Φως , παραθυρα, ορατοτητα. Τεραστιες επιφανειες , καθεσαι ψηλα βλεπεις παντου και μπαινει αφθονο φως. Τα πιτσιρικια ενθουσιαστηκαν γιατι βλεπουνε παρα πολυ καλα εξω και γυρω.
Αυτοματισμοι. Παρα πολλα πραγματακια που δεν ειχα συνηθισει. Start/stop button παιχνιδιαρικο αλλα αχρηστο. Οθονη οπισθοποριας, εξαιρετικα χρησιμη η γυναικα μου ενθουσιαστηκε επισης.
Θερμαινομενα καθισματα, για το χειμωνα εδω πρεπει να ειναι οτι πρεπει, λιγο τα δοκιμασα. Κουρτινακια στα πισω παραθυρα – check! Τεραστιες οθονες με πολλαπλες πληροφοριες, αρκετα ευχαριστες και ευαναγνωστες (αν και στροφομετρο δεν ειδα να εχει)
Αλλα παλι δε μου αρεσανε τοσο πολυ. Με ξενισε το start stop αν και ομολογω οτι δεν ειχα προηγουμενη εμπειρια. Εσβηνε συνεχεια ακομη και μολις εβγαζες ταχυτητα και ρολαρες προς σταση... πας πχ να παρκαρεις παραλληλα ? σχεδον πριν σταματησεις αφου περασες το κενο και εχεις βγαλει ταχυτητα, μεχρι να ακινητοποιηθεις και να πατησεις συμπλεκτη για οπισθεν ειχε σβησει ηδη. Βεβαια αναβε πολυ γρηγορα με το που αγγιζες συμπλεκτη και δεν σε καθυστερουσε αλλα εμενα με ξενισε. Στο φαναρι με AC αναμενο μετα απο λιγη ωρα επαιρνε μπρος παλι...
Δε μου αρεσε οτι εκανε .. ο κινητηρας με παραθυρα ανοικτα εκανε σα τρακτερ, αλλα και γενικα η ηχομονωση δεν ειναι το πιο γερο του σημειο. Τα καθισματα, αν και καθεσαι ψηλα και βλεπεις ωραια, ειναι πολυ απλα, καμια σχεση με του C5 που βουλιαζεις μεσα και σε αγκαλιαζουνε σα πολυθρονες. Βεβαια το οτι κατεβαινεις απο ψηλα χωρις να σκυβεις η να ζοριζεσαι, για μενα που εχω ακομα τα ραμματα απο την επεμβαση (και φανταζομαι για οσους εχουνε θεματα ορθοπεδικα γενικα) ηταν πολυ μεγαλο πλεονεκτημα. Το κιβωτιο μου φανηκε καπως ‘κουφιο’ οχι τοσο συμπαγες. Το τιμονι πολυ ελαφρυ και ανετο (αλλα χωρις σταθερο κεντρο? Εεε τι citroen ειναι αυτο) , τα πεταλια οχι και τοσο αλλα δεν τα λες και σκληρα. Ο κινητηρας απλα οκ, δεν εβαζε φωτια κατω αλλα οκ κινουνταν αξιοπρεπως, για το δικο μου οικογενειακο οδηγημα ηταν μια χαρα. Ανετο σε λακουβες και ανωμαλιες, αν και σαν το C5 δεν ειναι . Απο χωρους για αποσκευες δεν ηταν κακο αλλα κατα τη γνωμη μου αμα παιρνεις τετοιο αμαξι , παρε το grand Picasso.