Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#175788 Ευχαριστώ για τις προτάσεις και εσάς και τους φίλους που έστειλαν πμ.

Τελικά είδαμε την FrancisY3 στον Μασούτη και η σύζυγος δεν ενθουσιάστηκε. Της πήρα μερικά κουτιά Illy σε μερίδες E.S.E. για να μην ταλαιπωρείται με τον αλεσμένο και όλα καλά. Εντύπωση μου έκανε ότι ο ίδιος καφές illy σε κάψουλες κοστίζει σχεδόν την διπλάσια τιμή (21 κάψουλες 12,65€) από τις μερίδες ESE!

Ούτε κουβέντα φυσικά για σύγκριση με τον αλεσμένο... :shifty:
Άβαταρ μέλους
By manosky
#175801 Τουλάχιστον οι ESE περιέχουν καφέ, όχι κάτι που τον προσομοιάζει.
Υπάρχουν αρκετές επιλογές εκεί, πολλές φίρμες έχουν δικές τους, μέχρι και τα coffeeway.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
Dimitris_P έγραψε:Πρόταση καφετιέρας γαλλικού; Μία ό,τι να 'ναι; Έχουν διαφορές μεταξύ τους;

Έλειπα ταξίδι και το είδα τώρα....
Δημήτρη μην αγοράζεις ηλεκτρική καφετιέρα. Πάρε μια V60 ή μια αεροπρέσα και είσαι κούκλος.

Να πω ότι ήπια τους καλύτερους καφέδες μαζικής παραγωγής στη Φλωρεντία. Όποιος πάει, το μαγαζί λέγεται ditta artigianale. Γενικά στην Ιταλία πίνουν χώματα, μόνο εκεί ήπια καφέ.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#177886 Δεν δοκίμασα από εκεί, αλλά κατ' εμέ τον καλύτερο καφέ (γύρω στο 1 € ο εσπρέσσο) κ το καλύτερο παγωτό στη Φλωρεντία το έφαγα τον Σεπτέμβρη που πέρασε στο finisterrae http://www.finisterraefirenze.com/

απίστευτα καλό εστιατόριο, gellateria, cafeteria...
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#177947 Αυτό που λέω, το έχει ο πρωταθλητής barista στην Ιταλία για το 2011-12-13 και φιναλίστ στο παγκόσμιο του 2013. Ο καφές πραγματικά αλλού. Και έχω πιει καφέ στην Ιταλία, ακόμα και από τον κεντρικό εισαγωγέα όλων των εταιρειών στην Τεργέστη(Pacorini). http://www.dittaartigianale.it/ Και ο ιδιοκτήτης http://www.francescosanapo.com/

Στην Ιταλία έχουν συνηθίσει να πίνουν το ζουμί στη μόκα, οπότε και τα καφέ ασχολούνται με τους ντόπιους και όχι τους τουρίστες. Εδώ πουλάνε χαρμάνι 100% ρομπούστα.

Για το παγωτό ας ανοίξει άλλο θέμα.... Νομίζω ότι το καλύτερο παγωτό(σε κάτι τόσο υποκειμενικό), το έφαγα σε μια μικρή gelateria στη μαρίνα της Πίζας. Εντελώς εκτός τουριστικών περιοχών. Από τις αλυσίδες της Ιταλίας στα παγωτά, ψηφίζω grom. Αν και είναι πολύ ακριβό.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
kyr80 έγραψε:Στην Ιταλία έχουν συνηθίσει να πίνουν το ζουμί στη μόκα, οπότε και τα καφέ ασχολούνται με τους ντόπιους και όχι τους τουρίστες. Εδώ πουλάνε χαρμάνι 100% ρομπούστα.
.

Να ρωτήσω κάποια πραγματάκια μιας και είστε ειδικοί στο θέμα του καφέ;

1) Τα μπιαλέτι τα μπρικάκια που έχουν οι Ιταλοί πως δουλεύουν και τι καφε βγάζουν (και παίρνουν αντίστοιχα) ακριβώς;
Έχετε δοκιμάσει, αξίζει τον κόπο;

2) Το είχα ξαναδεί παλιότερα αλλά τώρα μάλλον ήρθε η ώρα του...Έχω μια παλιά μηχανή ντελόνγκι της σειράς που εχει φάει τα ψωμιά της. Η κυρά μου, που είναι φανατική του καφέ, έχει φαγωθεί να πάρει μια καφετιέρα της προκοπής, και υποστηρίζει ότι σε βάθος χρόνου θα μας έρθει πιο οικονομικά από τους έτοιμους που πίνουμε (όχι κάθε μέρα, εγώ τουλάχιστον). Ήλπιζα να τη βγάλουμε με κανα 250ρι άντε το πολύ 300... αξίζει τον κόπο/θα καταφέρω να πιω καφέ επιτέλους ή να το κάνω συνδρομή στα coffee island?

3) Οι τελευταίοι, όχι πάντα, αλλά κάποιες φορές φτιαχνουν απίστευτο καφέ, ακόμα και το στάνταρ που πουλάνε, σε βαθμό που φοβάμαι μήπως έχουν βάλει τίποτα ενισχυτικά γεύσης...υπάρχει περίπτωση να βάζουν τεχνητά αρώματα; :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#178352 1) Θες καφέ αλεσμένο για μόκα. Χωρίς καϊμάκι. Δεν μπορώ να τον πιω. Βέβαια τα πεθερικά μου στην Ιταλία πριν 35 χρόνια αυτόν έπιναν. Δεν υπάρχει σπίτι στην Ιταλία που να μην έχει μόκα. Γεμίζεις βουναλάκι. ΔΕΝ πατάς. Μέτρια φωτιά και το κοιτάς να κλείσεις τη φωτιά, μόλις βγει από πάνω ο καφές.
2) Κοίτα... Από εκεί ξεκινάν όλοι. ΑΝ σου αρέσει, αγοράζεις για αρχή μια gaggia στα 300€ περίπου. Αγοράζεις ΜΙΚΡΗ ποσότητα αλεσμένου από coffee island π.χ. Ύστερα αγοράζεις μύλο. Ύστερα θα ψαχτείς με ποικιλίες καφέ. Ύστερα με φίλτρο για νερό. Ύστερα..... Και ύστερα δε θα μπορείς να πιεις καφέ στο 95% των μαγαζιών. Οικονομικά θες πολύ καιρό για απόσβεση.
3)Στο ζεστό δύσκολα να κάνουν μπινιά. Στο κρύο άλλη μεγάλη αλυσίδα του καφέ, βάζει μέσα στην κανάτα που προετοιμάζει για τα freddo ένα σακουλάκι, που δεν λένε τι έχει μέσα. Για το ζεστό τώρα, ένας σωστά φρεσκοαλεσμένος καφές έχει πραγματικά κορυφαίο άρωμα.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
#178382 Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!!! :yahoo:
Θα σε ξαναβάλω σε κόπο γιατί έχω πολλές απορίες.... :help:

kyr80 έγραψε:1) Θες καφέ αλεσμένο για μόκα. Χωρίς καϊμάκι. Δεν μπορώ να τον πιω. Βέβαια τα πεθερικά μου στην Ιταλία πριν 35 χρόνια αυτόν έπιναν. Δεν υπάρχει σπίτι στην Ιταλία που να μην έχει μόκα. Γεμίζεις βουναλάκι. ΔΕΝ πατάς. Μέτρια φωτιά και το κοιτάς να κλείσεις τη φωτιά, μόλις βγει από πάνω ο καφές.

Γιατί δεν μπορείς να τον πιείς; Σου φαίνεται ελαφρύς, άνοστος, μπαρούτι;
Ο Μοκα καφές είναι πιο χοντροκομμένος;
Τα πεθερικά σου βάζουν και γάλα;

2) Κοίτα... Από εκεί ξεκινάν όλοι. ΑΝ σου αρέσει, αγοράζεις για αρχή μια gaggia στα 300€ περίπου. Αγοράζεις ΜΙΚΡΗ ποσότητα αλεσμένου από coffee island π.χ. Ύστερα αγοράζεις μύλο. Ύστερα θα ψαχτείς με ποικιλίες καφέ. Ύστερα με φίλτρο για νερό. Ύστερα..... Και ύστερα δε θα μπορείς να πιεις καφέ στο 95% των μαγαζιών. Οικονομικά θες πολύ καιρό για απόσβεση.

Το θέμα είναι αν τα καταφέρω να φτιάξω κάτι που θα με ικανοποιεί και δε θα το πίνω με το ζόρι για να ξυπνήσω. Αυτό που φτιάχνω τώρα απλά δεν πίνεται, είναι το πικροζούμι της άδικης μαύρης ζωής... :oops:
Και δεν είμαι περίεργος με τον καφέ (ούτε θέλω να γίνω)!
Θα μπορούσες να μου κάνεις μια πρόταση για συγκεκριμένη καφετιέρα;
Κοντά στο σπίτι μου (ιδανικά για ανταλλακτικά κλπ κλπ) είναι ένα μαγαζί που έχει τις ascaso (Ισπανικές; ). Η basic έχει γύρω στα 240 ευρώ... πιστεύεις προτιμότερο είναι να ψάξω για κάποια gaggia?

Βρήκα ένα ελληνικό φόρουμ με καφεδομανείς αλλά χάνω τη μπάλα με αυτά που γράφουν (ποια μπαλα δλδ....δεν καταλαβαίνω τίποτα, βασικά) και ντρέπομαι, να σου πω, να ρωτήσω... :sorry: :sorry:

3)Στο ζεστό δύσκολα να κάνουν μπινιά. Στο κρύο άλλη μεγάλη αλυσίδα του καφέ, βάζει μέσα στην κανάτα που προετοιμάζει για τα freddo ένα σακουλάκι, που δεν λένε τι έχει μέσα. Για το ζεστό τώρα, ένας σωστά φρεσκοαλεσμένος καφές έχει πραγματικά κορυφαίο άρωμα.

Είμαι πολύ προβληματισμένος με αυτο το θέμα.
Είναι καταδίκη αυτό με τα ενισχυτικά πάσης φύσεως τόσο για εμάς όσο και τις επόμενες γενιές που σε λίγα χρόνια δε θα μπορούν να φάνε και να πιούνε φυσικά πράγματα... :oops:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
D-Jet έγραψε:Γιατί δεν μπορείς να τον πιείς; Σου φαίνεται ελαφρύς, άνοστος, μπαρούτι;
Ο Μοκα καφές είναι πιο χοντροκομμένος;
Τα πεθερικά σου βάζουν και γάλα;

Πικρός και μαυροζούμι. Πιο χοντρό τον κόβω από την μηχανή. Αλλά έχω αυτήν
Εικόνα
Δεν ξέρω τη σύγκριση μεταξύ οικιακής και μόκας.
Η πεθερά μου (ο πεθερός μου μας άφησε εδώ και πολλά χρόνια), την έχει πλέον διακοσμητική. Αν έχεις φερράρι, δεν καβαλάς το γάιδαρο :lol:
Γάλα που να βάλεις;

D-Jet έγραψε:Το θέμα είναι αν τα καταφέρω να φτιάξω κάτι που θα με ικανοποιεί και δε θα το πίνω με το ζόρι για να ξυπνήσω. Αυτό που φτιάχνω τώρα απλά δεν πίνεται, είναι το πικροζούμι της άδικης μαύρης ζωής... :oops:
Και δεν είμαι περίεργος με τον καφέ (ούτε θέλω να γίνω)!
Θα μπορούσες να μου κάνεις μια πρόταση για συγκεκριμένη καφετιέρα;
Κοντά στο σπίτι μου (ιδανικά για ανταλλακτικά κλπ κλπ) είναι ένα μαγαζί που έχει τις ascaso (Ισπανικές; ). Η basic έχει γύρω στα 240 ευρώ... πιστεύεις προτιμότερο είναι να ψάξω για κάποια gaggia?

Βρήκα ένα ελληνικό φόρουμ με καφεδομανείς αλλά χάνω τη μπάλα με αυτά που γράφουν (ποια μπαλα δλδ....δεν καταλαβαίνω τίποτα, βασικά) και ντρέπομαι, να σου πω, να ρωτήσω... :sorry: :sorry:

Αν δεν είσαι περίεργος, και δε σε πολυνοιάζει, αγόρασε μια νεσπρέσσο. Έχω φορτώσει στους μισούς μου φίλους gaggia, και με βρίζουν πλην ενός. Αυτό που φαίνεται απλό, για κάποιους δεν είναι. Όχι γιατί θέλει μυαλό. Γιατί οι περισσότεροι το πρωί θέλουν ένα καφέ που να πίνεται. Και χωρίς να ασχοληθούν πολύ. Για να πιεις σωστό καφέ σπίτι με μια gaggia π.χ., θα ασχοληθείς. Θα πρέπει να έχεις το νου σου για φρεσκοαλεσμένο καφέ, για να καθαρίζεις τη μηχανή κλπ. Αν όχι, ο καφές θα είναι χειρότερος από νεσπρεσσο.
Πρόταση.... Όπως σου είπα, έχω "φορτώσει" την baby για οικονομική λύση σε πολύ κόσμο. Αλλά εδώ υπάρχουν φορουμίτες που έχουν ασχοληθεί περισσότερο από εμένα για τις οικιακές.
Άβαταρ μέλους
By g8777
kyr80 έγραψε:Αν δεν είσαι περίεργος, και δε σε πολυνοιάζει, αγόρασε μια νεσπρέσσο. Έχω φορτώσει στους μισούς μου φίλους gaggia, και με βρίζουν πλην ενός. Αυτό που φαίνεται απλό, για κάποιους δεν είναι. Όχι γιατί θέλει μυαλό. Γιατί οι περισσότεροι το πρωί θέλουν ένα καφέ που να πίνεται. Και χωρίς να ασχοληθούν πολύ. Για να πιεις σωστό καφέ σπίτι με μια gaggia π.χ., θα ασχοληθείς. Θα πρέπει να έχεις το νου σου για φρεσκοαλεσμένο καφέ, για να καθαρίζεις τη μηχανή κλπ. Αν όχι, ο καφές θα είναι χειρότερος από νεσπρεσσο.
Πρόταση.... Όπως σου είπα, έχω "φορτώσει" την baby για οικονομική λύση σε πολύ κόσμο. Αλλά εδώ υπάρχουν φορουμίτες που έχουν ασχοληθεί περισσότερο από εμένα για τις οικιακές.

Μετα απο ενα εξαμηνο συμβιωσης με Gaggia Baby Twin ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ το συμπερασμα που εβγαλα καιεγω. Αν γυριζα το χρονο πισω , πιθανοτατα θα διαλεγα μια μηχνη της Νεσπρεσσο. ΟΚ, πινεις ΠΟΛΥ καλυτερο καφε αν τηρησεις 5-6 απαραβατους κανονες με την αγορα καφετιερας -μυλου αλλα ολα αυτα θελουν χρονο, κοπο, υπομονη (γιατι μεχρι να φερεις στα ισια του το φλυτζανι που θα βγαζεις θα χυσεις ΠΟΛΥ καφε) και κυριως χρημα . Αν σκοπευεις να αγορασεις καποια εκ των Gaggia (οντως η baby ειναι αυτη που προτεινεται, προσοχη η Classic εχει υποβαθμιστει κατα πολυ ποιοτικα στο μοντελο του 2015 ) εννοειται οτι δεν θα παιρνεις αλεσμενο των σουπερμαρκετ, ουτε καν κοκκους απο εκει. Δεν εχει νοημα, θα πιεις κακο καφε. Θες μυλο, αγορα κοκκων απο Taf , Λουμιδη κλπ , χρονομετρο, ζυγαρια, τυφλο/non pressurized καλαθακι ....Γι αυτο σου λεω. Αν θες να πιεις μια και εξω καφε παρε Νεσπρεσσο. Εχει και ποικιλια σε ροφηματα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#178469 Η λύση είναι μια Nespresso ή Iperespresso (για εμένα κάνει πολύ καλύτερο καφέ) και αν αργότερα θες το κάτι παραπάνω, αγοράζεις την Gaggia Baby.
Εγώ που θέλω να πίνω ένα τίμιο καφεδάκι το πρωί, έχω βολευτεί με τις κάψουλες. Απλώς είναι ακριβό σπορ, αν επιλέξεις την Iperespresso πλευρά.
Εγώ έχω και στο σπίτι και στο γραφείο και πίνω είτε ζεστό, είτε κρύο με δύο παγάκια. Προσοχή, η μερίδα που βγάζει είναι μικρή, κανονικού Espresso δηλαδή.
Μιλώ για την Iperespresso. Αν θέλεις capuccino, αγοράζεις το Aeroncino που πλέον πουλιέται από την Nespresso. Το έχω και είναι πολύ καλό, αν και εγώ δεν πίνω ποτέ γάλα.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#178470 Tα ESE pods σε gaggia τι λένε σε σχέση με nespresso κλπ; Προφανώς δεν θα συγκρίνονται με τον φρεσκοαλεσμένο καφέ, αλλά σε σχέση με κάψουλες;
Άβαταρ μέλους
By gianik
Anonymous Founder έγραψε:Η λύση είναι μια Nespresso ή Iperespresso (για εμένα κάνει πολύ καλύτερο καφέ) και αν αργότερα θες το κάτι παραπάνω, αγοράζεις την Gaggia Baby.
Εγώ που θέλω να πίνω ένα τίμιο καφεδάκι το πρωί, έχω βολευτεί με τις κάψουλες. Απλώς είναι ακριβό σπορ, αν επιλέξεις την Iperespresso πλευρά.
Εγώ έχω και στο σπίτι και στο γραφείο και πίνω είτε ζεστό, είτε κρύο με δύο παγάκια. Προσοχή, η μερίδα που βγάζει είναι μικρή, κανονικού Espresso δηλαδή.
Μιλώ για την Iperespresso. Αν θέλεις capuccino, αγοράζεις το Aeroncino που πλέον πουλιέται από την Nespresso. Το έχω και είναι πολύ καλό, αν και εγώ δεν πίνω ποτέ γάλα.

Εσυ που βγαινεις πιο συχνα εξωτερικο δεν σε συμφερει να παιρνεις απο εξω καψουλες; :hmmm:
Θυμαμαι Βιεννη ειχε 3.40€ η 10αδα απο 4.10-4.50 που την εχουν εδω. Ενταξει , δεν σωνεσαι , αλλα αγοραζεις 50-60 καψουλες και την βγαζεις κανα μηνα..
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
#178580 Ευχαριστώ πολύ, παιδιά!!!
Δε με ενθουσιάσε ποτέ η ιδέα της κάψουλας (ουσιαστικά τυποποίηση ενός κατασκευαστή - πεσ'το και επαγγελματική διαστροφή) και είμαι εξαιρετικά παραδοσιακός στα ροφήματα ούτως ώστε να τη χρησιμοποιήσω κάπως αλλιώς (τσάγια και καφέδες από καφεκοπτεία_συνήθως coffee island ή λουμίδη που έχω δίπλα μου_ και ποτέ παρασκευάσματα).
Εκτός αν υπήρχαν επαναχρησιμοποιούμενες κάψουλες που μόνον τότε θα το σκεφτόμουν...
Επίσης δε με απασχολεί η διαδικασία, την οποία και πάντοτε ήθελα να τη μάθω.
Αυτό που με αγχώνει είναι η συντήρηση γιατί είναι μηχανήματα με αρκετή ισχύ που, όπως σε όλα τα χομπίστικα πράγματα, συνήθως σου κοπανάνε στο σβέρκο τρελές χρεώσεις, οι αντιπρόσωποι και τα service... :oops:
Όταν λέτε νεσπρέσσο εννοείτε κάτι τέτοιο?
http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/_K ... skroutz.gr