Για μοτοσικλέτες, σκούτερ και άλλα δίτροχα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#169585 Καλά, δεν παίζει να πάρω σκουτερ, αλλά κουβέντα να γίνεται.
Να το πω αλλιώς:
Μεταξύ μηχανής (από V-strom και πάνω) και σκουτερ, μηχανή. Για να γουστάρεις, αλλά θα σου κοστίζει παραπάνω θεωρώ από ένα σκουτερ σε συντήρηση και λειτουργία (βενζίνη).
Μεταξύ μικρής μηχανής (σαν τις παραπάνω) και σκουτερ, σκουτερ. Αφού θα σέρνεσαι που θα σέρνεσαι, τουλάχιστον να έχεις την άνεσή σου!
:lol:
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
xenos έγραψε:Δεν έχω και το χρόνο πλέον για ιδιαίτερες βόλτες κλπ.
Ρε παιδί μου, αυτά τα street 250αράκια μου φαίνονται λίγο αστεία. Νομίζω μόνο σε πιτσιρικάδες που δεν φτάνει το δίπλωμά τους ταιριάζουν μόνο. :oops:
D Jet, βρήκα λύση ρε συ. Θα πάρουμε από κοινού μία μηχανή κ ένα σκούτερ και κάθε λίγο θα τραμπάρουμε! Τι λές; :lol:

Να σου πω την αλήθεια, αν ξέρεις ότι ο άλλος είναι σοβαρός στο δρόμο και δε θα κάνει |λογοκρισία| είναι εξαιρετική ιδέα για δυο φίλους. Φτάνει να μη μονοπωλήσει ο ένας σε κάποιο από τα δύο και τσακωθούνε στο τέλος!! :lol: :lol:

Προσωπικά συμπαθώ περισσότερο τις μικρές μηχανές παρά τις γομάρες (τις οποίες όταν ήμουν μικρός κοίταζα στο κοντέρ πόσο πιάνουν αλλά πλέον τις βρίσκω εντελώς σπατάλη ενέργειας).
Τα 2.5αράκια πλέον έχουν βρει το δρόμο τους και απευθύνονται τόσο σε νεους όσο και σε μπαρμπάδες, κάνε τη στατιστική στο στο δρόμο και θα με θυμηθείς. Πέρα από αυτούς με τα διπλώματα (που τις βλέπουν σα σκαλοπάτια και_ευτυχώς για εμάς :yahoo: _ τις πουλάνε γρήγορα) είναι και όλοι αυτοί, οι λίγο παλαιότεροι (σαν και εμένα, 37 είμαι και οδηγώ από τα 16 μου μηχανάκι) ή πολύ παλαιότεροι που θέλουν μοτοσυκλέτα γιατί δε γουστάρουν τα σκούτερ αλλά θέλουν κάτι ελαφρύ και χρηστικό... όλοι αυτοί παλιότερα ίσως είχαν κάποιο εντουράκι 2.5άρι ή τσοπεράκι και κάποια στιγμή περάσανε σε μεγάλη μηχανή, κουραστήκανε ή τσακιστήκανε και έμεναν απέξω...

Την κατηγορία αυτή, που μεσουρανούσε στα 80ies, την ξεχάσαμε σταδιακά στη χώρα μας ενω΄έξω ανέκαθεν υπήρχαν δείγματα (από παλαιωμένα 250nighthawk, gn και ΥΒR, μέχρι VTR V2 και παλαβά zxr και hornet τετρακύλινδρα, χωματερα XT, klx και ΧR κλπ κλπ κλπ) ακριβώς επειδή κάνουν σχεδόν τα πάντα εύκολα!

Τα έξοχα cbrάκια που έβαλε ο ΝΠ τα έχουν όλα! 25 αλογάκια σε 160κιλά, άνετο για να βγεις μπροστά από οποιοδήποτε κοινό αμάξι στο φανάρι, μπορεί να ταξιδέψει άνετα με 110-120 για μικρές αποστάσεις μέχρι 200-300χλμ ακόμα και με δύο άτομα, δεν είναι ούτε εξαιρετικά ογκώδες ούτε πολύ σκυφτό να σε κουράσει αλλά έχει και το φεριγκάκι του να μη σε ενοχλεί ο αέρας, ενώ καινε ψίχουλα και στοιχίζουν ελάχιστα στη συντήρησή τους. Μόνο και μόνο δε λόγω γεωμετρίας και πλαισίου είναι 10 φορές καλύτερο από οποιοδήποτε σκούτερ του 5χίλιαρου (αλλά και πιο ακριβών) στην κακή στιγμή, τόσο στη συμπεριφορά όσο και στα φρένα...
Άβαταρ μέλους
By edmond
#169851 από τα συνφραζομενα, 250-300 σκούτερ βλεπω να είναι τα "θελω".
λιγότερα κυβικά=ξενερωμα
μεγαλύτερη κατηγορία-->μηχανη="κουραση".

ακόμα θυμαμαι να παλευω με το varadero φεύγοντας από Μικρολίμανο για να ανέβω στο Πασαλιμανι μέσα στο πήξιμο.
η κ@αυλα όμως περίσσευε καθως και τα κουραγια. 22 τοτε, 37 τωρα.
τοτε έβλεπα τα σκούτερ με μπόλικο μειδίαμα. αλλα επειδή karma is a bitch, εκει που εφτηνα, ήρθε η ωρα για να γλείψω καθως εδώ και κάποια χρονια εχω κατασταλάξει σε Beverly 250, βλέποντας οτιδήποτε πανω από 600 σαν σπαταλη ενέργειας όπως ανέφερε προλαλήσας. ακομα και την ενσωματωση αυτοματων κιβωτιων σε μεγαλες υλοποιησεις, την βλεπω με καλο ματι.
γιατρε μου είμαι καλα?
Άβαταρ μέλους
By xenos
#170188 Έτσι είναι. Και εγώ στα 17 καβαλούσα το 50ράκι μου και πήγαινα για βόλτα μέχρι την Ανάβυσσο. Τώρα δεν πάω ούτε μέχρι το περίπτερο! :tomato:

@edmond δώσε feedback για το bev :oops:
Άβαταρ μέλους
By edmond
xenos έγραψε:@edmond δώσε feedback για το bev :oops:

σε πολύ γενικά πλαίσια είμαι ευχαριστημένος.
καλη οδική συμπεριφορα, κορυφαία φρένα επαρκέστατο γκαζι.
και μιλάμε για καρμυρατερ και με εμενα από μονο μου δικαβαλο!! :ninja:
εχει βγαλει καναδυο ζημιες που έτσουξαν βεβαια. η μια ψιλοπροβλεπομενη με τρομπα νερου και η άλλη καταστροφή του καρμπυρατέρ που το ρούφηξε μεσα ο κύλινδρος και τα γαμησε όλα!!
πάνε 2-3 χρονια από τοτε βεβαια και ευελπιστώ να μην...ξανασχοληθω με τετοια.
χωροι μπόλικοι και μαζι με μπαγκαζιερα κουβαλάς μπόλικες τσάντες από σούπερ μαρκετ.
16αρηδες τροχοι με ότι συνεπάγεται αυτό κυρίως θετικά βέβαια.
κατανάλωση σε εμένα δύσκολα πέφτει κατω από 4,3 αλλα αφενός το κυνηγάω, αφετέρου όπως ειπα είμαι δικαβαλο από μονος μου.
service σε κάθε γωνια βέβαια και μεγαλη επάρκεια ανταλλακτικών σε πολύ λογικες τιμες.
με το δικο σου budget φυσικα χτυπας 5ετιας και λιγοτερο (εμενα είναι του 04) με βασικότατη διαφορα το μοτέρ οπου εχεις παραπάνω κυβικα τα οποια είναι και ψεκαστα.
ψεκασμο θα βρεις βεβαια σε ότι κι αν διαλέξεις.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#170720 Thanks for the info!

Κλασσική σκέψη ημέρας: Αυτό εδώ φαίνεται ωραίο, αν και χωρίς ΑΒΣ..., αλλά αν είναι να μην έχω ΑΒΣ μήπως να κοιτούσα κανένα τέτοιο; Πολύ πιο φρέσκο κ με λίγα χλμ κ ωραίο θα έλεγα... :hmmm:. Από την άλλη με τόσα χρήματα κοντά παίρνεις ολόκληρο εργαλείο λέμε! Και το ζαχάρωνα από παλιά αυτό το μηχανάκι... :oops:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#170722 Η σκεψη σου μια χαρα ειναι αλλα θα μου επιτρεψεις να την βαλω σε αλλες βασεις. Απο το 2016 ειναι υποχρεωτικο το ABS στις μοτοσυκλετες. Αυτο σημαινει οτι μεχρι το 2020 η συντριπτικη πλειοψηφια την μεταχειρισμενων θα εχουν ABS. Αν το βαρεθεις μετα απο 3-4 χρονια αυτο που θα παρεις πως θα το πουλησεις;;;;

Επιπλεον επειδη εχεις οικογενεια θα σου ελεγα να ΜΗΝ παρεις τιποτα χωρις ABS. Την μια φορα που θα δουλεψει θα σου σωσει την ζωη !!!
Μετα απο 27 χρονια σε 2 τροχους και ενα σοβαρο ατυχημα, ξερω πως αν ειχα ABS δεν θα το ειχα παθει!!
Άβαταρ μέλους
By koubeast
#170725 Το beverly πάω στοιχημα οτι θα έχει ήδη πουληθεί, έτσι όπως βλέπω την αγγελία. Οποιοδήποτε bev300 απο το 2011 και μετά και κάτω από 2.700€ φεύγει πολύ γρήγορα.
Άβαταρ μέλους
By xenos
Νίκος Παππάς έγραψε:Η σκεψη σου μια χαρα ειναι αλλα θα μου επιτρεψεις να την βαλω σε αλλες βασεις. Απο το 2016 ειναι υποχρεωτικο το ABS στις μοτοσυκλετες. Αυτο σημαινει οτι μεχρι το 2020 η συντριπτικη πλειοψηφια την μεταχειρισμενων θα εχουν ABS. Αν το βαρεθεις μετα απο 3-4 χρονια αυτο που θα παρεις πως θα το πουλησεις;;;;

Επιπλεον επειδη εχεις οικογενεια θα σου ελεγα να ΜΗΝ παρεις τιποτα χωρις ABS. Την μια φορα που θα δουλεψει θα σου σωσει την ζωη !!!
Μετα απο 27 χρονια σε 2 τροχους και ενα σοβαρο ατυχημα, ξερω πως αν ειχα ABS δεν θα το ειχα παθει!!

Συμφωνώ σε γενικές γραμμές, αλλά γενικά η αγορά σε ωθεί προς τα εκεί. Το άλλο που σκέφτομαι είναι ότι θα κινούμαι συχνά εντός κέντρου, οπότε τι πιο εύκολο από το να γλιστρήσεις σε φρενάρισμα πανικού. Δυστυχώς όμως ο πολύς κόσμος, λόγω κόστους, έχει επιλέξει μηχανάκια χωρίς ΑΒΣ και γι αυτό δεν υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα.

koubeast έγραψε:Το beverly πάω στοιχημα οτι θα έχει ήδη πουληθεί, έτσι όπως βλέπω την αγγελία. Οποιοδήποτε bev300 απο το 2011 και μετά και κάτω από 2.700€ φεύγει πολύ γρήγορα.

Και εγώ το πιστεύω. Καθυστερώ επίτηδες ώστε να μην με επηρεάζει. :oops:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#170779 Πως δεν εχει, τ οθεμα ειναι εσυ τα δινεις τα χρηματα ;;
SH 300
http://www.car.gr/classifieds/bikes/?fs ... eatures=50

Versys 650

V-strom

X-max

Beverly 350

..και αλλα πολλα!!
Το θεμα ειναι αντεχεις το παραπανω κοστος χρησης μιας μοτοσυκλετας σε σχεση με ενα σκουτερ;
Θα αποτελεσει κινητρο η μοτο για βολτες που θα μεγαλωσουν τον χρονο δουλεια-σπιτι, ετσι για γουστο ;
Για εμενα μετα απο 8 χρονια χρησης σκουτερ αν σημερα ειχα 3,5-4 χιλιαρικα θα επαιρνα μοτοσυκλετα, οπωσδηποτε με ABS, εστω και 250 κεκ (αν και μαλλον δεν χωραω) :lol:
Γιατι δεν εχουν καμια σχεση στην ποιοτητα οδηγησης, πλαισιο, αναρτησεις, φρενα.
Ελα να σου δωσω το σκουτερ βολτα, να πεσεις επιτηδες σε μερικες λακουβες, φρεατια, σαμαρακια και μου λες :)
Άβαταρ μέλους
By xenos
Νίκος Παππάς έγραψε:Πως δεν εχει, τ οθεμα ειναι εσυ τα δινεις τα χρηματα ;;

Yπάρχουν, αλλά λιγότερα και σε πολύ υψηλότερες τιμές. Και δεν είναι θέμα τα δίνω δεν τα δίνω. Είναι αξίζει τον κόπο ή όχι; :hmmm: Σίγουρα, αλλά ποιος θέλει να δώσει +600ε για ένα χειρότερο μηχανάκι (χρονολογία/χλμ) αλλά με ΑΒΣ; :hmmm: Και έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε λίγα.
Από την άλλη βλέπω φωτο από μπέβερλυ και έχει και χώρο κάτω από τη σέλα και ντουλαπάκι. Αυτό το sh είναι καλύτερο σε μοτέρ/φρένα.... οπότε; :hmmm: :hmmm: :hmmm:
[/quote]

Νίκος Παππάς έγραψε:Το θεμα ειναι αντεχεις το παραπανω κοστος χρησης μιας μοτοσυκλετας σε σχεση με ενα σκουτερ;
Θα αποτελεσει κινητρο η μοτο για βολτες που θα μεγαλωσουν τον χρονο δουλεια-σπιτι, ετσι για γουστο ;
Για εμενα μετα απο 8 χρονια χρησης σκουτερ αν σημερα ειχα 3,5-4 χιλιαρικα θα επαιρνα μοτοσυκλετα, οπωσδηποτε με ABS, εστω και 250 κεκ (αν και μαλλον δεν χωραω) :lol:
Γιατι δεν εχουν καμια σχεση στην ποιοτητα οδηγησης, πλαισιο, αναρτησεις, φρενα.
Ελα να σου δωσω το σκουτερ βολτα, να πεσεις επιτηδες σε μερικες λακουβες, φρεατια, σαμαρακια και μου λες :)

Για μένα δεν είναι αν αντέχω το κόστος. Σαφώς και το αντέχω, είναι όμως λογικό; Θα έχω ένα πιο δύσχρηστο/βαρύ/ογκώδες/πολυέξοδο μηχανάκι που θα χρησιμοποιώ μόνο για πήγαινε-έλα. Αυτός ήταν κ ο λόγος που έδωσα το ΦΖ. :rtfm: Πάμε κ λίγο με τη λογική. Βόλτες δεν παίζουν, απλά.

Να πάρω 250αράκι μοτό, εκτός από το ότι μου φαίνονται λίγο αστείες, δεν θα βολέψουν πχ να κουβαλήσω τπτ ψώνια, να ανέβει η γυναίκα (1 στα 5 χρόνια), κλπ.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#170787 Το Beverly 300 το δινουν 4Κ καινουριο χωρις βεβαια ABS, το οποιο λογικα θα αλλαξει απο το νεο ετος οπως και η τιμη του. Εχει πολυ καλυτερους χωρους για πραγματα κατω απο την σελα σε σχεση με το sh, αλλα εχει 14αρι πισω τροχο που στις λακουβες θα το καλαβαινεις.
Sh 300 αλλαζει απο τον αλλο μηνα το μοντελο, υπαρχουν αρκετα με ABS μεταχειρα, οπως και beverly 350, το οποιο παει λιγο καλυτερα απο το sh.
Εδω που τα λεμε πιο ασφαλης επιλογη το sh 300 για αγορα μεταχειρισμενου, βρες ενα οσο πιο καινουριο γινεται και κανε και ενα test ride για να δεις αν και ποσο σου αρεσει.
Επισης πολυ βολικο το επιπεδο πατωμα του Χοντα επιτρεπει κουβαλημα σακουλων ανετα σε σχεση με το beverly που θα πρεπει να τις δενεις και να τις ελεγχεις με το ποδι + οτι αργα η γρηγορα θα γρατζουνιστει το πλαστικο που πατανε.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
xenos έγραψε:Για μένα δεν είναι αν αντέχω το κόστος. Σαφώς και το αντέχω, είναι όμως λογικό; Θα έχω ένα πιο δύσχρηστο/βαρύ/ογκώδες/πολυέξοδο μηχανάκι που θα χρησιμοποιώ μόνο για πήγαινε-έλα. Αυτός ήταν κ ο λόγος που έδωσα το ΦΖ. :rtfm: Πάμε κ λίγο με τη λογική. Βόλτες δεν παίζουν, απλά.
Να πάρω 250αράκι μοτό, εκτός από το ότι μου φαίνονται λίγο αστείες, δεν θα βολέψουν πχ να κουβαλήσω τπτ ψώνια, να ανέβει η γυναίκα (1 στα 5 χρόνια), κλπ.

Συμφωνώ απόλυτα με τον ΝΠ.
Ξένε, αν θες να δοκιμάσεις μικρότερο σκούτερ και το δικό μου είναι διαθέσιμο όποτε θέλεις.
Θα σου πω τη γνώμη μου και μη με παρεξηγήσεις:
Έτσι όπως το περιγράφεις, για 500 ευρώ πάνω ή κάτω και εγώ την πάτησα και δεν έκανα την αλλαγή όποτε μπορούσα με αποτέλεσμα να μείνω με το σκούτερ (σήμερα είμαι στον άσσο).
Κάνε αυτό που λέει η ψυχή σου και κάν΄το άμεσα μην κάθεσαι και το ψειρίζεις. Αν πάρεις σκούτερ, αποφάσισε ότι αυτή την εποχή είναι ακριβά σε σχέση με τις μηχανές - μην κάνεις σύγκριση με το fz και πήγαινε και πάρε ένα καλό με abs και ας πάει και 500 και 1000 παραπάνω... όποιο γουστάρεις καλύτερα (sh, xmax, bv) και μην το πολυσκοτίζεις.

Εξακολουθώ, ωστόσο, να διαφωνώ ως προς το αστείο των 250, κανονικά δεν πρέπει να σε απασχολεί πως φαίνεσαι αλλά τι δουλειά κάνεις. Το κυριότερο δε, είναι ότι έχεις την εμπειρία της μεγάλης μηχανής και έχεις πλήρως απομυθοποιήσει το θέμα (προσωπικά τουλάχιστον και το γκάζι και το ματσό λουκ). Μπορείς εύκολα να βάλεις μια σκαρίτσα πίσω και όταν πας για ψώνια να κοτσάρεις ένα βαλιτσάκι και να κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου, να γυρίσεις από το γραφείο από τον πιο μακρινό δρόμο να ευχαριστηθείς ένα απογευμα με ωραίο καιρο ε, και μια το χρόνο, η κυρά ας γκρινιάξει λίγο, δεν πειράζει...
Κοίτα εδώ τι έπαθε ο πατριωτης...
https://www.youtube.com/watch?v=y4FsF-vulkg