Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#164005 "Ξεχειλωσε" εννοω οτι ξεφυγε απ την προβλεπομενη συγκλιση, αλλα εφ οσον λες οτι το πηγες για ευθυγραμμιση, δεν ειναι αυτο.
Ισως το να ειναι ακαλιμπραριστο το μηχανημα;
Ισως το να το νιωθεις σε καποιους δρομους με συγκεκριμενη κλιση;

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
Άβαταρ μέλους
By gakost
#166858 Τώρα είδα την απάντηση ......
Για το μηχάνημα δεν ξέρω να σου πω
Αυτό με τις κλίσεις έχεις ένα δίκιο και προφανώς αν γέρνει ο δρόμος δεν θα πάει το αυτοκίνητο ευθεία αλλά επειδή κινούμε στους ίδιους δρόμους με διάφορα αυτοκίνητα (λόγω δουλειάς κυρίως) από ολοκαίνουργια μέχρι παρτάλια στα τελευταία τους, δεν τραβάνε τόσο πολύ. Τι να πω δεν ξέρω.....
Άβαταρ μέλους
By popolaros
Άβαταρ μέλους
By htanso21
#181715 Ερώτηξη...
Σε ένα αμάξι που κοπαναει (ναι το jimny) παιζει να έχει ρόλο στο κοπάνιμα τα ελατήρια αντί των αμορτισέρ;
Γιατι πέρασα απο έναν που φτιάχνει εκτός δρομου και μου ειπε οτι θέλουν αλλαγή τα ελατήρια και οχι τα αμορτισέρ μου και οτι θα σταματήσει να κοπανάει μετά.
Τι λέτε;
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#181724 Τι εννοεις κοπανημα; Γιατι να τερματιζει αποκλειεται.

Άβαταρ μέλους
By htanso21
rocsta έγραψε:Τι εννοεις κοπανημα; Γιατι να τερματιζει αποκλειεται.

Και στην παραμικρή λακκούβα χτυπάει ολο το αμάξι, αν κανεις να πεσεις σε καμια μεγαλύτερη, λες και θα φυγει ολο το ταμπλό.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#181727 Αν του βαλει πιο μαλακά ελατηρια με μεγαλυτερη διαδρομη, θα οδηγειται ακομα δυσκολοτερα σε ανοιχτο δρομο, ενω τωρα ψιλοτρωγεται. Μηπως το δικο σου ειναι ηδη ψηλομενο;

Άβαταρ μέλους
By htanso21
#181735 Ναι ειναι, δεν ειναι μαμά.
Φοράει Mad ελατήρια με Emo αμορτισέρ.
Απλά το πρόβλημα είναι οτι ο κάθε ένας μου λέει το δικό του...
Πχ παλιότερα ενα παλικάρι που είχε 3 (τρία) jimny με τα ιδια αμορτισέρ με εμένα, οτι αυτά πέφτουν μετά απο 50 με 60 Κ χιλιόμετρα και για αυτό κοπάναγε.
Φυσικά δεν μπορώ να γνωρίζω πόσα χιλιόμετρα έχουν πάνω τους.

Δηλαδή αυτή την στιγμή είμαι σε 2 αντιφάσεις.
Ο ένας λεει τα αμορτισέρ, ο αλλος τα ελατήρια...

το βασικό ομως ειναι οτι με αυτό το σετ απ δεν επρεπε να κοπαναει...

πφφφ
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#181738 Τα αμορτισερ ειναι. Και τα κουτσουρολαστιχα που φοραει δεν βοηθανε.

Άβαταρ μέλους
By htanso21
#181743 Αμορτισέρ λες και εσυ ε;

Λάστιχα φυσικά δεν είναι τα μαμά, είναι goodyear wrangler ενός μηνός.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#181805 Ο συνδυασμός αμορτισέρ/ελατήρια πρέπει να είναι ταιριασμένος βασικά. Αλλά το δικό σου είναι ειδική περίπτωση και θα πρέπει να μιλήσεις είτε με εξειδικευμένους μηχανικούς, είτε με πεπειραμένους ιδιοκτήτες παρόμοιων οχημάτων, για να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
htanso21 έγραψε:Ναι ειναι, δεν ειναι μαμά.
Φοράει Mad ελατήρια με Emo αμορτισέρ.
Απλά το πρόβλημα είναι οτι ο κάθε ένας μου λέει το δικό του...
Πχ παλιότερα ενα παλικάρι που είχε 3 (τρία) jimny με τα ιδια αμορτισέρ με εμένα, οτι αυτά πέφτουν μετά απο 50 με 60 Κ χιλιόμετρα και για αυτό κοπάναγε.
Φυσικά δεν μπορώ να γνωρίζω πόσα χιλιόμετρα έχουν πάνω τους.

Δηλαδή αυτή την στιγμή είμαι σε 2 αντιφάσεις.
Ο ένας λεει τα αμορτισέρ, ο αλλος τα ελατήρια...

το βασικό ομως ειναι οτι με αυτό το σετ απ δεν επρεπε να κοπαναει...

πφφφ

Τι πατε και αγοραζετε ρε γαμωτο? :dizzy:
και ο φιλος που εχει jimny ψηλωμενο αγορασε και πηγε και εβαλε αμορτισερ monroe κατι ειδικα off road νομιζω θα ρωτησω αμα θες και μεταχειρισμενα μαμα ελατηρια και βρηκε την υγεια του.
εννοειται οτι δεν ειναι αυτοκινητο, ειναι τζιπ. αλλα εκεινο το χαλι δεν ειναι πλεον.
Άβαταρ μέλους
By htanso21
#182193 @ Xenos
Την επόμενη εβδομάδα έχω μια φωτογράφηση με τζιπάδες (τα περισσότερα jimny) οπου εκει θα μάθω πολλά.
Συν οτι θα δουν το αμάξι μου, ανθρωποι που έχουν το ιδιο και ακόμα περισσότερο πειραγμένα.

@ Trident
Τι σε πείραξε καλέ τι πάμε και παίρνουμε; :lol:
Βασικά το γουστάρω πολύ έτσι οπως είναι τώρα και το μαμά δεν ξέρω καν αν θα μου άρεσε.
Αυτή την εποχή ειμαι κολλημένος με κάτι που πάει παντού, είτε στην πόλη, είτε έξω απο αυτή, ακόμα και εκεί που δεν υπάρχει ζωή.
Οκ δεν έιναι Land Rover... ειναι ενα αυτοκινητάκι που με χαλαρώνει.