Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
nass έγραψε:2 ώρες σερί θηλασμός δεν παίζει, ό,τι είναι να γίνει γίνεται σε 15-20 λεπτά, μετά απλά πιπιλάει.
Θήλαστρο και με μπιμπερό ώστε να βλέπετε τι ακριβώς τρώει.

Αυτό ακριβώς. Δεν μπορώ να επισημάνω πόσο πολύ σημαντικό είναι να ξέρεις πότε και πόσο ακριβώς τρώει το μωρό (παθών και μαθών -όχι τίποτα τρομερό, απλώς μετά θέλαμε δίαιτα :s_biggrin ).
Άβαταρ μέλους
By Funis
pipinos1976 έγραψε:Για το θηλασμό που αναφέρθηκε δεν έχουμε πρόβλημα. Ίσα - ίσα που τη μαμά την έχει στεγνώσει ο μικρός και έχουμε οδηγηθεί και σε συμπλήρωμα. Σήμερα, γυρνώντας από τη δουλειά, μου είπε ότι θήλαζε 2 ώρες σερί και, όταν τον βγάλαμε τελικά, άρχισε το κλάμα, οπότε ξανά για θηλασμό μέχρι να ηρεμήσει. Το βράδυ δε γινόταν άλλο και έτσι του δώσαμε, εκτός από το στήθος που στέρεψε, και ένα μικρό Almiron των 70mL που καβαντζώσαμε από το μαιευτήριο και το ήπιε με τη μία. Τι θα γίνει με αυτό το παιδί δεν ξέρω. Αν πήρε από τον πατέρα της μαμάς θα γίνει μεγαλόσωμος (είναι 190cm) και φαγανός. Αν πήρε από εμένα δε θα γίνει τόσο (είμαι 182cm), αλλά θα γίνει πάλι φαγανός. Πάντως είναι περίεργο 5 ημερών παιδί να πίνει τόσο πολύ γάλα. Η ανιψιά μου με το ζόρι έφτανε τα 30mL όταν τη βγάλανε από το μαιευτήριο και σε αυτόν θα βάζουμε το Almiron στην κατσαρόλα (η μανία με το γάλα είναι σίγουρα δικιά μου γιατί πάντα έπινα πολύ γάλα).

Η ώρα που μένει στο στήθος δεν δείχνει ότι όλη αυτήν την ώρα τρώει, ίσα ίσα για να μένει 2 ωρες κατα πάσα πιθανότητα δεν τρώει αλλα πιπιλάει. Για αυτό και πεινάει μετά και ήπιε το ξένο. Δεν πειράζει όμως διότι έτσι θα μάθει την τεχνική του πίνουμε γάλα από την μαμά (αυτός είναι ο κίνδυνος εξάλλου με το ξένο, να μάθει στην εύκολη ροή από το μπουκάλι και να αρνείται μετα να "προσπαθήσει" για τον θηλασμό) αλλά κυρίως το στήθος της μαμάς θα αρχίσει να δουλεύει και θα φτιάξει την παραγωγή του. Αν και η γνώμη της δικής μας μαίας ήταν να μην αφήνεις το μωρό με τις ώρες, να το βγάζεις και να το ξαναβάζεις λίγη ώρα αργότερα ώστε να μην μάθει να "παιζει" όταν θηλάζει αλλά να τρώει. Κι αυτό διότι όταν έχεις ένα μωρό 1-2-3 μηνών δεν γίνεται να κάνεις 2 ώρες σε κάθε θηλασμό, θα καταρρεύσεις. Γενικά το στήθος ακολουθεί πλήρως τον νόμο προσφοράς και ζήτησης, όσο του ζητάνε και το "χρησιμοποιούν" τόσο παράγει. Αν το μωρό επειδή κουράζεται σταματήσει να προσπαθεί, το σώμα καταλαβαίνει πως δεν χρειάζεται να παράγει άλλο γάλα και μειώνει την ποσότητα. Οπότε με προσοχή το συμπλήρωμα ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι τον πρώτο καιρό θα κουραστεί η μαμά λίγο παραπάνω. Επίσης το γάλα κατεβαίνει στις 3-5 μέρες οπότε δεν χρειάζονται βιαστικά συμπεράσματα για το αν η μαμά θα έχει αρκετό γάλα. Και όπως είπα παραπάνω, το αρκετό γάλα το προκαλεί και η ζήτηση από το μωρό. Ο δικός μου ας πούμε θήλαζε 10-15 λεπτά ανά 3-4 ώρες, και στον πρώτο μήνα πήρε 1,5 κιλό μόνο με θηλασμό. Μετά έπαιρνε 1 κιλό τον μήνα ως μωρό, αλλά συμπέρασμα περί φαγανού δεν μπορείς να βγάλεις διότι όλα αλλάζουν όταν μπαίνουν οι στερεές τροφές. Βασικά όλα αλλάζουν γενικά με τα παιδιά. Τώρα που είναι 2,5 χρονών τρώει ικανοποιητικά (δεν σκάει κιόλας) και είναι αδυνατούλης. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι πρώτες μέρες με ένα νεογέννητο είναι αναγνωριστικές και δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα για το πως θα εξελιχθεί. Αν πάντως η μαμά θέλει να θηλάσει, θέλει προσπάθεια. Ο θηλασμός παρουσιάζεται σαν κάτι πολύ φυσικό. Δεν θα το έλεγα, είναι τέχνη - απαιτεί κάποιο "ταλέντο" από την μαμά (δλδ αρκετό γάλα) από το μωρό (να προσπαθήσει) αλλά κυρίως εξάσκηση και υπομονή.

Με την δεύτερη παράγραφο για ανίψι σου... οκ ο καθένας μεγαλώνει τα παιδιά του όπως νομίζει. Εγώ νομίζω ότι η ξεγνοιασιά του μωρού - νηπίου δεν γυρίζει πίσω. Η αλήθεια είναι σε αυτήν την ηλικία μαθαίνουν σαν σφουγγάρια αλλά αλήθεια είναι επίσης ότι χτίζουν τον χαρακτήρα τους. Εμένα αρχαία δεν ξέρει η αλήθεια είναι, μιας και είναι στην ύλη γυμνασίου :s_smile μπορεί να σου πει όμως στον δρόμο όλες τις μάρκες αυτοκινήτου που βλέπει (μέχρι να πεις ήμαρτον), να τραγουδάει όλη μέρα το όταν θα πάω κυρά μου στο παζάρι, να σου βρεί και τα 101 ζώα που θα τον ρωτήσεις στο ομώνυμο βιβλίο και να σου κάνει και τον ήχο που κάνει το καθένα. Σε αυτήν την ηλικία μαθαίνουν να χρησιμοποιούν το μυαλουδάκι τους, απλά εγώ προτιμώ αυτό να γίνεται με πιο "παιδικά" πράγματα. Το αγαπημένο του όμως είναι να είναι στην παιδική χαρά και να αλωνίζει με τα άλλα παιδάκια. Ε νομίζω ταιριάζει λίγο περισσότερο στην ηλικία που είναι.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#15061 Γιατί μωρέ είναι κακό να μάθεις στο παιδί σου κάποια πράγματα να είναι μπροστά από το σχολείο;
Εγώ πάντως οπότε βλέπω μικρά παιδάκια κάθομαι και τους μιλάω για γράμματα και αριθμούς

(Καλά κάθομαι κι εγώ και διαβάζω θέματα με γονείς, η φύση έχει αρχίσει να με καλεί...)
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 25 Σεπ 2014, 10:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By The Ace
QsisVTS έγραψε:Γιατί μωρέ είναι κακό να μάθεις στο παιδί σου κάποια πράγματα να είναι μπροστά από το σχολείο;

(Καλά κάθομαι κι εγώ και διαβάζω θέματα με γονείς, ή φύση έχει αρχίσει να με καλεί...)

Γιατί μετά είναι ο/η "περίεργος", γιατί θα βαριέται, γιατί δεν θα δίνει προσοχή, ακόμα και σε αυτά που δεν ξέρει, και γενικά θα περάσει λίγο δύσκολα μέχρι να προσαρμοστεί....I know, θυμάμαι τα δικά μου νιάτα :s_wink
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#15074 Ναι αλλά στο τέλος θα ωφεληθεί

Εμένα όταν ήμουν μικρός ποτέ δε με κάθιζαν κάτω να μου μάθουν διάφορα και δε νομίζω ότι αυτό λειτούργησε υπέρ μου (και πότε δεν είχα τη διάθεση να συγκεντρωθώ), το μόνο που κάπως με έσωσε είναι ότι είχα περιέργεια για τα πάντα γύρω μου
Άβαταρ μέλους
By dimik
QsisVTS έγραψε:Ναι αλλά στο τέλος θα ωφεληθεί

Εμένα όταν ήμουν μικρός ποτέ δε με κάθιζαν κάτω να μου μάθουν διάφορα και δε νομίζω ότι αυτό λειτούργησε υπέρ μου (και πότε δεν είχα τη διάθεση να συγκεντρωθώ), το μόνο που κάπως με έσωσε είναι ότι είχα περιέργεια για τα πάντα γύρω μου

Σχετικό αυτό....την πρώτη μου κοπάνα την έκανα την 2η μέρα της 1ης δημοτικού, απλά πήρα την τσάντα μου και γύρισα σπίτι γιατί το Γλώσσα-Γλώσσα δεν παλευόταν όταν ήδη τουλάχιστον ένα χρόνο πριν διάβαζα Ιλιάδα και Οδύσσεια (τα εικονογραφημένα :inlove: ). Ποτέ δεν κατάφερα να παρακολουθήσω μάθημα σε σχολική αίθουσα άσχετα αν σε διαγωνίσματα και τελικές εξετάσεις έγραφα πάντα καλά έως άριστα.

Αν έχεις συνηθίσει σε μια διαφορετική μαθησιακή μέθοδο είναι δύσκολα να προσαρμοστείς σε αυτήν του σχολείου.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
The Ace έγραψε:
QsisVTS έγραψε:Γιατί μωρέ είναι κακό να μάθεις στο παιδί σου κάποια πράγματα να είναι μπροστά από το σχολείο;

(Καλά κάθομαι κι εγώ και διαβάζω θέματα με γονείς, ή φύση έχει αρχίσει να με καλεί...)

Γιατί μετά είναι ο/η "περίεργος", γιατί θα βαριέται, γιατί δεν θα δίνει προσοχή, ακόμα και σε αυτά που δεν ξέρει, και γενικά θα περάσει λίγο δύσκολα μέχρι να προσαρμοστεί....I know, θυμάμαι τα δικά μου νιάτα :s_wink

Αυτό ακριβώς. Όχι δε θα ωφεληθεί Qsis.

Από την αλλη βέβαια αν θέλει κάτι να μάθει, θα το μάθει. Εμένα έμαθε πριν τα 2 τα χρώματα από τα Ζουζούνια και να μετράει πριν τα 3. Από διάβασμα όμως (που είναι και το βασικότερο) τον αποτρέπω. Αν ήθελε οπωσδήποτε βέβαια να μάθει θα μάθαινε. Εδώ έχει μάθει μέσω των Angry Birds όλη την ιστορία του Star Wars ("Mπαμπά, γιατί ο Αφτοκλάτολας έκανε κακό τον Ανάκιν, τον μπαμπά του Μαλλιά-Πουλί και της Πλιγκιπισα Λιααααας; Γιατί μπαμπα; Ειναι κακόοοος;" "Mπαμπά ο Τσχιουμπάκας είναι Γούκιιιι; Τι είναι το Γούκι μπαμπά; Ο Χαν Σόλον γιατί εχει όπλο;" κλπ κλπ κλπ) θα κόλωνε σε άλλα;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
markvag έγραψε:

Κοίτα, εμείς έχουμε το αντίθετο πρόβλημα με το φαγητό... Δεν τρώνε με τίποτα... Και πίστεψέ με, θα προτιμούσα το δικό σου... :s_biggrin

Δεν μπορεις να φανταστεις ποσο λαθος εισαι :s_yes

Ειναι πολυ πιο ευκολο το "φαε λιγο ακομα παιδι μου", παρα το "φτανει παιδι μου οχι αλλο" και στη δευτερη περιπτωση να κλαιει, γκρινιαζει και φωναζει "Πειναωωωω".

Αλλωστε ο παιδιατρος που παρακολουθει το παιδι βλεπει αν ειναι μεσα στα προβλεπομενα ορια αναπτυξης και συμβουλευει αναλογα.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#15097 Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι με τη ζώνη στο αυτοκίνητο.
Μια φορά (που δεν είναι μόνο μία) την έβαλε η "γιαγιά" στο πίσω κάθισμα χωρίς ζώνη και έκτοτε το τρίχρονο έχει ξεκινήσει την επανάσταση του χαλιφάτου και μέχρι στιγμής δεν έχουν πιάσει οι απειλές. Κάθε βόλτα ή δουλειά με το αυτοκίνητο είναι κόλαση.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#15101 Αν δεν βαλει ζωνη δεν ξεκινας, μπορεις να φας μιση ωρα μεσα στο αυτοκινητο λεγοντας του αυτο ?

Εμεις μια φορα αφου δεν δεχοταν να τον δεσουμε, βγηκαμε απο το αυτοκινητο και καναμε οτι ανεβαινουμε σπιτι, λεγοντας του, οτι δεν παμε βολτα. Αυτο ηταν, αρχισε τα οχι, οχι να δεθω. :s_rofl

Απο τοτε η διαδικασια εγινε : Ζωνη ο μπαμπας ? Ζωνη η μαμα ? Ζωνη εγω ? Φυγαμεεεε!!!!!
Άβαταρ μέλους
By 2014
Νίκος Παππάς έγραψε:...
Ειναι πολυ πιο ευκολο το "φαε λιγο ακομα παιδι μου", παρα το "φτανει παιδι μου οχι αλλο" και στη δευτερη περιπτωση να κλαιει, γκρινιαζει και φωναζει "Πειναωωωω"....

Κ να είναι 13 χρονών, να αθλείται κανονικά (ενόργανη, πολύ καλός στο τραμπολίνο), να είναι "χτιστός" αλλά να πετάει κοιλίτσα κ να θέλει, μετά το κανονικό φαγητό, να βουτήξει στο λάδι από τη σαλάτα την τέταρτη φέτα ψωμιού, δυο δάχτυλα πάχος...

ΥΓ. Το συγκεκριμένο παιδί μου, μέχρι τα 7 ήταν σαν τσίχλα κ ήμασταν στο "φάε λίγο ακόμα, παιδί μου". Μετά, αλλάξαμε τροπάρι. :s_laughat
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Νίκος Παππάς έγραψε:Αν δεν βαλει ζωνη δεν ξεκινας, μπορεις να φας μιση ωρα μεσα στο αυτοκινητο λεγοντας του αυτο ?

Εμεις μια φορα αφου δεν δεχοταν να τον δεσουμε, βγηκαμε απο το αυτοκινητο και καναμε οτι ανεβαινουμε σπιτι, λεγοντας του, οτι δεν παμε βολτα. Αυτο ηταν, αρχισε τα οχι, οχι να δεθω. :s_rofl

Απο τοτε η διαδικασια εγινε : Ζωνη ο μπαμπας ? Ζωνη η μαμα ? Ζωνη εγω ? Φυγαμεεεε!!!!!

Αν είναι για βόλτα, δεν ξεκινάω. Βέβαια το διαβολάκι κάθεται ήσυχα για πολύ λίγο κι όταν σιγουρευτεί ότι απομακρυνθήκαμε αρχίζει τις τσιρίδες και τα ακροβατικά. Έχει καταφέρει και να τη λύσει πολλές φορές... :s_crazy
Αν είναι για δουλειά, για σταθμό και τέλος πάντων για κάτι επείγον, δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
Έχω χρησιμοποιήσει κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο: απειλές, εκβιασμούς, παραδείγματα, δωράκια κλπ κλπ. Δεν γίνεται τίποτα...
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Bayern7 έγραψε:Καμία σφαλιάρα στον πισινό δοκίμασες;

Ξύλο όχι, είμαι αντίθετος, είναι και κόρη Παπασταύρου :shifty: , καταλαβαίνεις :s_yes
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Asimov έγραψε:
Bayern7 έγραψε:Καμία σφαλιάρα στον πισινό δοκίμασες;

Ξύλο όχι, είμαι αντίθετος, είναι και κόρη Παπασταύρου :shifty: , καταλαβαίνεις :s_yes

Βεβαίως βεβαίως :s_biggrin

Ξύλο δεν χρειάζεται και δεν θέλω ούτε εγώ. Μια απλή απειλή (όχι παιχνίδι, όχι το tablet, σε αφήνουμε και φεύγουμε κλπ κλπ, γενικά όχι σε κάτι που αρέσει/θέλει πολύ το παιδί) πιάνει πολύ καλύτερα και μπορεί να "υλοποιηθεί"