Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#188142 Κλασσική περίπτωση υπερφορτώματος από μ@λ@κίες του κατασκευαστή :roll:
Δήθεν και καλά για να σου παρέχουν ευκολίες, υπηρεσίες και τον αράπη που θα κάνει αέρα, τα μικρά τους μηχανήματα σ-έ-ρ-ν-ο-ν-τ-α-ι. Όχι απαραίτητα format, αλλά ένα καλό γερό uninstall session (σε admin level) χρειάζεται οπωσδήποτε :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Mark
#188147 Μιλάμε το windows defender μου βρήκε κάποιον ιο μετά από λίγο. Χωρίς να έχω εγκαταστήσει τίποτα απολύτως...
Το μόνο site που άνοιξα με internet explorer ήταν το google, έκανα αναζήτηση για το produkey x64 για να πάρω αντίγραφο του κλειδιού και τίποτα άλλο.
Άβαταρ μέλους
By kacey
BASSstarlet έγραψε:Άλλαξε δωμάτιο σε pc και ρούτερ.
Κάνε virus/malware scan.

το δευτερο εχει γινει (με spybot, malwarebytes & panda - ειπαμε, τα παντα χ2 και χ3 :lol: ).

το πρωτο? για ρευματα?
Άβαταρ μέλους
By gakost
#188179 kacey μην παιδεύεσαι άλλο. Παίρνεις τηλέφωνο στον πάροχο και τους λες το πρόβλημα = αποσυγχρονίζω τις τάδε και τάδε ώρες. Θα αρχίσουν να σου λένε κάνε αυτό κάνε εκείνο..... εφόσον τα έχεις κάνει όλα αυτός που θα μιλήσεις λογικά θα σε παραπέμψει στο 2ο επίπεδο που και ξέρουν περισσότερα και έχουν και πρόσβαση σε πιο σοβαρά εργαλεία. Αν σου ξαναπούνε μπαρούφα του στυλ "να στείλουμε τεχνικό τα μεσάνυχτα" μάλλον θα πρέπει να απαντήσεις στο κατάλληλο ύφος. Υπάρχουν connection logs και γενικά να θέλουν μπορούνε να δούνε τι γίνετε (πόσες αποσυνδέσεις είχες τι ώρες ταχύτητες κλπ) . Αν δεις και αποδείς κάνεις αίτηση φορητότητας σε άλλο πάροχο ή αν έχεις συμβόλαιο καταγγελία στην ΕΕΤT. Βλάβη στον οΤΕ αν φταίει το κομμάτι ευθύνης του μόνο ο πάροχος σου μπορεί να δηλώσει εσύ αν πάρεις τηλέφωνο δεν θα γίνει τίποτα
Άβαταρ μέλους
By kacey
#188184 Το να μου στειλουν τεχνικο μετα τα μεσανυχτα, για να ελεγξει οτι χρειαζεται οταν εχω το προβλημα, ειναι κατι που ζηταω εγω εδω και μερες. Μακαρι να το κανουν, το θεμα ειναι οτι δεν το κανουν.

τεσπα, ηρθε ο φορθνετ, τα ειδε ολα οκ, και βλεποντας τις ενεργειες που εχω κανει και κυριως το direct καλωδιο πριζα-->κατανεμητης οπως και το χθεσινο κουλο που εχασε συνδεση για 3 ωρες λογω μονο του ρεσταρτ, α) παραδεχτηκε οτι δεν παιζει να εχω εγω το προβλημα και β) θα δωσει βλαβη στον ΟΤΕ. Βεβαια θα ερθει ο ΟΤΕ, θα τα δει ολα οκ, ελπιζω τουλαχιστον να μου αλλαξουν το καλωδιο που ειναι στο κομματι ευθυνης τους προληπτικα.

Το καλο ειναι οτι τωρα που εχω ιντερνετ, συγχρονιζω στα 18μιση και κατεβαζω με σταθερο 2mb/s :metalo: . Το βραδυ μαλλον θα πεφτω για υπνο :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dodger
Mark έγραψε:Πήρε ένας φίλος ένα Laptop lenovo με 400€ και το έφερε να το "φτιάξουμε". Αυτό εδώ : http://www.e-lenovo.gr/p.LENOVO-G50-70-i3-4GB-500GB-W8-1.1092938.html..............

Πέρα από όλα τ'άλλα, σαν λάπτοπ αξίζει τα λεφτά του; Με μια προσθήκη SSD?
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#188206 Τελευταία φορά που είχα πρόβλημα με το internet λύθηκε αμέσως μόλις έκανα αίτηση για μεταφορά σε άλλη εταιρεία.
Άβαταρ μέλους
By elteo
Dodger έγραψε:
Mark έγραψε:Πήρε ένας φίλος ένα Laptop lenovo με 400€ και το έφερε να το "φτιάξουμε". Αυτό εδώ : http://www.e-lenovo.gr/p.LENOVO-G50-70-i3-4GB-500GB-W8-1.1092938.html..............

Πέρα από όλα τ'άλλα, σαν λάπτοπ αξίζει τα λεφτά του; Με μια προσθήκη SSD?

Aυτό έχω. Μια χαρά είναι για τα λεφτά του. Λίγο με την οθόνη του δεν ξετρελάθηκα αλλά για μπατζετ i3 laptop μιλάμε.
Άβαταρ μέλους
By Mark
#188222 Η πρώτη εντύπωση από το Lenovo είναι απόλυτα θετική. Δεν το έχω δουλέψει πολύ βέβαια, αλλά μου αρέσει σαν κατασκευή, έχει ωραίο πληκτρολόγιο, καλούτσικη οθόνη, και μετά από καθαρή εγκατάσταση πάει σφαίρα. Και φυσικά αγοράστηκε μετά από δικιά μου προτροπή να βρει κάτι που θα έχει έναν καλούτσικο επεξεργαστή χωρίς ωστόσο να ενσωματώνει ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Προορίζεται να δουλευτεί από άτομο που το χρησιμοποιεί ελάχιστα και για αρκετά ελαφριές εργασίες. Το προηγούμενό του που χάλασε ήταν ένα Fujitsu Siemens με Core2Duo και κάρτα GeForce 8600GS, η οποία και τα έφτυσε (η γνωστή βλακεία με τις συγκεκριμένες mxm που καίγονταν). Με αυτό πέρασε 9 χρόνια...

Όσο για τον SSD, προσωπικά σκέφτομαι να τον εγκαταλείψω σαν ιδέα. Στο δικό μου το σταθερό που είναι με έναν διπύρηνο pentium και 8gb ram και έναν WD black 1TB, τα 10άρια φορτώνουν σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Τώρα τα εγκαθιστώ και στο λάπτοπ να δούμε πως πάνε.
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
Mark έγραψε:Η πρώτη εντύπωση από το Lenovo είναι απόλυτα θετική. Δεν το έχω δουλέψει πολύ βέβαια, αλλά μου αρέσει σαν κατασκευή, έχει ωραίο πληκτρολόγιο, καλούτσικη οθόνη, και μετά από καθαρή εγκατάσταση πάει σφαίρα. Και φυσικά αγοράστηκε μετά από δικιά μου προτροπή να βρει κάτι που θα έχει έναν καλούτσικο επεξεργαστή χωρίς ωστόσο να ενσωματώνει ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Προορίζεται να δουλευτεί από άτομο που το χρησιμοποιεί ελάχιστα και για αρκετά ελαφριές εργασίες. Το προηγούμενό του που χάλασε ήταν ένα Fujitsu Siemens με Core2Duo και κάρτα GeForce 8600GS, η οποία και τα έφτυσε (η γνωστή βλακεία με τις συγκεκριμένες mxm που καίγονταν). Με αυτό πέρασε 9 χρόνια...

Όσο για τον SSD, προσωπικά σκέφτομαι να τον εγκαταλείψω σαν ιδέα. Στο δικό μου το σταθερό που είναι με έναν διπύρηνο pentium και 8gb ram και έναν WD black 1TB, τα 10άρια φορτώνουν σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Τώρα τα εγκαθιστώ και στο λάπτοπ να δούμε πως πάνε.

SSD+Win 10 x64 για απροβληματιστη λειτουργια
Άβαταρ μέλους
By iceman
#188429 Ssd η καλύτερη αναβάθμιση κάθε υπολογιστή. Έχω σωθεί τα τελευταία 4 χρόνια που έχω στα συστήματα μου....
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Mark έγραψε:Όσο για τον SSD, προσωπικά σκέφτομαι να τον εγκαταλείψω σαν ιδέα. Στο δικό μου το σταθερό που είναι με έναν διπύρηνο pentium και 8gb ram και έναν WD black 1TB, τα 10άρια φορτώνουν σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Τώρα τα εγκαθιστώ και στο λάπτοπ να δούμε πως πάνε.

Ναι μεν το δικό μου PC είναι λίιιιιγο πιο δυνατό, αλλά με SSD (όχι και super σβέλτο) σε AHCI και i5, με κάποιες παρακάμψεις στο BIOS, τα W10 φορτώνουν τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνουν να γίνουν initialize όλα τα USB ports :iconcool:

Ειδικά αν πας από κάποιο σχετικά αργό 7200rpm ή προφανώς από 5400rpm, η διαφορά που θα δεις θα είναι τ-ε-ρ-ά-σ-τ-ι-α....
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#188452 Εμενα φορτωνουν αργα για τα δεδομενα του.
Ισως αργει να φορωσει τους δισκους,keyborad οθονη,τιμονιερα..Το περιμενα πιο σβελτο.
Βεβαια ισως επειδη εχω 2 επιλογες για boot (10αρια και 7αρια) να παιζει και αυτο τον ρολο του.
Αλλα κλαιν μαιν οπως λενε τα αδελφια μου οι θεσσαλονικεις....!!
Άβαταρ μέλους
By bill33
#188460 Για κοίτα μήπως έχει ρύθμιση χρόνου για το dual boot
Άβαταρ μέλους
By Mark
#188477 Λοιπόν. Έχω δοκιμάσει Windows 7, 8-8.1, και 10 με και χωρίς SSD. Σε 2 μηχανήματα που δεν έχουν τρελή διαφορά στον επεξεργαστή. Στην αρχή είχα ένα laptop με επεξεργαστή i3 330M (dual core, 2,13GHz, 3MB cache) και 4GB RAM. Εκεί είχε τα 7άρια σε έναν 320άρη WD Blue. Πρώτη αναβάθμιση ένας ίδιας χωρητικότητας, αλλά Black WD, και διαφορά στις επιδόσεις καμία. Στη συνέχεια αγόρασα έναν Vertex 2 80άρη και πήγαινε φοβερά. Boot σε 16" από τη στιγμή που πατάς το κουμπί κλπ. Έπειτα ήρθαν τα Windows 8 και 8.1. Με τον SSD όλα καλά, με ίσως και λίγο γρηγορότερο φόρτωμα.

Σε κάποια φάση αφαιρώ τον SSD και κάνω νέα εγκατάσταση στα 8.1 στον μηχανικό. Ήταν εμφανής η διαφορά, η οποία όσο περνούσε ο καιρός και το φόρτωνα με προγράμματα και έπαιρνε και updates σερνόταν όλο και περισσότερο. Ώσπου επέστρεψα στον SSD.

Πριν 1,5 χρόνο φτιάχνω έναν σταθερό με έναν Pentium G2020(dual core, 2,9GHz 3ΜΒ cache) και 8GB RAM. Με τον ίδιο SSD πρώτα και τα 8.1 όλα μια χαρά. Στη συνέχεια πουλάω το λάπτοπ με τον SSD και μένω με τον μηχανικό (έναν WD 1TB black). O οποίος μηχανικός γενικά μου φαινόταν αρκετά γρήγορος. Όχι σαν SSD, αλλά σχεδόν στα 2/3 της ταχύτητας ενός SATA 2 SSD ας πούμε σύμφωνα με τα τεστ που έκανα. Ενώ δεν είχα φοβερό πρόβλημα, με έκαιγε να ξαναβάλω SSD και πήρα έναν Mushkin chronos 120gb sata 3. Η διαφορά ήταν η αναμενόμενη, αν και μικρότερη από ότι στο λάπτοπ. Υποθέτω ο 3.5" black που έχω στο σταθερό είναι αρκετά πιο γρήγορος από τον 2,5" επίσης black που είχα στο λάπτοπ.

Μετά το φετινό καλοκαίρι, ο SSD μου άρχισε να χαλαέι. Πιθανώς επειδή είχα πάρει το μηχάνημα στο εξοχικό στις διακοπές, και από τις διακοπές ρεύματος που έκανε εκεί, χάλασε το τροφοδοτικό και πήρε μαζί του και το δίσκο. Έχει φτάσει health 25% που πέφτει κατά μία ποσοστιαία μονάδα κάθε 2 βδομάδες. Έτσι τον έβγαλα και τον έβαλα σε ένα παλιό μηχάνημα και άφησα τον μηχανικό.

Όπως είμαι τώρα έχω dual boot 7 και 10 στον μηχανικό. Εδώ συμβαίνει το εξής ενδιαφέρον. Όταν φτάνεις στην οθόνη επιλογής λειτουργικού, έχει στην ουσία φορτώσει τα 10. Με του που τα επιλέξεις σε βγάζει στιγμιαία στην lockscreen. Αν επιλέξεις τα 7, τότε κάνει reboot και αρχίζει να τα φορτώνει από την αρχή. Προηγουμένως λοιπόν για να φορτώσω τα 10, χρονομέτρησα πρόχειρα γύρω στα 13,5" από τη στιγμή που ξεκινάνε να φορτώνουν τα Windows μέχρι τη στιγμή που μπαίνει στο desktop. Αυτή η μέτρηση περιλαμβάνει και το πρώτο κλικ για επιλογή των 10 αλλά και την εισαγωγή PIN για το ξεκλείδωμα. Νομίζω πως ακόμα και να μου το έκανε να ανοίγει στιγμιαία ένας SSD, προσωπικά δεν αξίζει τον κόπο. Πόσο μάλλον που τα έχω στήσει και δουλεύουν μια χαρά, παρέα με τα 7, και θα πρέπει να τα κάνω όλα από την αρχή αν έβαζα νέο δίσκο. Χώρια που δεν έχω το άγχος που είχα στον SSD, να μεταφέρω τους φακέλους των Windows στο μηχανικό, να αλλάξω τις μεταβλητές temp για να σώζουν τα προσωρινά επίσης στο μηχανικό, την cache του firefox, το swap file κλπ κλπ. Και γενικά να προσπαθώ να περιορίσω τις εγγραφές. Και επειδή είχα δουλέψει και τα 10 για λίγο με τον SSD, αν θυμάμαι καλά δεν ήταν τόοοσο μεγάλη η διαφορά. Ίσως με κάποιον καλύτερο και γρηγορότερο να γινόταν κάτι.

Δεν λέω πως δεν είναι μεγάλο το όφελος από τον SSD, αλλά στο δικό μου το σύστημα, με τα Windows 10 ειδικά, δεν καθυστερεί τόσο έτσι ώστε να τον θεωρώ απαραίτητο.

To δε Lenovo που αγοράστηκε προχθές, με τα 10 πάει τα ίδια (αν όχι πολύ ελαφρώς χειρότερα από το δικό μου το σταθερό), και ειδικά για τον κάτοχό του είναι κανόνι. Το προηγούμενο Laptop που του χάλασε είχε από τη μάνα του Vista. Είχα βάλει τα 7, αλλά δεν ξέρω γιατί κάνανε κανένα λεπτό να φορτώσουν. Βέβαια έχει και έναν δίσκο SATA 1 οπότε ίσως παίζει και αυτό το ρόλο του. Η πλάκα είναι πως είχε μια καρτούλα της Intel που την έλεγε turbo κάτι, σαν πολύ μικρός SSD από ότι κατάλαβα που έκανε caching απλά για να φορτώνειν πιο γρήγορα. Αλλά δεν...