Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#152112 Πηρα στα χερια μου για δυο μερες ενα C4 Picasso diesel ΒHDi150, το τελευταιο μοντελο στην εκδοση φουλ εξτρα, με περιπου 15Κ χιλιμοτρα στο κοντερ . Το αμαξι ειναι αυτο που φαινεται στη φωτο απο κατω σε ενα εκληκτικο κοκκινο χρωματακι (που ηταν ιδιο με του VFR μου και μου ξυπνησε εντονες αναμνησεις...) . Ειχε πολλα χαρακτηριστικα που μου αρεσανε
Εικόνα
Εικόνα
Φως , παραθυρα, ορατοτητα. Τεραστιες επιφανειες , καθεσαι ψηλα βλεπεις παντου και μπαινει αφθονο φως. Τα πιτσιρικια ενθουσιαστηκαν γιατι βλεπουνε παρα πολυ καλα εξω και γυρω.
Αυτοματισμοι. Παρα πολλα πραγματακια που δεν ειχα συνηθισει. Start/stop button παιχνιδιαρικο αλλα αχρηστο. Οθονη οπισθοποριας, εξαιρετικα χρησιμη η γυναικα μου ενθουσιαστηκε επισης.
Εικόνα Θερμαινομενα καθισματα, για το χειμωνα εδω πρεπει να ειναι οτι πρεπει, λιγο τα δοκιμασα. Κουρτινακια στα πισω παραθυρα – check! Τεραστιες οθονες με πολλαπλες πληροφοριες, αρκετα ευχαριστες και ευαναγνωστες (αν και στροφομετρο δεν ειδα να εχει)
Εικόνα
Αλλα παλι δε μου αρεσανε τοσο πολυ. Με ξενισε το start stop αν και ομολογω οτι δεν ειχα προηγουμενη εμπειρια. Εσβηνε συνεχεια ακομη και μολις εβγαζες ταχυτητα και ρολαρες προς σταση... πας πχ να παρκαρεις παραλληλα ? σχεδον πριν σταματησεις αφου περασες το κενο και εχεις βγαλει ταχυτητα, μεχρι να ακινητοποιηθεις και να πατησεις συμπλεκτη για οπισθεν ειχε σβησει ηδη. Βεβαια αναβε πολυ γρηγορα με το που αγγιζες συμπλεκτη και δεν σε καθυστερουσε αλλα εμενα με ξενισε. Στο φαναρι με AC αναμενο μετα απο λιγη ωρα επαιρνε μπρος παλι...
Δε μου αρεσε οτι εκανε .. ο κινητηρας με παραθυρα ανοικτα εκανε σα τρακτερ, αλλα και γενικα η ηχομονωση δεν ειναι το πιο γερο του σημειο. Τα καθισματα, αν και καθεσαι ψηλα και βλεπεις ωραια, ειναι πολυ απλα, καμια σχεση με του C5 που βουλιαζεις μεσα και σε αγκαλιαζουνε σα πολυθρονες. Βεβαια το οτι κατεβαινεις απο ψηλα χωρις να σκυβεις η να ζοριζεσαι, για μενα που εχω ακομα τα ραμματα απο την επεμβαση (και φανταζομαι για οσους εχουνε θεματα ορθοπεδικα γενικα) ηταν πολυ μεγαλο πλεονεκτημα. Το κιβωτιο μου φανηκε καπως ‘κουφιο’ οχι τοσο συμπαγες. Το τιμονι πολυ ελαφρυ και ανετο (αλλα χωρις σταθερο κεντρο? Εεε τι citroen ειναι αυτο) , τα πεταλια οχι και τοσο αλλα δεν τα λες και σκληρα. Ο κινητηρας απλα οκ, δεν εβαζε φωτια κατω αλλα οκ κινουνταν αξιοπρεπως, για το δικο μου οικογενειακο οδηγημα ηταν μια χαρα. Ανετο σε λακουβες και ανωμαλιες, αν και σαν το C5 δεν ειναι . Απο χωρους για αποσκευες δεν ηταν κακο αλλα κατα τη γνωμη μου αμα παιρνεις τετοιο αμαξι , παρε το grand Picasso.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#152114 Ελπίζω να μην έβαψες εσύ την πόρτα :lol:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#152146 Το start stop γιατι ειναι αχρηστο;
Άβαταρ μέλους
By xenos
#152188 Πολύ ωραίο εσωτερικό, οφείλω να ομολογήσω. :metalo:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#152773 Τα χειριστήρια για τον κλιματισμό είναι touch; Έχω την εντύπωση πως αν ναι, δεν είναι και τόσο πρακτικό αυτό την ώρα που οδηγείς.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#152793 Ισχύει αυτό, Και μένα δε με πολύ βόλεψε γενικά αν και στην αρχή έχει πλάκα. Προτιμώ τα περιστροφικά κουμπάκια του δικού μου διζωνικου που τα βρίσκω στα τυφλά απλώνοντας το χέρι.
Αλλά είμαι και λίγο παλαιομοδιτης οπότε δεν επιμένω, άλλοι μπορεί να βολεύονται
Άβαταρ μέλους
By GeorgT
#153218 Ένας λόγος που τρώει Χ το 308 στα μικρομεσαία, ΟΚ βάλε τα πιο πολλά στη οθόνη αλλά το κλιματισμό βάλε κ τα νορμαλ χειριστήρια (κ απ ότι βλέπω πρέπει να ειναι ίδια η οθόνη -λειτουργικό του πικασο με το 308)
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
Anonymous Founder έγραψε:
drdino έγραψε:Ελπίζω να μην έβαψες εσύ την πόρτα :lol:

Κι εγώ αυτό πρόσεξα! :lol:

Δεν βλέπω τίποτα... :s_dunno :tomato:
Άβαταρ μέλους
By apav
#153710 Κοίτα την πόρτα του οδηγού στον καθρέφτη σε σχέση με το φτερό και θα αρχίσεις να βλέπεις την διαφορά στο χρώμα με το υπόλοιπο αυτοκίνητο.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#153711 ουτε εγω το ειχα προσεξει και απο κοντα μεχρι που μου το ειπατε
ειχε και κατι αλλα πχ αμα ανοιγες το πορτπαγκαζ στο τελειωμα κατω αριστερα οι ενωσεις ειχανε κατι κενα δεν ταιριαζανε καλα.... παιζει να ειχε φαει κανα τρακο γερο
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#153737 Α, όντως. Στη οθόνη στο σπίτι κάνει μπαμ... :lol:
Άβαταρ μέλους
By Άρης
#154790 ^
Τί κινητό ( από κινητό το έβλεπες;) έχεις για να κράξουμε λίγο :lol:
Άβαταρ μέλους
By Zorz
mirage έγραψε:Το start stop γιατι ειναι αχρηστο;

+1 Μάλλον επειδή δεν το έχει συνηθίσει, τον ξένισε η λειτουργία του. :hmmm:

Στο δίκυκλο το είχα απενεργοποιήσει, για να μη ζορίζεται η μικρή μπαταρία και γιατί περνάς συγκριτικά πολύ λίγο χρόνο σταματημένος στα φανάρια (η κατανάλωση ήταν έτσι κι αλλιώς γελοιωδώς μικρή). Σε αυτοκίνητο όμως, είναι σαφέστατα χρήσιμο.

Κι επειδή έχω οδηγήσει και το συγκεκριμένο (σε Grand Picasso), το start & stop λειτουργεί μια χαρά. Και το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο όντως είναι απαράδεκτα ασαφές. :thumbsdown:

axel12p έγραψε:Τα χειριστήρια για τον κλιματισμό είναι touch; Έχω την εντύπωση πως αν ναι, δεν είναι και τόσο πρακτικό αυτό την ώρα που οδηγείς.

Ναι, τα πάντα (εκτός από τα αλάρμ) είναι αφής και το κακό είναι ότι δεν έχεις tactile feedback του τι πατάς.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
Άρης έγραψε:^
Τί κινητό ( από κινητό το έβλεπες;) έχεις για να κράξουμε λίγο :lol:

Λίγα λόγια για το Lumia...
Από αρχαία οθόνη έβλεπα στο γραφείο...