Πάτρα - Λευκάδα - Θεσσαλονίκη - Κατερίνη - Θεσ/νίκη - Κορινός - Βεργίνα - Βέροια - Ιωάννινα - Λευκάδα - Πάτρα.
Τουρ 6 ημερών υποχρεώσεων και αναψυχής. Οδήγηση νορμάλ ενώ μέσα στη Θεσ/νίκη έφαγα τρελή κίνηση την ημέρα της απεργίας των ΜΜΜ που επίσης έπαιζε και ο ΠΑΟΚ και εγώ οδηγούσα μες στην Τούμπα...Όχημα passat 1,6 fsi
Εγώ μόνον σε κατοικημένες περιοχές δεν τα παραβιάζω πολύ (πάω με καμιά 70αριά, αντί για 50), σε επαρχιακούς δεν τα κοιτάζω ποτέ, σε αυτοκινητόδρομο, πάω με 150 σταθερά, και σε σημεία που βλέπω πως δεν υπάρχει μπλόκο, μπορεί να κάνω και κανένα ανοιγματάκι μέχρι λίγο παραπάνω, ίσα ίσα δηλαδή για το ξεκάρφωμα!
αλλα εσυ θα εχεις αυτοκτονησει πριν φτασεις
GTS έγραψε:Όταν εχεις ανηφορα και κατηφορα αυτό που εχει σημασια είναι να αποφυγεις τα φρενα οσο γινεται.
Αυτό που έχει σημασία είναι να βγάζεις την ανηφόρα με το λιγότερο δυνατό γκάζι (και κυρίως να μην αναγκαστείς να κατεβάσεις σχέση στο κιβώτιο).
Μα να μην υπάρχει cruise control που να "διαβάζει" τη μορφολογία του εδάφους και να προσαρμόζει ανάλογα την ταχύτητα...;
bibendum έγραψε:το τιπ νομιζω ειναι να πηγαινεις με σταθερη ταχυτητα γυρω στις 3000 στροφες σε αυτοκινητοδρομο και γενικα σε ολους τους δρομους ν αποφευγεις ανουσιες επιταχυνσεις που θα δε οδηγησουν σ ανουσια φρεναρισματα.
αλλα εσυ θα εχεις αυτοκτονησει πριν φτασεις
Εμένα στις 3000 στρ έχει 150χλμ, οπότε πας αρκετά οικονομικά.
απο τοτε που διαπιστωσα το προβλημα στο ματι οδηγω πολυ πιο αργα απ οτι παλιοτερα για την ασφαλεια ολων μας. τωρα που το φτιαξα νομιζω θα διατηρησω πλεον το αργο στυλ
bibendum έγραψε:θεμα συνηθειας ειναι θαρρω.
Ακριβώς. 22 χρόνια είναι αυτά, έχουν βαρύνει την πλάτη!
Scotch έγραψε:GTS έγραψε:Όταν εχεις ανηφορα και κατηφορα αυτό που εχει σημασια είναι να αποφυγεις τα φρενα οσο γινεται.
Αυτό που έχει σημασία είναι να βγάζεις την ανηφόρα με το λιγότερο δυνατό γκάζι (και κυρίως να μην αναγκαστείς να κατεβάσεις σχέση στο κιβώτιο).
Μα να μην υπάρχει cruise control που να "διαβάζει" τη μορφολογία του εδάφους και να προσαρμόζει ανάλογα την ταχύτητα...;
Σωστα, στην ανηφορα ανεβαινω με το λιγοτερο δυνατο γκαζι μεχρι να πεσει πολύ η ταχυτητα. Στην κατηφορα όμως το αφηνω με ταχυτητα μεσα και χωρις (ή με λιγο γκαζι σε επιλεγμενα σημεια) να παει οσο μπορει και στις στροφες μπαινω χωρις φρενα οσο είναι δυνατον. Cruise control καταστρεφει την οικονομια σε τέτοιες συνθηκες γιατι παταει γκαζι στην ανηφορα και φρεναρει στην κατηφορα.
Χρήστος Λάππας έγραψε:825 χλμ Ελληνικο Μυστρας Μονεμβασιά Καλαμάτα Ελληνικο (και κατι μικροπαρακάμψεις ενδιάμεσα) = 7.0 l/100km. Μέση ταχύτητα 70.0 χλμ/ώρα. Κααααθόλου άσχημα me thinks για το τρίλιτρο!
οταν γραφεις καταναλωσεις εσυ και ο Σκοτς,αρρωσταινω.Δεν κατεβαινει κατω απο 10,8 με τιποτα.Μαλλον το ρεκορ ειναι αυτο σε στρωσιμο,γιατι συνηθως παιζει στο 11-11,5 τα χαμηλοτερα που βλεπω(+ υποχρεωτικα 100αρα).Μοτερ σχεδιασης δεκετιων πισω,κακη αεροδυναμικη,μονιμη 4κινηση,1470 κιλα, οι αιτιες.
το μονο σωτηριο ειναι οτι κανει λιγα ετησια χλμ.
dimviii έγραψε:Χρήστος Λάππας έγραψε:825 χλμ Ελληνικο Μυστρας Μονεμβασιά Καλαμάτα Ελληνικο (και κατι μικροπαρακάμψεις ενδιάμεσα) = 7.0 l/100km. Μέση ταχύτητα 70.0 χλμ/ώρα. Κααααθόλου άσχημα me thinks για το τρίλιτρο!
οταν γραφεις καταναλωσεις εσυ και ο Σκοτς,αρρωσταινω.Δεν κατεβαινει κατω απο 10,8 με τιποτα.Μαλλον το ρεκορ ειναι αυτο σε στρωσιμο,γιατι συνηθως παιζει στο 11-11,5 τα χαμηλοτερα που βλεπω(+ υποχρεωτικα 100αρα).Μοτερ σχεδιασης δεκετιων πισω,κακη αεροδυναμικη,μονιμη 4κινηση,1470 κιλα, οι αιτιες.
το μονο σωτηριο ειναι οτι κανει λιγα ετησια χλμ.
Mήτσο μου να σε φτιάξω αγορίνα να μη στενοχωριέσαι, ο καφές και η βενζίνη είναι για να καταναλώνονται, για πετρέλαιο δεν συζητάω αυτό στο σπίτι μου μπαίνει μόνο στο καλοριφέρ.
Είδες πόσο απλά είναι τα πράγματα ?
Όπως λέει και ο . χαρά στην υπομονή τους, τι το θέλεις το ρημάδι το σούπερ ντούπερ αν δεν του πίνεις το αίμα ?
Αν είναι να σούρνεσαι πέρνεις ένα αυτοκινητάκι του Golf ( όχι το Golf εκείνο το βρωμιάρικο
) και βγάζεις και γούστα.