Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#166637 Oι αντιπροσωπείες του VAG στην Ελλάδα,είναι γενικά για τα πανηγύρια...Απλά τραγικοί.Την ίδια άποψη βεβαια 'εχω και για τη BMW/MINI.Aλλα το VAG είναι εκτος συναγωνισμού.
Αυτα.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
dimik έγραψε:Σε ότι αφορά το λογισμικό δεν θεωρώ ότι εξαπατήθηκε σε τόσο μεγάλο βαθμό ο τελικός καταναλωτής εφόσον το αυτοκίνητο είχε τις επιδόσεις που η εταιρεία υποσχόταν, η εξαπάτηση των δημοσίων υπηρεσιών φυσικά και είναι μεγάλο μειον και να τους κόψουν τον κώλο, ας τους κλείσουν, ας κάνουν ότι θέλουν, ουδόλως με ενδιαφέρει κι ας έχω 2 VW, όσο κάνουν την δουλειά τους δεν έχω κανένα ζόρι.

Ελπίζω και μετά τις υποχρεωτικές μετατροπές που θα κάνουν στο αυτοκίνητό σου (αν είναι από αυτά για τα οποία συζητάμε) να συνεχίσεις να πιστεύεις ότι δεν εξαπατήθηκες.

Επίσης το ότι είναι ενδεχόμενο να πέσει η αξία μεταπώλησης των αυτοκινήτων σου, μπορεί να μην ενδιαφέρει εσένα, αλλά σίγουρα ενδιαφέρει πολύ κόσμο, όχι κατ’ ανάγκη κατόχους VAG.
Άβαταρ μέλους
By dimik
bibendum έγραψε:ωραια και συ εισαι κυπρο και δεν πρεπει να μιλας για ελλαδα.

αυτο που ειπαμε απο την πρωτη στιγμη ειναι οτι θα κουκουλωσουν την |λογοκρισία| λογω καλης συμπεριφορας των αντιπροσωπων

τωρα αν θεωρεις οτι δεν πρεπει να κανουμε τετοιου επιπεδπυ σχολια ας με μπαναρουν γιατι δεν εχω vw και μιλαω γι αυτην.

και τα μπατρα και τα σχετικα κομμενα γιατι θ αρχισω να μιλαω και γω για λαρσαιικα τυρια

Αν δεν είχα δοκιμάσει την εξυπηρέτηση περισσοτέρων των 3ων αντιπροσωπειών στην Ελλάδα + μια στην Κύπρο πίστεψε με δεν θα μιλούσα.

Να κουκουλωθεί η πουστιά που έχει γίνει τόσος ντόρος παγκοσμίως επειδή ο αντιπρόσωπος έχει καλή συμπεριφορά (το οποίο δεν ισχύει πάντα αλλά μάλλον σπάνια βεβαίως) το θεωρώ τελείως απίθανο.

Από εκεί και πέρα αν δεν θέλεις να δεχτείς ότι άλλο η εξυπηρέτηση και άλλο η πουστιά του εργοστασίου και προσβλήθηκες και για το Μπάτρα (αλήθεια δεν ξέρω τον λόγο) λυπάμαι δεν μπορώ να κάνω κάτι.

Btw δεν έχω σχέση με την Λάρισα παρότι έμενα για χρόνια εκεί αλλά και να είχα θα ήταν το τελευταίο που θα με προσέβαλλε. :)
Άβαταρ μέλους
By dimik
Pitt έγραψε:
dimik έγραψε:Σε ότι αφορά το λογισμικό δεν θεωρώ ότι εξαπατήθηκε σε τόσο μεγάλο βαθμό ο τελικός καταναλωτής εφόσον το αυτοκίνητο είχε τις επιδόσεις που η εταιρεία υποσχόταν, η εξαπάτηση των δημοσίων υπηρεσιών φυσικά και είναι μεγάλο μειον και να τους κόψουν τον κώλο, ας τους κλείσουν, ας κάνουν ότι θέλουν, ουδόλως με ενδιαφέρει κι ας έχω 2 VW, όσο κάνουν την δουλειά τους δεν έχω κανένα ζόρι.

Ελπίζω και μετά τις υποχρεωτικές μετατροπές που θα κάνουν στο αυτοκίνητό σου (αν είναι από αυτά για τα οποία συζητάμε) να συνεχίσεις να πιστεύεις ότι δεν εξαπατήθηκες.

Επίσης το ότι είναι ενδεχόμενο να πέσει η αξία μεταπώλησης των αυτοκινήτων σου, μπορεί να μην ενδιαφέρει εσένα, αλλά σίγουρα ενδιαφέρει πολύ κόσμο, όχι κατ’ ανάγκη κατόχους VAG.

Έχουμε φτάσει ήδη στο σημείο να μιλάμε για υποχρεωτικές μετατροπές? Υπάρχει επίσημα κάτι τέτοιο? :hmmm:
Εγώ ξέρω μέχρι το "αφαιρούμε το παράνομο software".

Το να ελπίζει κάποιος σε μεταπωλητική αξία σύγχρονου αυτοκινήτου την σήμερον ημέρα το θεωρώ πολύ φιλόδοξο απο μόνο του. :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimik
rx8_drifter έγραψε:Btw, μπορεί να μην έχουμε VW, αλλά μια γνώση του θέματος την εχουμε, εν αντιθέσει της άγνοιας και του κόμπλεξ που έχουν ορισμένοι με την Μπαζιανα, μην γελοιοποιεί τον εαυτό σου τσαμπα :)

Άρα ο οποιοσδήποτε μπορεί να έχει μια γνώση κάποιου θέματος άσχετα αν δεν είναι "από μέσα" σωστά?

Οπότε μπορεί να εκφράζει την άποψη του βάσει των γνώσεων που έχει. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By xenos
#166650 Δλδ αν κάποιος έχει κάποιο από τα συγκεκριμένα αμάξια και του κάνουν update στο πρόγραμμα και χάσει και 5-10 άλογα και του δώσουν πχ μία δωρεάν επέκταση εγγύησης και κάποιο σέρβις δώρο, δεν θα τα ξεχάσουν όλα (τουλάχιστον) οι Έλληνες ιδιοκτήτες λέτε; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dimik έγραψε:
Pitt έγραψε:

Έχουμε φτάσει ήδη στο σημείο να μιλάμε για υποχρεωτικές μετατροπές? Υπάρχει επίσημα κάτι τέτοιο? :hmmm:

Από την στιγμή που το παράνομο λογισμικό κανόνιζε τις εκπομπές ρύπων να είναι σύννομες, η αφαίρεση του θα τις κάνει εκτός ορίων και λογικά θα χρειάζεται μετατροπές για να γίνουν τέτοιες.
Τώρα τι συνέπειες θα έχουν αυτές σε ιπποδύναμη-ροπή-κατανάλωση, είναι άγνωστο.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
dimik έγραψε:Έχουμε φτάσει ήδη στο σημείο να μιλάμε για υποχρεωτικές μετατροπές? Υπάρχει επίσημα κάτι τέτοιο? :hmmm:

Το "αφαιρούμε το παράνομο software" αυτομάτως σημαίνει ότι οι ρύποι (ειδικά τα NOx) επιστρέφουν στα "κανονικά" τους επίπεδα, τα οποία είναι πολλαπλάσια των νομίμων μεγίστων ορίων σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Άρα -> δεν είναι νόμιμο. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να αλλαχτούν ΠΟΛΛΑ πράγματα στους χάρτες, με το πιθανότερο σενάριο να μειωθεί αρκετά η συνολική απόδοση των κινητήρων για να μπορέσουν να συγκρατήσουν τους ρύπους εντός ορίων. Προφανέστατα το σενάριο περί AdBlue/ουρίας/όπως λέγεται στη VW δεν παίζει, αφού δεν χωράει και κοστίζει αρκετά για να μπει σε 11εκ οχήματα...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#166661 Με απλό επαναπρογραμματισμό δεν είναι εφικτό να πετύχουν μειωμένες εκπομπές εις βάρος βέβαια των επιδόσεων? ή μάλλον καλύτερα να κάνουν την χαρτογράφηση του παράνομου software "επίσημη" :lol:
Γιατί το να αλλάζουν εξαρτήματα σίγουρα θα κοστίσει πάρα πολύ τόσο σε υλικό όσο και σε εργατοώρες.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
dimik έγραψε:
Pitt έγραψε:

Το να ελπίζει κάποιος σε μεταπωλητική αξία σύγχρονου αυτοκινήτου την σήμερον ημέρα το θεωρώ πολύ φιλόδοξο απο μόνο του. :lol:

Δεν μπορείς έτσι απλά να αφαιρέσεις το παράνομο software γιατί μετά δεν θα συμμορφώνεται το αυτοκίνητο με τα στάνταρ εκπομπών που ισχύουν (τουλάχιστον στις ΗΠΑ). Θα πρέπει να γίνουν αλλαγές, που μπορεί να είναι απλά θέμα software ή μπορεί να πρέπει και να τοποθετηθεί και άλλο hardware (π.χ. σύστημα ουρίας). Όπως και να έχει ο καταναλωτής απλά θα υποστεί την ταλαιπωρία της ανάκλησης (μικρό το κακό). Ή να μειώσουν τις επιδόσεις, που είναι μεγάλο κακό. Το άλλο μεγάλο πρόβλημα στον καταναλωτή θα δημιουργηθεί αν αποφασίσουν διάφορες κυβερνήσεις να απαγορεύσουν την κυκλοφορία ή/και μεταπώληση των αυτοκινήτων αυτών μέχρι να διορθωθεί το θέμα. Αυτή που σε κάθε περίπτωση την έχει πουτσίσει είναι η VW. Έχει χάσει ήδη δις στο χρηματιστήριο και θα χάσει πολλά ακόμα σε πρόστιμα, ανακλήσεις, δικαστικά έξοδα και προπαντός φήμη.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#166664 Δεν νομίζω ότι μπορούν να μειωθούν οι ρύποι στα ήδη κυκλοφορούνται VW.
Το πιθανότερο είναι να περάσουν μια αναβάθμιση που θα τροποποιεί τους ρύπους ( επαναφέρει ) τους ρύπους στα επίπεδα που ήταν όταν το μετρούσαν σε ακινησία, γιατί στο δρόμο είχε κανονικό πρόγραμμα.

Θα φάει ένα γερό πρόστιμο και τα πράγματα θα μείνουν ως έχουν, οι ρύποι με το αυτοκίνητο εν κινήσει θα παραμείνουν ως έχουν το ίδιο και οι καταναλώσεις και δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι σε αυτό ούτε θα παρατηρηθούν διαφορές, θα αφαιρεθεί το κομμάτι της ρύθμισης των ρύπων όταν το αυτοκίνητο ήταν σε ακινησία, δηλαδή τρίχες κατσαρές.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#166667 Στους κινητήρες που πιάστηκαν με το παράνομο λογισμικό συγκαταλέγονται και οι 3.0 TDI?
Άβαταρ μέλους
By drdino
#166674 Όχι, αυτοί είναι heavy duty και έχουν φουλ σύστημα scr όπου χρειάζεται.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#166690 Δεν πρόκειται να βάλουν ανταλλακτικά, απλά θα αλλάξουν το διπλό πρόγραμμα και θα μείνει μόνο ένα (σαν αυτό που ίσχυε για τις μετρήσεις) το οποίο θα βγάζει χαμηλά τα κακά καυσαέρια ώστε να είναι σύμφωνο με τις νόρμες (αυτό είναι το σπουδαίο και υποχρεωτικό) σε βάρος επιδόσεων και κατανάλωσης. Θα χάσουν όλοι λίγα αλογάκια και ροπές (το οποίο είναι θέμα ανταγωνσιμού και μάρκετινγκ κλπ, δεν έχει υποχρέωση να βγάζει τόσα άλογα ή να έχει τόσο χαμηλή κατανάλωση).
Η μεταπωλητική αξία σίγουρα θα επηρεαστεί αρνητικά (αν ήταν χάλια θα γίνει δυο φορές χάλια αλλά θα χειροτερέψει δε θα μείνει αλώβητη) όπως αρνητικά θα μετρήσει και για το όνομα της VW. Που θα έχει επιπτώσεις για πολύ καιρό, θα χαθεί η πρεμιουμίλα, θα μειωθούν τα περιθώρια κέρδους κλπ.
Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι όλα αυτά θα ξεπεραστούν σε πχ μισό χρόνο και θα τα ξεχάσουμε όλα. Εκτός αν βρεθεί ότι όλοι κάνουν τέτοια κόλπα οπότε μετά τον αρχικό πανικό θα επέλθει μια ισορροπία αρκετά γρήγορα.