- 06 Οκτ 2015, 20:19
xenos έγραψε:Δεν έχω και το χρόνο πλέον για ιδιαίτερες βόλτες κλπ.
Ρε παιδί μου, αυτά τα street 250αράκια μου φαίνονται λίγο αστεία. Νομίζω μόνο σε πιτσιρικάδες που δεν φτάνει το δίπλωμά τους ταιριάζουν μόνο.
D Jet, βρήκα λύση ρε συ. Θα πάρουμε από κοινού μία μηχανή κ ένα σκούτερ και κάθε λίγο θα τραμπάρουμε! Τι λές; 
Να σου πω την αλήθεια, αν ξέρεις ότι ο άλλος είναι σοβαρός στο δρόμο και δε θα κάνει |λογοκρισία| είναι εξαιρετική ιδέα για δυο φίλους. Φτάνει να μη μονοπωλήσει ο ένας σε κάποιο από τα δύο και τσακωθούνε στο τέλος!!
Προσωπικά συμπαθώ περισσότερο τις μικρές μηχανές παρά τις γομάρες (τις οποίες όταν ήμουν μικρός κοίταζα στο κοντέρ πόσο πιάνουν αλλά πλέον τις βρίσκω εντελώς σπατάλη ενέργειας).
Τα 2.5αράκια πλέον έχουν βρει το δρόμο τους και απευθύνονται τόσο σε νεους όσο και σε μπαρμπάδες, κάνε τη στατιστική στο στο δρόμο και θα με θυμηθείς. Πέρα από αυτούς με τα διπλώματα (που τις βλέπουν σα σκαλοπάτια και_ευτυχώς για εμάς

_ τις πουλάνε γρήγορα) είναι και όλοι αυτοί, οι λίγο παλαιότεροι (σαν και εμένα, 37 είμαι και οδηγώ από τα 16 μου μηχανάκι) ή πολύ παλαιότεροι που θέλουν μοτοσυκλέτα γιατί δε γουστάρουν τα σκούτερ αλλά θέλουν κάτι ελαφρύ και χρηστικό... όλοι αυτοί παλιότερα ίσως είχαν κάποιο εντουράκι 2.5άρι ή τσοπεράκι και κάποια στιγμή περάσανε σε μεγάλη μηχανή, κουραστήκανε ή τσακιστήκανε και έμεναν απέξω...
Την κατηγορία αυτή, που μεσουρανούσε στα 80ies, την ξεχάσαμε σταδιακά στη χώρα μας ενω΄έξω ανέκαθεν υπήρχαν δείγματα (από παλαιωμένα 250nighthawk, gn και ΥΒR, μέχρι VTR V2 και παλαβά zxr και hornet τετρακύλινδρα, χωματερα XT, klx και ΧR κλπ κλπ κλπ) ακριβώς επειδή κάνουν σχεδόν τα πάντα εύκολα!
Τα έξοχα cbrάκια που έβαλε ο ΝΠ τα έχουν όλα! 25 αλογάκια σε 160κιλά, άνετο για να βγεις μπροστά από οποιοδήποτε κοινό αμάξι στο φανάρι, μπορεί να ταξιδέψει άνετα με 110-120 για μικρές αποστάσεις μέχρι 200-300χλμ ακόμα και με δύο άτομα, δεν είναι ούτε εξαιρετικά ογκώδες ούτε πολύ σκυφτό να σε κουράσει αλλά έχει και το φεριγκάκι του να μη σε ενοχλεί ο αέρας, ενώ καινε ψίχουλα και στοιχίζουν ελάχιστα στη συντήρησή τους. Μόνο και μόνο δε λόγω γεωμετρίας και πλαισίου είναι 10 φορές καλύτερο από οποιοδήποτε σκούτερ του 5χίλιαρου (αλλά και πιο ακριβών) στην κακή στιγμή, τόσο στη συμπεριφορά όσο και στα φρένα...
.. ___
../ ___ \
(O\ | /O)