Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#156408 Μανώλη το σκέφτηκα κι εγώ αυτό, αλλά δεν το πρότεινα λόγω 2500 κυβικών και του ότι πίνει πιο πολύ και από συνάντηση του φόρουμ. :vava:
Άβαταρ μέλους
By IKE
nass έγραψε:Αν κάποιος σκοπεύει να βελτιώσει το αυτοκίνητό του, το να πάρει ήδη βελτιωμένο είναι πολύ οικονομικότερο από το να πάρει μαμά και να τα κάνει όλα από την αρχή.

Αυτό ισχύει αν όντως θέλει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Αυτός όμως που αγοράζει το ΑΡΙΣΤΟ Α3 με τα 400 άλογα νομίζει ότι θα έχει ένα 2.0TFSI αλλά πολύ πιο γρήγορο (κατά τα άλλα ίδιο).

Ε αυτός ας ετοιμάζεται για μεγάλο άκυρο.

Συμφωνώ απόλυτα όμως πως το να αγοράσει κανείς ένα κακοποιημένο ρημάδι μτχ θα του βγει πολύ φθηνότερα από το να το κακοποιήσει ο ίδιος και ο @@TUNING.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#156415 IKE συμφωνώ με αυτά που γράφεις, όμως από την άλλη πρέπει να κατανοήσεις ότι το tuning ή χαλούνινγκ, όπως θέλεις πες το, είναι μια μορφή "αρρώστιας", "τζούρας", "ναρκωτικού", "παθογένειας", "αγχολυτικού" (<---κουλό ε;) της αυτοκίνησης.
Δεν συμφωνώ με αυτό το hobby, αλλά το σέβομαι. Ένα πρόγραμμα θα το έβαζα στο αυτοκίνητο μου, αν και δεν το έχω κάνει ποτέ ως τώρα ομολογώ.
Από την άλλη, η πλευρά των τιουνατζήδων, κακώς προσπαθεί να μας πείσει για αξιοπιστία.
Και σαφώς κανείς δεν έχει την δυνατότητα εξέλιξης όπως την έχει το εργοστάσιο ή την τεχνογνωσία αυτού. Και άλλα διάφορα βέβαια.
Άβαταρ μέλους
By IKE
#156418 Μα αυτό είπα από την αρχή, και εμένα μου αρέσει προφανώς να σκαλίζω οτιδήποτε, αλλά το πρόβλημά μου είναι οι αυταπάτες, πρέπει να υπάρχει επίγνωση παίδες. Εδώ ο άλλος λέει ότι προσθέτει +150 άλογα με επαναπρογραμματισμό και δε ξέρει τι είναι η καμπύλη ισχύος ή οι καμπύλες ώσης. Αν έχει χρόνο και χρήμα για χάσιμο, καλά κάνει, αλλά έχω την αίσθηση πως δεν είναι εν γνώση του κάθε κάγκουρα η φάση.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
IKE έγραψε:Μα αυτό είπα από την αρχή, και εμένα μου αρέσει προφανώς να σκαλίζω οτιδήποτε, αλλά το πρόβλημά μου είναι οι αυταπάτες, πρέπει να υπάρχει επίγνωση παίδες. Εδώ ο άλλος λέει ότι προσθέτει +150 άλογα με επαναπρογραμματισμό και δε ξέρει τι είναι η καμπύλη ισχύος ή οι καμπύλες ώσης. Αν έχει χρόνο και χρήμα για χάσιμο, καλά κάνει, αλλά έχω την αίσθηση πως δεν είναι εν γνώση του κάθε κάγκουρα η φάση.

Φυσικά και ισχύουν αυτά που γράφεις. Υπάρχουν βέβαια προγράμματα που "πατούν" επάνω στους εργοστασιακούς χάρτες, αλλά είναι η μειονότητα.
Γνωρίζω κόσμο που έχει ταλαιπωρηθεί και αυτό είναι το λιγότερο, γιατί το περισσότερο είναι μηχανικές ζημιές.
Και φυσικά να υπενθυμίσω ότι οι κατασκευαστές στα περισσότερα κοινά θνητά αυτοκίνητα χρησιμοποιούν κιβώτια ταχυτήτων με όριο ροπής παρόμοια με την μέγιστη ροπή του κινητήρα. Πως εσύ για παράδειγμα θα δώσεις 100Nm ροπής επιπλέον και θα απαιτήσεις να έχει ίδια αντοχή στο χρόνο σε σχέση με ΟΕΜ κατάσταση; Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά και βελτιώνοντας τον ρυθμό μεταβολής της ταχύτητας, πάλι καταπονείς σε διάφορα μηχανικά μέρη το αμάξι.
Αυτά νομίζω έπρεπε να είναι γνωστά από petrolheads και να μην συζητάμε τα αυτονόητα θεωρώ.
Άβαταρ μέλους
By markvag
elvet έγραψε:@ Μαρκο,
μπορείς να δεις και κάτι τέτοιο
Εχει επαρκείς χώρους, 5 πόρτες, μπόλικο γκάζι, είναι αρκούντως διακριτικό (δεν είναι καιροί για προκλήσεις), έχει λογική συντήρηση και πολλά συνεργεία και κυρίως μπορείς να συμμετέχεις ακομπλεξάριστα στον καφέ του φόρουμ, όντας στην πλειοψηφία
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6866367/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6128423/

Είπαμε... δεν μας πειράζει και πολύ η κατανάλωση, αλλά να μην θέλω και καμιά πετρελαιοπηγή για να πάω στη δουλειά... :lol: Ωραίο μοτέρ πάντως... :inlove:

Επιπλέον, ξεφεύγουν από το budget και είναι και 2,5... :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
REALZEUS έγραψε:και από συνάντηση του φόρουμ. :vava:

Δεν θα το λεγα. Μάλλον παω σε λάθος συναντήσεις. ή εσύ.

@markvag
στην περίπτωση της 320i θα παιχτεί κάποιο τχιουνινγκ? π.χ αναρτήσεις,μπλοκέ;
Άβαταρ μέλους
By markvag
JasonLouk έγραψε:
@markvag
στην περίπτωση της 320i θα παιχτεί κάποιο τχιουνινγκ? π.χ αναρτήσεις,μπλοκέ;

Ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον εβγάλαμε;;;; :lol:

Εγώ δεν ανέφερα τίποτα για τχιούνινγκ... Ούτε που θυμάμαι πως ξεκίνησε η συζήτηση... :lol: :lol:

ΑΝ ποτέ ασχοληθώ με κάτι τέτοιο (λέμε... ΑΝ) θα περιοριστώ σε αναρτήσεις, φρένα... οριακά μπλοκέ, αλλά γενικώς δεν είμαι του συγκεκριμένου σπορ...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#156457 Ανάρτηση δεν χρειάζεται, εκτός αν θέλεις...άνεση!
Αν πάρεις BMW μετά από γαλλικά, θα πάθεις ένα κοκομπλόκο...
Φρένα επίσης δεν υπάρχει λόγος, αν και με μικρό σχετικά κόστος βάζεις τα εξαπίστονα που έχω κι εγώ στο δικό μου.
Tuning σε αυτά τα μοτέρ απαγορεύεται δια ροπάλου, αν και κάποιοι τολμηροί έχουν βάλει κομπρέσορα Rotrex στο 150άρι.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
Giuseppe Busso έγραψε:Και φυσικά να υπενθυμίσω ότι οι κατασκευαστές στα περισσότερα κοινά θνητά αυτοκίνητα χρησιμοποιούν κιβώτια ταχυτήτων με όριο ροπής παρόμοια με την μέγιστη ροπή του κινητήρα. Πως εσύ για παράδειγμα θα δώσεις 100Nm ροπής επιπλέον και θα απαιτήσεις να έχει ίδια αντοχή στο χρόνο σε σχέση με ΟΕΜ κατάσταση;.

τα περισσοτερα χειροκινητα σασμαν αντεχουν αρκετη παραπανω ροπη απο τη μεγιστη του κινητηρα
σιγουρα υπαρχουν και εξαιρέσεις, αλλά ειναι η μειοψηφία
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
JasonLouk έγραψε:Δεν θα το λεγα. Μάλλον παω σε λάθος συναντήσεις. ή εσύ.

Απλά είσαι σχετικά νέος και δεν πρόλαβες τις παλιές καλές συναντήσεις και τις ανάλογες οινοποσίες, τόσο εδώ όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. :)

markvag έγραψε:θα περιοριστώ σε αναρτήσεις, φρένα... οριακά μπλοκέ, αλλά γενικώς δεν είμαι του συγκεκριμένου σπορ...

Χαλάρωσε. Το πολύ πολύ κανένα τακάκι να χρειαστείς.

Άρης έγραψε:Πόσο καίει το ST;

Κάτω από 10 δύσκολα πέφτει. Σε μια γρήγορη βόλτα είχα δει 17+. :lol:

Anonymous Founder έγραψε:αν και κάποιοι τολμηροί έχουν βάλει κομπρέσορα Rotrex στο 150άρι.

:omg: :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By IKE
alexandros.K έγραψε:τα περισσοτερα χειροκινητα σασμαν αντεχουν αρκετη παραπανω ροπη απο τη μεγιστη του κινητηρα
σιγουρα υπαρχουν και εξαιρέσεις, αλλά ειναι η μειοψηφία

Τα περισσότερα οτιδήποτε αντέχουν παραπάνω, συντελεστής ασφαλείας λέγεται.
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
REALZEUS έγραψε:
JasonLouk έγραψε:Δεν θα το λεγα. Μάλλον παω σε λάθος συναντήσεις. ή εσύ.

Απλά είσαι σχετικά νέος και δεν πρόλαβες τις παλιές καλές συναντήσεις και τις ανάλογες οινοποσίες, τόσο εδώ όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. :)

Εγώ όμως αυτό το forum είχα στο μυαλό μου.