- 18 Δεκ 2015, 02:04
Σε ποιο ραλύ αναφέρεσαι; 103 είχε και μετά έγιναν 106. Πολύ αργότερα ανεβήκαμε στα 1.6 και η διαφορά πήγε στα 16 άλογα και έσβησε το GT από το χάρτη, όχι πως είχε σαφή λόγο ύπαρξης και πριν, απλά κάποιοι πάντα ψαρώνουν από την ονομαστική ιπποδύναμη.
Τώρα στα άλλα που λέτε και ζητώ συγνώμη για το hijack που γίνεται στο τόπικ μερικά πράματα αν και ο Serf σε άλλο τοπικό καλώς είπε ότι κακώς δίνω εξηγήσεις. Πάμε λοιπόν:
- Τα αγοράκια θέλουν καινούργια αυτοκινητάκια. Νόμος. Θεωρώ χαζό σε petrolhead forum να ρωτάμε γιατί θέλει ένα φυσιολογικό αγοράκι να πάρει καινούργιο τουτού. To ξέρω ότι θα μπορούσα να κάνω άλλα 10 χρόνια με το ίδιο αμάξι, το ξέρω ότι το αμαξάκι μου είναι μια χαρά. Αλλά άπαξ και αποφασίσει ένας άντρας να το αλλάξει δεν υπάρχει επιστροφή.
- Το Clio δεν καλύπτει τις ανάγκες μου. Για την ακρίβεια έπαψε να τις καλύπτει σε λιγότερο από ένα χρόνο που το πήρα. Αγόρασα ένα αμάξι χρηστικό για την καθημερινότητα που θα μου προκαλεί και ευχαρίστηση όμως στις βόλτες μου. Αυτό κράτησε λιγότερο από ένα χρόνο. Για οικογενειακούς και αντικειμενικούς λόγους. Και τι μου έμεινε; Ένα τούρμπο που έκαιγε περισσότερο από όσο θα ήθελα για τη χρήση που το έκανα, 45αρια λάστιχα σε 16αρες ζάντες που μου έσκαγαν με την πρώτη ευκαιρία (είχα πάρει και τη σπορ έκδοση, τόσο άγριες διαθέσεις είχα), σκληρή συμπεριφορά ΚΑΘΕ φορά που ήθελα να πάω εκδρομή/μπάνιο κλπ, χώρους οριακά ικανοποιητικούς για μένα που σιχαίνομαι τα πράματα στο σαλόνι. Είναι ιδανικό για νεαρό ζευγάρι (όπως όταν το πήρα), είναι ιδανικό για διασκεδαστικές βόλτες, είναι ιδανικό ακόμα και για σφήνες στην πόλη. Δεν κάνω όμως τίποτα από αυτά. Κάνω λοιπόν πολλά βήματα πίσω στη διασκέδασή μου, παίρνω ένα μαλακό αμάξι που θα το λυπάμαι λιγότερο από αυτό που έχω αν πάω στις παραλίες που πάω συνήθως, θα χωράει μερικά πράματα παραπάνω και όταν θα πηγαίνω αργάαααααα στην εθνική γιατί θα βαριέμαι τους καβγάδες με τη γυναίκα αν πατήσω θα βάζω το cruise control και θα ανοίγω εφημερίδα. Πάει αυτό
- Αν σας διαβάσει κανείς θα νομίζει ότι το 500Χ είναι κάποιο μοντέλο χρόνια στο δρόμο και δοκιμασμένο. Χιελόου! Φετινό μοντέλο είναι, το μόνο που μας λέει ότι είναι αυτοκινητάρα είναι οι κλασσικά καλές δημόσιες σχέσεις της Φίατ. Αυτές που παραλίγο να βγάλουν COTY το Stilo (μπρρρρρ) και βγάλανε κάτι Bravo/Brava & Tipo. Είναι ένα αμάξι κοντά 430 (άρα σχετικά πιο δύσχρηστο στην πόλη) και σε χώρους είναι στα ίδια, μην πω μικρότερο από τα 2008 & Captur. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι η ονομαστική ιπποδύναμή του, αλλά την πληρώνεις και μάλιστα πολύ. Γιατί αυτά που ακούω ότι δε θα καίει μου θυμίζουν αυτά που διάβαζα για τον TCE ότι καίει 6 λίτρα και έκλαιγα από τα γέλια. Αν πληρώσεις για 140 άλογα, θα βγάλεις 140 άλογα στο δρόμο. Αλλιώς μην το παίρνεις. Ε άμα βάλεις 140 άλογα στο δρόμο με τούρμπο θα ματώσει η τσέπη σου. Διευκρινίζω ότι δεν μπαίνω σε αντιπαράθεση, σπάνια το κάνω σε θέματα αυτοκινήτου (γιαυτό δε σχολιάζω σχεδόν ποτέ όσα διαβάζω στα αντίστοιχα τοπικά), ρωτήσατε και εξηγώ την οπτική μου. Μπορεί να είναι και λάθος, έτσι κι αλλιώς το 80% των επιλογών αγοράς αυτοκινήτου παγκοσμίως είναι λάθος λίγο ως πολύ.
- Δεν είμαι γαλλόφρων ως επιλογή, αλλά κάθε φορά που ψάχνω αντικειμενικά θα καταλήξω σε γαλλικό. Τυχαίνει μάλλον. Τώρα όμως εκεί που έψαχνα οι Γάλλοι παίζουν σχεδόν μόνοι τους.
- Πάντως όπως και να το δει κάποιος δεν πουλάω καμία Μαζεράτι για να πάρω Uno. Και ναι, τα λεφτά στις τράπεζες θα χαθούνε. One way or another. Και να μη συμβεί μου φτάνει που το έφαγε η γυναίκα μου και είπε το ναι, στο νέο αμάξι
“Hither came Conan, the Cimmerian, black-haired, sullen-eyed, sword in hand, a thief, a reaver, a slayer, with gigantic melancholies and gigantic mirth, to tread the jeweled thrones of the Earth under his sandaled feet.”