) με αρθριτικα και τους αγωνιζομενους με supersport.Κατα τ'αλλα ειδικα σε ΦραππεRacer η τιποτα κλασσικες κατασκευες ... που δεν στριβουν και με τ'αφτια στην ασφαλτο ουτε γενικα βαζουν φωτια στα λαστιχα κλαιν μαιν...
Και μιλώ ως ο άνθρωπος που δοκίμασε δύο BMW 1150GS πριν την MTS, και τις απέρριψε για τον ίδιο λόγο: βάρος.
Anonymous Founder έγραψε:Οι 100 ίπποι δεν χαλάνε κανέναν, τα κιλά όμως ναι. Cafe racer γουρούνα, είναι και λίγο ντροπή και αίσχος...
Τα απλά αμορτισέρ και τα καλαμάκια του φραπέ μπροστά, τα βλέπεις στην απλή (λευκή) ;
Δε θα σου πω ότι θα σου σακατέψουν τη μέση (εμένα με κούρασαν) αλλά πιστεύεις ότι θα τα μαζέψεις όσο εύκολα θα μαζέψεις τη Δουκάτη σου σε τίποτα κατσαρά;
Είμαι πάλιουρας, δεν το κρύβω, αλλά στα μηχανάκια και ειδικά όταν έχουν και κάποιες επιδόσεις καλό είναι να μην παίζουμε...μέχρι 50ρια αλογάκια εντάξει, κάνε την πλάκα σου, αλλά παραπάνω είναι επικίνδυνο. Η bonnie απο αναρτήσεις είναι χάλια, με το χέρι στην καρδιά στο λέω. Εμένα, έτσι και έπαιρνε φόρα, με τρόμαζε... παραδόξως, όταν ήταν σταματημένη δε με πολυενοχλούσε η μάζα της γιατί είναι πολύ χαμηλά η σέλα της, αλλά με ταχύτητα περνά από μυαλό σου συχνά τι θα γίνει έτσι και πλακωθείς στα φρένα σε καμιά στροφή.
Ίσως έχω μεγαλώσει για μεγάλες μηχανές πια, ε;
../ ___ \
(O\ | /O)
Δε μπορει ενα Supersport να ζυγιζει 230 γεματο ουτε ενα Street naked μεγαλου κυβισμου 180.
Δε διαφωνω, τα λιγοτερα κιλα ειναι καλυτερα, αλλα μην το ισοπεδωνεις με ευθειακηδες.
Στην παρουσα περιπτωση των cafe racer, μιλαμε για ατσαλινα πλαισια τεχνολογιας ξεπερασμενης, κινητηρες χωρις καμια ιδιαιτερα high tech σχεδιαση ουτε για εξοικονομηση χωρου ουτε και βαρους κτλ ... και τοτε και τωρα, δεν σχεδιαζονται τετοια μηχανακια με τοση εμφαση στο χαμηλο βαρος.
Το ιδιο ισχυει και για πολλα "κλασσικα" street naked μεγαλου κυβισμου.
Για το CB1300, οπως και το GSX1400 ή το XJR1300 ...
Οποιος αγοραζει τετοιο μηχανακι, δεν εχει λογο να παραπονεθει λοιπον για το βαρος.
Ομοιως, οποιος αγοραζει ενα Supermoto δεν παραπονιεται για την ανεση, ή ενας που οδηγαει διχρονο 250άρι στα βουνα, για την καταναλωση.
Προσωπικα, δεν ειμαι ευθειακιας, ουτε ομως με απασχολει τοσο το βαρος.
Varadero δικαβαλος, την κουμανταρω ευκολα. Δε λεω οτι το απολαυσα μεσα στην πολη με συνεπιβατη και μανουβρες αναμεσα απο σταματημενα αλλα αυτη θα ειναι η μοναδικη φορα που θα σε απασχολησει το βαρος σε ενα οχημα. (ειμαι 1.77 και 75 κιλα περιπου).
Tωρα η διαφορα των 33kg μεταξυ των δυο που ειχες να συγκρινεις... προσωπικα μου φαινεται μικρη
Δεν ξερω, ισως επειδη ειμαι ακομα "πιτσιρικας" ?!?!
Ισως επειδη εσυ εισαι μπαρμπας πλεον και σε χαλαει !?!?!?
Anonymous Founder έγραψε:-Το ξηροκάμπανο που έκανε τρελό θόρυβο (ακουγόταν πολύ παραπάνω από την εξάτμιση και το υπόλοιπο μοτέρ!![]()
) ανοίχτηκε και η διάγνωση ήταν πως η αλουμινένια καμπάνα έφαγε τα ψωμιά της ενώ οι δίσκοι έχουν ακόμη ψωμί, αλλά όχι πάρα πολύ. Σαν πιο οικονομική και σωστή λύση μπήκε η καμπάνα από 900SS που είναι ατσάλινη και δεν παθαίνει ποτέ τίποτε και δίσκοι μεταχειρισμένοι αλλά με αρκετό ψωμί ακόμη. Η μεταμόρφωση περίπου συγκλονιστική. Σχεδόν δεν καταλαβαίνεις πως είναι ξηρή η καμπάνα πια ακουστικά!
![]()
1) It's a feature, not a bug.
2) Να παραδώσεις τα κλειδιά άμεσα, δεν είσαι άξιος για Ducatisti!
----------
D-Jet έγραψε:Εἰρήνη ὑμῖν, σύντροφοι...

Συν ότι έτσι δείχνουν και πιο μάτσο στον υποψήφιο αγοραστή.
Επίσης ανεξάρτητα απο το πόσο μου αρέσουν δύσκολα θα έδινα τα χρήματα που κοστίζουν, μάλλον θα προτιμούσα κάτι πιο σύγχρονο σε εμφάνιση και πιο all rounder. Και δεν νομίζω ότι έχω μόνο εγώ αυτή την άποψη.
Από το Moto G
Fiat Panda 7,6l/100km
Νίκος Παππάς έγραψε:Ο βασικός λόγος που τα κάνουν 1000+ κυβικά είναι το κόστος. Ποιος θα έδινε 500-1000€ λιγότερα για 700αρι με το ίδιο βάρος και την μισή ιπποδύναμη;
Συν ότι έτσι δείχνουν και πιο μάτσο στον υποψήφιο αγοραστή.
Επίσης ανεξάρτητα απο το πόσο μου αρέσουν δύσκολα θα έδινα τα χρήματα που κοστίζουν, μάλλον θα προτιμούσα κάτι πιο σύγχρονο σε εμφάνιση και πιο all rounder. Και δεν νομίζω ότι έχω μόνο εγώ αυτή την άποψη.
Από το Moto G
+VFR
Όσο για το ξηροκάμπανο, ακόμη και ο μηχανικός μου είπε πως ακουγόταν πολύ, άκουσα την ίδια μέρα δύο άλλες και ήταν ήσυχες σαν γατάκια και μάλιστα και οι δύο με ανοιχτές καμπάνες!
Specs που τσεκαρα καπως βιαστικα ειναι καμια 30 με 35 κιλα!
Morx έγραψε:Ποσα κιλα δηλαδη;;
Πολλή περισσότερη σημασία έχει το που τα έχουν τα κιλά! (επ!
)Επίση, νεαρέ Μορξ
, τσουβαλιάζεις γυμνά με ρετρο που δεν έχουν καμμία σχέση, ούτε σε χρήση, ούτε σε κοινό, ούτε σε φιλοσοφία. Ο πρόγονος της μαντάμ είναι μια μηχανούλα (Τ120) με 165 κιλά και 46 ίππους, που, πίστεψέ με, για την εποχή της ήταν πανικός (με τα φρένα και τις αναρτήσεις που είχε).Αν τη βάλεις δίπλα στη thruxton είναι μικροσκοπική...
Η W650 η πρώτη το έπιασε καλύτερα το νόημα (δυστυχώς για τους εγγλέζους) και ήταν πολύ πιο κοντά στην αυθεντική τόσο σε spec όσο και σε αίσθηση. Η 800ρα, όμως βάρυνε πολύ και να μου το θυμηθείτε ότι η 650 είναι αυτή που θα ψάχνει ο κόσμος σε λίγα χρόνια. Ήλπιζα ότι το ρεμέικ της μοντέρνας bonnie θα ήταν προς το μικρότερο και πιο αυθεντικό αλλά με δόσεις τεχνολογίας εκεί που χρειάζεται...
|λογοκρισία| μου ξεμαλακία μου, όταν ήταν να πάρω την bonnie, ο λόγος που δεν προχώρησα με τη Ducati (μικρή, αναλογικά, διαφορά είχαν) ήταν ακριβώς γιατι μου είχε φανεί πολύ πιο δύσκολη και κουραστική στο χειρισμό της. Τώρα θα είχα βγάλει λεφτά, βεβαια...
Η SR400 από την άλλη είναι εντελώς παλιούρα και δε δικαιολογεί το κόστος της (ίσως να το δικαιολογεί ο παλιομοδίτικος τρόπος κατασκευής της και το γεγονός ότι δεν έχει πολλά πλαστικά _η bonnie είχε μπόλικα_).

Δέχομαι ωστόσο το αναχρονιστικό της χαρακτήρα επειδή δεν έχει τόση δύναμη για να γίνει επικίνδυνη.
Μάλλον είναι η επιλογή μου στην κατηγορία (αν και αναγνωρίζω ότι είναι πιο hardcore) μαζί με την V7-II που είναι ίσως η καλύτερη πρόταση αυτή τη στιγμή για τα λεφτά της και ακριβώς αυτό που έχω στο νου μου για τα σχόλια που κάνω (πιο μοντέρνα προσεγγιση από πλευράς χρήσης αλλά εξίσου ρετρό).
../ ___ \
(O\ | /O)
Για ήρεμες και νωχελικές βόλτες θα προτιμούσα σαφώς κάποια Harley ή αντίστοιχο τσοπεροειδές, οι εποχές το Λόρενς της Αραβίας νομίζω πέρασαν ανεπιστρεπτί.
Αν ήθελα μοτοσυκλέτα με ρετρό σχεδίαση θα κοιτούσα κάτι τέτοιο με όλα τα σύγχρονα καλούδια
Morx έγραψε:Ποσα κιλα δηλαδη;;
Γράψε λάθος, σωστά είδες, θυμόμουν το βάρος της Adventure γεμάτης (γιατί αυτή κοιτούσα, η απλή GS είναι πολύ πιο άσχημη οπότε είχα τεστάρει δύο Adventure).
Δεν ξέρω αν έφταιγα εγώ ή το μηχανάκι, αλλά εκεί που και τις δύο φορές με τις BMW δυσφορούσα και φοβόμουν μην πέσουν και δεν ξέρω τι θα κάνω, με το που ανέβηκα στην MTS ένιωσα σαν να είχα ένα πιο δυνατό... SRX (χωρίς τα clip-on που ποτέ δεν μου άρεσαν εξάλλου), τόσο ελαφριά μου φάνηκε (και συνεχίζει).
Και πάλι, τα σχεδόν 40 κιλά δεν είναι λίγα, είναι σαν να έχεις συνεπιβάτη σχεδόν (αν είναι σέξι και κοντή, λίγο παραπάνω θα είναι!
).Εντάξει, προφανώς και έχω μπαρμπαδέψει αρκετά, αλλά ειλικρινά, το χαμηλό βάρος κάνει πολύ πιο ευχάριστη την μηχανή. Και θα συμφωνήσω στο τελευταίο με τον D-jet, το πιο ωραίο από τα μοντέρνα Cafe Racer και με πολύ καλή τιμή, είναι η Guzzi V7. Την είχα σκεφτεί κάμποσο λίγο πριν πάρω την Multi γιατί έπαιζαν κάποιες με ελάχιστα χιλιόμετρα και καλή τιμή (γιατί και καινούρια είναι φτηνή), αλλά κώλωσα λίγο στο πρακτικό θέμα: ήθελα μια μηχανή να την φορτώνω και να πάω τα ταξίδια μου το καλοκαίρι. Αυτά τα μηχανάκια σαν την V7 είναι τέλεια για βόλτες, αλλά δεν κάνουν για φόρτωμα.
Νομίζω η μπαρμπαδίαση χτύπησε κόκκινο τώρα!

) ανοίχτηκε και η διάγνωση ήταν πως η αλουμινένια καμπάνα έφαγε τα ψωμιά της ενώ οι δίσκοι έχουν ακόμη ψωμί, αλλά όχι πάρα πολύ. Σαν πιο οικονομική και σωστή λύση μπήκε η καμπάνα από 900SS που είναι ατσάλινη και δεν παθαίνει ποτέ τίποτε και δίσκοι μεταχειρισμένοι αλλά με αρκετό ψωμί ακόμη. Η μεταμόρφωση περίπου συγκλονιστική. Σχεδόν δεν καταλαβαίνεις πως είναι ξηρή η καμπάνα πια ακουστικά!