Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#157913 Ίσως ο καθένας μας εννοεί με διαφορετικό τρόπο το τι σημαίνει "sport", αλλά εγώ τουλάχιστον χαρακτήρισα και τα δύο (Scout, CC) ως "το εντελώς αντίθετο του σπορτ", καθώς έχουν τέρμα υποστροφική συμπεριφορά, αδιάφορο (και απόμακρο) τιμόνι, μεγάλη "απόσταση" χεριού και ποδιού οδηγού από το δρόμο (υποθέτω κυρίως λόγω ρυθμίσεων), ενώ ο έλεγχος του αμαξώματος στοχεύει -και στα δύο- στην ηρεμία και στην άνεση, παρά σε οτιδήποτε άλλο. Ε δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο λιγότερο σπορτ αυτοκίνητο (άντε κανά Audi με το ακόμα πιο απόμακρο τιμόνι).

Ειδικά το Passat, που το έχω ζήσει αρκετά χρόνια, είναι έτσι εκ φύσεως, στόχευσης και σχεδιασμού, αφού αυτά ζητάει ο μέσος οικογενειάρχης που θα το αγοράσει. Προφανώς και το Octy ακολουθεί. Εξαίρεση *ίσως* να αποτελούν τα top μοντέλα (VR6, RS κλπ), τα οποία όμως δεν έχω οδηγήσει...
Άβαταρ μέλους
By IKE
#157914 Παίδες με ένα επαναπρογραμματισμό πας το οκτάβια 1.8 στα 600 άλογα (ΑΜΕ ΤΙ ΕΙΣΑΙ, ΚΟΤΑ?) του πετάς και 20" ζάντες, κόβεις ελατήρια να γινει τραπέζι, μπουρί. 1 μτχ μπάκετ μέσα βιδωμένο στο πάτωμα, χωστο τιμονι, αλουμινια πενταλ και λεβιέ νεκροκεφαλή, ενα bodykit με πριτσίνια.

ΣΠΟΡ./

ΥΓ. Πλάκα κάνω αλλά επειδή Ο,ΤΙ και να προτείνει κανείς θα πεταχτεί κάποιος connoisseur να πει "μα ειναι τωρα σπορτ το τάδε?" προτείνω λίγο οικονομία να μαζευτούν 14~17 μύρια και μετά McLaren F1 ΑΡΙΣΤΗ.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
IKE έγραψε:Παίδες με ένα επαναπρογραμματισμό πας το οκτάβια 1.8 στα 600 άλογα (ΑΜΕ ΤΙ ΕΙΣΑΙ, ΚΟΤΑ?) του πετάς και 20" ζάντες, κόβεις ελατήρια να γινει τραπέζι, μπουρί. 1 μτχ μπάκετ μέσα βιδωμένο στο πάτωμα, χωστο τιμονι, αλουμινια πενταλ και λεβιέ νεκροκεφαλή, ενα bodykit με πριτσίνια..

Πλάκα-πλάκα, αλλά το μεγαλύτερο τσάι που είχα πιει με το RX8 μου το είχε σερβίρει ένα Octavia (τρόμαξα να το αναγνωρίσω ότι ήταν Octavia βέβαια), αγνώστων λοιπών στοιχείων, κάπως όπως το περιγράφεις, το οποίο μια που είμασταν δίπλα-δίπλα ανεβαίνοντας από ΣΕΦ στο ποτάμι, και μια που το είδα 4-5 κενά μπροστά μου :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By markvag
mirage έγραψε:Mαρκο. Skoda = Ομιλος Συγγελίδη

Μεταχειρισμένο = δεν θα με δει (εκτός από τον έλεγχο, για να το βάλουν στον εγκέφαλο) :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#157990 Ένα αυτοκίνητο κάτω από 10kg / ΗΡ είναι ενδιαφέρον
κάτω από 7 kg /HP είναι γρήγορο,
και κάτω από 5kg / HP είναι επικίνδυνο

Η αγορά τα έχει όλα, διαλέγετε και πέρνετε.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#158030 Γιατί ειναι επικίνδυνο. Γενικά πως προκύπτει αυτό με τα κιλά ανα ίππο.
Μάρκο άρα θα σε δεί και θα πληρώσεις κι ολας.
Άβαταρ μέλους
By GTS
The Ace έγραψε:Ειδικά το Passat, που το έχω ζήσει αρκετά χρόνια, είναι έτσι εκ φύσεως, στόχευσης και σχεδιασμού, αφού αυτά ζητάει ο μέσος οικογενειάρχης που θα το αγοράσει. Προφανώς και το Octy ακολουθεί. Εξαίρεση *ίσως* να αποτελούν τα top μοντέλα (VR6, RS κλπ), τα οποία όμως δεν έχω οδηγήσει...

Το VR6 το ειχα πριν χρονια και είναι πολύ ποιο αντι-σπορ από το 1.8τ. Πολύ βαρυς κινητήρας σε λαθος μερος, χαμηλη αποδοση για τα κυβικα του, πολύπλοκος, χαλαγαν συνεχως τα περιφεριακα του και πολύ υψηλη καταναλωση σε ολες τις συνθηκες. Μονο ατου ο ηχος. Γενικα VW και σπορ δεν νομιζω ότι πανε στην ιδια προταση. Για Σκοντα και σπορ δεν γνωριζω αλλα θα ηταν το τελευταιο που θα αγοραζα για να εχω σπορ αμαξι.

Κανενα Lexus IS200 δεν μπανει στην εξισωση για σπορ οικογενειακο;
Άβαταρ μέλους
By tsilis
Nikos! έγραψε:......

Επειδή πάντως είχα ζμπορ οικογενειακό, με μικρά παιδιά ήταν το τελευταίο που χρειαζόμουν. Οι ανάγκες τώρα είναι διαφορετικές. :iconcool:

Δίκιο σε όλα, αλλά ξέρεις τι γίνεται?
Όταν είσαι πιεσμένος από την καθημερινότητα, την πατρότητα και το χρόνο που αυτή χρειάζεται, έχεις περιορισμένα οικονομικά, σε τρώει το σαράκι της αυτοκίνησης και της προόδου προς τα σαράντα, θεωρείς ότι δεν κάνεις κάτι για τον εαυτό σου, δεν θέλει πολύ να πέσεις στην παγίδα και να προσπαθήσεις να τα κάνεις "όλα σε ένα νοικοκυρεμένα" :

-Να παίρνω γυναίκα και παιδιά (μην πουν ότι είμαι και ανεύθυνος φιλοτομαριστής), άρα να έχει σχετικά άνετα πίσω καθίσματα και πορτμπαγκάζ...
-Να έχει γκάζι γιά όποτε...
-Να μην δώκω και λεφτά...(απολύτως σεβαστό)
-Να φεύγει και το ΕΒΨ,ΤΤΨ,ΕΤΡ,ΕΣΠ κλπ..
-Να είναι και "μπάνικο" , αφού την κάνω που την κάνω την |λογοκρισία|...

....και φτάνεις να κάνεις το ημίμετρο και να μουντζώνεσαι σε κανά χρόνο!

Μάρκο καλέ μου, όταν άνοιξες το θέμα δεν μπορείς να διανοηθείς σε πόσο ίδιο δίλημμα με βρήκες, με τη διαφορά ότι έχω ένα παιδί!
Όι λύσεις είναι απλές στο πρόβλημα:
'H θα πάρεις αμιγώς σπορ (πχ ΡΧ8, που εσένα δεν σού κάνει)
'Η θα πάρεις δυνατή ΒΜW (>150 χόρσια για Ε90 που ψήνεσαι , γιατί το παντιλικάκι δεν θα έρχεται όσο ευκολα ονειρεύεσαι και εύχεσαι κατά την επιστροφή από τη δουλειά), άρα ακριβή και με αρκετά τέλη..
'Η θα πάρεις το σπορ μοντέλο της εκάστοτε γκάμας (πχ RS,GTI,OPC κλπ) . Λύσεις τύπου 1.8tsi αντί RS octavia, Αστρα 1.6τ αντί ΟΠΣ και πάει λέγοντας, το μόνο που θα προσφέρουν είναι παροδική, ταχύτερη υποκατάσταση της Πικάσσο, η οποία θα διαρκέσει ένα κάποιο χρόνο και ποτέ δεν θα δώσει το οδηγικό ενδιαφέρον που ψάχνεις..

Τέλος , υπάρχει και η σωσότερη λύση όλων και την οποία πρότειναν αρκετοί συμμετέχοντες :
Φθηνό Ραλλάκι , ή ακόμα καλύτερα ένα ΜΧ5 με μπλοκέ (αν και θέλει θάρρος η επιλογή father...) και έληξε το ζήτημα!

Δικό σου το μαχαίρι, αλλά πρόσεξε τι καρπούζι θα παρεις!
Άβαταρ μέλους
By GeorgT
Arrow έγραψε:http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4356596/

Μια πρόταση που πιστεύω καλύπτει τις προδιαγραφές του markvag, αξιόπιστο, γρήγορο και μτχ

Δηλαδή αυτός έκανε 5χιλ το χρόνο; Σε 8 χρόνων αυτοκίνητο; 120χιλ ειναι ένα πιο κοντά στη πραγματικότητα νούμερο θα έλεγα ! Βέβαια πως θα εμπιστευτείς να αγοράσεις μεταχείρο απο κάποιον που πολύ πιθανών έχει γυρίσει τα χιλιόμετρα !
Άβαταρ μέλους
By markvag
mirage έγραψε:Μάρκο άρα θα σε δεί και θα πληρώσεις κι ολας.

E, τι να κάνω;;; Μπορώ να πάω αλλού και να δούμε τι παίζει με εγκέφαλο, σέρβις, κτλ;;;; Αν μπορώ, δεν υπάρχει περίπτωση να πάω εκεί...

Arrow έγραψε:http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4356596/

Μια πρόταση που πιστεύω καλύπτει τις προδιαγραφές του markvag, αξιόπιστο, γρήγορο και μτχ

Μπαααααα...

tsilis έγραψε:
Μάρκο καλέ μου, όταν άνοιξες το θέμα δεν μπορείς να διανοηθείς σε πόσο ίδιο δίλημμα με βρήκες, με τη διαφορά ότι έχω ένα παιδί!

Χαίρομαι που εκπέμπουμε στο ίδιο μήκος κύματος... :lol:

tsilis έγραψε:Όι λύσεις είναι απλές στο πρόβλημα:
'H θα πάρεις αμιγώς σπορ (πχ ΡΧ8, που εσένα δεν σού κάνει)
'Η θα πάρεις δυνατή ΒΜW (>150 χόρσια για Ε90 που ψήνεσαι , γιατί το παντιλικάκι δεν θα έρχεται όσο ευκολα ονειρεύεσαι και εύχεσαι κατά την επιστροφή από τη δουλειά), άρα ακριβή και με αρκετά τέλη..
'Η θα πάρεις το σπορ μοντέλο της εκάστοτε γκάμας (πχ RS,GTI,OPC κλπ) . Λύσεις τύπου 1.8tsi αντί RS octavia, Αστρα 1.6τ αντί ΟΠΣ και πάει λέγοντας, το μόνο που θα προσφέρουν είναι παροδική, ταχύτερη υποκατάσταση της Πικάσσο, η οποία θα διαρκέσει ένα κάποιο χρόνο και ποτέ δεν θα δώσει το οδηγικό ενδιαφέρον που ψάχνεις..

Στο μυαλό μου συνεχίζεις να είσαι...

tsilis έγραψε:Τέλος , υπάρχει και η σωσότερη λύση όλων και την οποία πρότειναν αρκετοί συμμετέχοντες :
Φθηνό Ραλλάκι , ή ακόμα καλύτερα ένα ΜΧ5 με μπλοκέ (αν και θέλει θάρρος η επιλογή father...) και έληξε το ζήτημα!

To MX-5 το ζαχαρώνω πάαααααρα πολύ από τότε που πρωτοείδα το πρώτης γενιάς... Και βλέπω ότι μπορείς να βρεις (φαινομενικά) αξιοπρεπη (προφανώς τα ελέγχεις) με 3-4Κ... Ποσό που αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να διαθέσω, αλλά σε λίγο καιρό θα μπορώ... :hmmm: Αλήθεια... πόσο μπορεί να κοστίζει μια οροφή για ένα ΜΧ-5;;; Δεν έχω κάτι υπ' όψιν... απλά έτσι ρωτάω... :innocent: :lol:

Επιπλέον, υπάρχει και το πλεονέκτημα του δευτέρου αμαξιού και φυσικά, σαν δεύτερο δεν είναι απαραίτητο να έχει πινακίδες - ασφάλεια για όλο το έτος (και άρα μειώνεις τα πάγια). Βέβαια, σαφώς πιο ακριβή λύση από ένα αμάξι...

Θάρρος θέλει από ποια άποψη;;;; :hmmm:

tsilis έγραψε:Δικό σου το μαχαίρι, αλλά πρόσεξε τι καρπούζι θα παρεις!

Γι' αυτό ζητάω απόψεις εδώ πέρα... Πιθανώς να ακούσω κάτι που δεν είχα σκεφτεί και να μπορέσω να πάρω μία καλύτερη απόφαση... Και ειλικρινά χαίρομαι που τόσος κόσμος λέει "το μακρύ του και το κοντό του" (με την καλή έννοια εννοείται) και σας ευχαριστώ όλους!

Δυστυχώς, με τις υποχρεώσεις που τρέχουν η επιλογή θα είναι μία μόνο και τυχόν "λάθος" δεν μπορεί να διορθωθεί εύκολα...
Άβαταρ μέλους
By IKE
21 quadra έγραψε:και κάτω από 5kg / HP είναι επικίνδυνο

Ρε παίδες, σε όλους πιστεύω αρέσει το ΓΚΑΖΙ και η ΤΑΧΥΤΗΤΑ κλπ κλπ, δεν χρειάζεται αυτή η σαχλαμάρα για να απενεχοποιούμεθα. Εδώ και δεκαετίες οι διάφοροι μπούφοι του ειδικού τύπου έχουν το αλάνθαστο επιχείρημα ότι η δύναμη είναι ασφάλεια επειδη θα προσπεράσεις γρήγορα.

Ακούστε ένα τιπ που σώζει ζωές:

Αν δεν έχει το αυτοκίνητό σας αρκετή δύναμη------> ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΤΕ.

Μπορεί να είναι ενοχλητικό, κουραστικό κλπ αλλά επικίνδυνο? Πάμε καλά? Ντάξ το πέταγε ο συγχωρεμένος ο σταθάκης και ο κάθε φιλιπακόππουλος ή δε ξέρω ποιος, φτάνει.
Άβαταρ μέλους
By nass
tsilis έγραψε:Τέλος , υπάρχει και η σωσότερη λύση όλων και την οποία πρότειναν αρκετοί συμμετέχοντες :

Οπως έγραψα και γω αυτή τη λύση προτείνω αλλά έχει ένα μεγάλο μείον: έξτρα κόστος -καθότι ο markvag υπολόγιζε να πουλήσει το Picasso και με τα λεφτά αυτά να πάρει το σπορτιφ οικογενειακό.

:hmmm:
Άβαταρ μέλους
By IKE
#158133 Τα ραλάκια σχεδόν όλα είναι ρημάδια εντελώς (περίεργο, αφού οι βελτιώσεις δεν κάνουν κακό..) και νορμάλ MX5 έχει αρκετό κόστος. Όποιος φαντάζεται πως με 900 ευρώ θα βρεί 106R/MX5 που θα είναι σαν καινούριο ζει σε άλλο κόσμο.