Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
dstou έγραψε:Δυστυχώς οι έχοντες βαγγελιώ γιούρο 6 θα πρέπει να αρκεστούν σε αυτό που έχουν. Οι ανακλήσεις και όλο το γκλαμ αφορά τα παλιότερα, τα γιούρο 5. :(

Δηλαδή αυτό δεν έχει το εν λόγω software?

Φτου! Κι έχασα την ευκαιρία για lawsuit. :(

Btw το euro 6 έχει 5 άλογα περισσότερα από το 5. :shifty:

< >
Άβαταρ μέλους
By xenos
Nikos! έγραψε:Btw το euro 6 έχει 5 άλογα περισσότερα από το 5. :shifty:

< >

Στο 1ο service θα διορθωθεί, μην φοβάσαι. :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By travelman
edmond έγραψε:μ' αρέσει πάντως που από τις 25 σελίδες του θρεντ, πρπ το 70% αφορά το συγκεκριμένο ζητημα! :lipsealed:
αξιοπιστία λέμε, σε όλα τα επίπεδα!! :lol:

τεσπα.
μηηηηηπως να γινόταν ξεχωριστο τοπικ με ανάλογο τίτλο (πχ. dieselgate) μιας και προφανώς δεν μαγαρίζεται μόνο η vw.

Σωστό, να σου λένε ότι για τους ρύπους και εσύ να θες να δεις τι να κάνεις με την καμμένη τουρμπίνα σου και να μην φοβάσαι να ζητήσεις άποψη (χάιπερτρόλλ :twisted: )

Αναφορικά με τους ιδιοκτήτες δεν βγαίνει λύση νομίζω. Ή θα χάσουν άλογα, ή θα αυξήσουν τους ρύπους οπότε οι δικηγόροι να ακονίζουν τα μολύβια τους
Άβαταρ μέλους
By criuser
#167575 Οι ακατανόμαστοι , για να διατηρήσω την αστική μου ευγένεια :innocent: , θα προσπαθήσουν να το περάσουν με ανακλήσεις . Αλλά μιλάμε για άλλο αυτοκίνητο , διότι θα καίει περισσότερο , θα έχει μικρότερη απόδοση και θα είναι πληρωμένο σαν να μην τα έχει αυτά και θα έχει την φήμη του κλέφτη με ότι αυτό σημαίνει για την μεταπώληση του , αν τελικά επιτραπεί αυτή κάτι που σήμερα απαγορεύεται ήδη στην μισή Ευρώπη .
Άβαταρ μέλους
By gianik
#167645 Επειδη δεν το εχω παρακολουθησει το θεμα , το σκανδαλο αφορα μονο diesel κινητηρες;
Εγω με 1.8Tsi τι εχω να φοβαμαι; :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#167648 H Volkswagen AG ενημερώνει για τις προσεχείς ενέργειες που αφορούν στην ενημέρωση των κατόχων και στην αποκατάσταση των τιμών εκπομπής ρύπων για όσα πετρελαιοκίνητα οχήματα επηρεάζονται.

Σε συνέχεια ενημέρωσης της Kosmocar AE από την Volkswagen AG, προκύπτει ότι από τα ήδη κυκλοφορούντα οχήματα στην Ελλάδα επηρεάζονται 6.362 επιβατικά οχήματα Volkswagen, 1.875 οχήματα Audi και 882 επαγγελματικά οχήματα Volkswagen. Αυτά τα οχήματα, συγκεκριμένων μοντέλων και ετών κατασκευής, είναι εξοπλισμένα αποκλειστικά με πετρελαιοκινητήρες του τύπου EA 189. Τα αυτοκίνητα παραμένουν τεχνικά ασφαλή και κατάλληλα για χρήση.

Από το εν λόγω θέμα δεν επηρεάζονται όλα τα καινούργια οχήματα που διαθέτουν το πανευρωπαϊκά ισχύον πρότυπο EU6. Το πρόγραμμα δράσης προβλέπει ως πρώτο βήμα, την ενημέρωση των κατόχων στους οποίους αφορά το θέμα.

Τις επόμενες ημέρες, μέσα από τις ιστοσελίδες www.volkswagen.gr και www.audi.gr θα παρέχεται συνεχής ενημέρωση για οποιαδήποτε εξέλιξη, καθώς και η δυνατότητα στους κατόχους να διακρίνουν αν το όχημά τους επηρεάζεται, με την εισαγωγή του αριθμού πλαισίου.

Στη συνέχεια, η Volkswagen και οι άλλες μάρκες του Ομίλου των οποίων τα αυτοκίνητα επηρεάζονται, θα επιδείξουν εντός Οκτωβρίου στις αρμόδιες υπηρεσίες, τις τεχνικές λύσεις και την εφαρμογή τους. Κατόπιν αυτών, θα ενημερωθούν οι κάτοχοι των οχημάτων προκειμένου να κλείσουν ραντεβού στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Συνεργατών Service της Kosmocar ΑΕ για την εφαρμογή των απαραίτητων τεχνικών μέτρων.

http://www.4troxoi.gr/epikairotita/ella ... tin-ellada

Στα Skoda/Seat δεν έμπαινε αυτός ο κινητήρας ; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
giannik1977 έγραψε:Επειδη δεν το εχω παρακολουθησει το θεμα , το σκανδαλο αφορα μονο diesel κινητηρες;

Την κατανάλωση όταν το πατάς για να ξεφύγεις από τα βρωμόντίζελ του ομίλου... :lol: :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
giannik1977 έγραψε:Επειδη δεν το εχω παρακολουθησει το θεμα , το σκανδαλο αφορα μονο diesel κινητηρες;

Κανένα θέμα Γιάννη. Προς το παρόν... :lol:
Άβαταρ μέλους
By belgarion
Νίκος Παππάς έγραψε:H Volkswagen AG ενημερώνει για τις προσεχείς ενέργειες που αφορούν στην ενημέρωση των κατόχων και στην αποκατάσταση των τιμών εκπομπής ρύπων για όσα πετρελαιοκίνητα οχήματα επηρεάζονται.

Σε συνέχεια ενημέρωσης της Kosmocar AE από την Volkswagen AG, προκύπτει ότι από τα ήδη κυκλοφορούντα οχήματα στην Ελλάδα επηρεάζονται 6.362 επιβατικά οχήματα Volkswagen, 1.875 οχήματα Audi και 882 επαγγελματικά οχήματα Volkswagen. Αυτά τα οχήματα, συγκεκριμένων μοντέλων και ετών κατασκευής, είναι εξοπλισμένα αποκλειστικά με πετρελαιοκινητήρες του τύπου EA 189. Τα αυτοκίνητα παραμένουν τεχνικά ασφαλή και κατάλληλα για χρήση.

Από το εν λόγω θέμα δεν επηρεάζονται όλα τα καινούργια οχήματα που διαθέτουν το πανευρωπαϊκά ισχύον πρότυπο EU6. Το πρόγραμμα δράσης προβλέπει ως πρώτο βήμα, την ενημέρωση των κατόχων στους οποίους αφορά το θέμα.

Τις επόμενες ημέρες, μέσα από τις ιστοσελίδες http://www.volkswagen.gr και http://www.audi.gr θα παρέχεται συνεχής ενημέρωση για οποιαδήποτε εξέλιξη, καθώς και η δυνατότητα στους κατόχους να διακρίνουν αν το όχημά τους επηρεάζεται, με την εισαγωγή του αριθμού πλαισίου.

Στη συνέχεια, η Volkswagen και οι άλλες μάρκες του Ομίλου των οποίων τα αυτοκίνητα επηρεάζονται, θα επιδείξουν εντός Οκτωβρίου στις αρμόδιες υπηρεσίες, τις τεχνικές λύσεις και την εφαρμογή τους. Κατόπιν αυτών, θα ενημερωθούν οι κάτοχοι των οχημάτων προκειμένου να κλείσουν ραντεβού στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Συνεργατών Service της Kosmocar ΑΕ για την εφαρμογή των απαραίτητων τεχνικών μέτρων.

http://www.4troxoi.gr/epikairotita/ella ... tin-ellada

Στα Skoda/Seat δεν έμπαινε αυτός ο κινητήρας ; :hmmm:

Φαντάζομαι η ανακοίνωση αφορά τα αυτοκίνητα που έχει πουλήσει η kosmocar, για Σεατ και Σκοντα θα βγάλουν ανακοινώσεις οι αντίστοιχες εισαγωγικες λογικά

.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#167878 Απορία:

Έχουμε αναλύσει μέχρι τώρα ότι το αυτοκίνητο αντιλαμβανόταν τη δοκιμή και άλλαζε τα χαρακτηριστικά απόδοσης ώστε να μειώνονται οι εκπομπές NOx. Δε θα ήταν λογικό να υποθέσουμε όμως ότι μετά θα έβγαινε εκτός παραμέτρων το CO2;

Επίσης, απ' όσο έχω διαβάσει παίζει τα EA288 να είναι εντάξει για τους Ευρωπαϊκούς ελέγχους.
Άβαταρ μέλους
By dimitris
Hellenic tifosi έγραψε:Απορία:

Έχουμε αναλύσει μέχρι τώρα ότι το αυτοκίνητο αντιλαμβανόταν τη δοκιμή και άλλαζε τα χαρακτηριστικά απόδοσης ώστε να μειώνονται οι εκπομπές NOx. Δε θα ήταν λογικό να υποθέσουμε όμως ότι μετά θα έβγαινε εκτός παραμέτρων το CO2;

Όχι ιδιαίτερα. Οι εκπομπές CO2 ειναι κατανάλωση καυσίμου εκφρασμένη σε άλλες μονάδες μέτρησης, και δεν ειναι πουθενά τόσο αυστηρά περιορισμένες όσο οι εκπομπές των 4 κύριων ρύπων (CO, HC, NOx, PM). Πολλά απο τα μέτρα που χρησιμοποιούνται για τη μείωση των εκπομπών NOx πράγματι έχουν ως επίπτωση την αύξηση της κατανάλωσης καυσίμου, αλλα η επίπτωση ειναι μικρή ώστε να απασχολήσει ιδιαίτερα σε επιβατικό όχημα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#167908 Να ρωτήσω λίγο κάτι ρε παίδες... Τελείως άσχετο με αυτό που συζητάτε και συγχωρήστε με... :oops:

Μία καδένα σε 1,8tsi πόσο μπορεί να πάει σαν ανταλλακτικό;;;; :hmmm: