- 03 Οκτ 2014, 23:25
Έχω υπολογιστή laptop κάμποσων ετών με επεξεργαστή Τ8100 στα 2,1GHz κάμποση μνήμη RAM, νομίζω 4GB αλλά επειδή το λειτουργικό windows 7 είναι 32μπιτο μάλλον βλέπει λιγότερα.
Παρατηρώ ότι ζορίζεται να αναπαράγει ταινίες HD σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα αποτυγχάνει πλήρως. Κυρίως χρησιμοποιώ VLC αλλά νομίζω δεν έχει διαφορά με άλλους. Την ίδια ταινία δεν έχει πρόβλημα να αναπαράγει μέσω USB stick η τηλεόρασή μου.
Το παραπάνω με κάνει να αισθάνομαι απογοητευμένος για το αγαπημένο μου λαπτοπάκι. Μπορείτε να μου προτείνετε κάτι που ίσως να κάνει διαφορά; Κάποια ρύθμιση, κάποιους decoders, κάποιον player κάτι τέλος πάντως εκτός από το να σουτάρω τον υπολογιστή μου.
Σε συνέχεια του παραπάνω και επειδή συνειδητοποίησα ότι το πολύ φτηνό λαπτοπ 11,6 ιντσών με Pentium Dual Core 2117U που πήρα για 200 λίρες για την καλή μου μπορεί και παίζει τα παραπάνω βίντεο πήρα την απόφαση ότι σιγά σιγά πρέπει να κοιτάξω για νέο λαπτοπ. Κοιτάω για 13,3-14 ίντσες με touchscreen. Βάρος είδα παίζει 1,75-1,95 για αυτά με λογικές τιμές και πάχος περί τα 21-22,5mm
Ερωτήσεις:
- λέω για κάποιο από αυτά που η οθόνη τους γυρίζει 300 μοίρες (οπότε έχεις οθόνη εμπρός και πληκτρολόγιο στο τραπέζι ή 360 μοίρες που γίνονται ταμπλέτες... 1.9 κιλών). Αξίζουν αυτά ή αρκεί το touchscreen σκέτο.
- Από ανάλυση φτάνει το 1366χ768 ή να προσπαθήσω να πάω σε 1920x1080;
- Πόσο αξίζει να δώσω για αναβάθμιση από i3 σε i5 (i7 ξεφεύγουν). Σε ποιες περιπτώσεις θα καταλάβω τη διαφορά;
- όλα έχουν Windows 8, 4GB RAM, κάποιο 6 και όλα έχουν 500 σκληρό, κάποιο 1Τ αλλά μερικά έχουν υβριδικό σκληρό με 8GGB SSD.
- Από μάρκες παίζω κυρίως μεταξύ Asus (δείχνουν πολύ καλοφτιαγμένα) και Lenovo (επιτυχία, ολοκληρωμένα;). Acer δεν την πολυξέρω τι λέτε, HP την μισώ, Sony δεν την πολυεμπιστεύομαι και Dell Toshiba είναι πολύ ακριβές. Ποιες οι απόψεις σας για τις μάρκες;
- έχετε να μου προτείνετε κάτι συγκεκριμένο (με τιμή αγοράς παρακαλώ).
aka onyx !