- 19 Δεκ 2015, 01:33
costas80 έγραψε:Από ένα test drive δε μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα. Όπως έγραψα και πιο πάνω διαίσθηση ήταν. Για παράδειγμα τα πλαστικά της πέμπτης πόρτας δεν τα λες και ποιοτικά. Όσο για την alfa επειδή έχω καεί με το punto και τα άπειρα προβλήματα που μου έβγαλε, είμαι αρνητικός με τους Ιταλούς. Ανάμεσα σε αυτά τα δύο σίγουρα golf.
Σίγουρα δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα, αλλά από το να μην το δεις καθόλου, θα έχεις σίγουρα περισσότερα. Δηλαδή το να βασιστείς απλά σε γνώμες(?).
Τα πλαστικά της 5ης πόρτας; Μήπως υπερβάλλεις λίγο; Σε όλα τα αυτοκίνητα στα κρυφά μέρη ή σε μέρη που δεν έχεις συχνά επαφή ή που δεν χρειάζεται, οι κατασκευαστές δεν τοποθετούν ποιοτικά πλαστικά. Το ότι είναι σκληρά και μπορεί να θυμίζουν καμπίνα επαγγελματικού ΙΧ μην σε απασχολεί. Εϊναι ανθεκτικά.
Εγώ πάλι δεν έχω καεί από Ιταλούς. Όμως η Giulietta πάσχει στο εσωτερικό. Δεν μου αρέσει ούτε το τιμόνι της, ούτε το ταμπλό της, γενικά δεν μου αρέσει μέσα, για να μην μακρυγορώ.
Οδηγικά μπορεί να είναι καλή, όχι κάτι σπουδαίο κατά τη γνώμη μου, καλούτσικος κινητήρας με ωραίο ήχο και υψηλότερη κατανάλωση καυσίμου από αντίστοιχες προτάσεις της αγοράς, αλλά εγώ 25Κ για να κάθομαι μέσα σε αυτό το εσωτερικό δεν δίνω για κανένα λόγο.
Η 3άδα Audi A3-BMW 1-Mercedes A ξεφεύγει από τα 25 για όπως τα θέλω εγώ.
Επίσης υπάρχει το V40 το οποίο είναι ΓΑΜΑΤΟ. Απλά είναι αρκετά βαρύ και τα 152 άλογα σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο το γονατίζουν.
Κατά τα άλλα είναι πανέμορφο, με υπέροχο εσωτερικό (ίσως το τοπ εσωτερικό μαζί με του Α3) αλλά έχει αυτό το μείον που σου είπα.
Το Focus μ'αρέσει εξωτερικά, αλλά όπως σε όλα τα Ford, μου αρέσει να τα βλέπω απ'έξω. Μόλις κάνω να μπω μέσα, βγαίνω σε κλάσματα δευτερολέπτου. Το design τους μέσα, είναι απογοητευτικό.
Οπότε τι μένει;;;;;;; GOLF. Τίμιο, all time classic, το πιο ελαφρύ στην κατηγορία με αντίκτυπο σε καλές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση, φρενάρες, οδική συμπεριφορά ασφαλέστατη και προσωπικά μέσα-έξω μου αρέσει στην 7η γενιά πολύ. Όχι σχεδιαστικές ακρότητες. Νομίζω είναι πολύ cool αμάξι.