Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kacey
#18276 Εκτυπωτης Canon ip4950. Εχει τρια μελανια χρωματος και δυο μαυρου (μικρο και μεγαλο). Το μεγαλο ηταν γεματο, το μικρο αδειο. Σε εκτυπωση επιστολης βγαινει σκετο λευκο χαρτι με τα (εγχρωμα) λογοτυπα κανονικα = δεν βγαζει μαυρο. Στο print check pattern που πρεπει να βγαζει αυτο που βλεπετε στη παρακατω φωτο, βγαζει κανονικα τα μαυρα χρωματα απο το C και κατω και ολα τα εγχρωμα, αλλα δεν τυπωνει καθολου το "pgbk" και τα καθετα ορθογωνια γυρω του, καθως και το μικρο grid που βρισκεται στα δεξια του (το πρωτο δηλαδη). Η κεφαλη βγηκε και καθαριστηκε μεχρι αηδιας σε νερακι (συμφωνα με οδηγιες), αλλα τα ιδια. Τι στο διαολο???

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By kacey
#18286 Να συμπληρωσω οτι εβαλα καινουριο μικρο μαυρο που ηταν αδειο, απλα ξεχασα να το γραψω.

Αλλα τελικα απ'οτι φαινεται ενω εβαλα καινουριο μικρο μαυρο και ενω μου δειχνει το μεγαλο μαυρο γεματο, μαλλον εχει ξεραθει το μελανι μεσα στο μεγαλο μαυρο* και εντελως συμπτωματικα το παρουσιασε σημερα που αλλαξα το μικρο. Γιατι ως γνωστον, σε οτι κανω θα βρει καποιο τροπο να γαμηθει ο Διας, ακομα και αν χρειαστει την Conchita...

*συμπερασμα που εβγαλα φυσωντας ενα ενα τα μελανια απο τη τρυπα που εχουν πανω, ολα σταζουν μελανι εκτος απο το μεγαλο που παραλιγο να μου φυγουν οι αμυγδαλες απο τα αυτια...
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#18314 To print check pattern φαίνεται ok, έτσι πρέπει να βγαίνει. (με κουτάκια, αρκεί να μη λείπουν γραμμες)
https://canon-europe.com/Support/Consumer_Products/products/printers/InkJet/PIXMA_iP_series/PIXMA_iP4950.aspx?faqtcmuri=tcm:13-853223&page=1&type=faq

Δοκίμασε να εκτυπώσεις κάποιο άλλο αρχείο και έλεγξε στις ρυθμίσεις του εκτυπωτή τα εξης:
Μedia type: Plain paper
Print Quality: Standard
Color Adjustment: Auto
Grayscale Printing: (κενο)
(Στην ανάγκη απεγκατέστησε τους drivers και κάνε ξανά εγκατάσταση)

Σε κάποιους Canon μπορείς να κάνεις reset ακολουθοντας την παρακατω διαδικασία:
1. Κλεισε τον εκτυπωτή
2. Πάτα το πλήκτρο "resume", χωρίς να το αφήσεις πατα το power button
3. Άσε το πληκτρο resume, ξαναπάτα το 2 φορές χωρίς όμως να αφήσεις το power button
4. Ασ'τα όλα.
5. Πάτα 2 φορές το resume button και βγάλε εντελώς το καλώδιο του εκτυπωτή
6. Άνοιξε τον εκτυπωτή

edit: τώρα που διάβασα προσεκτικά είδα οτι δεν εκτυπώνει καθόλου το grid του μαύρου. Πάρε ένα καινούργιο αν είσαι σίγουρος ότι η κεφαλή είναι οκ. Πρπ 5€ κοστίζει ένα συμβατό, 11,50€ αυθεντικό.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#18794 Παίδες όσοι έχετε θέμα με την εμβέλεια του ρούτερ σας check this out:

http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/diktya/powerline/TP-Link-Powerline-Wireless-N-Kit-TL-WPA4220.htm

Το πήρα σήμερα και δουλεύει like a peach που λένε και στο χωριό μου. Είναι σχεδόν plug n play και συνεγάστηκε άψογα με το Netgear router μου, κάνοντας και cloning το SSID ώστε να μην χρειάζεται να συνδέετε συσκευές σε άλλο wifi και να τα βλέπετε όλα από παντού.
Άβαταρ μέλους
By gakost
Deleted User 1 έγραψε:Παίδες όσοι έχετε θέμα με την εμβέλεια του ρούτερ σας check this out:

http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/diktya/powerline/TP-Link-Powerline-Wireless-N-Kit-TL-WPA4220.htm

Το πήρα σήμερα και δουλεύει like a peach που λένε και στο χωριό μου. Είναι σχεδόν plug n play και συνεγάστηκε άψογα με το Netgear router μου, κάνοντας και cloning το SSID ώστε να μην χρειάζεται να συνδέετε συσκευές σε άλλο wifi και να τα βλέπετε όλα από παντού.

Αν θες, κάνε ένα Ping τον ρούτερ από μια συσκευή που συνδέεται στο ασύρματο άκρο του powerline και δοκίμασε και από μια συσκευή που είναι συνδεμένη κατευθείαν στο ασύρματο του ρούτερ και γράψε τα αποτελέσματα.
Άβαταρ μέλους
By kacey
saxon_747 έγραψε:
edit: τώρα που διάβασα προσεκτικά είδα οτι δεν εκτυπώνει καθόλου το grid του μαύρου. Πάρε ένα καινούργιο αν είσαι σίγουρος ότι η κεφαλή είναι οκ. Πρπ 5€ κοστίζει ένα συμβατό, 11,50€ αυθεντικό.

Ευχαριστω. οπως λεω και στο 2ο ποστ μου, τελικα το μεγαλο μαυρο ηταν για πεταμα, αλλα ο εκτυπωτης μου το εδειχνε γεματο, και σε συνδυασμο με τη συμπτωση του να εμφανιστει το προβλημα μολις αλλαξα το μικρο μαυρο, με εκανε να ψαχνω ασκοπα.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
Deleted User 1 έγραψε:Παίδες όσοι έχετε θέμα με την εμβέλεια του ρούτερ σας check this out:

Δλδ το βαζω σε μια πριζα..
Παιρνω ενα καλωδιο εθερνετ και βαζω την μια ακρη εκει και την αλλη στην τβ πχ και εχω νετ σφαιρα στην τηλεοραση?
Το ιδιο και στο πσ3 ας πουμε?

Ακουγεται καλοοοοο
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
gakost έγραψε:
Αν θες, κάνε ένα Ping τον ρούτερ από μια συσκευή που συνδέεται στο ασύρματο άκρο του powerline και δοκίμασε και από μια συσκευή που είναι συνδεμένη κατευθείαν στο ασύρματο του ρούτερ και γράψε τα αποτελέσματα.

Αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη πάνω μόνο η TV. Για τις υπόλοιπες συσκευές έτσι όπως έχω κλονοποιήσει το δίκτυο δεν μπορώ να κατάλάβω αν παίρνουν απ' το extender ή απ' το router γιατί έστω και λίγο κινητά και λαπτοπς πιάνανε παντού μέσα στο σπίτι. Πάντως youtube που δοκίμασα στην TV δεν είδα διαφορές σε σχέση με το PC. Σε gaming ίσως φανούν διαφορές.

Geo f1 έγραψε:Δλδ το βαζω σε μια πριζα..
Παιρνω ενα καλωδιο εθερνετ και βαζω την μια ακρη εκει και την αλλη στην τβ πχ και εχω νετ σφαιρα στην τηλεοραση?
Το ιδιο και στο πσ3 ας πουμε?

Ακουγεται καλοοοοο

Το ένα το βάζεις σε μία πρίζα δίπλα στο router και το συνδέεις με καλώδιο δικτύου στο router. Το άλλο το extender το βάζεις σε μία οποιαδήποτε πρίζα του σπιτιού και είτε μοιράζει wifi είτε συνδέεις πάλι τη συσκευή που θες με καλώδιο (έχει 2 εξόδους ethernet).
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#19040 Σε ευχαριστω Στεφαν. Εχω ενα πιστωτικο στο πλαισιο θα παω να το αγορασω.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#19043 Κοίτα λίγο τι παίζει με το ρεύμα σου, αν είναι τριφασικό ή μονοφασικό. Υποτίθεται με το μονοφασικό δουλεύει καλύτερα, αν και διάβασα σχόλια που λένε ότι είναι από τα λίγα που δουλεύουν και με τριφασικό.

Επίσης θα ήταν καλό να έχεις router που να υποστηρίζει WPS ώστε να γίνει εύκολα το wifi cloning.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#19049 :s_whiteflag μη μου το χαλας τωρα...πφφφφ

Θα τα δω απο το σπιτι και θα σου πω.

(πως βλεπουμε τι ρευμα εχουμε?)
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#19050 Χέσε μέσα τώρα...λες και ξέρω. Έτσι το είπα πρώτον για να φανώ μπζαγμένος :shifty: και για σε γλιτώσω από τσάμπα κόπο και έξοδα σε περίπτωση που ήδη ήξερες τις απαντήσεις.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#19055 :lol: Εγω ψαρρωσα παντως!! Φανηκες πολυυυυ μεσα στα πραγματα!!!

Θα παω σπιτι στον πινακα να δω τι λεει!!!
Άβαταρ μέλους
By vasilis
#19104 εχει 2-3 μέρες που στο windows line mail δεν με αφήνει να σβήσω μηνύματα απο τον λογαριασμό του hotmail.
στους άλλους 2 λογαριασμούς που εχω συνδεδεμένους, δεν έχω πρόβλημα.
τον έσβησα και τον ξαναεβαλα, αλλά πάλι τα ίδια :rant:

παίζει να ξέρει κανείς τι σκατά γίνεται;; :dizzy: :vava:
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
Geo f1 έγραψε::lol: Εγω ψαρρωσα παντως!! Φανηκες πολυυυυ μεσα στα πραγματα!!!

Θα παω σπιτι στον πινακα να δω τι λεει!!!

Αν δεν έχεις γνώσεις δεν παίζει να καταλάβεις απο το πίνακα.
Ρώτα κάποιον που μπορεί να ξέρει ή δες το λογαριασμό της ΔΕΗ σου τι πάγιο πληρώνεις. :)