Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
mousatos έγραψε:
nass έγραψε:Ετσι από περιέργεια, ισχύει αυτό που λέει ο 21 quadra, ότι για τον τρόπο οδήγησης (δηλ. ότι που και που πρέπει να κάνεις παθητική αναζωογόνηση, να το "ξεκαπνίζεις") θα το λέει το βιβλιαράκι ?
Γιατί έχω τις αμφιβολίες μου :hmmm: (ότι το γράφει το βιβλιαράκι εννοώ, όχι προφανώς ότι πρέπει να το "ξεκαπνίζεις" που ισχύει φυσικά)

Κανείς με diesel με DPF και βιβλιαράκι πρόχειρο ?

Το μόνο που αναφέρει στο manual του yaris είναι οτι αν αποτύχουν οι αναγεννήσεις λόγω μικρών διαδρομών , θα ανάψει η προειδοποιητική ένδειξη στο ταμπλό (ένα λαμπάκι με σχήμα μπεκ που ψεκάζει; εξάτμισης που καπνίζει; ). Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να το πας μια 20 λεπτη βόλτα με πάνω από 60km/hm μέχρι να σβύσει, κάτι τέτοιο, δεν το έχω τώρα μπροστά μου.
Στα 40.000 χιλιόμετρα σε εμένα δεν έχει ανάψει τέτοια ένδειξη. Μια φορά μόνο μου άναψε το λαμπάκι του service , αυτό με το κλειδί , ενώ είχαν περάσει μόλις δυο μέρες που το είχα πάει για ετήσιο service. Ο μάστορας μου είπε ότι έφταιγε η ανεβασμένη στάθμη στο δείκτη λαδιού λόγω πετρελαίου και οτι ήθελε ξεκάπνισμα. Bullshit , μόλις είχα γυρίσει από ταξίδι στη Θεσ/νικη και το είχα πατήσει μέχρι 180 και το είχα πάρει με λίγο ανεβασμένη στάθμη από αυτούς αμέσως μετά το service. Μάλλον μου είχανε κάνει κάνα update στο service πριν και δεν έκατσε καλά ή το premium crystal diesel της elin που χρησιμοποίησα ήταν νοθευμένο γιατί σε εκείνο το ταξίδι είχα παράλογα αυξημένη κατανάλωση , περίπου 10%. Τελικά το είχε 2 ώρες στο διαγνωστικό; κάνοντας ποιος ξέρει τί , το ανέβασε μετά στο ανυψωτικό , άδειασε λίγα λάδια και εδώ και ένα εξάμηνο είμαστε ΟΚ.

Πολύ ωραίο αυτό, ποιός το σκέφτηκε να αφαιρέσει λίγα λάδια αφήνοντας μέσα λαδοπετρέλαιο αντί να τα αλλάξει ? Πρωτότυπο.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
bibendum έγραψε:
Nikos! έγραψε:
Θα του ρίξω μια ματιά τώρα που βγαίνω για ψώνια...

αντι να σαι στο PICK βγηκες για ψωνια?? :(

Είδες που φτάσαμε? :(
Άβαταρ μέλους
By mousatos
21 quadra έγραψε:Πολύ ωραίο αυτό, ποιός το σκέφτηκε να αφαιρέσει λίγα λάδια αφήνοντας μέσα λαδοπετρέλαιο αντί να τα αλλάξει ? Πρωτότυπο.

Απλά μετά συμπλήρωσε λίγο από ένα μπουκαλάκι 1 λίτρου.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
mousatos έγραψε:
21 quadra έγραψε:Πολύ ωραίο αυτό, ποιός το σκέφτηκε να αφαιρέσει λίγα λάδια αφήνοντας μέσα λαδοπετρέλαιο αντί να τα αλλάξει ? Πρωτότυπο.

Δεν σου έκανε εντύπωση που ανέβηκε η στάθμη και την κατέβασε αφαιρώντας λάδι ?
Δεν αναρωτήθηκες ότι η στάθμη ανέβηκε επειδή πήγε πετρέλαιο στο λάδι και έπρεπε να αφαιρεθεί όλο το λάδι και να μπεί φρέσκο χωρίς πετρέλαιο ?
Την ίδια προστασία έχει το λάδι από το λαδοπετρέλαιο ?
Αν ήταν έτσι τότε θα πούλαγαν λάδι με πετρέλαιο ανακατεμένο, sorry αλλά η δική μου λογική αυτό λέει.
Άβαταρ μέλους
By bill33
21 quadra έγραψε:
mousatos έγραψε:

Δεν σου έκανε εντύπωση που ανέβηκε η στάθμη και την κατέβασε αφαιρώντας λάδι ?
Δεν αναρωτήθηκες ότι η στάθμη ανέβηκε επειδή πήγε πετρέλαιο στο λάδι και έπρεπε να αφαιρεθεί όλο το λάδι και να μπεί φρέσκο χωρίς πετρέλαιο ?
Αν ήταν έτσι τότε θα πούλαγαν λάδι με πετρέλαιο ανακατεμένο, sorry αλλά η δική μου λογική αυτό λέει.

Μηπως είχαν κάνει λάθος και έβαλαν πιο πολύ λάδι απο το προβλέπόμενο στο σέρβις;
Άβαταρ μέλους
By Vagnar

21 quadra έγραψε:Δεν σου έκανε εντύπωση που ανέβηκε η στάθμη και την κατέβασε αφαιρώντας λάδι ?

Κάνεις που κάνεις παράθεση το κείμενο του για να την πεις για το πετρέλαιο στα λάδια, οτι μόλις είχε γυρίσει από service δεν το διάβασες; :hmmm:
Ή μέσα σε δύο μέρες έκανε τόσο regeneration που γέμισε πετρέλαιο το λάδι... :roll:

mousatos έγραψε:...Μια φορά μόνο μου άναψε το λαμπάκι του service , αυτό με το κλειδί , ενώ είχαν περάσει μόλις δυο μέρες που το είχα πάει για ετήσιο service. Ο μάστορας μου είπε ότι έφταιγε η ανεβασμένη στάθμη στο δείκτη λαδιού λόγω πετρελαίου και οτι ήθελε ξεκάπνισμα. Bullshit , μόλις είχα γυρίσει από ταξίδι στη Θεσ/νικη και το είχα πατήσει μέχρι 180 και το είχα πάρει με λίγο ανεβασμένη στάθμη από αυτούς αμέσως μετά το service. Μάλλον μου είχανε κάνει κάνα update στο service πριν και δεν έκατσε καλά ή το premium crystal diesel της elin που χρησιμοποίησα ήταν νοθευμένο γιατί σε εκείνο το ταξίδι είχα παράλογα αυξημένη κατανάλωση , περίπου 10%. Τελικά το είχε 2 ώρες στο διαγνωστικό; κάνοντας ποιος ξέρει τί , το ανέβασε μετά στο ανυψωτικό , άδειασε λίγα λάδια και εδώ και ένα εξάμηνο είμαστε ΟΚ.

Να βάλανε πιο πολύ λάδι στο service δεν παίζει; Εκτός και αν είναι τόσο καθυστερημένοι που δεν αλλάζουν λάδια στο ετήσιο service γιατί του είπε ο μάστορας οτι είναι το πετρέλαιο μέσα στο λάδι...
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#168673 Εμένα στην πρώτη αλλαγή λαδιών στο κλιο μου είχαν βάλει παραπάνω λάδι,αντι για 4,7 λίτρα που παίρνει μου έριξε ολο το πεντοκιλο ο μηχανικός.Το κατάλαβα μετά απο δυο μέρες που το κοίταξα κρύο,και επειδή είχα φύγει διακοπές έπαιξε πατέντα με ρινογαστρικο καθετήρα και 60άρα σύριγγα αναρροφησης,ούτε πλύση στομάχου να του έκανα!

.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#168726 Συναδελφος με καινουριο asx, το οποιο χρησιμοποιειται αποκλειστικα για ταξιδια (εχει μηχανη κ ενα γιαρις), το εχει βρει 2 φορες με φουσκωμενα λαδια (κοντα στα χλμ να κανει σερβις).

< >
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#168730 vagnar δεν έχω καμμία διάθεση να την πω σε κανέναν και για κανένα λόγο αν δεν το αξίζει, το ύφος μου ήταν έτσι επίτηδες για να τον αφυπνήσω μήπως και γλυτώσει κάποια χοντρή ζημιά, το μοτέρ και η τσέπη δεν είναι δική μου για να με κόφτει αλλά αν μπορώ να προλάβω μια ζημιά καταστροφική όπως είναι αυτές που προέρχονται από λάδια θα το κάνω και ας με παραξηγήσουν, είναι θέμα συνείδησης, ξέρω η αδιαφορία για κάτι ξένο είναι ευκολότερη και πιο ήπια αλλά σαν μηχανικός μου κάθετε στραβά και θα την...λέω όπου και όπως μπορώ και για έναν ακόμα απλό λόγο, γιατί θα ήθελα και εγώ αν κάτι μου είχε ξεφύγει να βρισκόταν κάποιος να μου την...έλεγε μπας και γλύτωνα κάτι.

Αυτά.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
21 quadra έγραψε:vagnar δεν έχω καμμία διάθεση να την πω σε κανέναν και για κανένα λόγο αν δεν το αξίζει, το ύφος μου ήταν έτσι επίτηδες για να τον αφυπνήσω μήπως και γλυτώσει κάποια χοντρή ζημιά, το μοτέρ και η τσέπη δεν είναι δική μου για να με κόφτει αλλά αν μπορώ να προλάβω μια ζημιά καταστροφική όπως είναι αυτές που προέρχονται από λάδια θα το κάνω και ας με παραξηγήσουν, είναι θέμα συνείδησης, ξέρω η αδιαφορία για κάτι ξένο είναι ευκολότερη και πιο ήπια αλλά σαν μηχανικός μου κάθετε στραβά και θα την...λέω όπου και όπως μπορώ και για έναν ακόμα απλό λόγο, γιατί θα ήθελα και εγώ αν κάτι μου είχε ξεφύγει να βρισκόταν κάποιος να μου την...έλεγε μπας και γλύτωνα κάτι.

Αυτά.

+1

.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#169025 Χαλαρά , δεν έχει ακουστεί κάτι κακό για την toyota . Είναι το κάτι άλλο να καις μόνο 5 λίτρα πετρέλαιο και να μη σε νοιάζει αν θα κάνεις 20-30.000 χιλιόμετρα το χρόνο βολτάροντας για ψύλλου πήδημα .
Αξία ανεκτίμητη.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#169035 Παίζει η κατανάλωση να βελτιώνεται όσο περνάνε τα χιλιόμετρα (φτάσαμε τα 800) ή έμαθα να το οδηγώ ή είναι ιδέα μου?

< >
Άβαταρ μέλους
By markvag
Nikos! έγραψε:Παίζει η κατανάλωση να βελτιώνεται όσο περνάνε τα χιλιόμετρα (φτάσαμε τα 800) ή έμαθα να το οδηγώ ή είναι ιδέα μου?

< >

Παίζει να είναι και τα 3... :lol:
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#169080 Χθες βραδυ γυρνουσα απο Κηφισια και ειχε αναψει λαμπακι και εγραφε 50 χλμ. αυτονομια. Οχι οτι θα χα θεμα αλλα το ρεζερβουαρ του φιεστα εχει την παγκοσμια πρωτοτυπια να προσαρμοζει το δεικτη του, με τις ορεξεις του οδηγου, μπορει απο κει που σαι με 50 χλμ ξαφνικα να σου βγαλει 25! [FACE WITH OPEN MOUTH] Κατεβαινω απο Ολυμπιακο Χωριο και βλεπω μια νταλικα. Ωπ λεω, θα κανω slipstreaming και θα σωσουμε κατι. Ειναι και κατηφορα. Μια χαρα.
Καθομαι απο πισω αλλα σε μια σεβαστη αποσταση γιατι δεν εβλεπα τιποτα. Φοβαμαι και λιγο πισω απο νταλικα μην τυχον και μου σκασει τιποτα που δεν εχω δει, ξαφνικα μπροστα μου. Τι το μελεταγα.. Ξαφνικα οι λασπωτηρες της, ξερασαν ενα κομματι ελαστικου! Προσπαθησα να κανω ελιγμο να το αποφυγω αλλα μου χτυπησε προφυλακτηρα και ύστερα το πατησα. Ευτυχως ο προφυλακτηρας δεν επαθε τιποτα αλλα θρηνω για δευτερη φορα το καλυμμα του γαντζου.
Δλδ. η οικονομια θα μου κοστισει 20 ευρω. Μπραβο μου.

.