Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By nass
#176640 Ενα μικρό: περιμένω με τη μηχανή ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα ακριβώς πριν τη διάβαση των πεζών σε φανάρι της Βασ. Σοφίας. Ερχεται από πίσω κοριτσάκι (με αντίστοιχο λουλουδάτο κράνος) με μικρό σκουτεράκι (δεν κατάλαβα τι, από τον καθρέπτη) και μου κορνάρει να πάω εμπρός (δηλ. επί της διάβασης) να περάσει εκείνη μπροστά από τα αυτοκίνητα (δηλ. επί της διάβασης). Πεζοί δεν περνούσαν εκείνη τη στιγμή. Τη γράφω, ευτυχώς πολύ σύντομα ανάβει το πράσινο και φεύγω και τη βλέπω στον καθρέφτη να με στολίζει κανονικά με Γαλλικά (όχι πιάνο δεν μου έριξε).

Καταννοώ την ανάγκη της (λόγω ασφάλειας) να βγει μπροστά από τα αυτοκίνητα αλλά δε βλέπω γιατί στο πλαίσιο αυτό να παραβώ τα δικαιώματα των ακόμα πιο αδύναμων χρηστών του δρόμου (πεζοί) -πέραν του προφανούς, να παρανομήσω.

Γνώμες ?
Άβαταρ μέλους
By Morx
#176650 Γνωμη μου; Καλα εκανες και ζμπουτσασ' !!
Μετα τη διηθηση αφηνεις χωρο να περασει καποιος ΜΟΝΟ αν εχεις και 'συ την ευχερεια να πας πιο μπροστα ή αριστερα/δεξια των οχηματων.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Alxnks έγραψε:Η οποία διήθηση αποτελεί παράβαση κι απρεπη συμπεριφορά απο μονη της.

Παραβαση ναι, απρεπη οχι και αυτο γιατι αν καθομασταν ο nass, o Morx και εγω , ο ενας πισω απο τον αλλο σκεψου ποσο χρονο παραπανω θα εκανες να πας απο το ενα σημειο στο αλλο.
Με αυτον τον τροπο μπορουμε εμεις με τα μηχανακια να ξυπναμε μιση ωρα πριν παμε στην δουλεια αντι για μια και εσυ μια ωρα αντι για 1,5-2 ωρες :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Alxnks έγραψε:Η οποία διήθηση αποτελεί παράβαση κι απρεπη συμπεριφορά απο μονη της.

Πέστα χρυσόστομε! :s_thumbsup

Έχω βαρεθεί με τα ψόφια πραπρά που ενώ είμαι πρώτος στο φανάρι, έρχονται και με κλείνουν θαρρείς και είναι μοτοσικλετιστές της αντιτρομοκρατικής και όταν ανάβει πράσινο πηγαίνουν πιο αργά από νεκροφόρες σε κηδείες. :rant:
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
Νίκος Παππάς έγραψε:

Παραβαση ναι, απρεπη οχι και αυτο γιατι αν καθομασταν ο nass, o Morx και εγω , ο ενας πισω απο τον αλλο σκεψου ποσο χρονο παραπανω θα εκανες να πας απο το ενα σημειο στο αλλο.
Με αυτον τον τροπο μπορουμε εμεις με τα μηχανακια να ξυπναμε μιση ωρα πριν παμε στην δουλεια αντι για μια και εσυ μια ωρα αντι για 1,5-2 ωρες :lol: :lol: :lol:

Ωραιο το παραδειγμα σου, σε συμφερει.
Ας πουμε κι αλλο ενα όμως, πιο κοντά στην πραγματικοτητα, ξυπναω πριν απο σένα (και μπολικους αλλους 2τροχους), ξεκιναω πριν απο εσας και κατα την πορεία μου σας αντι να σας εχω απο πισω, να ερχεστε μπροστά μου σε κάθε φανάρι και έτσι να μένω παραπισω στη σειρα και να καθυστερώ πιο πολύ απο οτι θα έπρεπε.
Και παράβαση κι απρεπης συμπεριφορα.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Alxnks έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:

Ωραιο το παραδειγμα σου, σε συμφερει.
Ας πουμε κι αλλο ενα όμως, πιο κοντά στην πραγματικοτητα, ξυπναω πριν απο σένα (και μπολικους αλλους 2τροχους), ξεκιναω πριν απο εσας και κατα την πορεία μου σας αντι να σας εχω απο πισω, να ερχεστε μπροστά μου σε κάθε φανάρι και έτσι να μένω παραπισω στη σειρα και να καθυστερώ πιο πολύ απο οτι θα έπρεπε.
Και παράβαση κι απρεπης συμπεριφορα.

Ειδες που δεν με καταλαβες;; Αν δεν μπορουσαμε να κανουμε διηθηση θα ξυπναγαμε ΟΛΟΙ νωριτερα και θα καναμε ΟΛΟΙ παραπανω χρονο να παμε στην δουλεια μας. Ποσο παραπανω ; Αναλογα την αποσταση.
Για 7,5 χλμ την ημερα κανω με το σκουτερ 12-15 λεπτα με το αμαξι τα Σαββατα 25.
Αν δεν μπορουσα να παω πιο γρηγορα με το σκουτερ, πιθανοτατα να ειχα δευτερο αμαξι και θα πηγαινα με αυτο. Χρονος πανω απο ωρα εφοσον πολλα μηχανακια δεν θα κυκλοφορουσαν.

Μια κοινωνικη προσφορα λοιπον των μοτοσυκλετιστων για λιγο παραπανω υπνο σε ολους μας :yahoo: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Pitt έγραψε:

Πέστα χρυσόστομε! :s_thumbsup

Έχω βαρεθεί με τα ψόφια πραπρά που ενώ είμαι πρώτος στο φανάρι, έρχονται και με κλείνουν θαρρείς και είναι μοτοσικλετιστές της αντιτρομοκρατικής και όταν ανάβει πράσινο πηγαίνουν πιο αργά από νεκροφόρες σε κηδείες. :rant:

Το χειρότερο δεν είναι αυτό, το έχω πει και το έχω γράψει ΚΑΙ στο παρόν forum δεκάδες φορές. Το χειρότερο είναι ότι οι μηχανόβιοι (ποιος είχε παρεξηγηθεί που είχα γράψει "μηχανόβιοι" αντί για "μοτοσυκλετιστές" ? :roll: ) νομίζουν ότι ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ να κάνουν την εν λόγω παράβαση, και μάλιστα οι οδηγοί 4τροχων ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να τους κάνουν χώρο για να περάσουν. Και αν ω μη γένοιτο, δεν μπορούν να κάνουν την παράβαση, ή τους εμποδίσουν, ή μάλιστα κάνουν και το σφάλμα να τους επιστήσουν τη προσοχή στη Μ@Λ@ΚΙ@ που κάνουν, τότε έχουν κάθε δικαίωμα να αρχίσουν να ΒΡΙΖΟΥΝ επειδή αυτοί είναι παράνομοι και οι άλλοι οδηγοί νόμιμοι.

Όταν βγουν παραέξω όμως, δηλαδή σε χώρα που δεν είναι μπουρδέλο, και πάνε να κάνουν καμιά παρόμοια μαγκίτσα, να δείτε για πότε τους τσιμπάνε, τους γράφουν και μετά γίνονται κότες λυράτες και οδηγούν όπως πρέπει....

Τεςπα, εγώ έχω κάθε καλή διάθεση να βοηθήσω ώστε όντως να πάνε πιο γρήγορα αυτοί, μπας και εμείς πάμε λίγο πιο γρήγορα στη δουλειά μας, αλλά το παραπάνω δεν το δέχομαι επ'ουδενί....
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
#176719 Ο ΚΟΚ το βλέπει διαφορετικά.
Σε κάνα συντεταγμένο κράτος (πχ Αγγλία) θα έκανες αυτή την ευγενική χορηγία ή θα ήσουν Παναγία πίσω απο τον αυτοκινητιστη; :D
Άβαταρ μέλους
By Scotch
The Ace έγραψε:...τότε έχουν κάθε δικαίωμα να αρχίσουν να ΒΡΙΖΟΥΝ επειδή αυτοί είναι παράνομοι και οι άλλοι οδηγοί νόμιμοι.

Έχω πετύχει σκηνικό να σπάει με το πόδι καθρέφτη επειδή δε χωρούσε να περάσει (αφού κορνάρισε και δεν έκανε στην άκρη η ηλικιωμένη οδηγός). Ειλικρινά συγκρατήθηκα να μην τον εμβολίσω :x
Άβαταρ μέλους
By nass
#176723 @Pitt
Αν προσέξεις αυτό που έκανα είναι να μην αφήσω να συμβεί αυτό που δεν σου αρέσει, δηλ. ναι μεν εγώ με τη 650cc μηχανή μου διακτινίζομαι και ούτε που με βλέπεις ποτέ, αλλά η κοπελιά με το σκουτεράκι θα έμπαινε μπροστά "σου" και θα συνέβαινε αυτό που λες, που συμφωνώ ότι είναι |λογοκρισία|, συχαίνομαι τα πάσης φύσης κινούμενα εμπόδια.

Ομως η διήθηση αυτή καθεαυτή, όταν δηλ. δεν συμβαίνει αυτό που λες, παρότι συμφωνώ ότι είναι παράνομη, σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι είναι απρεπής.

@The Ace
Οντως αυτά που λες είναι χοντράδες. Αρα η συμπεριφορά είναι απρεπής, όχι η διήθηση αυτή καθεαυτή
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Alxnks έγραψε:Ο ΚΟΚ το βλέπει διαφορετικά.
Σε κάνα συντεταγμένο κράτος (πχ Αγγλία) θα έκανες αυτή την ευγενική χορηγία ή θα ήσουν Παναγία πίσω απο τον αυτοκινητιστη; :D

Δεν ξερω για Αγγλια, σε Παρισι, Μποχουμ, Μοναχο μια χαρα το εκανα ακολουθωντας αλλους ντοπιους μοτοσυκλετιστες βεβαια χωρις κανενα προβλημα. Μιλαω για το κεντρο των πολεων αυστηρα.
Απο βιντεο που βλεπω στο you tube μια χαρα το κανουν και στο Λονδινο. Δες δεκαδες βινεο του royal Jordanian :)

A, μια φορα στον Α/Δ για Ζαλτσμπουργκ κολησα σε κινηση με μοτο και μια παρεα Γερμανων με μοτο μου εκανε νοημα να τους ακολουθησω απο την ΛΕΑ. Οταν φτασαμε στο τουνελ υπηρχε περιπολικο στην ακρη και ο αστυνομικος μας εκανε κουμαντο να μπουμε ξανα στην κανονικη λωριδα κυκλοφοριας. Τον ευχαριστησαμε και συνεχισαμε :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By nass
Alxnks έγραψε:Ο ΚΟΚ το βλέπει διαφορετικά.

Γαλλία, Ιταλία μια χαρά κάνουν διήθηση.

Μην αρχίσουμε τα ίδια πάλι αλλά με αμοιβαίο σεβασμό (ούτε βγαίνω μπροστά σου και σε κλείνω με τον 50cc κουβά μου ούτε σε κλείνω επίτηδες με το "κουτί" :) και δεν σε αφήνω να περάσεις) νομίζω μια χαρά μπορούν να συνυπάρχουν δίτροχοι και τετράτοχοι, στην οποία περίπτωση ΟΛΟΙ κερδίζουν από τη μείωση των αυτοκινήτων στο δρόμο, που συνεπάγονται τα δίτροχα.
Άβαταρ μέλους
By Morx
#176731 Η διηθηση δεν ειναι καθολου απρεπης οταν γινεται αναμεσα σε σταμετημενα αυτοκινητα. Ποσο μαλλον οταν ολοι ειναι ΣΤΟΙΧΙΣΜΕΝΟΙ ΟΜΟΡΦΑ στις λωριδες τους και οχι αριστερα-δεξια οπως οι περισσοτεροι πανιβλακες που δεν ανοιγουν τα στραβα τους να δουν που βρισκεται η διαχωριστικη λευκη γραμμη.
Οταν λοιπον απο στα τοσα σταματημενα αυτοκινητα, καταφερεις και περασεις μπροστα, ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ με συνοπτικες διαδικασιες οταν αναψει πρασινο.

Αυτο ναι μεν ειναι "παρανομο" ... ομως δεν ειναι καθολου απρεπες θελω να πιστευω.
Ο καθε πικραμενος που ιδρωμενος καταφτανει στο φαναρι εχοντας κανει 10 σφηνες με την ταυτοτητα στο στομα, πατησει στη διαβαση πεζων και χαζευει τα φυλλα των δεντρων να μεγαλωνουν ενω εχει αναψει πρασινο και κοιμαται ακομα, θελει πολλες σφαλιαρες.
Αν καιγεσαι τοσο πολυ να βγεις πρωτος στο φαναρι για κανενα λογο δεν πας πιο αργα απο τον πισω σου, αλλιως κατσε στ'αυγα σου.

Πανε καποια χρονια αλλα ενας οδηγος αυτοκινητου τσαντιστηκε που περασα μπροστα στο φαναρι μαλιστα τον ειδα που με κοιταξε απο τον καθρεπτη του και εκεινη τη στιγμη εκανε ενα "κλικ" πιο αριστερα για να ειναι διακριτικος στο κλεισιμο που μου εκανε. Περασα εν τελει, αναψε πρασινο και στο milisecond παταει και κορνα!
Με 90 αλογα μηχανη, ισα που ανοιγεις το γκαζι με 1η 2α 3η και εχεις φτασει στο επομενο.... αλλα ηθελε να δειξει τον εκνευρισμο του οταν τον ρωτησα τι εγινε, τρεχει κατι στο επομενο φαναρι.
Ο παπαρας ομως, αμφιβαλλω αν καταλαβαινε οτι εγω ημουν με το ενα ποδι κατω και νεκρα και εκανε καμια 10αρια δευτερολεπτα να σταματησει πισω μου.

Οπως ειπε και ο Παππάς ... δεν ειναι να μπλεξεις με δικυκλα που καταλαμβανουν τη θεση των αυτ/των. Κινουμενα εμποδια με λιγα λογια.

Οποιος οδηγαει χρονια μοτοσυκλετες, καταλαβαινει. Οι υπολοιποι απλα εκνευριζονται, σπαζονται, θεωρουν τα σταθμευμενα στο φαναρι μια ουρα του ΙΚΑ και κοιτα να δεις τον πουτανας γιο, που τολμησε να περασει αναμεσα και ειναι πρωτος και δε θα τον ξαναδω ποτε μα ποτε στα επομενα 2-3 χλμ κινησης ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ειναι το προβλημα μου!