Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
nEK έγραψε:
dimviii έγραψε:
dimviii έγραψε:το 3οροφο που επεσε στο Καματερο ειναι δυο τετραγωνα απο το σπιτι μου.Θεμα χρονου ηταν να πεσει.Οπως θεμα χρονου ειναι και για το απεναντι 2οροφο.

σημερα εχουν ερθει μπετονιερες,πρεσες μπετου,ερπυστριοφορος εσκαφεας και εχουν βαλει κατα μηκος της οχθης τεραστιες πετρες και η πρεσα ριχνει μπετο πανω στις πετρες,μπας και προστατεψουν το απεναντι σπιτι.

Μια εικονα ισον χιλιες λεξεις. Βαλε και καμια φωτογραφια.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By cabala10
dimviii έγραψε:
nEK έγραψε:
dimviii έγραψε:
dimviii έγραψε:το 3οροφο που επεσε στο Καματερο ειναι δυο τετραγωνα απο το σπιτι μου.Θεμα χρονου ηταν να πεσει.Οπως θεμα χρονου ειναι και για το απεναντι 2οροφο.

σημερα εχουν ερθει μπετονιερες,πρεσες μπετου,ερπυστριοφορος εσκαφεας και εχουν βαλει κατα μηκος της οχθης τεραστιες πετρες και η πρεσα ριχνει μπετο πανω στις πετρες,μπας και προστατεψουν το απεναντι σπιτι.

Εικόνα

σοβαρα αυτη ηταν η δουλεια τους? :dizzy: :dizzy: :dizzy:

in other news το ματι της θαντερα (πατρισια)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Pitt
cabala10 έγραψε:in other news το ματι της θαντερα (πατρισια)

Χαρά στο κουράγιο αυτών που πέταξαν πάνω από το μάτι του σίφουνα...
Άβαταρ μέλους
By Dodger
dimviii έγραψε:
nEK έγραψε:
dimviii έγραψε:

Εικόνα

Να με συγχωρνάτε που ξαναquotάρω τη φωτογραφία, αλλά δε μπορώ να το χωνέψω. Μου αρέσει που έβαλαν και πλέγμα, έριξαν μερικές φτυαριές μπετό και θεωρούν ότι είναι απροσπέλαστο. Ιδέα το μηχανικού ήταν ή του εργολάβου; Ένας γερός χείμαρρος το διαλύει για πλάκα. Που έχτισε ο χριστιανός ρε πστ μου :dizzy: Ναι ξέρω, του έδωσε άδεια το κράτος....
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#178237 @Dodger
το πλεγμα που βλεπεις δεν το εχουν τοποθετησει στις πετρες με το μπετον που εριξαν.
Άβαταρ μέλους
By criuser
#178438 Τι είναι η κοίτη , οεο ? Πως ορίζεται ? Ερωτήματα που πρώτα πρέπει να απαντηθούν και μετά να σχολιάσουμε .

Αλλιώς τηλεμαιντανοί και τηλεπερσόνες .
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#178441 Ούτε γεωλόγος είμαι, ούτε πολιτικός μηχανικός. Εύκολα όμως φαίνεται πως το σπίτι είναι κτισμένο πολύ κοντά σε ένα χείμαρρο και όλοι μπορούμε να καταλάβουμε πως κάτι τέτοιο είναι δυνητικά πρόβλημα.
Αν ξέρεις κάτι παραπάνω, διαφώτισέ μας.
Άβαταρ μέλους
By criuser
#178534 Δεν μιλάω για το συγκεκριμένο αφού δεν γνωρίζω καν την περιοχή .
Απλά να μην πέφτουμε θύματα εύκολων κριτικών ζητάω .

Δυστυχώς η απορροή των επιφανειακών υδάτων δεν είναι ένα εύκολο πρόβλημα .

Πρέπει να πάρεις αποφάσεις υψηλού κόστους που μπορεί να πετύχουν η να αστοχήσουν κυρίως γιατί οι παραδοχές που κάνεις μπορεί να είναι λανθασμένες .

Οι παραδοχές βασίζονται σε ελάχιστα επιστημονικά στοιχεία σε εμπειρικές παραδοχές που σου βγάζουν την συνήθη γραμμή πλημμύρας και την επαναληψιμότητα των φαινομένων . Αλλά αυτά δεν είναι σίγουρα και έτσι έχουμε αστοχίες .

Από την άλλη μπορεί να υπάρχουν άλλα θέματα , όπως πυρκαγιές σε βουνά που φέρνουν μεγαλύτερη ποσότητα νερού και με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα , δημιουργία δρόμων που έκοψαν μικρά υδατορέματα οπότε το νερό πηγαίνει στο μεγαλύτερο και βέβαια μπαζώματα , φραγμένα φρεάτια κλπ .

Για να χτίσεις κοντά σε ρέμα , υπάρχουν κανόνες που ορίζουν αποστάσεις από την κοίτη και τα όρια του ρέματος και συνήθως υπολογίζεται και η γραμμή πλημμύρας για το σημείο με τα ήδη γνωστά στοιχεία .

Αυτά δεν είναι πάντα σωστά και με όλα όσα έχω αναφέρει , ενώ μπορείς ας πούμε να πρέπει να είσαι 20 μ. από την κοίτη αυτή να μην φτάσει .
Από την άλλη έχουν χτίσει στο παρελθόν αυθαίρετα ακόμα και μέσα στην κοίτη του ρέματος , οπότε εδώ η Φύση επιβάλλει το Δίκαιο .

Το συγκεκριμένο ακίνητο που είδα στην τηλεόραση , ήταν πολύ μεγάλο για να είναι τόσο αυθαίρετα φτιαγμένο .
Αυτά βέβαια κρίνοντας το θέμα από μακρυά .

Κάποιος ντόπιος αν ήθελε ας μπεί στο http://gis.ktimanet.gr/wms/ktbasemap/default.aspx και ας μας πει που ήταν για να δούμε την παλιότερη κατάσταση .
Άβαταρ μέλους
By Spartan
#178621 @ ciuser

Ερώτηση άσχετου...Αν είχε τέτοια μορφή η κοίτη του χειμάρρου, δεν θα ήταν πιο ασφαλής....? 20 μέτρα απόσταση απο κάτι τέτοιο, κινδυνεύει ένα σπίτι...? ή και 2 μέτρα εφ' όσον είναι αυθαίρετο....?

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Anonymous Founder έγραψε:Ούτε γεωλόγος είμαι, ούτε πολιτικός μηχανικός. Εύκολα όμως φαίνεται πως το σπίτι είναι κτισμένο πολύ κοντά σε ένα χείμαρρο και όλοι μπορούμε να καταλάβουμε πως κάτι τέτοιο είναι δυνητικά πρόβλημα.
Αν ξέρεις κάτι παραπάνω, διαφώτισέ μας.

Γρηγορη το σπιτι που επεσε,ηταν οντως χτισμενο πανω στην κοιτη.Οταν λεμε πανω στην κοιτη εννοουμε οτι οποτε κατεβαζε νερο ο χειμαρρος το νερο περναγε στα 2-3 μετρα.
Το απεναντι σπιτι(αυτο που εβαλα φωτο με τις πετρες και το μπετο που εριξαν) ηταν πριν 11 χρονια που ηρθα στην περιοχη γυρω στα 10 μετρα μακρυα.
Οπως ερχοταν ομως ο χειμαρρος επεφτε πανω στο σπιτι που επεσε(ηταν στο εξωτερικο μερος αριστερης στροφης που σχηματιζε ο χειμαρρος),και αυτο μοιραια του αλλαζε πορεια,και η ροη του νερου πηγαινε με ορμη απεναντι.
Ετσι αυτος που καποτε ειχε το σπιτι του στα 10 μετρα απο τον χειμαρρο,τωρα εφτασε στην αυλη του,και του εχει κουφωσει την αυλη κατω απο το τσιμεντο.Οποτε κατεβαζε νερο ο χειμαρρος ετρωγε και κανα μετρο απο το χωραφι,μεχρι σημερα που εφτασε στην αυλη του.

@ criuser διπλα στο κοκκινο αυτοκινητο ειναι το σπιτι που επεσε
https://www.google.gr/maps/place/%CE%9A ... fd828d59bb

εδω το σπιτι για να δειτε ποσο εχει πλησιασει η κοιτη του χειμαρρου
https://www.google.gr/maps/place/%CE%9A ... fd828d59bb

εδω το σπιτι που επεσε :lipsealed: :omg: :s_hang
https://www.google.gr/maps/@38.058826,2 ... 312!8i6656
Άβαταρ μέλους
By criuser
#178711 Το σπίτι είχε αυθαίρετο από ότι φαίνεται τον τελευταίο όροφο , αλλά μου κάνει εντύπωση που το ρέμα έχει κάθετα πλαινά χαραγμένα με τσάπα που σημαίνει ότι έκανε διαπλάτυνση ο Δήμος . Ακόμα δείχνει ότι υπάρχει κάποιο έργο του Δημου που προφανώς δεν ήταν επιτυχημένο . Ακόμα είναι εντελώς περίεργη η χάραξη του δρόμου .
Η περιοχή αυτή είναι εντός σχεδίου ?
Άβαταρ μέλους
By dimviii
criuser έγραψε:Το σπίτι είχε αυθαίρετο από ότι φαίνεται τον τελευταίο όροφο , αλλά μου κάνει εντύπωση που το ρέμα έχει κάθετα πλαινά χαραγμένα με τσάπα που σημαίνει ότι έκανε διαπλάτυνση ο Δήμος . Ακόμα δείχνει ότι υπάρχει κάποιο έργο του Δημου που προφανώς δεν ήταν επιτυχημένο

δεν εχει κανει καμια διαπλατυνση ο δημος,αυτο που βλεπεις στις οχθες ειναι φαγωμα απο το νερο.Το νερο υπολογισε οτι ειχε φθασει μεχρι πανω γεμιζωντας ολο τον χειμαρρο.

criuser έγραψε: Ακόμα είναι εντελώς περίεργη η χάραξη του δρόμου .
Η περιοχή αυτή είναι εντός σχεδίου ?

η περιοχη ειναι εντος σχεδιου.
Για ποιον δρομο λες ειναι περιεργη η χαραξη? Στο πρωτο λινκ απο το γκουγκλ μαπς,μπορεις να δεις την χαραξη.Εαν λες την χαραξη μπροστα απο το σπιτι που δεν εχει πεσει,δεν ειναι δρομος απλα χωραφι που εχουν ριξει λιγη ασφαλτο και τσιμεντο για να μπορει να κατεβαζει το αυτοκινητο του κοντα στην εισοδο του σπιτιου του.