Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#199317 @nido δεν εχει να κανει με εξαερωση.
Άβαταρ μέλους
By nido
#199336 Με τι πιστεύεις πως έχει να κάνει Μήτσο?
btw, τακάκι carbotech σειράς 6 σε δίσκους hispec motorsport με λιγότερα από 150 χλμ για την ώρα (οι πίσω δεν έχουν γυαλίσει τελείως ακόμα)
Άβαταρ μέλους
By dimviii
nido έγραψε:Με τι πιστεύεις πως έχει να κάνει Μήτσο?
btw, τακάκι carbotech σειράς 6 σε δίσκους hispec motorsport με λιγότερα από 150 χλμ για την ώρα (οι πίσω δεν έχουν γυαλίσει τελείως ακόμα)

εε κατσε να στρωσεις ρε Νικο πρωτα.Ακομα δεν εχουν πατησει. Τα δικα μου btw αργησαν να πατησουν σε συγκριση με αλλες μαρκες.
Άβαταρ μέλους
By nido
#199432 Το τρίξιμο πάντως είναι δύο συχνοτήτων (αυτό που έγραψα πιο πάνω) με τη χαμηλή να συντονίζει με το αμάξι, ενώ κάπου-κάπου έχω κι ένα "γρούτσου-γρούτσου" από τα πίσω, που δίνουν την αίσθηση ότι τα J-hooks των δίσκων πριονίζουν τα τακάκια! Όλα αυτά με πολύ χαμηλές ταχύτητες, μετά τα 20-30 δεν ακούγεται τίποτα. Επίσης δεν υπάρχει τίποτα από κραδασμούς κατά το φρενάρισμα από τα "πολλά" (200+) κατά το οποίο το αμάξι κάνει πλέον έντο με τις τετραπίστονες, όμως το τρίξιμο στα "λίγα" δεν ακούγεται σε ολόκληρο το δίσκο αλλά σε συγκεκριμένη πλευρά του (υποθέτω τα 2-3 εκατοστά του χιλιοστού που μου είχε πει ο Παναγιώτης ότι "φεύγουν" από τη μάνα τους οι δίσκοι μου).
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#199436 Εαν εχω καταλαβει τι λες,κατα 99,999% το ''τριξιμο'' αυτο που νιωθεις στην καροτσα και το λες σαν συντονισμος χαμηλης συχνοτητας ή οπως κανουν τα λεωφορεια πριν σταματησουν,που στο κανει στα λιγα χλμ,ειναι φαινομενο που το κανουν οι χαρακτοι δισκοι.
Χαρακτους εχεις εμπρος?
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
dimviii έγραψε:Εαν εχω καταλαβει τι λες,κατα 99,999% το ''τριξιμο'' αυτο που νιωθεις στην καροτσα και το λες σαν συντονισμος χαμηλης συχνοτητας ή οπως κανουν τα λεωφορεια πριν σταματησουν,που στο κανει στα λιγα χλμ,ειναι φαινομενο που το κανουν οι χαρακτοι δισκοι.
Χαρακτους εχεις εμπρος?

Εμπρός - πίσω έχει χαρακτούς με J hooks, η γνώμη μου είναι να κάνει τουλάχιστον 500 χλμ για να δείξουν αυτά τα τακάκια ότι πάτησαν.

Εικόνα

Εικόνα

how to use print screen
Άβαταρ μέλους
By nido
#199467 Εμπρός-πίσω, από τον ίδιο κατασκευαστή με ίδια κατεργασία & χάραξη J-hook η οποία στους πίσω που δεν είναι αεριζόμενοι είναι λίγο βαθύτερη (βλ. φωτο).

Εικόνα

[EDIT]
Με πρόλαβε ο Παναγιώτης! :)
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#199468 Παναγιωτη μαλλον αυτο που λεω ειναι.Ολοι οι χαρακτοι το κανουν αυτο που το αναφερει σαν ''συντονισμο''
αλλοι συνδιασμοι δισκων-τακακιων πιο εντονα αλλοι πιο σιγα,αλλοι το κανουν παντα,αλλοι που και που,αλλοι το κανουν μονο σε πολυ δυνατα φρενα απο πολλα χλμ/ωρα, μολις κοντευουν να ακινητοποιησουν το αυτοκινητο στα περιπου 30-50χλμ/ωρα (τα δικα μου πχ)
Αυτος ειναι και ο λογος που σε πολιτικα αυτοκινητα δεν θα δεις χαρακτους δισκους αλλα με τρυπες.Οι τρυπητοι δεν το κανουν αυτο(κανουν αλλα αυτοι)
Τελος παντων Νικο θα σου ελεγα να μαθεις να ζεις με αυτο.Δεν ειναι προβλημα,ειναι χαρακτηριστικο των χαρακτων δισκων.
Στρωσε ,περιμενε να πατησουν καλα,πιεσε τα ΠΟΛΥ,και μας ξαναλες εαν αλλαξε κατι.

εντιτ τωρα ειδα τις φωτο απο τα φρενα σου.Πολυ ωραιες/σοβαρες επιλογες σε δαγκανα/δισκο/τακακι :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By nido
#199487 Με το υψίσυχνο τρίξιμο μπορώ να ζήσω, δεν είναι τίποτα, έρχεται μόνο όταν κοντεύεις να σταματήσεις τελείως και δε συντονίζει με τίποτα, είναι όπως αυτό που κάνουν και τα αγωνιστικά σχεδόν συνέχεια σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.
Το άλλο, το "λεωφοριατζήδικο" (που και αυτό είναι μόνο σε ταχύτητες <15 km/h) είναι λιγάκι too much, δεν το κάνει κρύο αλλά μόλις ζεσταθούν λιγάκι τα υλικά τριβής στα πρώτα 5-10 λεπτά οδήγησης και περνάει σε όλη την καμπίνα, πιθανώς να είναι και ο συνδυασμός των υλικών τριβής (δίσκοι μου με τα συγκεκριμένη πάστα των pads) αλλά θα περιμένω να πατήσουν καλά εμπρός-πίσω όπως λέει κι ο Παναγιώτης και θα δούμε, άλλοι προτείνουν μίνιμουμ 300 μίλια στρώσιμο για τέτοια τακάκια, και βέβαια μέσα στην πόλη και με αυτές τις θερμοκρασίες περιβάλλοντος είναι πιο δύσκολο και το "αγωνιστικό" στρώσιμο (π.χ. https://www.youtube.com/watch?v=A7LjWOwytos).
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#199538 Εγώ που δεν έχω χαρακτούς, αλλά κάνει τα ίδια που περιγράφει ο nido??? :dizzy:
Μήπως να βάλω χαρακτούς ώστε να δικαιολογείται και το τρίξιμο; :lol:
Άβαταρ μέλους
By nido
#199561 Ένα εξαιρετικό βίντεο που περιγράφει και εξηγεί πλήρως τη διαδικασία στρωσίματος για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και το λιγότερο δυνατό θόρυβο (που βέβαια δεν παίζει να κάνει κάποιος μέσα στην πόλη) είναι αυτό :
https://www.youtube.com/watch?v=Pi4BAuMjpbE
Άβαταρ μέλους
By nass
#199957 Το αντίστοιχο δικό μου πρόβλημα, που είναι ένα έντονο βουητό (χωρίς όμως κραδασμούς ή άλλες επιπτώσεις, απλά ενοχλητικό άκουσμα) σε φρεναρίσματα από πολλά χιλιόμετρα οφείλεται στα τακάκια (ΧΡ8), νόμιζα ότι έφταιγαν οι παλιοί μου χαρακτοί δίσκοι (Girodisc) αλλά το κάνει και με του καινούργιους (Brembo). Σταματάει για λίγο καιρό αν κάνεις ένα γρήγορο "στρώσιμο" δηλ. μερικά γερά φρεναρίσματα και "αποθεραπεία" οπότε υποθέτω ότι είναι αποθέσεις υλικού τριβής πάνω στους δίσκους από την "εκτός προδιαγραφών" χρήση τους μέσα στην πόλη, κρύους κτλ. που με μερικά γερά φρεναρίσματα καθαρίζονται.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#199985 To χάραγμα σε ίσια ή υπό γωνία τοποθέτηση ή σε διάφορα σχήματα όπως το J hook εκτός από τη διαφυγή των αερίων των τακακιών όταν υπερθερμαίνονται καθαρίζουν την πάστα τους κρατώντας ώστε να παραμένουν καθαροί από εναποθέσεις υλικών που αποκολλούνται και οι δίσκοι.

Τα σέτ δίσκων / δαγκανών / τακακιών των μεγάλων εταιριών έχουν maching και στα υλικά της πάστας / μαντεμιού δίσκου / διαμόρφωσης για την αποφυγή αυτών των φαινομένων, σε όλες τις άλλες εφαρμογές είναι θέμα τύχης να τα αποφύγεις.
Άβαταρ μέλους
By nido
#200411 Οπότε γενικά όταν επιλέγουμε δίσκους που προορίζονται και για "χαλαρή" χρήση μέσα στην πόλη ίσως είναι καλή ιδέα να ρωτάμε τον κατασκευαστή τους τι πάστα τριβής προτείνει που να μην έχει θέματα του τύπου βουητό, τρίξιμο, κλπ.