Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By otso
#163439 htanso21 εισαι αγαπητο μελος σε ενα φορουμ που ολοι οι αθηναιοι ειναι η παντρεμενοι η φανατικοι εργενηδες για να παρεις καμμια δουλεια. για να δουμε τωρα που θα παει στην εκκλησια ο HF
και ειναι και λεφτας θα σου δωσει την δουλεια;
Άβαταρ μέλους
By htanso21
otso έγραψε:htanso21 εισαι αγαπητο μελος σε ενα φορουμ που ολοι οι αθηναιοι ειναι η παντρεμενοι η φανατικοι εργενηδες για να παρεις καμμια δουλεια. για να δουμε τωρα που θα παει στην εκκλησια ο HF
και ειναι και λεφτας θα σου δωσει την δουλεια;

Ευχαριστώ για το κοπλιμαντ :inlove: και ανταποδίδω!
Εχω σταματήσει να κανω γαμοβαπτισεις πλέον.
Πολυ τρέξιμο, πολλα χρέη, τεράστιος ανταγωνισμός απο άσχετους και το νευρικό μου σύστημα δεν το σηκώνει αλλο :lol:

Πλέον ασχολούμε μονο με επαγγελματίες (δεν ειναι του παρόντος) :)
Φυσικα αν ο HF παει για κατι τέτοιο, θα του το κανω τσάμπα γιατι του χρωστά πολλα :inlove: και δεν ξεχνάω.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Corto Maltese έγραψε:Το τελευταίο διάστημα είναι δυστυχώς αρκετά συνηθισμένο να αρνιούνται πολλοί προσκλήσεις και να αποφεύγουν επισκέψεις για να μην πάνε με "άδεια χέρια". Ως εκ τούτου, πλέον όποιον προσκαλώ του διευκρινίζω να μην τολμήσει να φέρει κάτι γιατί αν φέρει δε θα τον ξαναφωνάξω. Εκτός αν έρχεται πρώτη φορά σπίτι μου, που το ξέρω πως θα φέρει ότι και να γίνει (αν και πάλι δεν το θέλω) όπως θα έκανα κι εγώ.

Αυτοί συνήθως ανήκουν στο πολύ κοντινό περιβάλλον οπότε και δε μας νοιάζει αν θα φέρουν κάτι.

Παρ'ολα αυτά είναι συγκινητικό καποιος να σου φτιάχνει έστω μια ευχετήρια κάρτα ή ένα cd με μουσικάρες. Δείχνει οτι σε σκέφτεται, δείχνει μια γενναιοδωρία που μπορεί να μην μεταφράζεται - εκφράζεται σε χρήμα αλλά είναι ιδιαίτερης συναισθηματικής αξίας. Οι περισσότεροι όμως έχουν συνδέσει το "δωρο" με κάτι ακριβό και εντυπωσιακό...
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
htanso21 έγραψε:Peterpan να ζήσετε! :D

Οταν ερθει η ωρα μονο πολιτικό θα κανω, εχω βαρεθεί τα γαμοβαφτισια :lol:

Αν επιτρέπεται, ποσο σας πήγε η φωτογραφία κτλ;

Ευχαριστώ πολύ όλους!!!

Φωτογράφο ήθελα έναν αλλά στράβωσα με τη συμπεριφορά του... Όχι πασίγνωστο στη Θεσσαλονίκη, αλλά είχε το μαγαζί στη γειτονιά κ κάνει καλές δουλειές. Αλλά μου ζήτησε 2.300€+ΦΠΑ . Για μένα φιλική τιμή 2.100 μαύρα (ουσιαστικά μου έκοψε 200€, γιατί ΦΠΑ δε νομίζω να κόβει σε κανέναν για 2.300€). Με το μεγάλο ποσό κ κυρίως μαύρα στράβωσα, εφόσον για φουλ πακέτο με 3 άλμπουμ, βίντεο, άφτερ κτλ έπαιρνα από γνωστά ονόματα (πχ νικολέρης) 2.300€ με ΦΠΑ. Τελικά πήρα άλλον ( αυτόν που έκανε τον γάμο του Κωστάκη του Καραμανλή (!), Γκάλη, Τριανταφυλλόπουλου (όλα τα καλά ονόματα!) σε πιο λογική τιμή.

Sent from space >
Τελευταία επεξεργασία από PeterPan και 23 Σεπ 2015, 11:29, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By htanso21
#163447 Και εγω ο μαλακας καθομουν και έκανα γάμους με τις ίδιες παροχές με λιγότερα απο τα μισά! :lol: καλα να παθω!
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
htanso21 έγραψε:Και εγω ο μαλακας καθομουν και έκανα γάμους με τις ίδιες παροχές με λιγότερα απο τα μισά! :lol: καλα να παθω!
εγώ έχω πάθει πλάκα με το γεγονός ότι υπάρχουν άτομα που πάνε σε αυτόν. Ή παίζει γερή έκπτωση (γιατί τα 2.300€ τα δείχνει σε χαρτάκι-τιμοκατάλογο) κ εμένα με ήθελε θύμα, ή άλλοι δίνουν 2.300 μαύρα μόνο για φωτογράφο... Γιατί ΦΠΑ δεν τον κόβω να κόβει για 2.300€

Σε Λάρισα που ξέρω από φίλους, πέρυσι τους πήρε ένας νέος 1.400€ (νομίζω με ΦΠΑ), κ τους είχε κ drone...

Πρέπει να παίζει φέσι όντως, γιατί τον ξεπλήρωσα στο άφτερ, 2 μέρες μετά τον γάμο, κ του φάνηκε κάπως...
Sent from space >
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#163454 Τα κουμπάρια μου δώσανε 2.500€ (με ΦΠΑ) για το γάμο αλλά οι φωτογράφοι αναλάβανε και τα βαφτίσια που έγιναν σε νησί και στην ουσία ήταν 3ημερο το event. Βέβαια τους πλήρωσαν (ήταν ζευγάρι οι φωτογράφοι) διαμονή, νοικιάρικο αμάξι και ακτοπλοϊκά εισιτήρια άρα η όλη φάση ξεπέρασε το 3χιλιαρο.
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#163459 2500 για να δεσμεύσεις 2 άτομα ένα τριήμερο δεν τα λες και πολλά κατά τη γνώμη μου... :roll:

htanso21 έγραψε:Και εγω ο μαλακας καθομουν και έκανα γάμους με τις ίδιες παροχές με λιγότερα απο τα μισά! :lol: καλα να παθω!

Αυτό ακριβώς :tomato:
Τα βλέπω και στη δική μου τη δουλειά - πέφτει τρελλός ανταγωνισμός από αλεξιπτωτιστές, αρπακολλατζήδες και υπάλληλους άλλων που πιάνουν και καμιά μικροδουλειά στο πλάι, ο κόσμος ακούει τιμές ξεφτίλα και ρίχνεις και το δικό σου επίπεδο με το να ρίχνεις τις τιμές για να μην χάσεις την πελατεία σου... :vava:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#163463 Ελα παιδια...
Τα χρηματα που ζητανε οι φωτογραφοι ειναι υπερβολικα πολλα για αυτα που προσφερουν. Κοινως το εχουν χεσει λιγο το θεμα.
Δλδ συγγνωμη 3 dvds 1 μεγαλο αλμπουμ και 2 μικρα και να ζητανε τα 2χιλιαρα. Και μαυρα αραπικα..
Άβαταρ μέλους
By htanso21
Geo f1 έγραψε:Ελα παιδια...
Τα χρηματα που ζητανε οι φωτογραφοι ειναι υπερβολικα πολλα για αυτα που προσφερουν. Κοινως το εχουν χεσει λιγο το θεμα.
Δλδ συγγνωμη 3 dvds 1 μεγαλο αλμπουμ και 2 μικρα και να ζητανε τα 2χιλιαρα. Και μαυρα αραπικα..

Εσυ ποσα πληρώσες;
Άβαταρ μέλους
By htanso21
#163471 Και βασικά λογο οτι εχω ακούσει τόσα και τόσα 13 χρονια που είμαι επαγγελματιας φωτογράφος, θα τα ξεκαθαρίσω για μια τελευταία φορα.

Δεν πληρωνεις το DVD και τα άλμπουμ.
Πληρωνεις την τέχνη και την τεχνική που ο αλλος εχει φτάσει αιμα για να σου βγάλει φωτογραφίες που θα τις εχεις μια ζωή εσυ και μετα τα παιδια σου κτλ - δεν ειναι one off αλλά lifetime.
Πληρωνεις τον κοπο και τον ιδρώτα του φωτογράφου.
Πληρωνεις τις μέρες που θα φαει ο φωτογράφος για να σου φτιάξει τις φωτογραφίες, να σου μοντάρει το άλμπουμ κτλ.
Τον εξοπλισμο χιλιάδων ευρω που βοήθησε να πάρεις το αποτέλεσμα που πήρες.
Το τρέξιμο και το άγχος.
Και μπορει να φαίνονται πολλα τα λεφτα για 2 ωρες εκκλησία κτλ αλλα ειναι δέκα μέρες δουλεια απο πισω που εσυ δεν τις βλέπεις.
Μαζι με τον φωτογράφο πληρωνεις και αλλα 4-5 ατομα απο πισω.
Και ενα σορο αλλα που βαριεμαι να τα γράψω.

Εδω οι τραπεζα σε χρεώνει για να σου εχει ανοικτό λογαριασμό αλλα εκει δεν καίγεται καρφάκι.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
stavrosg έγραψε:...πέφτει τρελλός ανταγωνισμός από αλεξιπτωτιστές, αρπακολλατζήδες και υπάλληλους άλλων που πιάνουν και καμιά μικροδουλειά στο πλάι, ο κόσμος ακούει τιμές ξεφτίλα και ρίχνεις και το δικό σου επίπεδο με το να ρίχνεις τις τιμές για να μην χάσεις την πελατεία σου... :vava:

Δεν πιστεύω ότι ισχύει απόλυτα αυτό.

Η φάση του γάμου είναι κλασσική περίπτωση "μια φορά παντρεύεσαι" (το οποίο δεν ισχύει πλέον και τόσο συχνά κιόλας) και βρίσκει ο κάθε επαγγελματίας να κοπανήσει όσο θέλει. Το θέμα είναι ότι πλέον έχουν μπει αρκετοί νέοι στον χώρο, μιας και το κόστος του εξοπλισμού έχει πέσει, ενώ είναι και αρκετοί περισσότεροι αυτοί που ασχολούνται με την φωτογραφία. Επίσης, έχει ανέβει πολύ το επίπεδο μιας και εξελίσσεται πολύ το κομμάτι της επεξεργασίας.

Επομένως, το ποσό που ζητάει ο άλλος (επαγγελματίας ή "αλεξιπτωτιστής") θα πρέπει να συνδέεται αποκλειστικά με το αποτέλεσμα της δουλειάς του. Κάποιος μπορεί να πάρει 2500€ και να τα αξίζει μέχρι το τελευταίο Ευρώ και άλλος να θεωρείται "επαγγελματίας" να πάρει 1000€ και οι φωτογραφίες να είναι λες και βγήκαν από άλμπουμ των 80's.

Παράδειγμα φωτογραφίας γάμου, από "ερασιτέχνη" φωτογράφου του forum, που την είδα προχθές και τρελάθηκα. :thumbsup: (Νίκο sorry που βάζω την φωτογραφία σου χωρίς να ρωτήσω :oops: )
Υπάρχουν πολλοί "επαγγελματίες" φωτογράφοι εκεί έξω που τέτοιο αποτέλεσμα δεν μπορούν να βγάλουν με την καμία!

ΕικόναTasos - Matina wedding by Nikos Koutoulas, on Flickr

Το θέμα φωτογράφος θέλει ένα σχετικό ψάξιμο από σχετικά νωρίς μιας και είναι δύσκολο να βρεις φτηνό και καλό φωτογράφο τελευταία στιγμή, και σίγουρα θέλει να δεις αρκετές δουλειές του ώστε να δεις αν το αποτέλεσμα είναι αυτό που θα ήθελες να έχεις και εσύ στον γάμο σου.

Στην Θεσσαλονίκη πάντως, γνωστοί μου βρήκαν πολύ καλό φωτογράφο που με βίντεο και άλμπουμ τους βγήκε 1300€+ΦΠΑ. Εννοείται πως παίζουν και τιμές πάνω από 2500€.
Άβαταρ μέλους
By skous
stavrosg έγραψε:2500 για να δεσμεύσεις 2 άτομα ένα τριήμερο δεν τα λες και πολλά κατά τη γνώμη μου... :roll:

Προφανώς και κάνεις πλάκα έτσι;
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#163474 1 χιλιαρικο.
Θελαμε κανονικο αλμπουμ.Οχι ψηφιακο.
Ειχαμε γυρισει 3-4 και τα ποσα ηταν απογοητευτικα. Καλυτερα να τα εδινα αυτα χρηματα καπου αλλου,οπως και το εκανα δλδ.

Οκ δεν λεω
Μια φορα παντρευεσαι (?)
Ωραιες στιγμες αλλα μην το μαμαμε κιολας.

Ξερω Θανο οτι ειναι το επαγγελμα σου και εχεις αλλη οπτικη,
Αλλα δλδ αν ενας φωτογραφος εχει σε ενα μηνα 3 γαμους την εβδομαδα (Παρασκευη Σαββατο Κυριακη) απο 2μιση χιλιαρικα...
Ε οκ. Παρα ειναι too much νομιζω!

Και αντε να εχει τις μισες μερες.....14-15 χιλιαρικα το μηνα???Κατσε ρε φιλε..