Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#166772 http://www.iefimerida.gr/news/228623/o- ... n-poli-toy

Ο Αχιλλέας Μπέος θα κηνυγήσει νομικά την αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen αν διαπιστωθεί ότι αυτοκίνητα της εν λόγω εταιρίας, με το συγκεκριμένο λογισμικό, κυκλοφόρησαν και στην πόλη του Βόλου και την ευρύτερη περιοχή.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#166775 Θα φάει καλά η ΦάουΒε τώρα, Μπεος incoming :ninja:

O Μπέος σκοπεύει να μηνύσει τη Volkswagen για ατμοσφαιρική επιβάρυνση στην πόλη του Βόλου

εδιτ : βρήκα το άλλο μου μισό , είναι ο Eddie και σκεφτόμαστε τα ίδια την ίδια στιγμή :metalo: :lol:
Άβαταρ μέλους
By mcduck
#166781 Αν με την ανάκληση υπάρξει αύξηση της κατανάλωσης, θα υπάρξει και αντίστοιχη αύξηση της εκπομπής CO2.

Στις χώρες που η φορολογία υπολογίζεται με βάση τις εκπομπές CO2, τι λέτε να συμβεί;
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#166790 Κάτι ανάλογο με την Ισπανία, που από ότι μαθαίνουμε άρχισε (?) η διαδικασία ανάκτησης της επιδότησης για τα low-emmissions μοντέλα της Seat
Άβαταρ μέλους
By mcduck
#166792 Σωστό, για τη φορολογία κατά την αγορά.

Υπάρχουν και τα τέλη κυκλοφορίας όμως...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#166793 Αναπροσαρμογή και πληρωμή εδώ-και-τώρα (και με αναδρομική ισχύ ?) :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#166795 Ναι και εγώ δε καταλαβαίνω πώς θα περνάνε τα test ρύπων με το νέο software κρατώντας σταθερή την απόδοση πχ...Αν ήταν έτσι εύκολο θα το έκαναν από την αρχή...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
sknipper έγραψε:δεν έχει υποχρέωση να βγάζει τόσα άλογα ή να έχει τόσο χαμηλή κατανάλωση).

Κι όμως είναι υποχρεωμένοι να είναι μέσα σε κάποια όρια ισχύος/εκπομπών βάσει της έγκρισης τύπου που έχουν (+/- ένα ποσοστό) αλλιώς τίθεται θέμα παραπλάνησης των καταναλωτών και θα τραβιούνται και με τα υπουργεία εμπορίου εκτός από τα υπουργεία περιβάλλοντος.
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
The Ace έγραψε:Αναπροσαρμογή και πληρωμή εδώ-και-τώρα (και με αναδρομική ισχύ ?) :hmmm:

Πώς φαίνεται η εμπειρία από ελληνικό φορολογικό σύστημα... :lol:
Άβαταρ μέλους
By mcduck
funkyreverend έγραψε:
The Ace έγραψε:Αναπροσαρμογή και πληρωμή εδώ-και-τώρα (και με αναδρομική ισχύ ?) :hmmm:

Πώς φαίνεται η εμπειρία από ελληνικό φορολογικό σύστημα... :lol:

Σωστό. Μην ξεχνάμε ότι και στην Ελλάδα με CO2 βγαίνουν τα τέλη (τα τελευταία 5 χρόνια). :eat:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#166882 παιδες μην αγχεστε,δεν ειναι ξεκαθαρο ακομα αν ειναι απατη.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Now that VW has admitted to cheating emissions on 11 million diesel cars worldwide, one of the biggest questions is “why?” Turns out, according to reports from German newspapers, that it began with cost-cutting measures implemented a decade ago. Via Automotive News:

Bild am Sonntag said the roots of the crisis were planted in 2005 when then-VW brand chief Wolfgang Bernhard wanted VW to develop a new diesel engine for the U.S. market. Bernhard recruited Audi engineer Rudolf Krebs who developed a prototype that performed well in tests in South Africa in 2006, the paper said.

Bernhard and Krebs argued that the only way to make the engine meet U.S. emission standards was to employ in the engine system an AdBlue urea solution used on larger diesel models such as the Passat and Touareg, according to the report.

This would have added a cost of 300 euros ($335 in today’s U.S. dollars) per vehicle — a sum that VW finance officials said was too much at a time when a companywide cost-cutting exercise was under way.

The second part of this is that supplier Bosch created the engine management software that allowed TDI engines to enter a “test” mode that cheated emissions, but warned VW back in 2007 that its use on production cars would be illegal:

VW was also warned by one of its own engineers in 2011 about illegal emissions testing practices, a reportin the Frankfurter Allgemeine Zeitung’s Sunday edition said, citing initial results of a VW internal investigation.

Bild am Sonntag said Bosch supplied diesel software to VW for test purposes but it ended up in vehicles on the road. Bosch wrote to VW saying that such use was unlawful, according to the paper’s report, which did not cite sources.

http://jalopnik.com/vws-diesel-cheating-began-with-cost-cutting-report-1733348111

Για 300€ ανα οχημα... :slap: :slap: :slap:

Η δε Bosch ακομα πιο πονηρη...
- "Παιδες εχουμε φτιαξει ενα χαρτη που βγαζει και γαμω τα αποτελεσματα αλλα να ξερετε, ειναι για τεστ μονο (κλεινει ματακι)...
- για τεστ μονο ε?
- ειπαμε, μονο για τεστ (αγκωνια)... οκ?"
:)
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#166962 Ο γερμανικός περιβαλλοντικός σύνδεσμος Deutsche Umwelthilfe (DUH) υποστηρίζει ότι η γερμανική κυβέρνηση ήταν εδώ και χρόνια ενήμερη για την τακτική του VW Group.

Έπειτα από αρκετές μηνύσεις η εισαγγελία του Μπράουνσβαϊγκ κίνησε τη Δευτέρα διερευνητική διαδικασία κατά του τέως διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου VW Μάρτιν Βίντερκορν. Οι αρμόδιες Αρχές επιδιώκουν να εξακριβώσουν ποιοι ευθύνονται για τις παραποιήσεις και σε τι αποσκοπούσαν.

http://www.zougla.gr/automoto/article/x ... gia-tin-vw

Την ώρα που οι αποκαλύψεις για την παραποίηση των τιμών εκπομπών ρύπων στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα του ομίλου VW παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας και οι αρμόδιες Αρχές της Γερμανίας ζητούν πλήρη διαφάνεια, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάνει ακόμα μια επίδειξη αλαζονείας.

Οι πρώτες αγωγές από ιδιοκτήτες οχημάτων του VW Group κατατέθηκαν ήδη, με τα πρόστιμα από τις αρμόδιες υπηρεσίες σε κάθε χώρα να βρίσκονται προ των πυλών. Το παράνομο λογισμικό έχει εντοπιστεί σε τουλάχιστον 11 εκατ. αυτοκίνητα, τα στελέχη του γερμανικού κολοσσού προσπαθούν με κάθε τρόπο να μετριάσουν τις επιπτώσεις, οι εισαγγελικές Αρχές ξεκίνησαν τις διαδικασίες για να εξακριβώσουν ποιοι ευθύνονται για τις παραποιήσεις, με τον περιβαλλοντικό σύνδεσμο Deutsche Umwelthilfe (DUH) να δίνει το τελευταίο χτύπημα, υποστηρίζοντας ότι η γερμανική κυβέρνηση ήταν εδώ και χρόνια ενήμερη για την τακτική του VW Group.

Παρόλα αυτά, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θεωρεί ότι σκάνδαλο δεν πρόκειται να επηρεάσει την οικονομία της χώρας ή τη Γερμανία ως επενδυτικό προορισμό. «Στο τέλος τίποτα δεν θα θυμίζει την παλιά VW. Θα βγούμε ισχυρότεροι από την κρίση. Διδασκόμαστε από την κρίση», δήλωσε ο 73χρονος σε τοπική εφημερίδα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως μεγάλο δικηγορικό γραφείο στη Σεούλ κατέθεσε τις πρώτες αγωγές από ιδιοκτήτες αυτοκινήτων VW, με τον εκπρόσωπο να τονίζει πως η συμπεριφορά της γερμανικής εταιρείας αποτελεί αισχροκέρδεια από ποινικής απόψεως και οι πελάτες δεν θα είχαν αγοράσει ποτέ VW αν γνώριζαν τα πραγματικά αποτελέσματα των ελέγχων εκπομπών ρύπων. Μάλιστα, οι ενάγοντες θα ζητήσουν την ακύρωση της αγοράς του αυτοκινήτου τους, επιστροφή του τιμήματος, καθώς και την καταβολή αποζημίωσης ανάλογα με την παλαιότητα του οχήματος.
http://www.zougla.gr/automoto/article/s ... xiroterous
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
dimik έγραψε:
rx8_drifter έγραψε:Btw, μπορεί να μην έχουμε VW, αλλά μια γνώση του θέματος την εχουμε, εν αντιθέσει της άγνοιας και του κόμπλεξ που έχουν ορισμένοι με την Μπαζιανα, μην γελοιοποιεί τον εαυτό σου τσαμπα :)

Άρα ο οποιοσδήποτε μπορεί να έχει μια γνώση κάποιου θέματος άσχετα αν δεν είναι "από μέσα" σωστά?

Οπότε μπορεί να εκφράζει την άποψη του βάσει των γνώσεων που έχει. :shifty:

Από το έχω γνώση εκ των έσω μέχρι το έχω άγνοια για του τι μιλάμε υπάρχει τεράστια απόσταση, και προφανώς ο καθένας μπορεί να λέει ο,τι γουσταρει :) εν προκειμένω, μάλλον ανήκουμε κάπου προς το έχω μια ιδέα για το αντικείμενο, εν αντίθεση με τα 407

Εσύ βεβαια να συνεχίζει να πιστεύεις ότι δεν εξαπατήθηκες, δεν είναι καθόλου κακό
Άβαταρ μέλους
By dimik
rx8_drifter έγραψε:
dimik έγραψε:
rx8_drifter έγραψε:Btw, μπορεί να μην έχουμε VW, αλλά μια γνώση του θέματος την εχουμε, εν αντιθέσει της άγνοιας και του κόμπλεξ που έχουν ορισμένοι με την Μπαζιανα, μην γελοιοποιεί τον εαυτό σου τσαμπα :)

Άρα ο οποιοσδήποτε μπορεί να έχει μια γνώση κάποιου θέματος άσχετα αν δεν είναι "από μέσα" σωστά?

Οπότε μπορεί να εκφράζει την άποψη του βάσει των γνώσεων που έχει. :shifty:

Από το έχω γνώση εκ των έσω μέχρι το έχω άγνοια για του τι μιλάμε υπάρχει τεράστια απόσταση, και προφανώς ο καθένας μπορεί να λέει ο,τι γουσταρει :) εν προκειμένω, μάλλον ανήκουμε κάπου προς το έχω μια ιδέα για το αντικείμενο, εν αντίθεση με τα 407

Εσύ βεβαία να συνεχίζει να πιστεύεις ότι δεν εξαπατήθηκες, δεν είναι καθόλου κακό

Καταρχήν δεν έχω ιδέα περι των τεχνικών του σκανδάλου και αυτό νομίζω φαίνεται από τις ερωτήσεις μου, απλά παρακολουθώ το θέμα απο ενδιαφέρον, αυτό από το εκφέρω άποψη με σιγουριά περι εξυπηρέτησης μιας αντιπροσωπείας χωρίς να με έχει "εξυπηρετήσει" δεν βλέπω να έχει τεράστια διαφορά από το "άκουσα", "μου είπαν"

Κατα τα άλλα δεν έχω diesel :lol: και 2 VW με DSG που έχω τα έχω εν πλήρη γνώση των κινδύνων απλά γιατί αυτό γουστάρω και το πληρώνω, αν και κάπως τσουχτερά ομολογώ. Οπότε δεν βρίσκω λόγο να έχω εξαπατηθεί. Αν αντί για 160 άλογα ο TSI είναι 140 δεν με ενδιαφέρει καθόλου, το οδήγησα πριν το αγοράσω μου έκανε καλύτερα από τα υπόλοιπα το πήρα.

Αν είχα αγοράσει 160 εξακριβωμένα άλογα και μου έλεγαν ξέρεις κάναμε |λογοκρισία| αναγκαστικά θα μείνεις με 120 και θα πληρώνεις και παραπάνω τέλη φυσικά και θα εξαγριωνόμουν.