- 26 Οκτ 2015, 02:08
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!!!
Θα σε ξαναβάλω σε κόπο γιατί έχω πολλές απορίες....
kyr80 έγραψε:1) Θες καφέ αλεσμένο για μόκα. Χωρίς καϊμάκι. Δεν μπορώ να τον πιω. Βέβαια τα πεθερικά μου στην Ιταλία πριν 35 χρόνια αυτόν έπιναν. Δεν υπάρχει σπίτι στην Ιταλία που να μην έχει μόκα. Γεμίζεις βουναλάκι. ΔΕΝ πατάς. Μέτρια φωτιά και το κοιτάς να κλείσεις τη φωτιά, μόλις βγει από πάνω ο καφές.
Γιατί δεν μπορείς να τον πιείς; Σου φαίνεται ελαφρύς, άνοστος, μπαρούτι;
Ο Μοκα καφές είναι πιο χοντροκομμένος;
Τα πεθερικά σου βάζουν και γάλα;
2) Κοίτα... Από εκεί ξεκινάν όλοι. ΑΝ σου αρέσει, αγοράζεις για αρχή μια gaggia στα 300€ περίπου. Αγοράζεις ΜΙΚΡΗ ποσότητα αλεσμένου από coffee island π.χ. Ύστερα αγοράζεις μύλο. Ύστερα θα ψαχτείς με ποικιλίες καφέ. Ύστερα με φίλτρο για νερό. Ύστερα..... Και ύστερα δε θα μπορείς να πιεις καφέ στο 95% των μαγαζιών. Οικονομικά θες πολύ καιρό για απόσβεση.
Το θέμα είναι αν τα καταφέρω να φτιάξω κάτι που θα με ικανοποιεί και δε θα το πίνω με το ζόρι για να ξυπνήσω. Αυτό που φτιάχνω τώρα απλά δεν πίνεται, είναι το πικροζούμι της άδικης μαύρης ζωής...
Και δεν είμαι περίεργος με τον καφέ (ούτε θέλω να γίνω)!
Θα μπορούσες να μου κάνεις μια πρόταση για συγκεκριμένη καφετιέρα;
Κοντά στο σπίτι μου (ιδανικά για ανταλλακτικά κλπ κλπ) είναι ένα μαγαζί που έχει τις ascaso (Ισπανικές; ). Η basic έχει γύρω στα 240 ευρώ... πιστεύεις προτιμότερο είναι να ψάξω για κάποια gaggia?
Βρήκα ένα ελληνικό φόρουμ με καφεδομανείς αλλά χάνω τη μπάλα με αυτά που γράφουν (ποια μπαλα δλδ....δεν καταλαβαίνω τίποτα, βασικά) και ντρέπομαι, να σου πω, να ρωτήσω...
3)Στο ζεστό δύσκολα να κάνουν μπινιά. Στο κρύο άλλη μεγάλη αλυσίδα του καφέ, βάζει μέσα στην κανάτα που προετοιμάζει για τα freddo ένα σακουλάκι, που δεν λένε τι έχει μέσα. Για το ζεστό τώρα, ένας σωστά φρεσκοαλεσμένος καφές έχει πραγματικά κορυφαίο άρωμα.
Είμαι πολύ προβληματισμένος με αυτο το θέμα.
Είναι καταδίκη αυτό με τα ενισχυτικά πάσης φύσεως τόσο για εμάς όσο και τις επόμενες γενιές που σε λίγα χρόνια δε θα μπορούν να φάνε και να πιούνε φυσικά πράγματα...
.. ___
../ ___ \
(O\ | /O)