Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By dimviii
belgarion έγραψε:Α και το γιαρις με τον d4d και το εξαρι είναι γρήγορο και πολύ οικονομικό, δεν ξέρω πόσο θα κόστιζε με τον εξοπλισμό που θες...

+1
αξιζει να του ριξεις μια ματια,πολυ οικονομικο και πολυ γρηγορο.Ευκολα το αγοραζα.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#169729 FWIW, σε 1 περίπου χρόνο έρχεται νέο Fiesta.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
The Ace έγραψε:
belgarion έγραψε:....Ibiza που έχει πολύ καλό πακέτο προσφορών και είναι φθηνότερο και από το πόλο?...

Ωπ, για κάποιον που προτείνει συνεχώς Ibiza και Leon για vfm προτάσεις, πως μου ξέφυγε αυτό ? :)

Βλέπω ότι το FR πάει στα 14,5Κ με τον 1000αρη και στα 15,5Κ με τον ACT, με σχεδόν ότι θέλουμε στον εξοπλισμό. Σίγουρα αξίζει να του ρίξουμε μια ματιά...

Οι 4Τ έχουν δοκιμή του 1.0 με 110 ps όπου υπάρχει και ένα πινακακι με σύγκριση επιδόσεων κατανάλωσης φρενων με τα 2 φιέστα, το κορσα 115 και το πόλο 95,ίσως αξίζει να του ρίξεις μια ματιά.

.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
belgarion έγραψε:Οι 4Τ έχουν δοκιμή του 1.0 με 110 ps όπου υπάρχει και ένα πινακακι με σύγκριση επιδόσεων κατανάλωσης φρενων με τα 2 φιέστα, το κορσα 115 και το πόλο 95,ίσως αξίζει να του ρίξεις μια ματιά.

.

Ούτε παραγγελία να το είχα κάνει :thumbsup:

Ρίχνοντας μια ματιά στο συγκριτικό που έχουν και στο site, πέρα από τις επιδόσεις ή αν θα πάρω το 100αρι ή το 125αρι, αυτό και μόνο μου αρκεί:

Αντιμετωπίζοντας την πρώτη στροφή, γίνεται ευδιάκριτος και ο πιο ευχάριστος οδηγικά χαρακτήρας του Fiesta. Ο λιγότερο μυημένος θα κινηθεί γρήγορα χωρίς να ιδρώσει και να βρεθεί εκτεθειμένος, ενώ ο γνώστης θα προκαλέσει την υπερστροφή ή την τοποθέτηση πριν από τη στροφή, απολαμβάνοντας τη χαρά της οδήγησης. Το εμπρός μέρος έχει πολύ καλή απόκριση και turn-in, ενώ σε κάθε περίπτωση μπορεί να κινηθεί σύμφωνα με τις προσταγές και τις επιθυμίες του οδηγού.

Έχω οδηγήσει το 100αρι του κουμπάρου μου, αλλά δεν το έχω χώσει για να νιώσω τα παραπάνω, αλλά αν είναι τόσο ευδιάκριτες οι διαφορές όσο λέει το άρθρο, δεν νομίζω ότι θα κοιτάξω καν το -πιο ακριβό κιόλας- Corsa.

Από την άλλη βλέπω ότι το νέο μοτεράκι του VAG που μπαίνει σε Ibiza και Leon είναι αρκετά δυνατό, σίγουρα θα περάσω από Seat (που είναι και αυτή δίπλα μου) για να το δω, test και πάρω προσφορά :iconcool:

To Yaris είναι σε κάθε περίπτωση πιο ακριβό, ενώ το D4D -που είναι ακόμα ακριβότερο- είναι πιο αργό από όλα τα παραπάνω. Δεν νομίζω ότι αποτελεί και την πλέον συμφέρουσα αγορά :hmmm:

Edit: επίσης βλέπω στο car.gr αρκετά Polo 1.2TSi έτους ή κάτι παραπάνω με λίγα χλμ και 2-3Κ φθηνότερα, να υποθέσω ότι όλα αυτά είναι τα εκθεσιακά του κάθε εξουσιοδοτημένου ? Έχει κανείς εμπειρία με αντίστοιχο εκθεσιακό μοντέλο (VW ή άλλη μάρκα) ?
Άβαταρ μέλους
By The Ace
The Ace έγραψε:
belgarion έγραψε:Οι 4Τ έχουν δοκιμή του 1.0 με 110 ps όπου υπάρχει και ένα πινακακι με σύγκριση επιδόσεων κατανάλωσης φρενων με τα 2 φιέστα, το κορσα 115 και το πόλο 95,ίσως αξίζει να του ρίξεις μια ματιά.

.

Ούτε παραγγελία να το είχα κάνει :thumbsup:

Quoteάρω τον εαυτό μου :thumbsup:

Οποία έκπληξις, το Ibiza με τον καινούριο 1000αρη βγαίνει ως η καλύτερη συνολικά πρόταση για το segment C. Πιο γρήγορο (πλην του 0-100 που είναι ίσα με το 125αρι Fiesta), πιο ευρύχωρο, πιο εξοπλισμένο και πιο φθηνό από όλα τα υπόλοιπα. Δεν μπήκαν στη "ζυγαριά" του άρθρου άλλες πιο ειδικές εκδόσεις, όπως το Fiesta Sport με τα 140, ή το Ibiza με τον 1.4ACT.

Σίγουρα θα το δούμε από κοντά, αν δεν υπολείπεται του Fiesta σε αίσθηση, τότε ανεβαίνει ψηλά στη λίστα :)
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#170184 Και εχει πλεον και πολυ ομορφότερο εσωτερικό σε σχεση με τα προ fl. [THUMBS UP SIGN][THUMBS UP SIGN]

.
Άβαταρ μέλους
By Mark
#170241 Αυτό το Ibiza που είδα στους 4Τ πάντως, το ίδιο βαρετό μου φαίνεται μέσα όπως ήταν και πριν. Θα τολμούσα να πω πως ακόμα και το Fabia είναι ωραιότερο. Και το Fiesta που δε με τρελαίνει (η κονσόλα με τα πολλά κουμπάκια και τους αεραγωγούς μου κάνουν κάτι από τη μούρη του Optimus Prime) μου φαίνεται ομορφότερο από το Ibiza.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#170249 Συμφωνώ για Ibiza, το βάζω ίσως 2ο από το τέλος, πιο βαρετό είναι μόνο το Polo. Αλλά μπορείς να το φτιάξεις ώστε να μην είναι τόσο βαρετό, π.χ. ένας συνδυασμός γκρι με κόκκινο (πως στο διάλο τα λέει η Seat αυτά....α ναι, χρωματικά πακέτα) βγαίνει αρκετά ωραίο. Προσωπικά με χαλάει αρκετά και αυτό το νεύρο που έχει στο πλάι....

Όσο για το Fiesta, αν το πάρεις με το Sony, το ταμπλώ φτιάχνει αρκετά, ίσως το καλύτερο από όλα τα μικρά :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By Mark
#170257 Δεν ξέρω, αλλά προσωπικά από τα πολύ καινούρια, μόνο το Corsa μου κάνει αίσθηση. Για το εσωτερικό πάντα μιλάω.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#170276 Έχω δει και κάτσει μόνο σε Fiesta, Polo και Ibiza, οπότε Corsa και Clio τα κρίνω μόνο από photos + videos. Ποιο "σωστό" και όμορφο θεωρώ το Fiesta με το Sony (για να φύγει όλο αυτό το πληκτρολόγιο), ενώ τα Ibiza και περισσότερο το Polo είναι μάλλον flat. Το Corsa ωραίο αλλά δεν το έχω δει από κοντά, ενώ το Clio είναι κάπως περίεργο και με χαλάει το κενό που έχει διαχρονικά το Clio στη κεντρική κονσόλα. Και τα δύο όμως είναι λογικά πολύ πιο φρέσκα από τα άλλα, καθώς είναι πολύ πρόσφατα μοντέλα....
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#170583 Γιατι να μπλέξεις με τα μικρά του VAG?Κάτσε να δούμε τι θα βγάζει και ο καινούριος χιλιάρης....
Αν κοιτάς Fiesta ,τσέκαρε και μήπως υπάρχει κανένα ξεχασμένο αυτόματο DCT.
Πόσο εγγυήση δίνει η Ford?
Άβαταρ μέλους
By markvag
kostis20 έγραψε:Γιατι να μπλέξεις με τα μικρά του VAG?Κάτσε να δούμε τι θα βγάζει και ο καινούριος χιλιάρης....

Σωστό και αυτό... :svivhaha: το χιλιάρι μοτέρ έχει και αυτό καδένα;;; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
kostis20 έγραψε:Γιατι να μπλέξεις με τα μικρά του VAG?Κάτσε να δούμε τι θα βγάζει και ο καινούριος χιλιάρης....
Αν κοιτάς Fiesta ,τσέκαρε και μήπως υπάρχει κανένα ξεχασμένο αυτόματο DCT.
Πόσο εγγυήση δίνει η Ford?

Η Ford δίνει 5 χρόνια, η Seat κανονικά 2 αλλά με το τρέχον προωθητικό είναι 4 (δηλαδή σου δίνει δωρεάν το πρόγραμμα με τα +2 χρόνια που έχουν), η VW ομοίως 2 χρόνια (+2 επέκταση σε "καλή" τιμή)

Κανένας ρε παιδιά που να έχει εμπειρία από τα "επίσημα" μεταχειρισμένα της VW (DasWeltAuto) ?
Άβαταρ μέλους
By xenos
#170622 Σε τρώει η τσέπη σου... Βρε πάρε ένα φιέστα να μην παθαίνει τπτ. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#171100 Γενικά από οδηγικής πλευράς όποτε έχω οδηγήσει Fiesta ή Focus μου άρεσε πολύ. Και το Ibiza μου άρεσε και το 206-207. Οποιοδήποτε Corsa-Astra ή Aclass ούτε να τα φτύσω.
Όμως έχω την εντύπωση ότι βασική χρήση του αυτοκινήτου αυτού θα είναι της συζύγου κυρίως πόλης μια και θα υπάρχει άλλο μεγάλο που θα είναι το οικογενειακό. Για το μέγεθος δεν θα πω τίποτα για μικρότερο γιατί όντως σε θέματα πρακτικά και ασφάλειας δεν θέλεις να πέσεις κατηγορία και αρχίζουν κι άλλοι περιορισμοί. Δεν ξέρω αν είναι λάθος που το κοιτάμε να είναι γρήγορο και στριφτερό. Μήπως δεν χρειάζεσαι τόσα πολλά άλογα;
Θα έλεγα να σκεφτείς τόσο το θέμα του εξοπλισμού (πόσο το χρειάζεστε το navi, κούριερ είστε, στην ανάγκη και τηλέφωνο σε καθοδηγεί) όσο και του κιβωτίου υποστηρίζοντας με τα χίλια κάποιο αυτόματο (πλέον μόνο αυτόματα κοιτάω). Και πολύ ψηλά θα είχα και το θέμα αξιοπιστίας (ως εκ τούτου τα VAG θα τα φοβόμουνα λίγο). Ιαπωνικό ή κορεάτικο θα το προτιμούσα, ιαπωνικής κατασκευής μάλιστα ακόμα περισσότερο.
Μήπως δεν θα έπρεπε να δώσεις τόσα λεφτά; Δεν θα έκανες μια χαρά τη δουλειά σου με πολύ λιγότερα χρήματα; Ή πειράζει αν κάποιο έχει 30-50000χλμ; Ας το αλλάξεις πιο γρήγορα, σίγουρα λιγότερο χαμένος θα βγεις. Μήπως θα άξιζε να πάρεις κάτι πολύ καλύτερο αλλά λίγο παλιότερο (πχ ΒΜW 116). Τι θα σας έλεγε ένα Nissan Juke ή Note; Άσχημο θα ήταν ένα Ypsilon με ελάχιστα χλμ;
Αν δεν σας έβαλα σε προβληματισμούς πάρτε ένα Fiesta 100-125 άλογα και θα είστε μια χαρά και ευχαριστημένοι. Αν όμως σας έβαλα.... κρίμα! Όμως για το καλό σας είναι!