Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By xenos
#151051 bmw 116i, στα τελευταία ~3500χλμ, με 2 Αθήνα-Καλαμάτα-Αθήνα μέσα, μέση κατανάλωση 7.8 λτ/100χλμ. Not bad.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#151057 Θα περιμενα καλυτερη καταναλωση απο το 116. Το Αθηνα Καλαματα και πισω το κανω με την 147 ελαφρως ποιο οικονομικα και με σχετικα καλο ρυθμο. Ομως μεσα στην Καλαματα καιω φοβερα πολυ βενζινη και μου χαλαει το ΜΟ. Την αλλη φορα θα το παρκαρω στο Πρακτικερ και θα παρω το λεωφορειο...

Χαι Φαι ποσο σου καιει στην ιδια διαδρομη;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#151065 Ρε παιδιά, μην με ρωτάτε για κατανάλωση, εγώ οδηγώ συνήθως με το πόδι στο πάτωμα και το DTC στην μεσαία θέση (που επιτρέπει λίγη ταρζανιά πριν σε μαζέψει! :lol: ).
Στον αυτοκινητόδρομο πάω με 150 στο cruise control και όταν είμαι σίγουρος πως δεν έχει κάνα ραντάρ ή κάμερα, το πάω και λίγο (ή περισσότερο...) πιο πάνω.
Σε δρόμους σαν το Αντίρριο-Γιάννενα, παίζω σε ΜΩΤ γύρω στα 100. Έχω και κόφτη (την :inlove: :s_roses ) βέβαια, οπότε δεν γίνεται κάτι πολύ καλύτερο...
Και στην πόλη, παίζω γύρω στα 12.5 λίτρα/100.

Σε ταξίδι με αυτούς τους ρυθμούς δεν έχω δει ποτέ κάτω από 10 λίτρα/100, μόνον αν πέσει η ΜΩΤ σε ταξίδι κοντά στα 100 ή πιο κάτω. Πχ Αθήνα - Γιάννενα στο τελευταίο ταξίδι από την Κορίνθου-Πατρων, είχα ΜΩΤ 90 χλ/ώρα και πέρασα και μέσα από Μεσολόγγι και Αγρίνιο και αν θυμάμαι καλά, έγραψε 10,7 λτ/100 . Άντε βγάλε άκρη δηλαδή... Αν δεν είχα περάσει από αυτές τις πόλεις, θα ήμουν πάνω από 100 ΜΩΤ.

Εμένα η κατανάλωση της 116 μου φαίνεται εξαιρετική, αλλά μάλλον ο xenos οδηγεί ήρεμα και λόγω μωρού. Εγώ πάλι, το ακριβώς αντίθετο.
:lipsealed: :help:
Άβαταρ μέλους
By popolaros
MIXOStsi έγραψε:Βόλος - Κόκκινο Νερό και πίσω με αποφυγή διοδίων (παράδρομος Κιλελέρ και Αγιά-Αγιόκαμπος)
απόσταση: ~245χλμ
μ.ω.τ: 71 χαω
μέση κατανάλωση: 7,1lt/100 απ' το trip.

ταπεR FN2 με 3 ενήλικες... :lol:

θα τσιριξω.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
popolaros έγραψε:θα τσιριξω.

Γλασκώβη-Εδιμβούργο, 85km/h μέση ταχύτητα, 6,4lt/100. Α, και για αρκετή ώρα ακολουθούσα έναν γλήγορο με 150km/h. Ευχάριστη έκπληξη μιας και δεν οδηγούσα (συνειδητά) οικονομικά.

Tapatalk & XT1068
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
popolaros έγραψε:
MIXOStsi έγραψε:Βόλος - Κόκκινο Νερό και πίσω με αποφυγή διοδίων (παράδρομος Κιλελέρ και Αγιά-Αγιόκαμπος)
απόσταση: ~245χλμ
μ.ω.τ: 71 χαω
μέση κατανάλωση: 7,1lt/100 απ' το trip.

ταπεR FN2 με 3 ενήλικες... :lol:

θα τσιριξω.

Τσίρα κακιασμένη... :yahoo:

:lol:
Άβαταρ μέλους
By xenos
GTS έγραψε:Θα περιμενα καλυτερη καταναλωση απο το 116. Το Αθηνα Καλαματα και πισω το κανω με την 147 ελαφρως ποιο οικονομικα και με σχετικα καλο ρυθμο. Ομως μεσα στην Καλαματα καιω φοβερα πολυ βενζινη και μου χαλαει το ΜΟ. Την αλλη φορα θα το παρκαρω στο Πρακτικερ και θα παρω το λεωφορειο...

Χαι Φαι ποσο σου καιει στην ιδια διαδρομη;

Αθήνα (Ηλιούπολη) - Καλαμάτα με σχεδόν άδειο δρόμο, door to door (250χλμ), 2h με 2h 10' (χωρίς να μπω ΑΟ).
Άβαταρ μέλους
By Billopoulos
#152699 6.2λ/100χλμ με μεση ~65χλμ/ωρα με Citroen DS3.
Ταξιδι προς Ναυπλιο με ταχυτητες νορμαλ (ΑΟ/ΕΟ στα ορια του δρομου γενικως δηλαδη, αντε λιγο πιο πανω, επαρχιακους δρομους μετα με νορμαλ ρυθμους, οχι ομως πιεστικους), λιγα κολληματα εκει μεσα (πολυς κοσμος στο Ναυπλιο αυτον τον καιρο).
Ανεβασμα και κατεβασμα προς/απο Βυτινα σε αρκετα γρηγορους ρυθμους.
Γυρισμος σε ΕΟ/ΑΟ μια απο τα ιδια με το πηγαινε σχεδον.
Με AC ανοιχτο συνεχως.
Μονο κολλημα 1 βραδυ στο Ναυπλιο που μιση ωρα σερνομασταν μεσα στην πολη...
Τιμιο πιστευω.

EDIT: +καμια 80αρα χλμ στην Αθηνα, που ειναι μεσα στην μεση καταναλωση και ωριαια.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#152852 Και το δικο μου (με παρκινγκσον).
Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By gianik
#152872 Φετινες διακοπες:
Διανυθεντα χλμ : 1.109
Βενζινη: 82 λτρ
Συνθηκες ταξιδιου: πορτπαγκαζ φορτωμενο τιγκα +βαση +ποδηλατα+ κλιματισμος ολη την ωρα..