Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Jorge_greek
#197616 Λοιπόν τα bullet points έχουν ως εξής:
·Καινούργιο μόνον
·Περίπου στα 25000€
·Δεν ακουμπάμε δίλιτρα έδιτ μετά από παραίνεση του λογιστή ούτε και τα 1.8cc
·Τα χιλιόμετρα θα 'ναι - δεν θα 'ναι 10000/έτος μικτά υπεραστικά και αστικά αλλά όχι καταστάσεις μποτιλιάρισμα χαμαλοχιλιόμετρα πήγαινε έλα δουλειά.

Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής: ΜΧ5 όταν με το καλό μας έρθει ή συνδυασμός πρακτικότερου hatchback ( ή και crossover; ) + δίκυκλο;
Δεδομένου ότι στον δεύτερο συνδυασμό το fun factor θα τον καλύπτει το μηχανάκι δεν θα με πείραζε το αυτοκίνητο να ήταν λίγο πιο "βαρετό" οδηγικά αρκεί να μου κάθοταν καλά σαν σουλούπι.
Επίσης στην δεύτερη περίπτωση η μηχανή θα είναι σίγουρα μεταχειρισμένη οπότε έχουμε καλύτερο μπάτζετ για το 4τροχο.
Τα φώτα σας.
Άβαταρ μέλους
By Jorge_greek
#197630 Έχω μια αλλεργία στα Φαουβέ και δη στο ΝτιΕςΤζι
Καλύτερα μουλτιερ Τζουλιέτα ή Φόκους σε αυτό το μέγεθος χατσμπακς.
Αν και από άποψη χώρων δεν ζητάω κάτι περισσότερο από 2 καθίσματα και 2 βαλίτσες Σαββατοκύριακου, οπότε και μια κατηγορία κάτω σε μέγεθος δεν θα με χάλαγε.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Jorge_greek έγραψε:Έχω μια αλλεργία στα Φαουβέ και δη στο ΝτιΕςΤζι
Καλύτερα μουλτιερ Τζουλιέτα ή Φόκους σε αυτό το μέγεθος χατσμπακς.
Αν και από άποψη χώρων δεν ζητάω κάτι περισσότερο από 2 καθίσματα και 2 βαλίτσες Σαββατοκύριακου, οπότε και μια κατηγορία κάτω σε μέγεθος δεν θα με χάλαγε.

Για να σου λέει ο Giuseppe Busso για Golf και όχι για Giulietta, θα σου πρότεινα να προβληματιστείς.
Και άσε τις αλλεργίες. Τα λεφτά σου θα δώσεις και δη 25 χιλιάρικα που είναι σεβαστό ποσό.
Οδήγησε το, μπες μεσα και δες το. Δεν έχεις κάτι να χάσεις.
Άβαταρ μέλους
By costas80
#197638 Το συγκεκριμένο το κοίταζα κι εγώ. Είχα κάνει test drive, είχα πάρει προσφορές, όλα καλά, πάντως δε με έπεισε ότι αξίζει τα 25. Ποιοτικά και όχι μόνο μου έδειχνε ότι θα έχει θέματα.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
costas80 έγραψε:Το συγκεκριμένο το κοίταζα κι εγώ. Είχα κάνει test drive, είχα πάρει προσφορές, όλα καλά, πάντως δε με έπεισε ότι αξίζει τα 25. Ποιοτικά και όχι μόνο μου έδειχνε ότι θα έχει θέματα.

Γίνε πιο συγκεκριμένος. Τι ακριβώς θέματα;
Η Giulietta τα αξίζει τα 25;
Άβαταρ μέλους
By costas80
#197642 Από ένα test drive δε μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα. Όπως έγραψα και πιο πάνω διαίσθηση ήταν. Για παράδειγμα τα πλαστικά της πέμπτης πόρτας δεν τα λες και ποιοτικά. Όσο για την alfa επειδή έχω καεί με το punto και τα άπειρα προβλήματα που μου έβγαλε, είμαι αρνητικός με τους Ιταλούς. Ανάμεσα σε αυτά τα δύο σίγουρα golf.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#197643 http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6837795/

:iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Jorge_greek
#197645 Δηλαδή το mx5 solo vehicle το έχετε ξεγράψει ήδη ε; :lol:
Έδδιε πήρες το καλό το ρόουντστερ και τώρα πασάρεις τα μπροσθιοκίνητα; :lol: Καλοτάξιδο και καλόστριφτο επι τι ευκαιρία
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#197648 Να σαι καλά.
Βασικά μαλάκια μου όντως.
Στο μπάτζετ σου βρίσκεις γαματες SLK facelift (με τον καλο κινητήρα) και πολύ φρεσκιες σε χλμ.
Επίσης παίζει και το παρακάτω βασανακι

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7231331/

Το οποίο για να μην ακούσω καμία πίπα δεν σκέφτηκα προς αγορά επειδή δεν θα έδινα αυτό το ποσό για αμάξι. :roll:
Αν είχα 20k για ρόδες θα το προτιμούσα 1 δις φορές περισσότερο από κάθε golf, giulietta κλπ.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
costas80 έγραψε:Από ένα test drive δε μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα. Όπως έγραψα και πιο πάνω διαίσθηση ήταν. Για παράδειγμα τα πλαστικά της πέμπτης πόρτας δεν τα λες και ποιοτικά. Όσο για την alfa επειδή έχω καεί με το punto και τα άπειρα προβλήματα που μου έβγαλε, είμαι αρνητικός με τους Ιταλούς. Ανάμεσα σε αυτά τα δύο σίγουρα golf.

Σίγουρα δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα, αλλά από το να μην το δεις καθόλου, θα έχεις σίγουρα περισσότερα. Δηλαδή το να βασιστείς απλά σε γνώμες(?).
Τα πλαστικά της 5ης πόρτας; Μήπως υπερβάλλεις λίγο; Σε όλα τα αυτοκίνητα στα κρυφά μέρη ή σε μέρη που δεν έχεις συχνά επαφή ή που δεν χρειάζεται, οι κατασκευαστές δεν τοποθετούν ποιοτικά πλαστικά. Το ότι είναι σκληρά και μπορεί να θυμίζουν καμπίνα επαγγελματικού ΙΧ μην σε απασχολεί. Εϊναι ανθεκτικά.

Εγώ πάλι δεν έχω καεί από Ιταλούς. Όμως η Giulietta πάσχει στο εσωτερικό. Δεν μου αρέσει ούτε το τιμόνι της, ούτε το ταμπλό της, γενικά δεν μου αρέσει μέσα, για να μην μακρυγορώ.
Οδηγικά μπορεί να είναι καλή, όχι κάτι σπουδαίο κατά τη γνώμη μου, καλούτσικος κινητήρας με ωραίο ήχο και υψηλότερη κατανάλωση καυσίμου από αντίστοιχες προτάσεις της αγοράς, αλλά εγώ 25Κ για να κάθομαι μέσα σε αυτό το εσωτερικό δεν δίνω για κανένα λόγο.
Η 3άδα Audi A3-BMW 1-Mercedes A ξεφεύγει από τα 25 για όπως τα θέλω εγώ.
Επίσης υπάρχει το V40 το οποίο είναι ΓΑΜΑΤΟ. Απλά είναι αρκετά βαρύ και τα 152 άλογα σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο το γονατίζουν.
Κατά τα άλλα είναι πανέμορφο, με υπέροχο εσωτερικό (ίσως το τοπ εσωτερικό μαζί με του Α3) αλλά έχει αυτό το μείον που σου είπα.

Το Focus μ'αρέσει εξωτερικά, αλλά όπως σε όλα τα Ford, μου αρέσει να τα βλέπω απ'έξω. Μόλις κάνω να μπω μέσα, βγαίνω σε κλάσματα δευτερολέπτου. Το design τους μέσα, είναι απογοητευτικό.
Οπότε τι μένει;;;;;;; GOLF. Τίμιο, all time classic, το πιο ελαφρύ στην κατηγορία με αντίκτυπο σε καλές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση, φρενάρες, οδική συμπεριφορά ασφαλέστατη και προσωπικά μέσα-έξω μου αρέσει στην 7η γενιά πολύ. Όχι σχεδιαστικές ακρότητες. Νομίζω είναι πολύ cool αμάξι.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#197653 308, νέο Megane
Άβαταρ μέλους
By Jorge_greek
EDDIE_147 έγραψε:Στο μπάτζετ σου βρίσκεις γαματες SLK facelift (με τον καλο κινητήρα) και πολύ φρεσκιες σε χλμ.
Επίσης παίζει και το παρακάτω βασανακι

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7231331/

Τόσα χρήματα όμως και να μην είναι ούτε ιδιαίτερα πρακτικό ούτε ιδιαίτερα στριφτερό :s_no Βέβαια παίρνει approval από τις :inlove: γιατί είναι μερτσεντέ. 1000 φορές περισσότερο προτιμώ την Brera και γω. Η συγκεκριμένη κιόλας όντως πρέπει να υπήρχε στο καρ εδώ και καιρό από ιδιώτη και τελικά να το έδωσε στον έμπορο.
Giuseppe Busso έγραψε:Όμως η Giulietta πάσχει στο εσωτερικό. Δεν μου αρέσει ούτε το τιμόνι της, ούτε το ταμπλό της, γενικά δεν μου αρέσει μέσα, για να μην μακρυγορώ.

Πιο ανέμπνευστη στο εσωτερικό από το Γκολφ; :hmmm: Άσε που για να πάρεις λίγο εξοπλισμό πρέπει να πας στην top έκδοση που είναι πιο πάνω απ τα 25Κ€ αν θυμάμαι καλά (δεν ανοίγει και το site τους να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης).
Στην περίπτωση που αγορασθεί χατσμπακ δεν θα ήθελα να εξαντλήσω το budget μιας και το μηχανάκι με παρελκόμενα θα βγει γύρω στο τριχίλιαρο.

ΔόκτωρΝτίνο το 308 είναι ανάμεσα στις πάνω θέσεις στην λίστα που έχω φανταστεί. Και το καινούργιο μεγκάν μοιάζει πολλά υποσχόμενο ειδικά με κάποιον TCE.

Παιδιά, ξαναλέω
Εικόνα
:s_inlove :s_inlove :s_inlove
Τελευταία επεξεργασία από Jorge_greek και 19 Δεκ 2015, 09:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By costas80
#197668 Θα πάω να δω σήμερα το 308. Το είχα δει και πιο παλιά. Καλή εντύπωση μου είχε κάνει. Ίσως γράψω αργότερα.