- 15 Σεπ 2015, 10:52
prof έγραψε:Nikos! έγραψε:Ε βέβαια, δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο.
Ένα μοτέρ δεν είναι πάντα αρκετό.
< >
Γεια σου Νικολα! :-)
Θα συμφωνήσω αλλά όχι απόλυτα. Ειμαι φαν της φιλοσοφίας της BMW όπως και της ολοκληρωμένης πρότασης 320 ε90. Πίσω κίνησή, ισορροπία, σωστό τιμόνι κλπ. Όμως εάν κάποιος δεν είναι φαν αποκλειστικά των θετικών της πίσω κίνησής τότε το πακέτο tfsi- στήσιμο σωστό δεν βρίσκει εύκολα αντίπαλο στα νορμάλ δυο λίτρα. Και σαν driver package να είναι ενδεχομένως πιο ενδιαφέρον αλλά σαν family car σαφώς και υστερεί. Και 170 ατμοσφαίρα αλόγα σε 1500 πάρα αλόγα είναι "λίγα" αν θέλεις συγκινήσεις εξω από στροφές.
Και επειδή προσωπικά μου αρέσουν και τα "πολλά" στην εθνική πλέον έχω κατασταλάξει ότι πίσω κίνησή σε στροφές ναι, αλλά στα 200-230 στην εθνικη θέλω τον βραχο τον gti. Δεν γνωρίζω αν όλα τα προσθιοκινητα έχουν την ιδία συμπεριφορά αλλά το βάρος μπροστά στην Πεντέλη είναι μείον, στην εθνική με οικογένεια και μπαγκαζια και 180+ αρχίζει και παίρνει αυτό να "συν" (τουλάχιστον στην δικιά μου θεώρησή). :-)
< >
Στα 200+ δεν έχει διαφορά νομίζω η κίνηση, ούτε το καταλαβαίνεις. Έχω βρεθεί εκεί πάνω (μέχρι 235 στο κοντέρ έχω φτάσει σε άδειο δρόμο) και δεν νιώθεις πχ πως ελαφραίνει εμπρός επειδή είναι πισωκίνητο.
Τέλος, γνώμη μου είναι πως τα 200+ τα πιάνεις και με μια 120i ή μια 320i, απλώς θα τα πιάσεις σαφώς πιο αργά. Αλλά εκεί πάνω, η ηχομόνωση που έχουν αυτά τα αυτοκίνητα κάνει την διαφορά. Και δεν μιλώ τόσο για την 120i (που κι αυτή έχει διαφορά, αλλά μικρή) αλλά κυρίως για την 320i.
Για να μην μακρυγορούμε, τα διάφορα VAG έχουν εξαιρετικό μοτέρ, καλά πλαίσια (άλλοτε πιο σπορ όπως το Leon, άλλοτε πιο οικογενειακά όπως το Octavia, με το Golf κάπου στην μέση), και ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά. Έχω οδηγήσει κάμποσα, αλλά οποιαδήποτε στιγμή θα παρατούσα τα παραπάνω άλογα για την χαρά της πίσω κίνησης.
Και μόνον το γεγονός πως μια BMW μπορείς να την χαρείς και με μικρές ταχύτητες, μου φτάνει. Κι όσο για ταξίδι, είναι εύκολο και στις BMW με ταχύτητες κοντά στα 200 ή πάνω από αυτά για όση ώρα θέλεις. Αρκεί να μην λυπάσαι την βενζίνη και δεν φοβάσαι τα πρόστιμα. Εγώ προτιμώ στις εθνικές να πάω με 150 σταθερά και κανένα ανοιγματάκι που και που και αν θέλω να το φχαριστηθώ να βρίσκω λίγες στροφούλες, να το βάζω στο DTC και να παίζω με ασφάλεια καίγοντας λίγο τα πίσω λάστιχα (μου έχουν κάνει θετική εντύπωση και σ' αυτόν τον τομέα τα Dunlop Sport MAXX RT!).
Φυσικά όλα αυτά είναι γούστα και στην περίπτωση του markvag θα παίξουν κι άλλα ρόλο. Επίσης ίσως επειδή είναι συνηθισμένος σε γαλλικά να θέλει την παιχνιδιάρικη ουρά των τελευταίων. Η Octavia δεν πλησιάζει, ούτε το Golf είναι πολύ καλύτερο. Oι BMW πάλι, είναι η χαρά του παιδιού για τέτοια παιχνίδια.