Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#163339 Πάντως ρε σεις μου φαίνεται ασύλληπτα ανόητη κίνηση της V.W. Δεν είναι μαϊμουδιά που την κάνουν 4-5 άτομα, το ξέρουν μόνο αυτοί και τέλος, πρακτικά δεκάδες άτομα θα έπρεπε να ξέρουν ότι γίνεται κάτι τέτοιο.

Ένας whistleblower δε θα βρισκόταν;
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
GTS έγραψε:Δεν νομιζω ότι είναι αξιόπιστος αυτος. Η ατμοσφαιρικη μολυνση δεν αρρωσταινει κοσμο; Άλλο το θεμα είναι ότι η νομοθεσια απαγορευει defeat devices.

Με το συμπάθειο, αλλά διαβάσες τπτ απ το άρθρο?
Πχ εκείνο που λέει για καμια κατοσταρια βεβαιωμένους θανάτους και το αστείο ποσό που εληξε ή φάση?
Άβαταρ μέλους
By GTS
#163347 To διαβασα στα γρηγορα, αλλα αυτό το διαβασα. Δεν ξερω, το θεμα όπως ακουω είναι ότι η νομοθεσια απαγορευει τα defeat devices. Τωρα το θεμα με την GM είναι λιγο ασχετο, εξαλλου και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες ειχαν αναλογα (μηχανικα) θεματα στο παρελθον. Πχ και η Audi ειχε θεμα με το κιβωτιο στα 80ς.
Άβαταρ μέλους
By IKE
Hellenic tifosi έγραψε:Πάντως ρε σεις μου φαίνεται ασύλληπτα ανόητη κίνηση της V.W. Δεν είναι μαϊμουδιά που την κάνουν 4-5 άτομα, το ξέρουν μόνο αυτοί και τέλος, πρακτικά δεκάδες άτομα θα έπρεπε να ξέρουν ότι γίνεται κάτι τέτοιο.

Ένας whistleblower δε θα βρισκόταν;

my 2 cents:

δεν είναι τόσο ξεκάθαρη μαϊμουδιά όσο δείχνουν οι τίτλοι που αναπαράγει ο ένας τον άλλον. Όλα τα μοντέλα έχουν ειδικούς χάρτες για κάθε διαφορετικές παραμέτρους συνθηκών. Το τι είναι νομότυπο και τι όχι δεν νομίζω να είναι ξεκάθαρο και όταν βγει το πόρισμα δεν θα ασχολείται τόσο ο κόσμος.

Το ερώτημα δηλαδή είναι αν είναι όντως μαϊμουδιά και αν ναι, πόσο μαϊμουδιά είναι (και πόσο ξεκάθαρο είναι το τι συνιστά μαϊμουδιά).

Επίσης θεωρω απίθανο να είναι μόνο η VW με τέτοιο θέμα και ελπίζω να αλλάξουν και οι διαδικασίες στα τεστ και η σημασία που δίνεται σε αυτά.

ΥΓ. Να εκδικιθεί ο έλληνας τους γερμανους ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ? Πόσο γίδια κομπλεξικοι ρατσίστες πια.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
IKE έγραψε:
δεν είναι τόσο ξεκάθαρη μαϊμουδιά όσο δείχνουν οι τίτλοι που αναπαράγει ο ένας τον άλλον. Όλα τα μοντέλα έχουν ειδικούς χάρτες για κάθε διαφορετικές παραμέτρους συνθηκών. Το τι είναι νομότυπο και τι όχι δεν νομίζω να είναι ξεκάθαρο και όταν βγει το πόρισμα δεν θα ασχολείται τόσο ο κόσμος.

Το ερώτημα δηλαδή είναι αν είναι όντως μαϊμουδιά και αν ναι, πόσο μαϊμουδιά είναι (και πόσο ξεκάθαρο είναι το τι συνιστά μαϊμουδιά).

δλδ η vw ζητησε τζαμπα συγγνωμη,οι Αμερικανικες αρχες εκαναν λαθος,και ολα τα μοντελα εχουν ειδικους χαρτες.Ρε τι μαθαινει κανεις.
Άβαταρ μέλους
By IKE
#163360 Ο καθένας μαθαίνει ότι η αντίληψή του του επιτρέπει να μάθει, τίποτα περισσότερο.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#163364 Νομίζω ότι η λεπτή γραμμή έχει ως εξής:

--> Υπάρχουν κάποιες δοκιμές, εγώ κάνω optimise το αυτοκίνητο ώστε να τα πηγαίνω τέλεια εκεί. Π.χ κλασικό παράδειγμα το NEDC, που προβλέπει ότι ένα αυτοκινητο οδηγείται ΕΤΣΙ, και μετράμε κατανάλωση.

--> Αν ο νομοθέτης λέει ότι πρέπει να έχεις "τόσες εκπομπές όταν μετριέσαι σε rolling road", τότε θα πλακωθουν οι δικηγόροι να διαφωνούν για γράμμα και πνεύμα του νόμου. Αν όμως λέει ότι "πρέπει να έχεις ΤΟΣΕΣ εκπομπές, period.", τότε η V.W είναι royally screwed.

Όπως είπε και κάποιος σε ένα φόρουμ, η V.W απέδειξε ότι ειναι πλέον πανέτοιμη για την F1 :lol: :lol:
Τελευταία επεξεργασία από Hellenic tifosi και 22 Σεπ 2015, 23:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By NickTG
dimviii έγραψε:
IKE έγραψε:

δλδ η vw ζητησε τζαμπα συγγνωμη,οι Αμερικανικες αρχες εκαναν λαθος,και ολα τα μοντελα εχουν ειδικους χαρτες.Ρε τι μαθαινει κανεις.

Δεν έβγαλα πάντως κανένα τέτοιο συμπέρασμα διαβάζοντας το post.
Άβαταρ μέλους
By karacop78
IKE έγραψε:δεν είναι τόσο ξεκάθαρη μαϊμουδιά όσο δείχνουν οι τίτλοι που αναπαράγει ο ένας τον άλλον. Όλα τα μοντέλα έχουν ειδικούς χάρτες για κάθε διαφορετικές παραμέτρους συνθηκών. Το τι είναι νομότυπο και τι όχι δεν νομίζω να είναι ξεκάθαρο και όταν βγει το πόρισμα δεν θα ασχολείται τόσο ο κόσμος.

IKE, θα διαφωνήσω.
Το πόρισμα ήδη βγήκε από την ΕPA. Δεν υπάρχει κάτι που να μην είναι σαφές. Ναι, όλοι οι εγκέφαλοι έχουν χαρτογράφηση, και στα αυτοκίνητα εκείνα που έχουν προγράμματα υπάρχει η δυνατότητα να αλλάζει "on demand" από τον οδηγό. Το θέμα είναι πως η φάουβε έβαλε ένα ακόμη προγραμματάκι που ανιχνεύει τις συνθήκες και δίνει τις ανάλογες εντολές ώστε ο κινητήρας να λειτουργεί να εκπέμπoντας ρύπους κάτω των ορίων - ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ.

Ήδη μιλάμε για dieselgate. Δημοσιογράφοι θα μου πεις, τα παραφουσκώνουν. Στην παρουσίαση όμως του νέου Passat στη Νέα Υόρκη (χθες νομίζω), ο ΣΕΟς Αμερικής της VW γιατί απολογείται?
(στο 1:25)
https://youtu.be/u8Jc4CrJ2iA
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#163390 Mπορεί να μου εξηγήσει κάποιος πως το πρόγραμμα ανίχνευε ότι το αυτοκίνητο πέρναγε έλεγχο καυσαερίων?

Πως το καταλάβαινε?
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#163392 Εχει αναφερθεί σε προηγούμενο post (107)

http://www.bobistheoilguy.com/forums/ub ... /3857776/2

From the EPA letter:
The switch (ecm software) senses whether the vehicle is being tested or not based on varoius inputs including the position of the sterring wheel, vehicle speed, the duration of the engine's operatoin, and barometric pressure. These inputs precisely track the parameters of the federal test procedure used for emission testing for EPA certification purposes. During EPA emission testing, the vehicles' ECM ran software which produced compliant emission results under an ECM calibration that VW referred to as the "dyno calibration" (referring to the equipment used in emissions testing, called a dynamometer). At all other times during normal vehicle operation, the "switch" was activated and the vehicle ECM software ran a separate "road calibration" which reduced the effectiveness of the emission control system (specifically the selective catalytic reduction or the lean NOx trap). As a result, emissions of NOx increased by a factor of 10 to 40 times above the EPA compliant levels, depending on the type of drive cycle (city, highway)
Άβαταρ μέλους
By criuser
#163398 Τα γερμανικά τριμπούρδελα ήταν πολύ υπερτιμημένα με πολλά προβλήματα ποιότητας , αλλά ο χρηματισμός των μμε οδήγησε στην δημιουργία μιας φήμης ποιότητας που ήταν αναντίστοιχη με την πραγματική ποιότητα των αυτοκινήτων .

Οταν σήμερα φίλος παίρνει c class με τον κινητήρα της ρενώ-νισσάν και με καλό αλλά όχι εξαιρετικό εξοπλισμό περνάει τις 50000 € , τότε προφανώς αυτό το αμάξι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να πάθει τίποτα και να μην συνοδεύεται από εγγύηση ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6-7 ετών .
Αλλά εδώ είχαμε εγγυήσεις 1-2 ετών σε όλα τα γερμανικά τριμπούρδελα και επιπλέον είχαμε συγκεκριμένη πρακτική των αντιπροσώπων , να κρύβουν βλάβες στα σέρβις , ώστε αυτές να βγούν μετά την λήξη της εγγύησης .

Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ελληναράς καταναλωτής , επειδή ότι αγοράζει , το αγοράζει για την μούρη που θα πουλήσει στους γείτονες , πλήρωνε τις βλάβες των τριμπούρδελων και δεν έλεγε κουβέντα , φοβούμενος μη χαλάσει το στάτους στην γειτονιά , αλλά για να μην μειωθεί η πλασματική τιμή μεταπώλησης που στήριζε ο χρηματιζόμενος ειδικός τύπος .

Ελπίζω οι αμερικανοί να φερθούν όπως πρέπει στα λαμόγια .

Το αυτο - τσικνοπέμπτη , τρώει βρίσιμο στα σχόλια των αναγνωστών , γιατί ακόμη δεν έχει ανεβάσει το θέμα και θα το ανεβάσει σήμερα που έχει απάντηση η βαγγελιώ . :lol:
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#163420 Μιας και αναφερθηκε το Euro 6 και οι Skyactive...ενα πολυ ενδιαφερον paper απο icct σε συνεργασια με adac με δοκιμη 32 diesel απο 10 κατασκευαστες (τα περισσοτερα ειναι bmw). Κανει και μια αντιπαραβολη αμερικης-ευρωπης, τις υπαρχουσες τεχνολογιες, και συγκρινει τα αποτελεσματα μεταξυ του υπαρχοντος κυκλου δοκιμων (NEDC) και του νεου WLTC.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#163422 Επισης, μολις το 2014, Hyundai και Kia πληρωσαν ενα σκασμο λεφτα επειδη απλα φουσκωσαν τα νουμερα της καταναλωσης...

Last year, Hyundai and Kia paid $100 million, and gave up clean-air credits valued at $200 million, for inflating fuel-economy numbers on more than 1 million vehicles.

https://www.yahoo.com/autos/volkswagen- ... 26737.html