Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By mirage
#162770 Ας μην πουλουσε 480.000 αυτοκινητα. Το καλυτερο θα ειναι οταν χασει την πρωτη μήνυση και θα αρχισουν οι εξωδικαστικοι συμβιβασμοι. Το υψος του προστιμου δεν ειναι οριστικο. Ειναι 37500 δολλαρια ανα αυτοκινητο.
Η Toyota ειχε πληρωσει 1.2 δισεκατομμύρια.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#162800 Ο ισχυρός άνδρας του VW Group, Martin Winterkorn, παραδέχθηκε ότι εντοπίστηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες μηχανισμοί που παραβιάζουν τις αμερικανικές περιβαλλοντικές προδιαγραφές. « Το Διοικητικό Συμβούλιο της VW AG έχει λάβει τα ευρήματα αυτά πολύ σοβαρά. Εγώ προσωπικά λυπάμαι βαθύτατα που σπάσαμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας και του κοινού μας. Θα συνεργαστούμε πλήρως με τις αρμόδιες υπηρεσίες, με διαφάνεια και σαφήνεια, ώστε να ξεκαθαρίσουμε :svivhaha: την υπόθεση. Μάλιστα, θα γίνει και εξωτερική έρευνα :svivhaha: για το συγκεκριμένο θέμα.

Δεν ανεχόμαστε και δεν θα ανεχτούμε παραβιάσεις κάθε είδους ή των εσωτερικών κανονισμών μας ή του νόμου. :svivhaha: Η εμπιστοσύνη των πελατών μας και το κοινό, είναι, και εξακολουθεί να είναι, το πιο σημαντικό περιουσιακό μας στοιχείο. Θα κάνουμε ότι πρέπει προκειμένου να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη που τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν εναποθέσει σε μας. Θα κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να αντιστραφεί η βλάβη που έχει προκληθεί από το συγκεκριμένο θέμα. Είναι η πρώτη προτεραιότητα για μένα, προσωπικά, αλλά και για ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο CEO του γερμανικού group.

http://www.zougla.gr/automoto/article/p ... s-tis-i-vw
Άβαταρ μέλους
By spyros.s
#162817 Φαντάζεστε τι εχει να γίνει άμα τους ξεμπροστιάσουν και για τους βενζινοκινητήρες; Εκτός αν είστε ρομαντικοί και πιστεύετε ότι κάνουν απάτες μόνο στα ντιζελ...
Άβαταρ μέλους
By travelman
#162841 Φολκσβάγκεν (=πουλμουρ αναξιοπιστία)
+ντίζελ κινητήρες (=το δηλητήριο που μας το πουλάνε για φάρμακο πληρώνοντας και επιδότηση!!!)
+προστιμάρα
=θα το φχαριστιόμουν μέχρι τα αυτιά μέχρι να σκεφτώ ότι τελικά πάλι εγώ θα το πληρώνω...
Άβαταρ μέλους
By drdino
spyros.s έγραψε:Φαντάζεστε τι εχει να γίνει άμα τους ξεμπροστιάσουν και για τους βενζινοκινητήρες; Εκτός αν είστε ρομαντικοί και πιστεύετε ότι κάνουν απάτες μόνο στα ντιζελ...

Τι γίνεται στους βενζινοκινητηρες;
Άβαταρ μέλους
By GTS
#162897 Το γκρουπ εχει χαμηλες πωλησεις στην Αμερικη παροτι απο παντα ειχε εργοστασιο εκει διπλα (Μεξικο) και εχει κανει τοση προσπαθεια. Κοστος αγορας και συντηρησης θεωρουντε πολυ υψηλα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
GTS έγραψε:Το γκρουπ εχει χαμηλες πωλησεις στην Αμερικη παροτι απο παντα ειχε εργοστασιο εκει διπλα (Μεξικο) και εχει κανει τοση προσπαθεια.

καπου διαβασα για 460.000? ειναι χαμηλο αυτο το νουμερο ακομα και για μουρικα?

edit 370.000 με πτωση φετος
http://www.businessinsider.com/volkswag ... ica-2015-4
Τελευταία επεξεργασία από dimviii και 21 Σεπ 2015, 21:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#162899 Πάλι αποκλειστικότητες το petrolheads. :metalo:
Άβαταρ μέλους
By dstou
καπου διαβασα για 460.000? ειναι χαμηλο αυτο το νουμερο ακομα και για μουρικα?

Βασικά είναι πολύ χαμηλό για την ίδια. Είχε 1 μύρριο πωλήσεις το χρόνο πριν 50 χρόνια με 2 μοντελάκια μόνο, το χελωνάκι και το χίππις βαν.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#162943 Μας γ@μησε το νέο αυτό, τσακιστηκε η μετοχή της VW και δεν πρόλαβα να διώξω τίποτα
Άβαταρ μέλους
By spyros.s
drdino έγραψε:
spyros.s έγραψε:Φαντάζεστε τι εχει να γίνει άμα τους ξεμπροστιάσουν και για τους βενζινοκινητήρες; Εκτός αν είστε ρομαντικοί και πιστεύετε ότι κάνουν απάτες μόνο στα ντιζελ...

Δεν θυμάσαι τα κόλπα με το upgrade και καλά στο λογισμικο του εγκεφαλου στα γκολφ gt που τα έριχνε καμια δεκαρια ατια για να μην σπάνε; Πουθενα δεν το εγραψαν τα αντικειμενικά περιοδικά τύπου!!!
Δεν θυμάσαι για τις εντυπωσιακα χαμηλές καταναλώσεις και εκπομπές ρύπων που ανακοίνωναν σε σχέση με τον ανταγωνισμό και που δεν επιβεβαιώνονταν πουθενά πέραν των φιλικά προσκείμενων στην vw...περιοδικών ειδικού τύπου;
--------------------
Ακόμα θυμάμαι που έδειχνα την μέση κατανάλωση του δικού μου σε κάτοχο tsi της εποχής και δεν με πίστευε λέγοντας μου ότι έκλεβε το τριπ κομπιούτερ...
Του εξηγούσα γελώντας ότι δεν ήταν το δικό μου αμάξι οικονομικό αλλά το δικό του ενεργοβόρο...
Απορώ πάντως που τόσο καιρό στην Ευρώπη δεν τους πήρε κανείς επίσημος οργανισμός χαμπάρι...
Μάλλον ήταν απασχολημένοι να βγάζουν τα αμάξια της εταιρείας car of the year.... :lol:
Άβαταρ μέλους
By GTS
#162989 Κατι που ενδιαφερει την Ελλαδα, ακουσα ότι αυτό είναι και το τελος των μικρων τουρμπατων κινητηρων όπως ο 1.4 κλπ
Άβαταρ μέλους
By dstou
Απορώ πάντως που τόσο καιρό στην Ευρώπη δεν τους πήρε κανείς επίσημος οργανισμός χαμπάρι...

Εγώ θα απορούσα αν γινόταν το αντίθετο. Κακά τα ψέμματα, το γκρουπ είναι too big and too german to blame.
Άβαταρ μέλους
By criuser
#163022 Καλά με 18 δισ αρχικό πρόστιμο , άσε να δούμε πόσο θα κάτσει το σύνολο .

Από την άλλη λέω να κλείσετε το θέμα , μην σας πιάσουν για συνένοχους :s_sarcastic

Το αυτο-τσικνοπέμπτη δεν το έμαθε ακόμα :lol:

Ο Χίτλερ όμως το έμαθε

https://www.youtube.com/watch?v=dKef1JFpiCA#t=15
Άβαταρ μέλους
By drdino
spyros.s έγραψε:
drdino έγραψε:

Δεν θυμάσαι τα κόλπα με το upgrade και καλά στο λογισμικο του εγκεφαλου στα γκολφ gt που τα έριχνε καμια δεκαρια ατια για να μην σπάνε; Πουθενα δεν το εγραψαν τα αντικειμενικά περιοδικά τύπου!!!
Δεν θυμάσαι για τις εντυπωσιακα χαμηλές καταναλώσεις και εκπομπές ρύπων που ανακοίνωναν σε σχέση με τον ανταγωνισμό και που δεν επιβεβαιώνονταν πουθενά πέραν των φιλικά προσκείμενων στην vw...περιοδικών ειδικού τύπου;
--------------------
Ακόμα θυμάμαι που έδειχνα την μέση κατανάλωση του δικού μου σε κάτοχο tsi της εποχής και δεν με πίστευε λέγοντας μου ότι έκλεβε το τριπ κομπιούτερ...
Του εξηγούσα γελώντας ότι δεν ήταν το δικό μου αμάξι οικονομικό αλλά το δικό του ενεργοβόρο...
Μάλλον ήταν απασχολημένοι να βγάζουν τα αμάξια της εταιρείας car of the year.... :lol:

Eίναι διαφορετικό αυτό που φαίνεται να έκαναν στην Αμερική (απάτη και με την βούλα) από το γεγονός ότι σε πραγματικές συνθήκες υπάρχει διαφοροποίηση της κατανάλωσης σε σχέση με το NEDC.