Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
g47 έγραψε:Ευχαριστω για την προταση.
Για ποιο λογο εισαι τοσο καθετος για τις castrol?

γιατι τις ειχα βαλει στο σαζμαν του εβο,και ηταν για τον πεουλα(το ειχα γραψει και εδω μεσα καποτε).Κρυο αλλαζε δυσκολα απο 1η σε 2η,και ολες οι σχεσεις κουμπωναν με δυσκολια.Πεταμα βαζω μοτουλ,βουτυρο ακομα και το πρωι.
Αυτο εγινε στο δικο μου,μπορει στο δικο σου να ειναι ενταξει,αλλα να μην γραψω την εμπειρια μου?
Άβαταρ μέλους
By Kon5
#185801 Castrol έβαλα στο suzuki και κάτι δεν κάθεται καλά. Έχω την αίσθηση ότι οι αλλαγές είναι ακόμα πιο σκληρές στο ούτως ή άλλως άθλιο σασμάν του sx4. Κάποια στιγμή θα τις αλλάξω. Γνωρίζει κάποιος ποιες κάθονται καλά στα suzuki?
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
Kon5 έγραψε:Castrol έβαλα στο suzuki και κάτι δεν κάθεται καλά. Έχω την αίσθηση ότι οι αλλαγές είναι ακόμα πιο σκληρές στο ούτως ή άλλως άθλιο σασμάν του sx4. Κάποια στιγμή θα τις αλλάξω. Γνωρίζει κάποιος ποιες κάθονται καλά στα suzuki?

Βάλε μέσα το γνήσιο motorkote και θα με θυμηθείς.
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
#186081 Φοραω τις Castrol εδω και 2 μηνες...
Ειναι πιο σκληρες το πρωι απο τις μαμα, αλλα μετα την 10η-15η αλλαγη το κιβωτιο γινεται πιο "Ιαπωνικο" απο ο,τι ηταν...
Και σε ταξιδι με απαγορευτικες ταχυτητες δε βραζει το κιβωτιο, με τις παλιες οταν σταματουσα για διοδια εβριζα... Ευχαριστημενος αλλα πρεπει να ανεχτεις λιγη παραπανω σκληροτητα. Εμενα μου αρεσει αυτο και το αμαξι μου εχει πολυ ευκολο/ανετο κιβωτιο γενικα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#186084 στο δικο μου και ζεστες ρδελο ηταν. Υπηρχε θεμα και στις γρηγορες αλλαγες(ετριζε)
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
21 quadra έγραψε:
Kon5 έγραψε:Castrol έβαλα στο suzuki και κάτι δεν κάθεται καλά. Έχω την αίσθηση ότι οι αλλαγές είναι ακόμα πιο σκληρές στο ούτως ή άλλως άθλιο σασμάν του sx4. Κάποια στιγμή θα τις αλλάξω. Γνωρίζει κάποιος ποιες κάθονται καλά στα suzuki?

το είχα πάρει πριν 6 χρόνια κ ακόμη στο υπόγειο το έχω. Φοβήθηκα να το βάλω. Τώρα να το ρίξω ή όχι πλέον;

Sent from space >
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
PeterPan έγραψε:
21 quadra έγραψε:

το είχα πάρει πριν 6 χρόνια κ ακόμη στο υπόγειο το έχω. Φοβήθηκα να το βάλω. Τώρα να το ρίξω ή όχι πλέον;

Sent from space >

Δεν μπορώ να σου πω τι να κάνεις, θα σου όμως τι θα έκανα εγώ, αν το είχα 6 χρόνια θα το κούναγα γερά γιατί θα έχουν κατακαθήσει κάποια από τα πιο βαριά υλικά του και θα το έβαζα.
Άβαταρ μέλους
By Kon5
#186232 Quadra ευχαριστώ. Θυμάμαι και από το παλιό forum που υπήρχε αμφισβήτηση σχετικά με το προϊόν οπότε και υπάρχει κάποιος σχετικός φόβος με τη χρήση του (?).
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
Kon5 έγραψε:Quadra ευχαριστώ. Θυμάμαι και από το παλιό forum που υπήρχε αμφισβήτηση σχετικά με το προϊόν οπότε και υπάρχει κάποιος σχετικός φόβος με τη χρήση του (?).

Πάντα υπάρχει ένας φόβος και μια άρνηση από όσους βγάζουν αποφάσεις πίσω από το πληκτρολόγιο, εγώ που το χρησιμοποιώ πολλά χρόνια σε αρκετά αυτοκίνητα το πιστεύω και το εμπιστεύομαι γιατί είδα αυτό για το οποίο το βάζω, να πω για μια ακόμα φορά ότι είμαι απλός αγοραστής του και δεν έχω σχέση με κανέναν που το εμπορεύεται αλλά επειδή με έχει πείσει το προϊόν το αναφέρω όπου υπάρχουν προβλήματα ή για να μην υπάρχουν αργότερα.

Mα τι διάολο θέλω και απολογούμαι επί χρόνια τώρα με το κωλοmotorkote ? Ίσως μου την δίνει που όλοι έχουν γνώμη και άποψη χωρίς να το έχουν δοκιμάσει και γιαυτό ίσως και επιμένω, από πείσμα στην προκατάληψη και την ηθελημένη άγνοια, μπά σε καλό μου κυρικάτικα.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#192703 Λοιπόν.........να γράψω και εγώ την πρόσφατη εμπειρία μου στο θέμα να μου πείτε τη γνώμη σας...

Σε Golf V 1.4 TSI (140PS), χρησιμοποιώ Castrol Edge 5W-30. Αυτά έχουν προδιαγραφές για αλλαγή ανά 30.000 χλμ ή 2 έτη (για το χρονικό όριο δεν είμαι σίγουρος, θα το τσεκάρω αύριο) σύμφωνα με το εγχειρίδιο του κατασκευαστή.

Τα τελευταία χρόνια το αυτοκίνητο μου κάνει γύρω στα 5000-8000 χλμ. το χρόνο, και συνεπώς αλλάζω τα λάδια μου ανά διετία (καλώς/κακώς, άλλη συζήτηση αυτό, αλλά γνώμες ευπρόσδεκτες).
Τα λάδια μου τα τσεκάρω τακτικά, στην αρχή φυσικά είναι καταπράσινα και σχετικά διαυγή, με τον καιρό (μετά από λίγους μήνες) μαυρίζουν. Τελευταία αλλαγή έγινε το Μάρτιο του 2014.
Με τη στάθμη δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα, το αυτοκίνητο δεν καίει σταγόνα.

Σήμερα λοιπόν σε ένα βενζινάδικο που πάω εδώ και καιρό, μου είπε ένας τύπος εκεί να του ανοίξω το καπώ γιατί, όπως μου είπε στο τέλος, ακουγόταν περίεργα το αυτοκίνητο [σημ: ακούγεται περίεργα επειδή έχει α) είναι TSI και β) έχει ένα θέμα είτε στο ρουλεμάν συμπλέκτη είτε στο κιβώτιο, το οποίο δεν αξίζει να επισκευαστεί προτού τα φτύσει είτε το ένα είτε το άλλο].

Άνοιξα κι εγώ περίεργος μήπως και όντως άκουσε κάτι που δεν είχα ακούσει. Πάει να δει τα λάδια, του λέω εντάξει είναι. Επιμένει να τα δει, βγάζει τη βέργα, από το χρώμα κρίνει ότι "φυσικά και δεν είναι εντάξει", και ότι και καλά είδε μέσα στο λάδι "ρινίσματα".

Πάει σκουπίζει τη βέργα, μου λέει "ξέρεις πού πρέπει να είναι τα λάδια, έτσι;", του λέω "ναι", και βάζει τη βέργα για να μετρήσει. Τη βγάζει, και όντως η στάθμη ήταν στο κάτω τρίτο της σχετικής περιοχής της βέργας. Σημειωτέον ότι ο κινητήρας είχε δουλέψει 3-4 λεπτά μέχρι εκεί, και ήδη αυτό καθιστά τη μέτρηση ύποπτη, καθώς απ' όσο γνωρίζω και απ' όσο θυμάμαι ότι λέει και το μανιουάλι, για σωστή μέτρηση πρέπει α) ο κινητήρας να μην έχει δουλέψει για τουλάχιστον κάποια ώρα πριν τη μέτρηση και β) το αυτοκίνητο να ειναι σε επίπεδη, μη κεκλιμένη επιφάνεια.

Τέλος πάντων του έκοψα τη χαρά ότι θα αγόραζα λάδια από αυτόν, του είπα ότι έχω σπίτι για να συμπληρώσω ή να του τα πάω για πλήρη αλλαγή.

Οδηγάω μετά καμιά δεκαριά χιλιόμετρα, σβήνω, αφήνω το αυτοκίνητο 15 λεπτά σε ηρεμία, μετράω, και η στάθμη ήταν κανονική. Θα ξαναμετρήσω και αύριο το πρωί για να έχω και ένδειξη μετά από πολλές ώρες ακινησίας.

Discuss. Κάτι μου λέει ότι ο τύπος δεν έβαλε τη βέργα τελείως μέσα...ήμουν μπροστά αλλα η αλήθεια είναι δεν μπόρεσα να καταλάβω αν την έφτασε μέχρι το κατώτατο σημείο...

Επίσης (και άσχετο με τα παραπάνω).......βαλβολίνες κιβωτίου κάθε πόσο πρέπει να αλλάζονται; Νομίζω το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου μου δεν λέει κάτι σχετικά...είναι περίπου 8 ετών και έχει κάνει ~80.000 χλμ. και δεν τις έχω αλλάξει ποτέ.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#192774 Στο βενζιναδικο μαλλον δεν προλαβαν να κατσουν ολα τα λαδια στο καρτερ, γι αυτο και η ενδειξη του δεικτη ηταν χαμηλα
Παιζει ομως και ο βενζινας να μην εβαλε ολη τη βεργα μεσα