Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By mirage
#197001 Ενταξει μην υπερβαλουμε τωρα για το after sales του Συγγελιδη με βαση ΜΙΑ προσωπικη εμπειρια...

< >
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
spoky έγραψε:
Corto Maltese έγραψε:το 500Χ θα βγει 4-5 χιλιάρικα πάνω. Δεν τα λες και λίγα και κυρίως όταν στην άσφαλτο τα 30 παραπάνω άλογα δε δίνουν και καμμιά τρελή διαφορά, απλά ένα μικρό προβάδισμα.

o μόνος τρόπος για να βγει 4-5 χιλιάρικα παραπάνω, είναι να το τρακάρεις. Κατι υπολογιζεις λάθος εχω την εντύπωση.

Πάντως και στο 3008, φτηνό ηταν το κοστος χρήσης, οσο ηταν στην εγγύηση.

Χοντρικά: 60.000χλμ (και λίγα λέω) επί 2 λίτρα παραπάνω κατανάλωση στα 100 (και λίγα λέω γιατί 2 λίτρα είναι στις τυποποιημένες) μας κάνει 1.200 λίτρα στην πράξη 1.500. Με μία μέση τιμή στο 1.5 μας κάνει 2 χιλιάρικα. Βάλε τα αυξημένα τέλη λίγο αυξημένα ασφάλιστρα πάμε στα σχεδόν 3. Βάλε και τα δωρεάν σέρβις ήρθαμε κοντά στα 4. Αν τα χιλιόμετρα πάνε στα 100.000 για 6 χρόνια έχουμε πιάσει άνετα τα 5.000
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#197041 Συμφωνώ για τα σερβις και τα τέλη, αλλά όχι για την κατανάλωση. Νομίζω πως θα είναι πολύ πιο κοντά από αυτό που λες, γιατί ακριβώς κοιτάς την τυποποιημένη. Επειδή το Fiat έχει πιο δυνατό μοτέρ, μάλλον λιγότερο θα καίει με τους ίδιους ρυθμούς παρά περισσότερο.
Αν θέλεις να κρίνεις την κατανάλωση, οδήγησέ τα και τα δύο στην ίδια διαδρομή και μετά βγάλε συμπέρασμα. Εμένα τα 30 άλογα διαφοράς μου φαίνονται πάρα πολλά, έχω οδηγήσει Peugeot 307 με 1.4 και 75 άλογα και το αντίστοιχο με τα 110 και τον 1.6 και η διαφορά ήταν χαώδης.
Δεν σου προμοτάρω το Fiat τώρα, απλώς επειδή μιλάμε για κοντινά ποσά, καλό είναι να τα εξετάσεις προσεκτικά και τα δύο. Το Peugeot συμφωνώ πως φαίνεται πιο συμφέρον, αλλά το άλλο δείχνει να προσφέρει περισσότερα σαν αυτοκίνητο. Τι εγγύηση δίνει η Fiat;
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#197078 Αφεντικό δεν έχω να εξετάσω τίποτα πλέον καθώς ο κύβος ερρίφθη. Δυστυχώς ακόμα και 1000 να ήταν τα ευρώ του κόστους όταν το βασικό επιχείρημα προς τη γυναίκα ήταν να αδειάσουμε τον τραπεζικό μας λογαριασμό (λόγω κατάστασης της οικονομίας και προοπτικών προς το μέλλον όπως τα βλέπουμε) και να κερδίσουμε σε χαμηλότερο κόστος χρήσης, ήταν αδύνατον να την πείσω έστω και να το σκεφτεί σοβαρά το Φιατάκι. Πρακτικά κοιτούσε μόνο 2008 & Ντάτσουν, αλλά το QQ δε βολεύει για εκεί που μένουμε και το Juke είναι αίσχος (οπτικά) και ελαφρώς στενάχωρο.

Όσο για την κατανάλωση επειδή δεν έχω τη δυνατότητα να κάνω δικά μου τεστ, θεωρώ ότι όλοι ξεγελάνε τις τυποποιημένες όσο περισσότερο μπορούν. Και ειδικά σε γρήγορες καταστάσεις οι μετρήσεις μπορούν να φύγουν εύκολα εκτός ελέγχου και λογικής όταν μιλάμε για τούρμπο, όπως έχει δείξει και η εμπειρία μου στον TCE.

Όσο για τα 30 άλογα να μου επιτρέψεις να έχω άλλη θεώρηση. Μάλλον επειδή είμαι μιας γενιάς που οι μισοί συνομήλικοί μου ονειρευόντουσαν PuntoGT και οι άλλοι μισοί 106 Rallye και παρά τα σχεδόν 30 άλογα διαφοράς (27 αν θυμάμαι καλά) στο δρόμο οι διαφορές ήταν ελάχιστες και όχι πάντα υπέρ των αλόγων. Εντάξει δεν έχω αυταπάτες ότι αγοράζω Rallye μη με πάρετε για σαλεμένο :lol:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#197085 http://www.whatcar.com/car-reviews/fiat ... ew/26255-5
http://www.whatcar.com/car-reviews/peug ... ew/26182-5

Για τη ακρίβεια των reviews του whatcar βάζω το χέρι μου στη φωτιά.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Asimov έγραψε:
markvag έγραψε:
Asimov έγραψε:Επίσης η αντιπροσωπεία της Peugeot μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις

Ελπίζω μόνο να μην χρειαστείς κάτι περισσότερο από το after sales του ομίλου Συγγελίδη (εδώ και 1-2 χρόνια έχει και την Πεζώ δυστυχώς...) από τα προγραμματισμένα λάδια / ξύδια... :inlove:

Μη μου λες τέτοια :lol: Πάντως ο dealer που μίλησα εγώ (και όπου θα γίνονται τα service), μου φάνηκε πολύ εντάξει.

Δεν έχεις διαβάσει τι τράβηξα με τη Νίτσα;;; Το έγραψα στο προηγούμενο φόρουμ αναλυτικότατα...

Μετά από αυτά που πέρασα, ποτέ δεν πρόκειται ν' αγοράσω αμάξι που αντπροσωπεύει ο όμιλος Συγγελίδη. Δεν πα να φέρει Φερράρι σε τιμή Πάντα, εγώ δεν...
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#197272 Κάτι θυμάμαι, αλλά ήταν κάμποσα χρόνια πριν, έτσι δεν είναι; Και νομίζω ότι εσύ είχες μπλέξει με κάτι λαμόγια σε ένα μαγαζί στην επαρχία :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By markvag
Asimov έγραψε:Κάτι θυμάμαι, αλλά ήταν κάμποσα χρόνια πριν, έτσι δεν είναι; Και νομίζω ότι εσύ είχες μπλέξει με κάτι λαμόγια σε ένα μαγαζί στην επαρχία :hmmm:

Ιστορία μου, αμαρτία μου... Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ήταν το λαμόγιο, μιας και μιλούσα με τον υπεύθυνο του ομίλου για τη Β. Ελλάδα...

Τεσπα... μη συγχύζομαι... Αν έχεις όρεξη, δες εδώ, μην χαλάμε και το θέμα του ανθρώπου...
Άβαταρ μέλους
By elvet
#197315 @Corto, δικά σου και τα χρήματα δικές σου και οι ανάγκες, αλλά από την αγγελία του Clio φαίνεται μια χαρά το αυτοκινητάκι σου και σου καλύπτει τις ανάγκες σου, οπότε τί θες και ψάχνεσαι. Κράτα το 4-5 χρονάκια ακόμα και βλέπεις.
Κι άλλοι γνωστοί μου έσπευσαν με τα κάπιταλ κοντρόλς να πάρουν αυτοκίνητο φοβούμενοι κούρεμα, και πούλησαν άρον άρον τις αυτοκινητάρες τους για να πάρουν diesel κουβαδάκια.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#197334 στην άκρη της γλώσσας μου το είχα, not my business , αλλά μιας και το ανέφερε ο elvet , +1 κι από μένα.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#197340 Εν τω μεταξύ corto αλλά το 2008 σου άρεσε τόσο?
Το 500x είναι πολύ ανώτερο γενικά σαν όχημα.Είναι και πανεμορφο μέσα έξω..
Άβαταρ μέλους
By elteo
#197343 Ο κορτος είναι (γ)αλλόφρων με την κυβέρνηση. Κορτο οι πετρολχεντάδες ψηφίζουν φαϊβ χάντρεντ Χι.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
Corto Maltese έγραψε:Μάλλον επειδή είμαι μιας γενιάς που οι μισοί συνομήλικοί μου ονειρευόντουσαν PuntoGT και οι άλλοι μισοί 106 Rallye και παρά τα σχεδόν 30 άλογα διαφοράς (27 αν θυμάμαι καλά) στο δρόμο οι διαφορές ήταν ελάχιστες και όχι πάντα υπέρ των αλόγων.

Ε όχι 30 άλογα διαφορά, 120 το rally και 136 to GΤ.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#197411 Υπαρχει μια παραμετρος που μαλλον δεν εχει ληφθει υποψιν, στην συγκριση 2008 1.2/110 vs 500X 1.4/140 και αυτη εχει να κανει με το βαρος. H επισημη ιστοσελιδα της Peugeot κανει λογο για μολις 1090 κιλα, οταν αντιστοιχα η Fiat ανακοινωνει 1320 κιλα.
Συνεπως σε επιπεδο επιδοσεων τα +30 αλογα του 500Χ μαλλον θα καλυπτονται απο τα -150 κιλα περιπου πραγματικης διαφορας βαρους υπερ του 2008.
Λαμβανοντας υποψιν τα παραπανω, μαλλον και σε καταναλωση το 2008 εστω και οριακα θα υπερεχει.

Προσωπικα παντως αυτο που μου εκανε την χειροτερη εντυπωση σε ενα 2008 1.6/115 diesel αυτοματο, (με το ενδιαμεσο επιπεδο εξοπλισμου) που ειχα για μια διαδρομη, ηταν η μικρη σε μηκος βαση του καθισματος, που σε συνδυασμο με την καπως...τυπου "σκαμπο" θεση οδηγησης, μετα απο 30 λεπτα περιπου, με κουρασε. Οσοι δηλαδη εχουν υψος ανω του 1,80 νομιζω γενικοτερα θα βρουν αβολα τα καθισματα, τουλαχιστον της συγκεκριμενης εκδοσης.
Νομιζω η πλουσια εκδοση εχει πολυ καλυτερα σε συνολικη στηριξη καθισματα, αλλα δεν γνωριζω την διαφορα κοστους.

Σε οτι αφορα την αναρτηση του παντως και την γενικοτερη συμπεριφορα στο δρομο, μεταξυ QQ, 500X, θα ελεγα οτι εχει την πλεον ανετη αναρτηση σε συνδυασμο και με τους 16αρηδες αλουμινενιους τροχους, αντι των 17αρηδων στα αλλα δυο, σε παραπλησιες εκδοσεις.
Αν δηλαδη πρωτη προτεραιοτητα ειναι η ανεση, αλλα και οι μαζεμενες διαστασεις, το 2008 υπερεχει.

Το 500Χ θεωρω οτι ειναι ιδανικη επιλογη για οσους βαζουν σε πρωτη ή εστω σε υψηλη προτεραιοτητα την αισθηση οδηγησης.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#197412 Σε ποιο ραλύ αναφέρεσαι; 103 είχε και μετά έγιναν 106. Πολύ αργότερα ανεβήκαμε στα 1.6 και η διαφορά πήγε στα 16 άλογα και έσβησε το GT από το χάρτη, όχι πως είχε σαφή λόγο ύπαρξης και πριν, απλά κάποιοι πάντα ψαρώνουν από την ονομαστική ιπποδύναμη.

Τώρα στα άλλα που λέτε και ζητώ συγνώμη για το hijack που γίνεται στο τόπικ μερικά πράματα αν και ο Serf σε άλλο τοπικό καλώς είπε ότι κακώς δίνω εξηγήσεις. Πάμε λοιπόν:
- Τα αγοράκια θέλουν καινούργια αυτοκινητάκια. Νόμος. Θεωρώ χαζό σε petrolhead forum να ρωτάμε γιατί θέλει ένα φυσιολογικό αγοράκι να πάρει καινούργιο τουτού. To ξέρω ότι θα μπορούσα να κάνω άλλα 10 χρόνια με το ίδιο αμάξι, το ξέρω ότι το αμαξάκι μου είναι μια χαρά. Αλλά άπαξ και αποφασίσει ένας άντρας να το αλλάξει δεν υπάρχει επιστροφή.
- Το Clio δεν καλύπτει τις ανάγκες μου. Για την ακρίβεια έπαψε να τις καλύπτει σε λιγότερο από ένα χρόνο που το πήρα. Αγόρασα ένα αμάξι χρηστικό για την καθημερινότητα που θα μου προκαλεί και ευχαρίστηση όμως στις βόλτες μου. Αυτό κράτησε λιγότερο από ένα χρόνο. Για οικογενειακούς και αντικειμενικούς λόγους. Και τι μου έμεινε; Ένα τούρμπο που έκαιγε περισσότερο από όσο θα ήθελα για τη χρήση που το έκανα, 45αρια λάστιχα σε 16αρες ζάντες που μου έσκαγαν με την πρώτη ευκαιρία (είχα πάρει και τη σπορ έκδοση, τόσο άγριες διαθέσεις είχα), σκληρή συμπεριφορά ΚΑΘΕ φορά που ήθελα να πάω εκδρομή/μπάνιο κλπ, χώρους οριακά ικανοποιητικούς για μένα που σιχαίνομαι τα πράματα στο σαλόνι. Είναι ιδανικό για νεαρό ζευγάρι (όπως όταν το πήρα), είναι ιδανικό για διασκεδαστικές βόλτες, είναι ιδανικό ακόμα και για σφήνες στην πόλη. Δεν κάνω όμως τίποτα από αυτά. Κάνω λοιπόν πολλά βήματα πίσω στη διασκέδασή μου, παίρνω ένα μαλακό αμάξι που θα το λυπάμαι λιγότερο από αυτό που έχω αν πάω στις παραλίες που πάω συνήθως, θα χωράει μερικά πράματα παραπάνω και όταν θα πηγαίνω αργάαααααα στην εθνική γιατί θα βαριέμαι τους καβγάδες με τη γυναίκα αν πατήσω θα βάζω το cruise control και θα ανοίγω εφημερίδα. Πάει αυτό
- Αν σας διαβάσει κανείς θα νομίζει ότι το 500Χ είναι κάποιο μοντέλο χρόνια στο δρόμο και δοκιμασμένο. Χιελόου! Φετινό μοντέλο είναι, το μόνο που μας λέει ότι είναι αυτοκινητάρα είναι οι κλασσικά καλές δημόσιες σχέσεις της Φίατ. Αυτές που παραλίγο να βγάλουν COTY το Stilo (μπρρρρρ) και βγάλανε κάτι Bravo/Brava & Tipo. Είναι ένα αμάξι κοντά 430 (άρα σχετικά πιο δύσχρηστο στην πόλη) και σε χώρους είναι στα ίδια, μην πω μικρότερο από τα 2008 & Captur. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι η ονομαστική ιπποδύναμή του, αλλά την πληρώνεις και μάλιστα πολύ. Γιατί αυτά που ακούω ότι δε θα καίει μου θυμίζουν αυτά που διάβαζα για τον TCE ότι καίει 6 λίτρα και έκλαιγα από τα γέλια. Αν πληρώσεις για 140 άλογα, θα βγάλεις 140 άλογα στο δρόμο. Αλλιώς μην το παίρνεις. Ε άμα βάλεις 140 άλογα στο δρόμο με τούρμπο θα ματώσει η τσέπη σου. Διευκρινίζω ότι δεν μπαίνω σε αντιπαράθεση, σπάνια το κάνω σε θέματα αυτοκινήτου (γιαυτό δε σχολιάζω σχεδόν ποτέ όσα διαβάζω στα αντίστοιχα τοπικά), ρωτήσατε και εξηγώ την οπτική μου. Μπορεί να είναι και λάθος, έτσι κι αλλιώς το 80% των επιλογών αγοράς αυτοκινήτου παγκοσμίως είναι λάθος λίγο ως πολύ.
- Δεν είμαι γαλλόφρων ως επιλογή, αλλά κάθε φορά που ψάχνω αντικειμενικά θα καταλήξω σε γαλλικό. Τυχαίνει μάλλον. Τώρα όμως εκεί που έψαχνα οι Γάλλοι παίζουν σχεδόν μόνοι τους.
- Πάντως όπως και να το δει κάποιος δεν πουλάω καμία Μαζεράτι για να πάρω Uno. Και ναι, τα λεφτά στις τράπεζες θα χαθούνε. One way or another. Και να μη συμβεί μου φτάνει που το έφαγε η γυναίκα μου και είπε το ναι, στο νέο αμάξι :lol: