιο πανω...

Εκτος πχ εαν ο ενδιαφερομενος βλεπει το συγκεκριμενο (330i touring xdrive) SW ή καποιο αλλο, και ειναι ερωτευμενος, εχει παθει πλακα με την εμφανιση του και μονο, οποτε πασσο...Σε καθε αλλη περιπτωση, αν τα νταβατζιλικια του κρατους ,με φορους πολυτελειας, απιστευτα υψηλα τελη κυκλοφοριας κτλ, φανταζουν
"ΧΟΡΗΓΙΑ" σε περιπτωση αγορας SUV τυπου Cayenne, η τιμωρητικη(?) διαθεση της Ελληνικης αγορας σε ενδεχομενη μεταπωληση μτχ SW δεν φαινεται να απεχει πολυ σε τελικη αναλυση για το πορτοφολι του υποψηφιου αγοραστη...

Οποτε μαλλον ψυχολογικο περισσοτερο ειναι το θεμα..."κυκλοφορω με το κατεξοχιν δοσυλογικο SUV...Aρα ειμαι και εγω ενας απο αυτους?"

Περιπου τα ιδια λεγοντουσαν λιγο πριν την κριση του 2008, οταν ειχαμε μπουχτισει με 997 στους δρομους, πολλες απο αυτες να παρκαρουν πρωτη μουρη στα μπουζουκια και στα κωλαδικα...

Ηταν/ειναι "ενοχικο", ή "απαγορευτικο" αυτοκινητο?
Στα δικα μου ματια σιγουρα οχι. Εφοσον μου αρεσει, και εαν μπορουσα, δεν θα υπηρχε δευτερη σκεψη.

Ειναι οπως ακριβως το ειπε ο Tsilis σε προηγουμενη δημοσιευση, "τα στερεότυπα είναι εκεί για να σπάνε δια μέσου της προσωπικής συμπεριφοράς και αισθητικής."

Aπο την αλλη βεβαια καταλαβαινω την αποστροφη σε ενα οχημα που εχει υπαρξει το υπ' αριθμον ενα αυτοκινητο συνδεδεμενο ακομα και με προσφατα μνημονιακα ανεκδοτα, τραβαει πολλα βλεμματα, καποια απο αυτα και με εκφρασεις που υποδεικνυουν χλευασμο, μισος, ειρωνικη διαθεση κτλ...

Ειναι δηλαδη θεμα καθαρα προσωπικο, ασχετως των προτασεων που εχουν πεσει στο νημα...

Mετα και απο ολες τις αποψεις, γνωμες, σκεψεις, η προσωπικη μου εκτιμηση, ως η πλεον λογικη, συμφερουσα επιλογη, με καθαρα οικονομικοτεχνικα κριτηρια, αλλα και που να υποστηριζει στον μεγαλυτερο βαθμο, τις αναγκες," θελω", που εχουν διευκρινιστει, φαινεται να ειναι μια καλομτχ fl Cayenne 3.6 βενζινη, ιδανικα με αεραναρτηση.
Αλλιως, καποιο επισης ηδη απαξιωμενο -αλλα για επιπεδα 2λιτρου και οχι μεγαλυτερου κυβισμου οπως η Cayenne- Α4 allroad 2λιτρο.
Σε καινουργιο SUV θεωρω και εγω επικρατεστερες και καλυτερες επιλογες, Βmw Χ3 vs Merc GLC...
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
popolaros έγραψε:το αυτοκινητο ... ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΟΧΘΗΣΕΙ.....

Κατά βάση συμφωνώ αλλά με μια επισημανση...
Εγώ μοχθώ και βγάζω 10 αλλά ο άλλος μοχθεί και βγάζει 100 (πχ γιατί είναι πιο μάγκας από εμένα). Έτσι εγώ μπορεί για την πλάκα μου να πω ότι σπαταλάω και 5 χιλιάρικα παραπάνω ενώ ο άλλος με την ίδια άνεση να σπαταλήσει 50.
Αν το κάνει επειδή γουστάρει είναι money well spent κατά τη γνώμη μου (και τον ευχαριστούμε για αυτό! :lol: ).
Η λογική του "θα παρω κάτι καλό για να μου κρατήσει" είναι εντελώς αναχρονιστική. Πέρα από τις άτυχες στιγμές που μπορεί να σου κάτσουν, τα αυτοκίνητα έχουν μια ημερομηνία λήξεως πλέον, μας αρέσει δε μας αρέσει. Αν δεν έχεις γρόσσα, λοιπόν και σου αρέσουν τα αυτοκίνητα, επιλέγεις κάτι που να είναι απαξιωμένο οικονομικά αλλά να μην έχει φάει τα ψωμιά του και μπορείς, με κάποιες υποχωρήσεις, να απολαύσεις καλύτερο αυτοκίνητο από αυτό που θα όριζε το εισόδημά σου! :iconcool: