Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By tsilis
#178005 Βρε άστον αυτόν να λέει και 230!
Μπορεί να νομίζει ότι το μπουρι προσθέτει 20 άλογα.

Σημασία έχει το αυτοκίνητο, και αυτό φαίνεται σε πολύ καλή κατάσταση, με πολύ σωστό εξοπλισμό σε όχι τόσο καλή τιμή.
Το τελευταίο διαπραγματεύεται και ο D-Jet τις ξέρει απ'εξω και ανακατωτά.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
tsilis έγραψε:Βρε άστον αυτόν να λέει και 230!
Μπορεί να νομίζει ότι το μπουρι προσθέτει 20 άλογα.

Σημασία έχει το αυτοκίνητο, και αυτό φαίνεται σε πολύ καλή κατάσταση, με πολύ σωστό εξοπλισμό σε όχι τόσο καλή τιμή.
Το τελευταίο διαπραγματεύεται και ο D-Jet τις ξέρει απ'εξω και ανακατωτά.

Ακριβώς όπως τα λες, φαίνεται νοικοκυρεμένο και καθαρό αλλά θα μπορούσε να το αφήσει κανα χιλιάρικο πιο φτηνά. Το μπουρι μπορεί να είναι και μόνο το χωνί, δεν ξέρεις... επίσης οι  w202 ζάντες δε μου πολυαρέσουν αλλά στην επόμενη αλλαγή ελαστικών θα στις χαρίσουν τις σιδερένιες. :lol:
80KW (109 PS) που βγάζει σε 1200 κιλά δεν είναι και τόσο χάλια...ωστόσο είναι αυτόματο και θα απογοητεύσει τους περισσότερους (με άλλα λόγια δεν είναι για τον καθένα αλλά αυτός που το θέλει θα ψάξει συγκεκριμένα μόνο για αυτό- ίσως για αυτό και η τιμή...).

Εγώ έχω πάθει την πλάκα μου με τη W210/200cdi του '01 (f/l)... με φουλ a/c όλη μέρα με βροχή 1600 κιλά αμάξι αυτόματο να βγάζει 5.5-6λ/100χλμ μέσα στην πόλη;;; Και είναι τόσο ελαστικό το μοτέρ (ταιριάζει απίστευτα με το σαζμάν) που πραγματικά δε νιώθεις ότι δε θέλεις κάτι παραπάνω για την απλή μετακίνησή σου και τα ξεκούραστα ταξίδια σου... Αν μπορούσα να το αγοράσω, δε θα έκανε πάνω από 4 χιλιάρικα, τη στιγμή που κάποτε έδωσα 16 για το σκόντα που είναι πιο μικρό, πιο θορυβώδες καίει παραπάνω απλά είναι πιο γρήγορο (που δεν το έχω τρέξει ποτέ, βέβαια). Μη μου πείτε ότι είναι και πιο ασφαλές γιατί θα βάλω τα γέλια. :lol:

Αλλά ζούμε στην Ελλάδα, δεν έχω δουλειά και πάλι (και μου χρωστάνε οι προηγούμενοι τα μαλλιά της κεφαλής μου που δε θα τα πάρω ποτέ), έχω μόνιμη κατάθλιψη για να κάτσω να ασχοληθώ με κάτι παραπάνω από την καθημερινή επιβίωση και ζω δίπλα σε εξαιρετικά αγενείς και εξίσου καταθλιπτικούς γείτονες. :oops:

Σήμερα, γιατρέ μου, απο σπόντα μου έδειξαν μια 115 (κάθετος 8) που ναι μεν φαίνεται να εχει κάποια θεματάκια αλλά ο τύπος πρακτικά τη χαρίζει. Με πρόχειρους υπολογισμούς, με λίγη καλή διάθεση και ενασχόληση θα έχεις ένα καθώς πρέπει 200ρι, 1ης σειράς (!!) πινακιδάτο κανονικά αμάξι, με a/c και υ/τ φρεσκοβαμμένο και καθαρό με κανα 3ρι χιλιάδες ευρώ. Έξω θα μπορούσε εύκολα να φύγει κανα 8άρι...
Αν κάποιος ενδιαφέρεται, έχει καλώς, δυστυχώς εγώ δεν μπορώ... :oops:

Πάμε παρακάτω.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#178130 Είναι τόση η κατανάλωση, ή τόση δείχνει στο γκομπιούτερ? Εδώ τη δίνει κανά δυό λίτρα περισσότερα, και πάλι ανέλπιστα καλά θα έλεγα.

http://www.spritmonitor.de/en/overview/28-Mercedes-Benz/262-E-Klasse.html?fueltype=1&constyear_s=1999&constyear_e=2003&power_e=125&gearing=2&powerunit=2
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
D-Jet έγραψε:Μη μου πείτε ότι είναι και πιο ασφαλές γιατί θα βάλω τα γέλια.

Δεν το πιστεύεις; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
dstou έγραψε:Είναι τόση η κατανάλωση, ή τόση δείχνει στο γκομπιούτερ? Εδώ τη δίνει κανά δυό λίτρα περισσότερα, και πάλι ανέλπιστα καλά θα έλεγα.

http://www.spritmonitor.de/en/overview/28-Mercedes-Benz/262-E-Klasse.html?fueltype=1&constyear_s=1999&constyear_e=2003&power_e=125&gearing=2&powerunit=2

Είναι αυτό με τα 90KW. 5.8 εγραφε προχτές στο κομπιούτερ και νομίζω καμιά 27km/h μέση για τουλάχιστον 8-9 ώρες... Το μέτρησε στην αντλία και του βγαίνει γύρω στα 8λεπτά το χιλιόμετρο με v-power diesel (και ξέρει πολύ καλά να τα μετράει καθότι επαγγελματίας).
Πράγματι πρέπει να είναι πιο κοντά στο 6.5, έχεις δίκιο. Αλλά και πάλι είναι πολύ χαμηλά. Ειδικά για αυτοκίνητο με 700χιλιάδες χιλιόμετρα στο κοντέρ.

Δία, δεν το πιστεύω. Είναι τουλάχιστον αστείο να το πιστέψει ένας λογικός άνθρωπος. Μόνο και μόνο λόγω της διαφοράς μάζας (πέρα από τα απίστευτα δεσίματα που έχει η 210) η σκοντάρα θα γίνει μπαλάκι του τένις έτσι και την πετύχει... Η 210 δεν είναι για μουσείο, σύγχρονο αυτοκίνητο είναι με τα μπαλονάκια της, τις μπαρίτσες της και τα esp της και όλα:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#178179 Μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσεις:

https://www.youtube.com/watch?v=qBDyeWofcLY
https://www.youtube.com/watch?v=YbEa3C2vL7U

Η πρόοδος που έχει γίνει τα τελευταία 20 χρόνια είναι τεράστια. Και ας ζυγίζουν τα παλιά 2 φορές περισσότερο! :rtfm:

Και δεν μιλάω καν για την πρόοδο στην οδική συμπεριφορά.

ΥΓ: Sorry, my bad. Τώρα είδα ότι μιλούσες για την 210. Νόμιζα ότι ο ισχυρισμός αφορούσε την Ε190 της αγγελίας. Παρόλα αυτά ούτε η 210 έχει την ασφάλεια των νέων.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
REALZEUS έγραψε:Μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσεις:
https://www.youtube.com/watch?v=qBDyeWofcLY
https://www.youtube.com/watch?v=YbEa3C2vL7U
Η πρόοδος που έχει γίνει τα τελευταία 20 χρόνια είναι τεράστια. Και ας ζυγίζουν τα παλιά 2 φορές περισσότερο! :rtfm:
Και δεν μιλάω καν για την πρόοδο στην οδική συμπεριφορά.

Ti γράφεις, ρε συ Δία... :(

Τι σχέση έχει ένα στέισον βόλβο του '90 (φτιασιδωμένο 740 του '82 δλδ) που πήραν με 650λ. με μια ΜΒ που κυκλοφόρησε το '99 και την πουλούσαν μέχρι το ΄02;
Και μετά μου συγκρίνεις το εσπάς με τη φάμπια και το f/l W210 με το disco του '89;; :dizzy:
(σημείωσε ότι είναι ήδη βελτιωμένο 2 φορές από τότε που βγήκε, μια το '97 και μια το '99_αυτό που λέμε είναι του '01).
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
REALZEUS έγραψε:ΥΓ: Sorry, my bad. Τώρα είδα ότι μιλούσες για την 210. Νόμιζα ότι ο ισχυρισμός αφορούσε την Ε190 της αγγελίας. Παρόλα αυτά ούτε η 210 έχει την ασφάλεια των νέων.

ΟΚ, δεκτόν. Το 190 καταρχήν είναι μικρό αμάξι, δεν θα υπηρχε ούτε το πλεονέκτημα μεγέθους.
Και πάλι, όμως, δεν έχεις δίκιο... η 210 είναι 2 κατηγορίες πάνω σε σχέση με το φάμπια και δεν είναι και τόσο πιο παλιά από αυτό (το δικό μου).
Άβαταρ μέλους
By tsilis
#178217 Αγαπητέ μου Αλέξανδρε η ποιότητά σου είναι τέτοια που θα εκτιμηθεί ανεξαρτήτως συνθηκών, έχε δύναμη!

Το w201 το αγαπώ πολύ σαν αυτοκίνητο, θεωρώ ότι εύκολα μπορεί να κυκλοφορήσει ως καθημερινό και δεν μπορώ να παψω να σε σκέφτομαι κάθε φορά που βλέπω μια 201 1.8 , η οποία μού φαίνεται ότι αξίζει τον κόπο!
Πιστεύω ότι θα μπορεί να σου προσφέρει καθημερινή μικρή χαρά η κτήση και η χρήση της.
Αλά petrolicious η φάση, ξέρεις! :roll:
Μάλιστα θεωρώ ότι όχι μόνο δεν θα σε επιβαρύνει οικονομικά, αλλά πουλώντας το Σκοντα θα έχεις και αρκετά χρήματα στην τσέπη για τη συντήρησή της

Από εκεί και πέρα, πάντοτε θα σου εύχομαι το καλύτερο, όπως εσύ νιώθεις ότι θα είναι αυτό για εσένα και την αγαπημένη σου.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
tsilis έγραψε:..

:offtopic:
Σε ευχαριστώ για τα πάντοτε ζεστά σου λόγια, Νίκο, το ξέρεις ότι είναι μεγάλη τιμή αλλά και δύναμη που τα ακούω από εσένα...
Δυστυχώς, η Ελλάδα πλέον ψωνίζει lidl, ο καθένας κοιτά να κάνει όπως όπως τη δουλειά του με το μικρότερο δυνατό κόστος ενώ επειδή αποτελεί το μόνο ισχυρό νόμισμα εδωπέρα (θα σου προσφέρω δουλειά-θα με εξυπηρετήσεις κάπου αλλού) αν δεν έχεις διασυνδέσεις και σιδερένιο στομάχι δεν πας μπροστά.
/ :offtopic:

Συμφωνώ για τη 201, απλά πιστεύω ότι όσες δεν είναι ήδη κατεστραμμένες πλησιάζει η ώρα τους για μια ριζική ανανέωση (ξέρεις, όλα τα πλαστικάκια, σωληνάκια, λαστιχάκια κλπ κλπ αλλά και τα μηχανικά/ηλεκτρικά τους).
Επομένως καλό είναι να υπολογίζεις πάντα ένα σεβαστό ποσό, αντίστοιχο της αγοράς της θα έλεγα, για να μπορέσεις να την ευχαριστηθείς χωρίς να εκνευρίσει. Όπως επίσης και αρκετό χώρο για να στοκάρεις ανταλλακτικά (θα ξεκινούσα με ένα καλό donor car και θα το γέμιζα με ό,τι έβρισκα).
Πρόσφατα ανακάλυψα ένα καλό και φτηνό συνεργείο που ασχολείται και με τα παλιά χωρίς φόβο αλλά με μπολικο πάθος οπότε σίγουρα θα μου έλυνε τα χέρια.
Όπως καταλαβαίνεις, όμως, όλα αυτά μπορεί να μην απαιτούν πολλά λεφτά αλλά σίγουρα θέλουν καλή διάθεση και χωρίς αυτή, οι αλα petrolicious βόλτες εύκολα μετατρέπονται σε γύρω γύρω σαν τις άδικες κατάρες! :lol:

Τεσπα... υγεία και ηρεμία, λέω... και οι 190 αυτού του κόσμου δεν πάνε πουθενά! :s_wink
Άβαταρ μέλους
By IKE
D-Jet έγραψε:
Δία, δεν το πιστεύω. Είναι τουλάχιστον αστείο να το πιστέψει ένας λογικός άνθρωπος. Μόνο και μόνο λόγω της διαφοράς μάζας (πέρα από τα απίστευτα δεσίματα που έχει η 210) η σκοντάρα θα γίνει μπαλάκι του τένις έτσι και την πετύχει... Η 210 δεν είναι για μουσείο, σύγχρονο αυτοκίνητο είναι με τα μπαλονάκια της, τις μπαρίτσες της και τα esp της και όλα:

D-Jet είσαι εντελώς λάθος στο θέμα με την παθητική ασφάλεια και είναι τομέας που δεν χωράει καμία υποκειμενική άποψη.

Αν μιλάμε για το τελευταίας γενιάς Fabia η διαφορά είναι σημαντικότατη σε σχέση με την W210. Δεν βάζω καν λίνκς, μη γράφεις κοτσάνες επιπέδου συνκροναύτη.

Για την 210 ή την 190, Put your money where your mouth is. Προφανώς όπως λες είναι πολύ οικονομικότερες επιλογές αντί ενός fabia (ακόμα και αν ένα ball joint επάνω ψαλιδιού -που δεν έχει το fabia- έχει εξωφρενική τιμή πχ ΕΚΑΤΟ ΕΥΡΩ <-------ΣΟΚ) και σε κάποια σημεία υπερτερεί αλλά με τίποτα δεν είναι συνολικά καλύτερο ή μονόδρομος σε σχέση με ένα σύγχρονο supermini.

Για την 210 αν και δεν αμφιβάλλω ότι είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο πιστεύω είναι από τις πιο άσχημες mercedes (εξαιρώ τα σύγχρονα εκτρώματα), ειδικά η f/l.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#178231 Στην παθητική ασφάλεια η διαφορά στο βάρος δυο αυτοκινήτων που θα συγκρουστούν παίζει μεγάλο ρόλο. Το βαρύτερο εδώ υπερτερεί ( σε κοντινής ηλικίας αυτοκίνητα) .
Άβαταρ μέλους
By tsilis
#178241 IKE, μιας και το put your money where your mouth is , λίγο ως πολύ με αφορά, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα.
Ως ίσως δεν θυμάσαι, έως πολύ πρόσφατα είχα και αυτοκίνητο 23 ετών, γιατί απλώς μου άρεσε πολύ να την οδηγώ, πέρα από κάθε λογική χρήσης εκεί που την προόρισα

Περί καλύτερου,ομορφότερου ,κλπ μπουμπουνιές, de gustibus et coloribus non est disputandum.
Εγώ γουστάρω E36 και W201 και όσο και να κωλοχτυπιεται ο οιοσδήποτε, θα τις αγοραζα και θα τις οδηγούσα με απείρως μεγαλύτερη χαρά από οποιοδήποτε Πόλο (που το έχει η γυναίκα μου), Φαμπια, Γιαρις και δεν ξέρω εγω τί άλλο ..
Κάποιοι θα πουν, μαλακας ο tsilis!
A mon papar, αν με εννοείς..
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
IKE έγραψε:D-Jet είσαι εντελώς λάθος στο θέμα με την παθητική ασφάλεια και είναι τομέας που δεν χωράει καμία υποκειμενική άποψη.
Αν μιλάμε για το τελευταίας γενιάς Fabia η διαφορά είναι σημαντικότατη σε σχέση με την W210. Δεν βάζω καν λίνκς, μη γράφεις κοτσάνες επιπέδου συνκροναύτη.

Αν έχεις λινΞ θα με ενδιέφερε πολύ να το μάθω, να μην πέσω και στο επίπεδο του συνκροναύτη (του ποιου;;; ). Μιλάμε για το φάβια της προηγούμενης γενιάς (2007-2014) με τη f/l 210 ('99-'02).

Αντιθέτως, το θέμα παθητική ασφάλεια πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά λάθος να το παρουσιάζεις (-ετε -εται) ως αντικειμενικό. Κάνεις κάποιες δοκιμές, οι προδιαγραφές των οποίων είναι γνωστές στους κατασκευαστές από πριν και αφενός μεν όσο πιο αργά τις εφαρμόζουν τόσο περισσότερο χρόνο έχουν να προσαρμόσουν τις κατασκευές τους σε αυτές (ερώτηση: αληθεύει ότι σου κόβουν πόντους αν δεν έχει μπαζεράκι για τη ζώνη;;; ),
αφετέρου όλες οι δοκιμές σύγκρουσης (όπως και οι δοκιμές γενικότερα) γίνονται με καινούργια αυτοκίνητα και όχι με μτχ, όπως είναι αυτά που οδηγούμε στην πραγματική ζωή.
Από τη μία, λοιπόν, θα είχα πολύ περιέργεια να δω πως θα συμπεριφέρονταν τα αστεράτα των crash test σε μη τυποποιημένες δοκιμές, από την άλλη, πέρα από τη σχεδίαση, σε εμένα τουλάχιστον είναι σαφές ότι η ποιότητα κατασκευής (που δεν είναι τα μαλακά πλαστικά και τα μυρωδάτα εσωτερικά) είναι βασικότατος παράγοντας ασφάλειας, ειδικά όταν έχει επέλθει και η σχετική κόπωση στο αμάξωμα από την καθημερινή χρήση.
Έλα να δούμε παρέα μια μέρα πως είναι απο κάτω η 210 και πως το σκόντα ( από τσαπατσουλιές στις κολλήσεις στο σασί μέχρι πλαστικά μέρη και ηλεκτρικά) και να το συζητήτουμε στον καφέ γιατί το ένα κάνει 1Μ χιλιόμετρα και δεν κάνει κιχ και το άλλο τρίζει και μπουμπουνίζει από τα 60Κ χιλιόμετρα (και γιατί μπαίνεις στο ταξί αυτό και νομίζεις ότι είναι καινούργιο ενώ το 5 χρόνια νεότερο οκτάβια έχει ήδη αρχίσει να σκορπάει και να ανοίγει σαν καρπούζι).

Για την 210 ή την 190, Put your money where your mouth is. Προφανώς όπως λες είναι πολύ οικονομικότερες επιλογές αντί ενός fabia (ακόμα και αν ένα ball joint επάνω ψαλιδιού -που δεν έχει το fabia- έχει εξωφρενική τιμή πχ ΕΚΑΤΟ ΕΥΡΩ <-------ΣΟΚ) και σε κάποια σημεία υπερτερεί αλλά με τίποτα δεν είναι συνολικά καλύτερο ή μονόδρομος σε σχέση με ένα σύγχρονο supermini.

Αν πρόσεξες, γράφω " Αν μπορούσα να το αγοράσω" (που σημαίνει ότι πιστεύω ότι δεν μπορώ) διότι, αν και εξακολουθώ να πιστεύω ότι ένα 210 είναι πολύ περισσότερο αυτοκίνητο σε σχέση με τη fabia μου για τα λεφτά που δίνεις για να το αγοράσεις και να το συντηρήσεις (πραγματικό κόστος), το βλακώδες κόστος των παγίων του (τέλη, ασφάλειες, τεκμήρια), εγώ τουλάχιστον, είναι αδύνατο να το επωμισθώ.
Επίσης, συμφωνώ ότι για το 99% του κόσμου ένα fabia 5 ετών είναι απείρως καλύτερο από μια MB 15ετίας (δεν το συζητώ καν για την 190 που πλέον τη θεωρώ κλασσικό).

Για την 210 αν και δεν αμφιβάλλω ότι είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο πιστεύω είναι από τις πιο άσχημες mercedes (εξαιρώ τα σύγχρονα εκτρώματα), ειδικά η f/l.

De gustibus non est disputandum (να πετάξω και εγώ μια ομορφιά).
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
tsilis έγραψε:, de gustibus et coloribus non est disputandum.
.

:lol: :lol: :lol: