- 23 Σεπ 2015, 20:31
#163691
ο εσωκομματικός πόλεμος θέσεων ξεκίνησε με το καλημέρα. Όλα σχεδόν τα "παρών" είναι εντός βουλής και η "ομάδα των 53" μάλλον δεν υφίσταται απλώς και μόνο στα χαρτιά.
Ο Σακελλαρίδης επιλεγεί (;) να μείνει εκτός κυβέρνησης.
Ο Πανούσης και ο πολυδιαφημισμένος Eliot Ness, πρόσωπα μέχρι πρότινος της απολύτου στήριξης του πρωθυπουργού, πάνε σπίτι τους....και ο δεύτερος αντικαθίσταται από τον αρχικυπατζή της κυβέρνησης Καραμανλή.
Ο Δρίτσας ξαναπαίρνει το ναυτιλίας και μια σειρά από σούργελα (κυραΤασία, Θεανώ, Χαρίτσης κλπ) ξαναμπαίνουν σε εκλόγιμες θέσεις (άπαντες στους 53).
Η εξαγγελθείσα καρέκλα του "υπουργού εφαρμογής του μνημονίου" μένει στα χαρτιά και τα πάντα αναλαμβάνει ο Τσακαλώτος (εις των 53).....
Ο Ευκλείδης το δήλωσε ξεκάθαρα σε πρόσφατη ερώτηση, αλλά πολλοί έκαναν ότι δεν κατάλαβαν:δεν εγγυάται 4ετη κυβερνητική σταθέροτητα, αλλά 12μηνη ηρεμία, μέχρι να σταθεροποιηθεί η οικονομία.....είναι υπό όρους εφικτή.
Όπερ μεθηρμηνευόμενον σημαίνει:κακήν κακώς μάλλον θα ψηφιστούν αναίμακτα οι εφαρμοστικοί, αλλά όταν θα σκάσει μύτη το νέο μεσοπρόθεσμο, με απαίτηση μέτρων, προκειμένου να καλυφθεί η υστέρηση στους οικονομικούς στόχους....τότε θα βγουν πάλι τα μαχαιρία.....με ταυτόχρονη ανάσυρση της ομάδας Κωνσταντοπούλου από τα αζήτητα.
Στο μεταξύ η προσοχή του παραζαλισμένου από τις οικονομικές σφαλιάρες πόπολου, θα αποσπαστεί τεχνηέντως στο νέο θρίλερ της "επαναδιαπραγμάτευσης" και στο θέατρο σκιών της διαδοχής στον καραγκιόζ μπερντέ της Συγγρού και στα συνοικέσια της πασοκάρας με το ποτάμι.
Όταν η βόμβα ξανασκάσει, το τρομερό παιδί της αριστεράς θα αρχίσει να ξανακλαψουρίζει ότι έκανε λάθος επιλογές και τον πρόδωσαν, τον εξαπάτησαν και τον κορόιδεψαν οι συνεργάτες του....καλή ώρα όπως έκανε ο Βαρουφάκης,η Ζωή , ο Παναγιώτης, ο Στρατούλης, ο Γιουνκέρ, ο Σόιμπλε, ο Σούλτς κλπ κλπ.
Μετά, το 70% του κοπαδιού, που ξαναστήριξε μαζικά τους ίδιους τσομπαναραίους, θα βγει να σκούζει την αθωότητά του, όταν θα το κρεμάνε στα τσιγκέλια.