Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By kobulis
sknipper έγραψε:
Serf έγραψε:Μέχρι τις οριστικές ανακοινώσεις αγνοώ οποιαδήποτε διαρροή, από το ένα μάτι μπαίνει κι από το άλλο βγαίνει... Έχουν κυκλοφορήσει τουλάχιστον 10 διαφορετικές εκδοχές μέχρι στιγμής. Δεν έχει κανένα νόημα να ασχολούμαστε (πέρα από το να κράζουμε για την ασοβαρότητά τους).
+1
Έτσι ακριβώς είναι συνέχεια. Κράζουμε βέβαια τις βλακείες για να τις μαζέψουν (αν τυχόν το σκεφτόντουσαν πραγματικά) αλλά φυσικά δεν πιστεύουμε τίποτα.

+1 στα παραπάνω.

Επίσης υπάρχει και το συνηθισμένο σκηνικό κάπου προς τα τέλη Δεκεμβρίου μαζί με τα πλάνα από λαό που περιμένει για πληρωμή τελών ή κατάθεση πινακίδων να αναφέρεται στο τέλος του ρεπορτάζ οτι "κύκλοι του υπουργείου οικονομίας εξετάζουν την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού τελών για το επόμενο έτος με σκοπό δικαιότερη κατανομή και λιγότερα ακινητοποιημένα", μήπως και αισθανθεί λιγότερο κρετίνος ο μέσος Ελ. :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By BASSstarlet
Geo f1 έγραψε:Κατσε να ανακοινωθει επισημα, και τι μειωσεις ειναι στα σχεδια...γιατι μπορει να μεινεις με την χαρα... :innocent:

Έσοδα το κράτος θα χάσει....εγώ θα «κερδίσω».
Άβαταρ μέλους
By Morx
#181576 Geo, χωρις να θελω να σε θιξω και επειδη μου ειχες πει για τον πολυτιμο χρονο στα DIY μαστορεματα.
(btw, βρηκα αντισταση 1100w αντι για 1000, η καφετιερα ειναι κομπλε :) )

Ερχομαι απο απορια να ρωτησω, τις πινακιδες απο το Fiesta, γιατι τις κατεθεσες; Ποσα τελη ηταν αυτα που πληρωνες;
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#181584 660Ε τέλη + 300Ε φόρος πολυτελείας.
Όταν κλείσει 10ετια 660Ε.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#181590 Πφφφ... Σιγά τα ωά! Όσο μια κάρτα γραφικών.

Sent Through Tapatalk
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#181615 Πληρωνα 660+440+500+ οπου
660 τελη
440 ΦΠ
500+ Ασφαλεια.

Αλλα εκτος των παγιων εξοδων αποφασισα να καταθεσω πινακιδες στις 21/12/2011 και για αλλους λογους.
Πρωτα απο ολα αλλαγη προταιρεοτητων...(επερχομενος γαμος, οικογενεια κλπ)
2ον πολυ υψηλη καταναλωση
3ον Με τρωγε συνεχεια η τσεπη μου (λιγο πριν τις καταθεσω σκεφτομουν για σειριακο κιβωτιο 4,500 €)

Οταν τις κατεθεσα η σκεψη ηταν για το πολυ 2 χρονια.Αλλα στην πορεια οπως ειδατε αφου μπηκε και η μελιτζανα στην ζωη μας, νομιζω 3 αυτοκινητα ,2 ατομα ειναι υπερβολικα.
Η προσμονη και η <καυλα> για να ξανακυκλοφορησω το φιεστα στους δρομους παραμενει μεγαλη..Πλεον το αυτοκινητο τον Μαιο του 2016 κλεινει 10ετια..
Τωρα βεβαια για να βγει εξω με το συμμαζεμα που θελει (λαστιχα,σερβις,σωληνωσεις κλπ) παλι παει ψηλα το κοστος..(συν οτι βλαβες μπορει να εχει βγαλει απο την ακινησια-επισκευη αναρτησεων KW)

Η σκεψη μου για του χρονου ειναι η εξης που δεν την εχω συζητησει με κανεναν ακομα βεβαια.Οποτε μπορει να παραμεινει και σκεψη..

Να πουλησω το Φιεστα της κουτσουνας (1,250 cc λογικα θα φυγει ευκολα) και με τα λεφτα αυτα να φτιαξω το δικο μου.
Η κουτσουνα θα χρησιμοποιει την μελιτζανα και γω.... :inlove:

Θα δουμε.. :)
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#181635 Φόρο πολυτελείας πλήρωνες 440€ ως το 2011, 270€ ήταν μετά.

Ασφάλεια πληρώνεις έτς κ αλλιώς (γω το έχω ασφαλισμένο για 4500€) κ πληρώνω 165 ευρώ το 6άμηνο.

Το rebuild των kw κάνει 180 ευρώ για 2 φυσίγγια εμπρός + λαστιχένια top mounts.

Γω σε "κράζω" γιατί έσκασες ένα σκασμό λεφτά για βελτίωση, δε βρέθηκες στιγμή άνεργος, θα μπορούσες να το κάνεις ένα αξιόπιστο detune για να ηρεμήσει η κατανάλωση και να σου πάει η καρδιά να το κυκλοφορείς έστω και καθημερινά και να μην προβείς στην αγορά μιας μελιτζάνας κ να κρατήσεις το 1250 που με μια μπαγκαζιέρα χωράει μια χαρά μια οικογένεια, τουλάχιστο για αρχή(Οι πατεράδες μας φορτώναν έσκορτ και καντεττ, μια χαρά μπορούμε κ μεις). Και να έχεις την καύλα σου κάθε μέρα. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙΣ συνέχεια :s_tongue :s_tongue (Φιλικά πάντα ε; :s_drinks )

Κ εγώ ήμουν πολύ κοντά (ΠΑΡΑ πολύ κοντά) να περάσω ένα quaife μαζί με semislick, αλλά οι προτεραιότητες και τα χλμ με έκαναν να το κρατήσω να βρώ λύσεις για ελαχιστοποίηση κατανάλωσης (το οποίο κ κατάφερα αρκετά ικανοποιητικά) και να μη σκέφτομαι να το βάλω στην άκρη, να πάρω ένα μικρότερων κυβικών το οποίο δε ξέρω τι θα μου βγάλει και να μη ξέρω πότε και αν θα κάνω απόσβεση με αυτήν την κίνηση. Επίσης, και μας έρχεται ένα τσικό στην οικογένεια, αλλα δεν υπάρχει ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ τόσο εκ μέρους μου όσο κ από γυναίκας να έρθει ένα νέο αμάξι (είμαστε κ λίγο μινιμαλιστές)

Και με το fuel log βλέπω ότι: (από 17/11/2014 που έκανα άρση ακινησίας)
Τα έξοδα βενζίνης είναι: 4.709 € (με μέση κατανάλωση 6,73 λτ/100χλμ)
Τα λοιπά έξοδα: 2.361€ μέσα στα οποία είναι 3 σέρβις (1 μεγάλο ακινησίας) 1 τετράδα λάστιχα και σε αυτά ΔΕΝ βάζω τα ασφάλιστρα, που για να μικρότερο αμάξι π.χ. το fiat panda του μπαμπά είναι... (δεν κάνω πλάκα) ακριβότερα...

Σε αυτά τα 7.000 ευρά, τα 660 € είναι μεν ΠΟΛΛΑ, αλλά όχι λόγος για αλλαγή αμαξιού. Για μένα σαφώς.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#181641 Ξεν βρισκω πολυ σωστη την σκεψη σου.
Αλλα δεν το εκανα tuning για να το κανω μετα de-tuning.

Και οχι το μικρο φιεστα (3πορτο μη ξεχνας) δεν μπορουσε να αναλαβει χρεη οικογενειακου ακομα και με μπαγκαζιερα οροφης.
Προς Θεου ξερω οτι τα λες καλοπροεραιτα και σε ευχαριστω για τον αντιλογο.

Με την μελιτζανα και με, 1)καθισματακι, 2)κλουβι του σπαικ και 3)συμπραγκαλα ειμαστε οριακα.Με τα φιεστα απλα κατι θα αφηναμε απ εξω.

Και ναι παραδεχομαι οτι ειχε αρχισει να με κουραζει το θεμα fine tuning.
Να μιλαω με τον Καρανικολα για να δουμε αν εστειλε ο αγγλος απο Jamsport τον σωστο χαρτη, για το αν ασχοληθηκε ο μηχανικος, για την βλαβουλα που εβγαλε για για για.

Δλδ παντα εκει καταναλωνα πολυ χρονο , ενεργεια και χρημα φυσικα.
Το φιεστα μου λειπει. Τα παραπανω οχι. Ηξερα βεβαια που εμπλεκα οταν εκανα την παραγγελια των components...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Geo f1 έγραψε:....Τωρα βεβαια για να βγει εξω με το συμμαζεμα που θελει (λαστιχα,σερβις,σωληνωσεις κλπ) παλι παει ψηλα το κοστος...

Ή μπορείς απλά να μην κάνεις άλλη επέκταση στη RAM του PC σου, μία ή άλλη θα σου έρθει :s_tongue

Εγώ σε τέτοιο ζόρι πήρα την απόφαση και έδωσα το δικό μου (CX7), ούτε πινακίδες ούτε άγχος ούτε τίποτα...
Άβαταρ μέλους
By nass
Geo f1 έγραψε:Αλλα δεν το εκανα tuning για να το κανω μετα de-tuning.

Ούτε για να κάθεται στο γκαράζ 5 χρόνια :whistlink:

Δες το παράδειγμα του markvag :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#181646 Εμ, έχεις κ το σκυλί εσύ. Σωστά. (Οι πατεράδες μας δεν είχαν :P )

K εννοείται όταν κάνεις ένα showcar, ξέρεις ότι λίγο πολύ δε γυρίζεις πίσω, το ξεχνάς για αποκλειστική χρήση ανθρωπομεταφορέα, ότι κ να συνεπάγεται αυτό...

Συνεπώς, κοτσαδούρα στη μελιτζάνα, αποβλάβωση (νέα λέξη) του baby rs, και βουρ για 1 2 track day στο εγγύς μέλλον. Κάπου θα μείνει χρόνος.

Εδώ κιλομήτερ πέρσυ μετακόμιζε και φέτος έγραψε στις άλπεις 1000άρα χιλιόμετρα :metalo:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Geo f1 έγραψε:Με την μελιτζανα και με, 1)καθισματακι, 2)κλουβι του σπαικ και 3)συμπραγκαλα ειμαστε οριακα.Με τα φιεστα απλα κατι θα αφηναμε απ εξω.

Λύσεις (καλοπροαίρετα πάντα): 1) έχω δει παιδάκια στα σίγουρα/στιβαρά χέρια της μαμάς στο μπροστινό κάθισμα να παίζουν με τα χειριστήρια και να απασχολούνται περίφημα την ώρα που ο μπαμπάς οδηγεί. Το έχετε σκεφτεί; 2) το κλουβί μπορεί να είναι ακριβώς στο μέγεθος του σπάικ. Έχω δει κοτόπουλα να μεταφέρονται με απίστευτη άνεση 3) κάπου πρέπει να πατήσεις πόδι, δεν μπορούμε να κουβαλάμε όλο το σπίτι σε κάθε εξόρμηση.

Κακοπροαίρετα τώρα: Συμφωνώ ότι 3-πορτο + μπαγκαζιέρα είναι μεγάλος συμβιβασμός :s_yes

:s_laughat
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Geo f1 έγραψε:Με την μελιτζανα και με, 1)καθισματακι, 2)κλουβι του σπαικ και 3)συμπραγκαλα ειμαστε οριακα.Με τα φιεστα απλα κατι θα αφηναμε απ εξω.

Συγχώρησε την άγνοιά μου, ω μέγα mod, άλλα μήπως θα μπορούσες να μου πείς τι ακριβώς είναι η μελιτζάνα; :hmmm:

Εικόνα

Τι συνήθειο κι’ αυτό με τα παρατσούκλια... :lol: