< >
< >
JasonLouk έγραψε:οοοοοοκ dimvii, δεν έχει νόημα η κουβέντα. Είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις τι εννοώ αλλά έχεις σκαλωσει με την ΙΚΕ τώρα. Σε καμία βδομάδα το ξανασυζηταμε.
dimviii έγραψε:..οι 150ηδες που εγιναν 193δες με επαναπρογραμματισμο...
Ειναι πανω απο 10 χρονια στην αγορα αυτα τα αυτοκινητα...

JasonLouk έγραψε:Just my 0.02 cents

Από την άλλη, η θειά που βάζει την όπισθεν για να παρκάρει με το που μπαίνει στη στροφή εδώ στην κατηφόρα (και ακούγεται μέχρι το Σούνιο το σαζμάν) και παρκάρει με 5χιλιάδες στροφές (έχω βάσιμες υποψίες ότι αυτή μου κατέβασε τη μουρη της μερσεντές) έχει πιο αξιόπιστο αμάξι; Και ας μην έχει πάει ποτέ πάνω από 70...Anonymous Founder έγραψε:Το δικό μου εκτός από την σωστή χωρητικότητα κυλίνδρου, έχει και ξηροκάμπανο, so much win δηλαδή!
Επιμένω λοιπόν πως δεν υπάρχει ιδανικό μέγεθος κυλίνδρου, γιατί ακόμη και να υπήρχε, θα αφορούσε συγκεκριμένες εφαρμογές. Όσο ιδανικός και να είναι, γιατί ένα τρικύλινδρο στα 1500 να είναι καλύτερο από ένα τετρακύλινδρο στα ίδια κυβικά;
mirage έγραψε:Η αποδοση ενος κινητηρα ειναι μια προσπαθεια βελτιστοποιησης πολλων μεταβλητων. Η χωρητικοτητα σε ογκο ειναι μια απο αυτες αλλα οχι η μοναδικη. Δλδ οι Wartsila στα πλοια πρεπει να εχουν μεγεθος 500cc? Ενας αεροπορικος εμβολοφορος; ...Μαγικα νουμερα δεν υπαρχουν στο engineering.
).
Vagnar έγραψε:Μετά από πόση ώρα δεν μπορείς πια να κάνεις edit;![]()
Από το προηγούμενο link.
). D-Jet έγραψε:..
Είναι σα να τσουβαλιάζεις το σκόνντα μου (με τα πλαστικά γραναζάκια στο actuator___VW=ΑΘΑΝΑΤΟΣ) με το έβο επειδή έχουν τούρμπο-τζαζ και τα δύο. Το ένα σχεδιάστηκε για να βγάζει 90 άλογα και βγάζει 105..
IKE έγραψε:αν προσέξεις τα προηγούμενα ποστ υπάρχει για παράδειγμα άποψη που λέει ότι αν σε ένα κινητήρα turbo αλλάξεις το όριο της ανακουφιστικής βαλβίδας ώστε να βγάζει +75% της ισχύος τότε ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ δεν υπάρχει πιθανότητα για αστοχία ή έστω για μεγαλύτερη καταπόνηση (επειδή δεν έχει δει απο δωθε και κείθε κάτι τέτοιο) και άλλα τέτοια κουλά.
D-Jet έγραψε:Δε νομίζω ότι ο ντίμΒιις σου γράφει για την περίπτωση του μπαρμπαγιώργου που απλά σφίγγει το παξιμάδι (μια σύγχρονη τουρμπίνα έχει ένα κάρο παραμέτρους που πρέπει να ρυθμίσεις μαζί με αυτό) μέχρι να ακουστεί το μπαμ.
Όπως και δε νομίζω ότι θεωρεί πως ό,τι και να πιάσεις μπορείς να του βγάλεις 300 άλογα από το πουθενά χωρίς πρόβλημα...
Είναι σα να τσουβαλιάζεις το σκόνντα μου (με τα πλαστικά γραναζάκια στο actuator___VW=ΑΘΑΝΑΤΟΣ) με το έβο επειδή έχουν τούρμπο-τζαζ και τα δύο. Το ένα σχεδιάστηκε για να βγάζει 90 άλογα και βγάζει 105, το άλλο για 400 που για να το βγάλουν στο δρόμο το κατέβασαν στα 280... το ίδιο είναι αν πας και τα πειράξεις και τα δύο;
Vagnar έγραψε:Να σχεδιάστηκε για 105 και να σκεφτήκαν να βγάλουν μια έκδοση με 90 δεν παίζει σαν πιθανότητα;![]()
Όπως και οι υπόλοιποι μικροί turbo κινητήρες που βγαίνουν αυτόν τον καιρό σε 2-3 διαφορετικές εκδόσεις αλόγων;
Οι προδιαγραφές έρχονται πάντα με το ανάλογο κόστος. 'Ολα αυτά είναι αμαξάκια για το πόπολο που κονταροχτυπιούνται για 5 δεκάρες πάνω κάτω να προσφέρουν ό,τι περισσότερο γίνεται στον κάθε κακομοίρη σαν εμένα. Για αυτό και δεν το πολυζορίζω γιατί τα επόμενα 20-30χρόνια δε με βλέπω να μπορώ να το αλλάξω εύκολα!
Παμε να δούμε πώς εξελίσσονται τα επραγματα σε εκε[…]
Πήρα μια προκαθορισμένη μάζα εδάφους και, μέσω μηχ[…]