Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By htanso21
Nikos! έγραψε:
htanso21 έγραψε:
Nikos! έγραψε:Ναι, απενεργοποίησε το Time Machine και θα παίξει... :s_cool

Ντεν εκω Time Machine καρντια μου!

Που το τρέχεις το iMovie ?

Τι εννοείς που το τρέχω;
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
htanso21 έγραψε:
Nikos! έγραψε:
htanso21 έγραψε:

Τι εννοείς που το τρέχω;

Σε Mac δε το τρέχεις?
Άβαταρ μέλους
By htanso21
Nikos! έγραψε:
htanso21 έγραψε:
Nikos! έγραψε:
htanso21 έγραψε:

Τι εννοείς που το τρέχω;

Σε Mac δε το τρέχεις?

Ναι και το time machine ηδη ειναι απενεργοποιημένο, άρα δεν έχω κάτι να απενεργοποιήσω...
Εκτός απο τον ίδιο τον mac πετώντας το παράθυρο...
Άβαταρ μέλους
By corsair
drdino έγραψε:Bayern7, έχεις πολλά θέματα ε;

ελα μωρε.... butthurt.... ξες πως ειναι αυτα :s_biggrin

Bayern, το θεμα δεν ειναι αν μπορεις να τσακισεις ενα κινητο στα 2. Φυσικα και μπορεις. Το θεμα ειναι αν αντεχει σε τυπικο tear&wear.... σχεδιασμένο για την χρήση κινητου. Αν δεν αντέχει προφανώς ΔΕΝ ειναι καλής ποιοτητας το κινητο και ας έχει και σασι απο χρυσάφι.

Δεν ξέρω με ποση ευκολία τσακισαν τα iphone 6. Οποιοι τα τσακισαν ξέρουν καλύτερα. Πάντως οσα κινητα εχω πιάσει στα χέρια μου ως τώρα, δεν έδωσαν ποτε δείγμα γραφής οτι θα σκορπισουν με λίγη πιεση η καποια πτωση (including GS4). Τώρα αν το Jesus Phone δεν αντέχει τις πιεσεις μια τσέπης, μαλλον έχει θέμα.... typical Apple flop if u ask me.... παντα design over function (ενας ακομα λογος που δεν θα δουνε ποτε τα λεφτα μου)
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#15001 Το θέμα που προέκυψε με προβληματίζει αρκετά ως προς το 6+. Όσο εξαιρετικό phablet και αν είναι, αν στο πρώτο powder faceplant βγει άχρηστο απλά δεν κάνει για μένα.

---------------------------------

Από την άλλη μεριά...

The phone that lured me back to Apple
Άβαταρ μέλους
By Hannibal
Χρήστος Λάππας έγραψε:Το θέμα που προέκυψε με προβληματίζει αρκετά ως προς το 6+. Όσο εξαιρετικό phablet και αν είναι, αν στο πρώτο powder faceplant βγει άχρηστο απλά δεν κάνει για μένα.

Χρηστο αν πασ για 6αρι δεν νομιζω να εχει προβλημα. το προβλημα βγαινει περισσοτερο στο 6+ λογo διαστασεων.
Χ8ες επεξεργαστηκα το 6αρι φιλου περιμενοντας να ερθει το δικο μου που παραγγειλα.
Καταλαβαινεις την διαφορα με το που το βγαζεις απο το κουτι σε βαρος κλπ και δεν ειναι πολυ μεγαλυτερο σε μηκος απο το 5S.

Το 6+ φανταζομαι θα ειναι σε μεγεθος Samsung ΝΟΤΕ οποτε ηδη εχει φαει ακυρο μιας και το ΝΟΤΕ που χρησημοποιω για την δουλεια μου σπαει τα νευρα λογο μεγεθους και οταν με περνει καποιος τηλεφωνo νομιζω οτι ειμαι καπως ετσι.

Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από Hannibal και 25 Σεπ 2014, 09:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By The Ace
mjacob έγραψε:...Με τα λόγια του android: resumed, paused, stopped. ΕΕΠ το λειτουργικό θα κάνει pause ένα activity ακόμα και αν είναι partially obscured, ακόμα και αν έχει απλώς μια διαφάνεια από πάνω του. Ούτε input, ούτε animations τπτ.
.....
Και έχουν και κάτι ακόμα φυσικά. Ότι όλα είναι fullscreen. Δλδ το fullscreen ή μη αναφέρεται απλώς στο αν θα βλέπεις τη μπαρα πάνω πάνω με το σήμα, μπαταρία κλπ. Α ναι, και την κάτω μπάρα στο android.
Αυτά είναι τα ΣΤΟΚ λειτουργικά. Δεν υπάρχει τρόπος να εμφανίσεις ένα app/activity ενώ έχεις κάποιο άλλο, χωρίς να κάνεις pause το πρώτο.
Εξ όσων γνωρίζω σε κανένα από τα δύο δεν μπορείς να αρχικοποιήσεις μια windowed (αλλα desktop) εφαρμογή που να καταλαμβάνει το μισό χώρο, ώστε να βλέπεις από πίσω...

Όπως σου είπε και ο Stefan, ρίξε μια ματιά όποτε μπορέσεις σε Samsung ή LG κινητό, ή σε οποιοδήποτε κινητό (>ICS) που φοράει Xposed και κάποιο εκ των ΧHaloFloating ή XMultiWindow (πρακτικά υλοποίηση του Split Window), και θα καταλάβεις άμεσα για ποιες διαφορές μιλάω, και γιατί λέω ότι το iOS έχει απλώς fast-switching, ενώ το android υλοποιεί πραγματικό multitasking. Θα καταλάβεις άμεσα γιατί αυτά που λες και έχω κάνει quote απλά είναι λανθασμένα.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
Hannibal έγραψε:
Χρήστος Λάππας έγραψε:Το θέμα που προέκυψε με προβληματίζει αρκετά ως προς το 6+. Όσο εξαιρετικό phablet και αν είναι, αν στο πρώτο powder faceplant βγει άχρηστο απλά δεν κάνει για μένα.

Χρηστο αν πασ για 6αρι δεν νομιζω να εχει προβλημα. το προβλημα βγαινει περισσοτερο στο 6+ λογo διαστασεων.
Χ8ες επεξεργαστηκα το 6αρι φιλου περιμενοντας να ερθει το δικο μου που παραγγειλα.
Καταλαβαινεις την διαφορα με το που το βγαζεις απο το κουτι σε βαρος κλπ και δεν ειναι πολυ μεγαλυτερο σε μηκος απο το 5S.

Το 6+ φανταζομαι θα ειναι σε μεγεθος Samsung ΝΟΤΕ οποτε ηδη εχει φαει ακυρο μιας και το ΝΟΤΕ που χρησημοποιω για την δουλεια μου σπαει τα νευρα λογο μεγεθους και οταν με περνει καποιος τηλεφωνo νομιζω οτι ειμαι καπως ετσι.

Εικόνα

Δεν αμφιβάλλω ότι έτσι θα είναι. :s_yes

Όμως το iPad2 έχει αρχίσει να δείχνει την ηλικία του και πραγματικά αναρωτιέμαι μήπως το 6+ μπορεί -εν μέρει- να το υποκαταστήσει, ειδικά για εφαρμογές που χρειάζομαι στην τάξη, π.χ. TeacherKit.

Δεν βιάζομαι ιδιαίτερα πάντως. Ούτε η τσέπη μου βιάζεται.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
The Ace έγραψε:Θα καταλάβεις άμεσα γιατί αυτά που λες και έχω κάνει quote απλά είναι λανθασμένα.

Μάλιστα. Λάθος αυτά που λέω στο quote σου. Δλδ αυτά:

1)
...Με τα λόγια του android: resumed, paused, stopped. ΕΕΠ το λειτουργικό θα κάνει pause ένα activity ακόμα και αν είναι partially obscured, ακόμα και αν έχει απλώς μια διαφάνεια από πάνω του. Ούτε input, ούτε animations τπτ.
...

Στείλε ένα mail σε παρακαλώ στη google ότι τόσο καιρό γράφει ανακρίβειες και λάθη στο documentation της και παραπληροφορεί ένα σωρό developers. Μπορείς -όπως και εμένα- να την προτρέψεις να δει κανά samsung, κανά ΧHaloFloating ή XMultiWindow για να καταλάβει πως λειτουργεί το android γιατί μάλλον δεν τα έχει καταλάβει καλά.

Γιατί, εντάξει. Εγώ από μηχ η/υ προφανώς δεν ξέρω και πολλά, αλλά ούτε και τα αγγλικά μου με βοηθάνε. Δλδ σου έκανα quote αυτό
During normal app use, the foreground activity is sometimes obstructed by other visual components that cause the activity to pause. For example, when a semi-transparent activity opens (such as one in the style of a dialog), the previous activity pauses. As long as the activity is still partially visible but currently not the activity in focus, it remains paused. [σ.σ. για να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτό, ένα native pop-up θα κάνει το app μου να γίνει paused. Ένα IAP pop up του google play, θα κάνει το app μου να γίνει paused]
[...]
When the system calls onPause() for your activity, it technically means your activity is still partially visible, but most often is an indication that the user is leaving the activity and it will soon enter the Stopped state. You should usually use the onPause() callback to:
Stop animations or other ongoing actions that could consume CPU.
Commit unsaved changes, but only if users expect such changes to be permanently saved when they leave (such as a draft email).
Release system resources, such as broadcast receivers, handles to sensors (like GPS), or any resources that may affect battery life while your activity is paused and the user does not need them.

το οποίο θεώρησα ότι συνόψια ορθώς σε αυτό που έκανες με τη σειρά σου quote.
Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος, οπότε αν σου είναι εύκολο υπόδειξέ μου τι αποτύπωσα λάθος στην ελληνική version.

Όσο για το έτερο quote:
2)
Και έχουν και κάτι ακόμα φυσικά. Ότι όλα είναι fullscreen. Δλδ το fullscreen ή μη αναφέρεται απλώς στο αν θα βλέπεις τη μπαρα πάνω πάνω με το σήμα, μπαταρία κλπ. Α ναι, και την κάτω μπάρα στο android.
Αυτά είναι τα ΣΤΟΚ λειτουργικά. Δεν υπάρχει τρόπος να εμφανίσεις ένα app/activity ενώ έχεις κάποιο άλλο, χωρίς να κάνεις pause το πρώτο.
Εξ όσων γνωρίζω σε κανένα από τα δύο δεν μπορείς να αρχικοποιήσεις μια windowed (αλλα desktop) εφαρμογή που να καταλαμβάνει το μισό χώρο, ώστε να βλέπεις από πίσω...

θα ήθελα να μου πεις ποια παράμετρος σε ένα AndroidManifest ορίζει μέγεθος "παραθύρου" πέρα από το fullscreen (δλδ τις μπάρες) που σου έγραψα. [edit για να μην μπλέκουμε, εδώ δέχομαι το λάθος]

Όπως και ποιο UI element σε ένα ΣΤΟΚ android σου επιτρέπει να εμφανίσεις ένα app/activity χωρίς να κάνεις obscure το τρέχον.

Όσο για το το ότι επιμένει ότι στο ios έχεις απλώς fast switching όταν σου γράφω πως έχει πολύ συγκεκριμένο μηχανισμό για το τι και πως θα ΤΡΕΧΟΥΝ "tasks" ενώ δεν είναι focused μια εφαρμογή, ε, εντάξει. Με το ζόρι δεν γίνεται κι όλας.

EDIT και μια ερώτηση.
Αυτά που μου γράφεις για το android, και που μου επισημαίνεις τα λάθη μου, τα λες βάσει του τι κάνει το linux στο οποίο είναι βασισμένο και να δες τα samsung, ή έχεις όντως δει τι όντως συμβαίνει στο lifecycle ενός activity, τι παίζει με τα threads και τι χρόνο τοςυ δίνει πέρα από το UI κ.ο.κ.;
Τελευταία επεξεργασία από mjacob και 25 Σεπ 2014, 13:31, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Άρης
#15158 *mjacob fan club member* :inlove:

Image
>b-but, mah built quality
:shifty:
Tbh, δεν έψαξα καθόλου το ζήτημα, αν κάποιος έκατσε με το κινητό στην κωλότσεπη π.χ. δεν υπάρχει θέμα. Πώς προέκυψε;

αν στο πρώτο powder faceplant βγει άχρηστο απλά δεν κάνει για μένα

πολύ χρήσιμη πληροφορία.
Κράτα μας ενήμερους
Δεν βιάζομαι ιδιαίτερα πάντως. Ούτε η τσέπη μου βιάζεται.

A, ok. Μέχρι να πάρεις συσκευή, πόσταρε σα να είμαστε η ομάδα που νοιάζεται για το τί κινητό θα πάρεις.

drdino έγραψε:Bayern7, έχεις πολλά θέματα ε;

Bayern7: σταθερή αξία στο edginess

Bayern7 έγραψε:Πες μου δέκα.

:s_rofl
Άβαταρ μέλους
By The Ace
mjacob έγραψε:.....

Επειδή το έχουμε κουράσει, πήγαινε σε ένα οποιοδήποτε Πλαίσιο/Public/Multirama/Γερμανό/όπου αλλού θέλεις και κοίτα αυτά που σου έχουμε ήδη πει. Γιατί αλλιώς φαίνεται ότι δεν πρόκειται να συλλάβεις το προφανές....

Ή μάλλον πιο απλά, για να σε διευκολύνω δες τα κάτωθι, είναι πολύ πιο γρήγορο και εύκολο

Όλα αυτά είναι στο STOCK UI της LG και της Samsung. Επειδή μου (και υποθέτω "μας") έχεις πρήξει τα @@@ με το STOCK που πετάς κάθε λίγο (και έχεις πιαστεί από εκεί για να αποδείξεις το λάθος σου), σε STOCK android (όπως το δίνει η Google) μια χαρά γίνεται και αυτό, η λειτουργία στο UI δεν υπάρχει. Την οποία και αποκαθιστά το Xposed με τα διάφορα modules.

Αν λοιπόν το iOS μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο/παρόμοιο, εγώ δεν το έχω δει ακόμα. Αν και εφόσον χρειάζεται χακεριά ή είναι feature που δεν ξεκλειδώνει, ας το επέτρεπε λοιπόν αυτό και η Apple, αντί να κάθονται οι ifans να προσπαθούν να μας πείσουν ότι το άσπρο είναι μαύρο....
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#15169 εντάξει μη σου πρήζω και τα αρχίδια κι όλας :s_smile
[edit σημείωσα και ένα λάθος, αλλά δεν νομίζω να βοηθήσει στο πρήξιμο]
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
Bayern7 έγραψε:http://www.iphonehellas.gr/54117/iphone_6-bendgate/

Samsung Galaxy S4. Will it bend? YES it will!

Sony Xperia Z1 Will it bend? YES it will!

Image

BlackBerry Q10 Will it bend? YES it will!

Εικόνα

HTC EVO Will it bend? YES it will!

Εικόνα

ΩΩΩΩΩΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ SUCK ON THAT CRAPDROID GAYLORDS :s_rofl

ωωωω, μα πως έγινε αυτό;;; λυγίζουν τα σίδερα;;; ε μάλλον αφού αντιγράφει και ακολουθεί η Apple τον ανταγωνισμό είπαν να λυγίζει και το δικό τους!

Πάντως αμερικανός των 145 κιλών εαν κάτσει πάνω σε σίδερο από ενισχυμένο χάλυβα ανάλογου μεγέθους με αυτά τα κινητά πιθανότατα θα στραβώσει, μη σου πω και σπάσει... το occurance μέχρι τώρα είναι κάτω από 100 δείγματα σε πωλήσεις άνω του εκατομυρίου i-phone, δηλαδή 0,01%...

μάπα το καρπούζι λοιπόν...