Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
Pitt έγραψε:
drdino έγραψε:Άπειρα: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ford_DLD_engine#DLD-416

Άκου τι μαθαίνει κανείς! Δεν το ήξερα αυτό για τον Diesel.
Αγοράζεις Peugeot και σου βγαίνει Ford... :lol:

συνεργασια Peugeot και Ford ηταν αυτο το μοτερ :s_wink
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#169204 Μετά από μερικές δοκιμές, τελικά όντως είναι κάτι μέσα στο κιβώτιο ή/και δίσκο. Βέβαια πρέπει να έχεις κάποιες σαλ για να ακουστεί (στο ρελαντί δεν ακούγεται), αλλά πάνω από τις 2-2,5Κ σαλ είναι ξεκάθαρο ότι συμπλεξάροντας ο θόρυβος σταματάει, και ξαναξεκινάει αμέσως με την εμπλοκή. Ένταση και συχνότητα είναι ευθέως ανάλογα των σαλ. Βέβαια συνεχίζει να ισχύει ότι όσο πιο ανοιχτή είναι η πεταλούδα, τόσο πιο έντονα ακούγεται, αλλά αυτό το αποδίδω σε ακουστικά φαινόμενα εντός της εισαγωγής και των κυλίνδρων.

Οπότε πάμε για κανονικό κατέβασμα και άνοιγμα, και ότι βρούμε εκεί μέσα.... :(
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
The Ace έγραψε:Μετά από μερικές δοκιμές, τελικά όντως είναι κάτι μέσα στο κιβώτιο ή/και δίσκο. Βέβαια πρέπει να έχεις κάποιες σαλ για να ακουστεί (στο ρελαντί δεν ακούγεται), αλλά πάνω από τις 2-2,5Κ σαλ είναι ξεκάθαρο ότι συμπλεξάροντας ο θόρυβος σταματάει, και ξαναξεκινάει αμέσως με την εμπλοκή. Ένταση και συχνότητα είναι ευθέως ανάλογα των σαλ. Βέβαια συνεχίζει να ισχύει ότι όσο πιο ανοιχτή είναι η πεταλούδα, τόσο πιο έντονα ακούγεται, αλλά αυτό το αποδίδω σε ακουστικά φαινόμενα εντός της εισαγωγής και των κυλίνδρων.

Ρουλεμάν συμπλέκτη?
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
alexandros.K έγραψε:
Dimsabas έγραψε:Άτιμα γαλλικά, χαλάνε πιο γρήγορα από τη σκιά τους.

εξακριβωμένο?

Δυστυχώς ναι, με τον άσχημο τρόπο. Κι η σύγκριση είναι ακόμα πιο έντονη, αφού η οικογένεια είχε είτε γαλλικά είτε ιαπωνικά. Καταλαβαίνεις λοιπόν τι γινόταν...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Nikos! έγραψε:
The Ace έγραψε:Μετά από μερικές δοκιμές, τελικά όντως είναι κάτι μέσα στο κιβώτιο ή/και δίσκο. Βέβαια πρέπει να έχεις κάποιες σαλ για να ακουστεί (στο ρελαντί δεν ακούγεται), αλλά πάνω από τις 2-2,5Κ σαλ είναι ξεκάθαρο ότι συμπλεξάροντας ο θόρυβος σταματάει, και ξαναξεκινάει αμέσως με την εμπλοκή. Ένταση και συχνότητα είναι ευθέως ανάλογα των σαλ. Βέβαια συνεχίζει να ισχύει ότι όσο πιο ανοιχτή είναι η πεταλούδα, τόσο πιο έντονα ακούγεται, αλλά αυτό το αποδίδω σε ακουστικά φαινόμενα εντός της εισαγωγής και των κυλίνδρων.

Ρουλεμάν συμπλέκτη?

Δεν έχω ξανακούσει να κάνει έτσι το ρουλεμάν σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο, αν είναι όντως ρουλεμάν κάνει ΠΟΛΥ περίεργο θόρυβο. Και μάλλον γι'αυτό ο αρχιμηχανικός που το άκουσε είπε ότι είναι κάτι πιο μέσα στο κιβώτιο....
Άβαταρ μέλους
By nido
#169257 Προειδοποίηση προς όποιον περνάει συχνά από Παλαιό Ψυχικό: Κυκλοφορει απινακίδωτο τετράπορτο ασημί 206 τρακαρισμένο γύρω-γύρω με μπροστινό λάστιχο πλευράς οδηγού πίτα (λείπουν τάσια εννοείτα) και ζάντα πλευράς συνοδηγού σχεδόν τετράγωνη απ' τα χτυπήματα - δεν εχω ξαναδεί τετοιο πράγμα σε αμάξι που κυκλοφορεί.
Η κυρία που το οδηγούσε (την πέτυχα σε περίπτερο και τη ρώτησα αν... νιώθει ασφαλής!) δεν ανησυχεί διότι "μένει εκεί κοντά".
:help:
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
Dimsabas έγραψε:
alexandros.K έγραψε:

εξακριβωμένο?

Δυστυχώς ναι, με τον άσχημο τρόπο. Κι η σύγκριση είναι ακόμα πιο έντονη, αφού η οικογένεια είχε είτε γαλλικά είτε ιαπωνικά. Καταλαβαίνεις λοιπόν τι γινόταν...

τα "παλιοτερης κοπης" ιαπωνικα ειναι εκτος συναγωνισμού, εχω εμπειριες κι εγω και τους βγαζω το καπελο
για τα καινουριας κοπης, δεν εχω σχηματισει αποψη ακομα

αλλά τα γαλλικα κατα την γνωμη μου, δεν εχουν να ζηλεψουν κατι σε σχεση με τα υπολοιπα ευρωπαϊκά
τα ιδια σκατα ειναι ολα πανω κατω :lol: (απο αποψη ζημιων)
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
nido έγραψε:Προειδοποίηση προς όποιον περνάει συχνά από Παλαιό Ψυχικό: Κυκλοφορει απινακίδωτο τετράπορτο ασημί 206 τρακαρισμένο γύρω-γύρω με μπροστινό λάστιχο πλευράς οδηγού πίτα (λείπουν τάσια εννοείτα) και ζάντα πλευράς συνοδηγού σχεδόν τετράγωνη απ' τα χτυπήματα - δεν εχω ξαναδεί τετοιο πράγμα σε αμάξι που κυκλοφορεί.
Η κυρία που το οδηγούσε (την πέτυχα σε περίπτερο και τη ρώτησα αν... νιώθει ασφαλής!) δεν ανησυχεί διότι "μένει εκεί κοντά".
:help:

ειδικα αφου δεν ειχε πινακιδες, τηλ στο 100 , χωρις 2η σκεψη
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
alexandros.K έγραψε:
Dimsabas έγραψε:
alexandros.K έγραψε:

εξακριβωμένο?

τα "παλιοτερης κοπης" ιαπωνικα ειναι εκτος συναγωνισμού, εχω εμπειριες κι εγω και τους βγαζω το καπελο
για τα καινουριας κοπης, δεν εχω σχηματισει αποψη ακομα

αλλά τα γαλλικα κατα την γνωμη μου, δεν εχουν να ζηλεψουν κατι σε σχεση με τα υπολοιπα ευρωπαϊκά
τα ιδια σκατα ειναι ολα πανω κατω (απο αποψη ζημιων)

Δε θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο.
Άβαταρ μέλους
By elvet
#169619 Αναψε εδώ και 7 μέρες η λυχνία του abs στο 106, αυτό το φωτάκι Εικόνα
Το αυτοκίνητο φρενάρει κανονικά και το ABS εμπλέκεται. Τί να περιμένω; αισθητήρας; υπάρχει περίπτωση να σχετίζεται με τακάκια; καμία ιδέα για να πάω προϊδεασμένος στο συνεργείο;
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#169860 δε νομιζω να ειναι κατι ακριβο σαν επισκευη
τα υγρα φρενων τα κοιταξες? μπορει και κανενας αισθητηρας οπως ειπες
ρωτα και στο ps club αν θες
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#169893 στα φορδ καμιά φορά το παθαίνει, θέλει λίγο καθάρισμα ο πίσω αισθητήρας του abs που κουμπώνει "συνευθειακά" με το ρουλεμάν πίσω τροχού. Κυριολεκτικά, ξεμοντάρεις, βγάζεις έξω, τριβεις λιγο καθαρίζεις κ λύνεται το πρόβλημα...
Άβαταρ μέλους
By elvet
#170296 @Αλεξανδρε, Ξενοφών, ευχαριστώ,
με πρώτη ευκαιρία θα πάω στο συνεργείο και θα ενημερώσω
Άβαταρ μέλους
By kostis20
elvet έγραψε:Αναψε εδώ και 7 μέρες η λυχνία του abs στο 106, αυτό το φωτάκι Εικόνα
Το αυτοκίνητο φρενάρει κανονικά και το ABS εμπλέκεται. Τί να περιμένω; αισθητήρας; υπάρχει περίπτωση να σχετίζεται με τακάκια; καμία ιδέα για να πάω προϊδεασμένος στο συνεργείο;

Αυτο μοιαζει για ESP/ASR...