Απλα τα ελληνικα εργοστασια φτιαχνουν τα κουφωματα. Kommerling, rehau και veka ειναι οι ποιο γνωστες μαρκες.
Kommerling εχω εδω και δεκαπεντε χρονια σε ενα σπιτι και δεν εχουν παθει τιποτα. Ουτε σπασαν, ουτε κιτρινισαν. Μονο κατι εξτρα πλαστικες εξωτερικες χειρολαβες σε μπαλκονοπορτες κιτρινισαν , λιγο, αλλα ειναι απο αλλο πλαστικο.
Rehau εχω βαλει σε αλλο, με αλλους μηχανισμους εδω και τρια χρονια και δεν εχουν θεμα, αν και νωρις ακομη. Εχουν μερικα ποιο εξυπνα θα ελεγα τιπς στους μηχανισμους. Φετος εβαλα και veka, τρια κουφωματα.
Εξωτερικα δεν βλεπω διαφορα, εκτος απο τα λαστιχα των τζαμιων που στα πρωτα ειναι μαυρο σε αντιθεση με τα νεα που ειναι ανοιχτο γκρι.
Οταν ειναι σκετα τα κουφωματα πριν περαστουν, εχουν μια ταση να δειχνουν ευαισθητα και ευθραυστα. Αλλα λογικο ειναι μιας και οι ενωσεις ειναι πλαστικες κολλησεις. Το μεταλλο δεν κολλειτε εσωτερικα. Απλα υπαρχει ως ενισχυση στις ευθειες και για τη τοποθετηση. Αφου μπηκαν δεν κουνιεται τιποτα. Τα στορια ειναι αλουμινιου, ελαφριας κατασκευης θα ελεγα αλλα δεν εχω καποιο θεμα ουτε με αυτα.

Αυτό είναι θέμα ποιότητας υλικού, τοποθέτησης, συντήρησης;
Μπορεί να γίνει κάτι εκτός από αντικατάσταση;
οποτε όπως και οτιδήποτε άλλο μπήκε τότε στο σπίτι αυτό, υποθέτω ότι και τα ξύλα αποκλείεται να ήταν της ξεφτίλας. Τώρα αν μας πιάσανε κότσους ή κάναμε κάτι λάθος στη συντήρηση ή οι συνθήκες ήταν τέτοιες , τι να σε πω...