η ημιμάθεια,αφήνει τη βλακεία πολύ πίσω...
η ημιμάθεια,αφήνει τη βλακεία πολύ πίσω...
dimviii έγραψε:Nikos! έγραψε:Mπορεί να μου εξηγήσει κάποιος πως το πρόγραμμα ανίχνευε ότι το αυτοκίνητο πέρναγε έλεγχο καυσαερίων?
Πως το καταλάβαινε?
προφανως ο τυποποιημενος ελεγχος εχει καποιες στανταρ λειτουργιες του κινητηρα,πχ σταθερα 3500 στροφες για χ χρονο.Ε αυτο ειναι πανευκολο να θεσεις καποιες παραμετρους που οταν θα ''βλεπει'' τις 3500 στροφες για χ χρονο θα περναει στην ''καθαρη'' χαρτογραφηση.
dimitris έγραψε:Νομίζω ότι ειναι σύνηθες φαινόμενο στην Ευρώπη, και ανήκει στο χαλαρό ως ανύπαρκτο compliance culture που έχουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες εδώ. Το μεγαλύτερο πεδίο απάτης δεν ειναι τόσο οι εκπομπές καθαυτές, όσο τα συστήματα που διαγνωσκουν βλάβες (on-board diagnostics). Οι αμερικανοί ειναι αρκετά πιο σοβαροί σε τέτοια θέματα, έχουν αρκετά πιο καταρτισμένους ελεγκτές και στους ελέγχους εξετάζουν πολύ περισσότερο την ουσία της τεχνικής λύσης που εφαρμόζεται. οι ευρωπαικες εταιρείες που θέλουν να μπουν στην αμερικανική αγορά πολλές φορές υποεκτιμούν τους πόρους που απαιτούνται για να φτιάξουν κάτι συμβατό με την αμερικανική νομοθεσία. Αλλα το να την πατάει έτσι μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία ειναι ψιλοτραγικο. Σίγουρα όμως δε θα ειναι η τελευταία.
drdino έγραψε:Ποια Ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία έχει γνωστό χαλαρό ή ανύπαρκτο compliancy; Πέραν της vw δηλαδή
trident1971 έγραψε:Αν θες να γινεις λιγο πιο σαφης με το τι εννοεις compliance και καταρτισμενοι ελεγκτες κλπ...
Θυμιζω οτι το generic OBD ΙΙσυστημα εχει κυρια δουλεια την ενημερωση αν το αυτοκινητο εχει καποιο προβλημα που κανει κακο στο περιβαλλον, και τα Αμερικανά το εχουν υποχρεωτικα απο το 1996 και μετα.
Βεβαια εκει παιζει και απο πολιτεια σε πολιτεια, αλλες προδιαγραφες εχουν τα αυτοκινητα για California και αλλες για τις υπολοιπες πολιτειες, σε καποιες δεν κανουν καθολου ελεγχους ρύπων οπότε μπορεις να ξηλωσεις τον καταλυτη, και σε καποιες (δεν ξερω για ολες) αν εχεις λαμπακι check engine αναμμενο, ή βρουν καποια monitors "not completed" δεν σε τσεκαρει το ΚΤΕΟ καν, σε στελνει μεταεξεταστεο.
EDDIE_147 έγραψε:Εγώ θα ήθελα να ασχοληθούν και με το περιπτωσάκι των "ανακοινώσιμων" καταναλώσεων γιατί υπάρχει άπειρος κόσμος που τρώει το συγκεκριμένο κουτόχορτο και επειδή ενθουσιάζεται τόσο πολύ με τη γεύση το μεταλαμπαδεύει και ως πραγματικό γεγονός.
Πέρα από τις τυπικούρες είναι ο ορισμός της παραπλάνησης καταναλωτή.
Nikos! έγραψε:EDDIE_147 έγραψε:Εγώ θα ήθελα να ασχοληθούν και με το περιπτωσάκι των "ανακοινώσιμων" καταναλώσεων γιατί υπάρχει άπειρος κόσμος που τρώει το συγκεκριμένο κουτόχορτο και επειδή ενθουσιάζεται τόσο πολύ με τη γεύση το μεταλαμπαδεύει και ως πραγματικό γεγονός.
Πέρα από τις τυπικούρες είναι ο ορισμός της παραπλάνησης καταναλωτή.
Αυτή θα ήταν η επόμενη μου ερώτηση.
Εφόσον έχουν πιο υψηλούς ρύπους, δε θα έχουν και πιο υψηλή κατανάλωση ?
< >
Θα δούμε αγώνα άραγε; Χάλια φαίνεται ο καιρός το Σ[…]
Σε μας έρχονται είτε με δικές τους αεροπορικές είτ[…]
Ακριβώς και αυτό συνήθως γίνεται με παράθεση τηλεμ[…]
Αν γνωρίζει κάποιος για το ποιόν του συγκεκριμένου[…]
Τζόρνταν: Πουλήθηκε 12.3 εκατομμύρια δολάρια η φαν[…]
Πήγα πρόσφατα στο χωριό του γαμπρού μου στο Διδυμ[…]
https://www.in.gr/2026/09/28/life/piso-apo-ti-mask[…]
Δεν ξέρω γιατι το ποσταρα εδω, μπορει καποιος να τ[…]