Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By prof
Nikos! έγραψε:Ε βέβαια, δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο.

Ένα μοτέρ δεν είναι πάντα αρκετό.

< >

Γεια σου Νικολα! :-)

Θα συμφωνήσω αλλά όχι απόλυτα. Ειμαι φαν της φιλοσοφίας της BMW όπως και της ολοκληρωμένης πρότασης 320 ε90. Πίσω κίνησή, ισορροπία, σωστό τιμόνι κλπ. Όμως εάν κάποιος δεν είναι φαν αποκλειστικά των θετικών της πίσω κίνησής τότε το πακέτο tfsi- στήσιμο σωστό δεν βρίσκει εύκολα αντίπαλο στα νορμάλ δυο λίτρα. Και σαν driver package να είναι ενδεχομένως πιο ενδιαφέρον αλλά σαν family car σαφώς και υστερεί. Και 170 ατμοσφαίρα αλόγα σε 1500 πάρα αλόγα είναι "λίγα" αν θέλεις συγκινήσεις εξω από στροφές.

Και επειδή προσωπικά μου αρέσουν και τα "πολλά" στην εθνική πλέον έχω κατασταλάξει ότι πίσω κίνησή σε στροφές ναι, αλλά στα 200-230 στην εθνικη θέλω τον βραχο τον gti. Δεν γνωρίζω αν όλα τα προσθιοκινητα έχουν την ιδία συμπεριφορά αλλά το βάρος μπροστά στην Πεντέλη είναι μείον, στην εθνική με οικογένεια και μπαγκαζια και 180+ αρχίζει και παίρνει αυτό να "συν" (τουλάχιστον στην δικιά μου θεώρησή). :-)

< >
Άβαταρ μέλους
By Jorge_greek
prof έγραψε: [...] μου αρέσουν και τα "πολλά" στην εθνική πλέον έχω κατασταλάξει ότι πίσω κίνησή σε στροφές ναι, αλλά στα 200-230 στην εθνικη θέλω τον βραχο τον gti. Δεν γνωρίζω αν όλα τα προσθιοκινητα έχουν την ιδία συμπεριφορά αλλά το βάρος μπροστά στην Πεντέλη είναι μείον, στην εθνική με οικογένεια και μπαγκαζια και 180+ αρχίζει και παίρνει αυτό να "συν" (τουλάχιστον στην δικιά μου θεώρησή). :-)

< >

Πηγαίνεις με 180+ χλμ και ενίοτε με 200-230χλμ φορτωμένος με παιδιά και γυναίκα στις πολλές και καλές εθνικές μας οδούς; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
prof έγραψε:

< >

Θα συμφωνήσω αλλά όχι απόλυτα. Ειμαι φαν της φιλοσοφίας της BMW όπως και της ολοκληρωμένης πρότασης 320 ε90. Πίσω κίνησή, ισορροπία, σωστό τιμόνι κλπ. Όμως εάν κάποιος δεν είναι φαν αποκλειστικά των θετικών της πίσω κίνησής τότε το πακέτο tfsi- στήσιμο σωστό δεν βρίσκει εύκολα αντίπαλο στα νορμάλ δυο λίτρα. Και σαν driver package να είναι ενδεχομένως πιο ενδιαφέρον αλλά σαν family car σαφώς και υστερεί. Και 170 ατμοσφαίρα αλόγα σε 1500 πάρα αλόγα είναι "λίγα" αν θέλεις συγκινήσεις εξω από στροφές.

Και επειδή προσωπικά μου αρέσουν και τα "πολλά" στην εθνική πλέον έχω κατασταλάξει ότι πίσω κίνησή σε στροφές ναι, αλλά στα 200-230 στην εθνικη θέλω τον βραχο τον gti. Δεν γνωρίζω αν όλα τα προσθιοκινητα έχουν την ιδία συμπεριφορά αλλά το βάρος μπροστά στην Πεντέλη είναι μείον, στην εθνική με οικογένεια και μπαγκαζια και 180+ αρχίζει και παίρνει αυτό να "συν" (τουλάχιστον στην δικιά μου θεώρησή). :-)

< >

Γειά σου προφέσορα! :)

Το Golf MK V GTI που έβαλες στο τραπέζι, είναι μια καλή πρόταση για το φίλο μας.

Εμένα με βρίσκεις αντίθετο όσον αφορά τη ταχύτητα, καθώς είναι κάπως επικίνδυνο να κινείσαι με τέτοιες ταχύτητες με τα παιδιά μέσα και στο ότι μου αρέσουν περισσότερο οι στροφές από τις ευθείες. Και στο τελευταίο έχω πρόβλημα γιατί ούτε κι αυτό μπορώ να κάνω με τα παιδιά μέσα. :lol:

Αν εξαιρέσεις τους χώρους (vs octavia rs), το golf είναι συνολικά καλύτερη επιλογή από το skoda.

Η 3άρα τώρα, είναι σε εντελώς διαφορετική φιλοσοφία και από τα δυο, αλλά πισωκίνητη με ζμπορ χαρακτηριστικά, χώρους και άνετη στο δρόμο. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
Jorge_greek έγραψε:
prof έγραψε: [...] μου αρέσουν και τα "πολλά" στην εθνική πλέον έχω κατασταλάξει ότι πίσω κίνησή σε στροφές ναι, αλλά στα 200-230 στην εθνικη θέλω τον βραχο τον gti. Δεν γνωρίζω αν όλα τα προσθιοκινητα έχουν την ιδία συμπεριφορά αλλά το βάρος μπροστά στην Πεντέλη είναι μείον, στην εθνική με οικογένεια και μπαγκαζια και 180+ αρχίζει και παίρνει αυτό να "συν" (τουλάχιστον στην δικιά μου θεώρησή). :-)

< >

Πηγαίνεις με 180+ χλμ και ενίοτε με 200-230χλμ φορτωμένος με παιδιά και γυναίκα στις πολλές και καλές εθνικές μας οδούς; :hmmm:

Και εγω πάω πάνω απο 180...Δε καταλαβαίνεις και πολλά.
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#159625 Ποιος ο λόγος? χαλαρό ταξίδι με την οικογένεια πας. γιατί να μην πας νορμάλ να το χαρείς από το να κερδίσεις μισή ώρα?

ΥΓ: τις ωραιότερες συζητήσεις με το πατέρα μου τις έχουμε κάνει οδηγώντας σε ταξίδια :oops:

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
prof έγραψε:

< >

< >

Στα 200+ δεν έχει διαφορά νομίζω η κίνηση, ούτε το καταλαβαίνεις. Έχω βρεθεί εκεί πάνω (μέχρι 235 στο κοντέρ έχω φτάσει σε άδειο δρόμο) και δεν νιώθεις πχ πως ελαφραίνει εμπρός επειδή είναι πισωκίνητο.
Τέλος, γνώμη μου είναι πως τα 200+ τα πιάνεις και με μια 120i ή μια 320i, απλώς θα τα πιάσεις σαφώς πιο αργά. Αλλά εκεί πάνω, η ηχομόνωση που έχουν αυτά τα αυτοκίνητα κάνει την διαφορά. Και δεν μιλώ τόσο για την 120i (που κι αυτή έχει διαφορά, αλλά μικρή) αλλά κυρίως για την 320i.
Για να μην μακρυγορούμε, τα διάφορα VAG έχουν εξαιρετικό μοτέρ, καλά πλαίσια (άλλοτε πιο σπορ όπως το Leon, άλλοτε πιο οικογενειακά όπως το Octavia, με το Golf κάπου στην μέση), και ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά. Έχω οδηγήσει κάμποσα, αλλά οποιαδήποτε στιγμή θα παρατούσα τα παραπάνω άλογα για την χαρά της πίσω κίνησης.
:rtfm:
Και μόνον το γεγονός πως μια BMW μπορείς να την χαρείς και με μικρές ταχύτητες, μου φτάνει. Κι όσο για ταξίδι, είναι εύκολο και στις BMW με ταχύτητες κοντά στα 200 ή πάνω από αυτά για όση ώρα θέλεις. Αρκεί να μην λυπάσαι την βενζίνη και δεν φοβάσαι τα πρόστιμα. Εγώ προτιμώ στις εθνικές να πάω με 150 σταθερά και κανένα ανοιγματάκι που και που και αν θέλω να το φχαριστηθώ να βρίσκω λίγες στροφούλες, να το βάζω στο DTC και να παίζω με ασφάλεια καίγοντας λίγο τα πίσω λάστιχα (μου έχουν κάνει θετική εντύπωση και σ' αυτόν τον τομέα τα Dunlop Sport MAXX RT!).
Φυσικά όλα αυτά είναι γούστα και στην περίπτωση του markvag θα παίξουν κι άλλα ρόλο. Επίσης ίσως επειδή είναι συνηθισμένος σε γαλλικά να θέλει την παιχνιδιάρικη ουρά των τελευταίων. Η Octavia δεν πλησιάζει, ούτε το Golf είναι πολύ καλύτερο. Oι BMW πάλι, είναι η χαρά του παιδιού για τέτοια παιχνίδια.
:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
GTS έγραψε:Μικτα λαστιχα εχεις; Κοστος;

Το DTC εχει mode που αφηνει την ουρα να βγει λιγο αλλα μετα την μαζευει;

To DTC (Dynamic Traction Control) επιτρέπει μερική ολίσθιση των τροχών και μετά δουλεύει όπως το DSC.

Αν το αυτοκίνητο έχει sport button (στις νέες 1, 3 πχ κλπ) στο πρόγραμμα sport+ επιλέγει μόνο του το DTC by default. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder

Τι εννοείς μεικτά; Staggered; Όχι, έχουν ίδια διάσταση εμπρός πίσω όπως και οι ζάντες. 225/40R18

To DTC καταργεί το αντιστπίν (που είναι εξαιρετικά σπαστικό και ενοχλητικό και μάλλον κάνει κακή δουλειά όπως έχει υλοποιηθεί) και αφήνει να γλιστρήσεις σε μικρές γωνίες. Αν το παρακάνεις ή δεν το μαζέψεις, τότε επεμβαίνει και σε κόβει.
Το καλύτερό μου είναι να το γλιστράω τόσο όσο δεν με μαζεύει, έτσι μαθαίνεις κιόλας.
:eat:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
JasonLouk έγραψε:Ποιος ο λόγος? χαλαρό ταξίδι με την οικογένεια πας. γιατί να μην πας νορμάλ να το χαρείς από το να κερδίσεις μισή ώρα?

ΥΓ: τις ωραιότερες συζητήσεις με το πατέρα μου τις έχουμε κάνει οδηγώντας σε ταξίδια :oops:

< >

Eγω δεν καταλαβαινω και μεγαλη διαφορά,άνετα είμαστε και τα παιδιά πολλές φορές κοιμούνται.Στα 165- 170 είναι πιο χαλαρά βεβαια.
Άβαταρ μέλους
By tsilis
Εγώ πάντως (και χωρίς ναχω κανά καημό να επιβεβαιώσω την επιλογή μου) δεν μπορώ να κατανοήσω την αναφανδόν απόρριψη ενός αίλουρου απλά γιατί είναι ... διλιτρο
Και εντάξει θα έρχεται 30-40 ευρώ περισσότερο το μηνα αλλά τι αλλά καλά φέρνει μαζί του θέλουν και αυτά ένα "κοστολόγιο". Φέρνουν καλύτερα φρένα? Φέρνουν καλύτερό κράτημα για ασφάλεια αλλά και διασκέδαση? Φέρνουν περισσότερα χαμόγελα? Αν ναι σε αυτά η και σε αλλά ίσως να αξίζουν τη "θυσια".

Απόλυτα σύμφωνος, αν πρόκειται να επιλέξει τη λύση ενός αυτοκινήτου!

Και εφόσον μιλάμε και για ανήσυχο οικογενειάρχη τι δουλεία έχει να μιλάμε για σαξοραλα, μχ5 και αλλά εξαιρετικά μεν αλλά εργενικα αυτοκίνητα.

"Εργένικα" ναι μεν, αλλά θα αποτελούν το δεύτερο αυτοκίνητο της οικογένειας, οπότε αξίζει!
Αυτό εννοούσα με το προηγούμενο ποστ μου περί θαρραλέας επιλογής Μάρκο. Στα μάτια ολων με το μχ5 θα αγοράσεις "εργένικο" αυτοκίνητο.

Ο Έλληνας autoνομοθετης παραλογιζεται εδώ και δεκαετιες. Αυτό ομως δεν σημαίνει ότι πρέπει με κόστος ένα μέτριο εστιατόριο ανά μηνά να απορρίπτουμε ένα διλιτρο.

Σωστός ξανά Προφεσσορα , αν και προσωπικά πιστεύω ότι με τη χρήση που θέλει να κάνει χρειάζεται δεύτερο "ειδικό" και φθηνό αυτοκίνητο.
Έχει οικογενειακότατο αυτοκίνητο να τον καλύπτει,δεν "τρέχει" και ορθώς κάνει με την οικογένεια μέσα, και η Ε90 με τα 150 άλογα δεν θα είναι αυτό που έχει στο νου του.
Τα πάγια θα είναι 240 σήμα και 400 ασφάλεια πάνω στα ήδη υπάρχοντα.
Fun factor εγγυημένος, διαταραχή οικογενειακών μετακινήσεων καμμία, όλοι χαρούμενοι! :lol:
Πάρε δεύτερο! :rtfm:
ΜΧ5 με μπλοκέ! :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Anonymous Founder έγραψε:

Τι εννοείς μεικτά; Staggered; Όχι, έχουν ίδια διάσταση εμπρός πίσω όπως και οι ζάντες. 225/40R18

To DTC καταργεί το αντιστπίν (που είναι εξαιρετικά σπαστικό και ενοχλητικό και μάλλον κάνει κακή δουλειά όπως έχει υλοποιηθεί) και αφήνει να γλιστρήσεις σε μικρές γωνίες. Αν το παρακάνεις ή δεν το μαζέψεις, τότε επεμβαίνει και σε κόβει.
Το καλύτερό μου είναι να το γλιστράω τόσο όσο δεν με μαζεύει, έτσι μαθαίνεις κιόλας.

Γρήγορη, νομίζω οι ζάντες σου έχουν άλλο offset εμπρός άλλο πίσω.

< >
Άβαταρ μέλους
By kostis20
prof έγραψε:

< >

< >

Στα 200+ δεν έχει διαφορά νομίζω η κίνηση, ούτε το καταλαβαίνεις. Έχω βρεθεί εκεί πάνω (μέχρι 235 στο κοντέρ έχω φτάσει σε άδειο δρόμο) και δεν νιώθεις πχ πως ελαφραίνει εμπρός επειδή είναι πισωκίνητο.
Τέλος, γνώμη μου είναι πως τα 200+ τα πιάνεις και με μια 120i ή μια 320i, απλώς θα τα πιάσεις σαφώς πιο αργά. Αλλά εκεί πάνω, η ηχομόνωση που έχουν αυτά τα αυτοκίνητα κάνει την διαφορά. Και δεν μιλώ τόσο για την 120i (που κι αυτή έχει διαφορά, αλλά μικρή) αλλά κυρίως για την 320i.
Για να μην μακρυγορούμε, τα διάφορα VAG έχουν εξαιρετικό μοτέρ, καλά πλαίσια (άλλοτε πιο σπορ όπως το Leon, άλλοτε πιο οικογενειακά όπως το Octavia, με το Golf κάπου στην μέση), και ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά. Έχω οδηγήσει κάμποσα, αλλά οποιαδήποτε στιγμή θα παρατούσα τα παραπάνω άλογα για την χαρά της πίσω κίνησης.
:rtfm:
Και μόνον το γεγονός πως μια BMW μπορείς να την χαρείς και με μικρές ταχύτητες, μου φτάνει. Κι όσο για ταξίδι, είναι εύκολο και στις BMW με ταχύτητες κοντά στα 200 ή πάνω από αυτά για όση ώρα θέλεις. Αρκεί να μην λυπάσαι την βενζίνη και δεν φοβάσαι τα πρόστιμα. Εγώ προτιμώ στις εθνικές να πάω με 150 σταθερά και κανένα ανοιγματάκι που και που και αν θέλω να το φχαριστηθώ να βρίσκω λίγες στροφούλες, να το βάζω στο DTC και να παίζω με ασφάλεια καίγοντας λίγο τα πίσω λάστιχα (μου έχουν κάνει θετική εντύπωση και σ' αυτόν τον τομέα τα Dunlop Sport MAXX RT!).
Φυσικά όλα αυτά είναι γούστα και στην περίπτωση του markvag θα παίξουν κι άλλα ρόλο. Επίσης ίσως επειδή είναι συνηθισμένος σε γαλλικά να θέλει την παιχνιδιάρικη ουρά των τελευταίων. Η Octavia δεν πλησιάζει, ούτε το Golf είναι πολύ καλύτερο. Oι BMW πάλι, είναι η χαρά του παιδιού για τέτοια παιχνίδια.

Καλα όλα αυτα ,αλλα καλύτερα αν μπορέσει να τα οδηγήσει.Οι γενικευσεις δεν έχουν και τόσο ουσία.
Η 5αρα μας ας πούμε(βασική ανάρτηση) είναι χειρότερη απο το Α5 σχεδόν σε όλα τα κομμάτια της οδικής συμπεριφοράς,εκτός της άνεσης.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Nikos! έγραψε:

Γρήγορη, νομίζω οι ζάντες σου έχουν άλλο offset εμπρός άλλο πίσω.

< >

Δεν νομίζω, ολόιδιες φαίνονται αυτό ισχύει στην περίπτωση που πίσω έχεις 8.5" και όχι 8" φάρδος που έχω εγώ. Εμένα είναι εμπρός πίσω 8" οπότε γι' αυτό και τα ίδια λάστιχα.
Θα το έχω υπόψιν μου όμως να το τσεκάρω σε μια πρώτη ευκαιρία, αλλά νομίζω πως η BMW στις 8" φάρδος για την 208Μ έχει ένα offset.
:ninja:
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε:Τέλος, γνώμη μου είναι πως τα 200+ τα πιάνεις και με μια 120i ή μια 320i, απλώς θα τα πιάσεις σαφώς πιο αργά.

Και ποιος είπε ότι μ' ενδιαφέρει οτιδήποτε πάνω από 130-140;;;; :lol: Για το ταξίδι (με ή χωρίς την οικογένεια) μου αρκεί αυτή η ταχύτητα, δεν βρίσκω κανέναν λόγο ή ευχαρίστηση να πηγαίνω με περισσότερα, οπότε ένα αμάξι που είναι άνετο με τέτοιες ταχύτητες (νομίζω το 95% των αμαξιών της τελευταίας 10ετίας) είναι μια χαρά για το δικό μου ταξιδάκι...

Anonymous Founder έγραψε:Φυσικά όλα αυτά είναι γούστα και στην περίπτωση του markvag θα παίξουν κι άλλα ρόλο. Επίσης ίσως επειδή είναι συνηθισμένος σε γαλλικά να θέλει την παιχνιδιάρικη ουρά των τελευταίων. Η Octavia δεν πλησιάζει, ούτε το Golf είναι πολύ καλύτερο. Oι BMW πάλι, είναι η χαρά του παιδιού για τέτοια παιχνίδια.

Η Octavia πως το εννοείς ότι δεν πλησιάζει;;;; :dizzy: Αυτή που είχα οδηγήσει εγώ (1,8tsi) μια χαρά πλησίαζε και ξεπερνούσε οτιδήποτε μπορούσε να κάνει το 206 με γωνία και με πολύ μεγαλύτερη ευκολία και καλύτερο έλεγχο μάλιστα (πολλαπλοί πίσω + μεγαλύτερο μεταξόνιο φαντάζομαι...) :twisted: Φυσικά, δεν είχε καν ESP... :twisted:

tsilis έγραψε:
Πάρε δεύτερο! :rtfm:
ΜΧ5 με μπλοκέ! :rtfm:

Ύπαγε οπίσω μου σατανά! :protest: :lol: :lol: :lol: