Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
Asimov έγραψε:Ω μια χαρά. Να ξέρεις (φαντάζομαι ότι σου το είπαν, βέβαια) ότι αν δεν πάρεις το άτοκο και πληρώσεις μετρητοίς ή με έντοκο διακανονισμό έχεις επιπλέον έκπτωση.

Η διαφορά είναι περίπου 1000 ευρώ (κάτι παραπάνω). Ουσιαστικά συμφέρει για το 308/3008 να βάλεις 3-4 χρόνια άτοκα και να επιβαρυνθείς ένα 50αρικο το μήνα σαν, ας πούμε, τόκο με συνολικό κεφάλαιο διακανονισμού 12.000-14.000. Τίποτα. Τώρα για 2 χρόνια άτοκα (24*208 δηλαδή περίπου 5000) που ρώτησα εγώ το χιλιάρικο διαφοράς είναι 20% επιβάρυνση. Πολλά.

Χάι-φάι το Cactus είναι πονόματος. Τέλος.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#196951 E, εντάξει, μια ερώτηση έκανα! :lol:
Μεταξύ 2008 και 500Χ πάντως, εύκολα το δεύτερο, το πρώτο μου βγάζει μια πολυμορφικίλα που με ενοχλεί. Το Fiat είναι πιο νεανικό και ενδιαφέρον, έστω κι αν από κάποιες γωνίες δείχνει περίεργο, στην προσπάθεια που έκαναν να μοιάσει στο original 500.
Αλλά δικά σου τα λεφτά, δικά σου και τα γούστα. :oops:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
velissarios έγραψε:Υπάρχει κάποιος που μπορεί να δώσει συμβουλή σε φίλο με το παρακάτω δίλημμα ???
Δε βλέπω πουθενά δίλημμα.... θα πάρει αυτό με τα 306 άλογα...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#196960 Εγώ θα τόνιζα κυρίως το 8άρι αυτόματο σασμάν... Ακόμη και με λιγότερα άλογα, θα κάνει το αυτοκίνητο πιο ευχάριστο, πιο οικονομικό και πιο γρήγορο.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
Anonymous Founder έγραψε:Μεταξύ 2008 και 500Χ πάντως, εύκολα το δεύτερο, το πρώτο μου βγάζει μια πολυμορφικίλα που με ενοχλεί. Το Fiat είναι πιο νεανικό και ενδιαφέρον, έστω κι αν από κάποιες γωνίες δείχνει περίεργο, στην προσπάθεια που έκαναν να μοιάσει στο original 500.
Πιο νεανικό; :yahoo: :lol: Ε γιαυτό παίρνω το άλλο :lol:

Κι εγώ 6-7 χρόνια πριν χωρίς παιδι και με άλλα μυαλά σε θέματα οικονομίας ή κόστους χρήσης εκεί θα πήγαινα, αλλά όπως και να το δεις είναι σε μία μέση διάρκεια ζωής (που όλα δείχνουν ότι θα ξεπεραστεί κατά πολύ) 6 ετών, το 500Χ θα βγει 4-5 χιλιάρικα πάνω. Δεν τα λες και λίγα και κυρίως όταν στην άσφαλτο τα 30 παραπάνω άλογα δε δίνουν και καμμιά τρελή διαφορά, απλά ένα μικρό προβάδισμα.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
velissarios έγραψε:Υπάρχει κάποιος που μπορεί να δώσει συμβουλή σε φίλο με το παρακάτω δίλημμα ???

Εικόνα

:help:

E to D5 AWD.
Το 8αρι πάει μόνο με FWD οπότε οχι...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#196971 Μου αρέσει που ασχολούμαστε και σοβαρά όταν δεν έχει πει το πιο βασικό, πόσα δίνει και βασικά που είναι το δίλημμα. :lol:
Άβαταρ μέλους
By velissarios
#196973 Το δίλημμα το εντοπίζω στο κιβώτιο και τον κινητήρα σε σχέση πάντα με το οικονομικό. Την πιο καλή πρόταση απο όλες τις απόψεις βασικά ψάχνει.

Ο φίλος μένει Λουξεμβούργο και η τετρακίνηση έχει να προσφέρει κάτι, αλλά αν βάρος και κιβώτιο σε σχέση και με το μεγαλύτερο κόστος την κάνουν ασύμφορη ....
Άβαταρ μέλους
By markvag
Asimov έγραψε:Επίσης η αντιπροσωπεία της Peugeot μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις

Ελπίζω μόνο να μην χρειαστείς κάτι περισσότερο από το after sales του ομίλου Συγγελίδη (εδώ και 1-2 χρόνια έχει και την Πεζώ δυστυχώς...) από τα προγραμματισμένα λάδια / ξύδια... :inlove:
Άβαταρ μέλους
By spoky
Corto Maltese έγραψε:το 500Χ θα βγει 4-5 χιλιάρικα πάνω. Δεν τα λες και λίγα και κυρίως όταν στην άσφαλτο τα 30 παραπάνω άλογα δε δίνουν και καμμιά τρελή διαφορά, απλά ένα μικρό προβάδισμα.

o μόνος τρόπος για να βγει 4-5 χιλιάρικα παραπάνω, είναι να το τρακάρεις. Κατι υπολογιζεις λάθος εχω την εντύπωση.

Πάντως και στο 3008, φτηνό ηταν το κοστος χρήσης, οσο ηταν στην εγγύηση.
Άβαταρ μέλους
By GTS

Εικόνα

:help:

Ποσα θελει να ξοδεψει;

Αν πηγαινει στα χιονια καλυτερα AWD. Αλλοιως D4 FWD Auto.
Άβαταρ μέλους
By NiTse
spoky έγραψε:
Corto Maltese έγραψε:το 500Χ θα βγει 4-5 χιλιάρικα πάνω. Δεν τα λες και λίγα και κυρίως όταν στην άσφαλτο τα 30 παραπάνω άλογα δε δίνουν και καμμιά τρελή διαφορά, απλά ένα μικρό προβάδισμα.

o μόνος τρόπος για να βγει 4-5 χιλιάρικα παραπάνω, είναι να το τρακάρεις. Κατι υπολογιζεις λάθος εχω την εντύπωση.

Πάντως και στο 3008, φτηνό ηταν το κοστος χρήσης, οσο ηταν στην εγγύηση.

Νομίζω ότι μιλάει για το 2008 όχι το 3008.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
markvag έγραψε:
Asimov έγραψε:Επίσης η αντιπροσωπεία της Peugeot μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις

Ελπίζω μόνο να μην χρειαστείς κάτι περισσότερο από το after sales του ομίλου Συγγελίδη (εδώ και 1-2 χρόνια έχει και την Πεζώ δυστυχώς...) από τα προγραμματισμένα λάδια / ξύδια... :inlove:

Μη μου λες τέτοια :lol: Πάντως ο dealer που μίλησα εγώ (και όπου θα γίνονται τα service), μου φάνηκε πολύ εντάξει.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Corto Maltese έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Μεταξύ 2008 και 500Χ πάντως, εύκολα το δεύτερο, το πρώτο μου βγάζει μια πολυμορφικίλα που με ενοχλεί. Το Fiat είναι πιο νεανικό και ενδιαφέρον, έστω κι αν από κάποιες γωνίες δείχνει περίεργο, στην προσπάθεια που έκαναν να μοιάσει στο original 500.
Πιο νεανικό; :yahoo: :lol: Ε γιαυτό παίρνω το άλλο :lol:

Κι εγώ 6-7 χρόνια πριν χωρίς παιδι και με άλλα μυαλά σε θέματα οικονομίας ή κόστους χρήσης εκεί θα πήγαινα, αλλά όπως και να το δεις είναι σε μία μέση διάρκεια ζωής (που όλα δείχνουν ότι θα ξεπεραστεί κατά πολύ) 6 ετών, το 500Χ θα βγει 4-5 χιλιάρικα πάνω. Δεν τα λες και λίγα και κυρίως όταν στην άσφαλτο τα 30 παραπάνω άλογα δε δίνουν και καμμιά τρελή διαφορά, απλά ένα μικρό προβάδισμα.

30 άλογα δεν θα τα έλεγα καθόλου αμελητέα, αλλά έχει σίγουρα να κάνει και η χρήση. Αν κινείσαι 90% μέσα στην πόλη, δεν έχουν αξία. Εκτός, έχουν και παραέχουν.
:rtfm:
Όσο για το κόστος, μήπως θα ήθελες να γράψεις ένα μικρό πίνακα με τις τιμές που σου έχουν δώσει, τον εξοπλισμό και τα κόστη που υπολογίζεις; Γιατί αν η αρχική τιμή είναι κοντά, το κόστος που υπολογίζεις παραπάνω για το 500Χ στην εξαετία μου φαίνεται πολύ...
Με εγγυήσεις τι παίζει; Τέλος, μιλάμε για 1.2 μοτέρ στο 2008 και 1.4 στο 500Χ σωστά; Το δεύτερο είναι με το Multiair ;