QsisVTS έγραψε:red_monster έγραψε:
επίσης σημαντικό θεωρώ οτι κάνοντας μάστερ αυτό καθ' αυτό, κοιτάς πρώτα το όνομα του ιδρύματος και μετά το όνομα του τμήματος...
αυτό που λες δε μπορώ να το καταλάβω, δηλαδή λες ότι σε ένα ίδρυμα όλοι έχουν τον ίδιο θεό; ευτυχώς ή δυστυχώς δεν τον έχουν και εν τέλει πολύ δυστυχώς για μένα γιατί μου χε βγει η παναγία χωρίς λόγο, ειδικά στο πτυχίο, όπως και στους περισσότερους που κάθισαν και το πήραν διαβάζοντας, μιας και πολύ που συγκινήθηκε ο άλλος για το επίπεδο του τμήματός σου
επίσης μιας και έλεγες πριν για το παπει (που οκ χέστηκα, δε το παίρνω προσωπικά, άλλωστε και μέσα στο ίδιο το παπεί δογματικά πολλοί λένε ότι η ασοεε είναι uber alles ), ας πούμε ότι θες ένα master στα ναυτιλιακά (πες ότι δεν έχεις πτυχίο στα ναυτιλιακά και θες να στραφείς προς τα κει)
από πού θα προτιμήσεις να το πάρεις; η μόνη επιλογή δημοσίου ιδρύματος είναι το παπει, μετά πας σε bca και λοιπά..
θα μου λεγες εσύ ότι κοιτάς το ίδρυμα που είναι γτπ, ενώ δεν έχεις να προτείνεις κάτι καλύτερο ή απλά έχεις φάει κόλλημα επειδή θα ξέρεις άτομα από τη βιομηχανική διοίκηση/ψηφιακά συστήματα πχ που σαφώς και είναι χαμηλότερου επιπέδου από έναν πολυτεχνίτη;
(οι οποίοι ούτε κι εγώ έχω ίδεα τι σκατά κάνουν και δεν τους έβλεπα και ποτέ, ελάχιστους έχω πάρει χαμπάρι/ξέρω στη ζωή μου)
i)στο μαστερ, έχεις 2 επιλογές εκλογής...
α)όνομα ιδρύματος
β)όνομα μαστερ...
οι πόρτες που σου ανοίγουν μετά (γιατί το κάνεις κυρίως για πόρτες) είναι συναρτήσει αφενός του ιδρύματος και έπειτα του μαστερ αυτού καθ' αυτού...
π.χ. τα μπιζνες του ιμπιριαλ δεν είναι τίποτα φοβερό... το όνομα του ιδρύματος όμως είναι και αυτό μετράει εν τέλη...
ii) πέρα από το σιπινγκ του ΠΑΠΕΙ που είναι σχεδόν μονοπώλιο και είναι όντως διεθνώς καταξιωμένο, τα υπόλοιπα τμήματα είναι φτωχοί συγγενής της ΑΣΣΟΕ... αν δε σε ενδιαφέρει να κάνεις αίτηση για σοβαρό μτχ, εκεί να δεις γλέντια...
iii) τι σε κάνει να πιστεύεις οτι ένα πολυτεχνίτης ξέρει παραπάνω αν δεν πάταγε, αγόραζε μαθήματα κλπ κλπ...? δεν εξετάζω αυτό, εξετάζω τις ισορροπίες "πώλησης" του τίτλου σου για εργασία και πιθανό βαρβάτο μτχ...
μιλάω πάντα για σιβι και εύρεση εργασίας... το τι θα κάνεις από εκεί και πέρα είναι συναρτήσει πολλών, με κύριο την προσωπική σου ενασχόληση και το χρόνο που έχεις αφιερώσει σε αυτό, την κλίση σου, αν έχεις βύσμα, μπάρμπα στην Κορώνη κλπ κλπ...

) και το χρόνο. Με την εξαίρεση ενός διδάσκοντα (ακαδημαϊκός, που νόμιζε ότι μιλάει σε βαριεστημένους που βγήκαν πέρισυ από το λύκειο...), όλοι είναι άνθρωποι της πιάτσας και ξέρουν πάρα πολύ καλά τι λένε (και βασικά αυτά που λένε τα έχουν εφαρμόσει στην πράξη)