- 25 Σεπ 2014, 10:05
pipinos1976 έγραψε:Για το θηλασμό που αναφέρθηκε δεν έχουμε πρόβλημα. Ίσα - ίσα που τη μαμά την έχει στεγνώσει ο μικρός και έχουμε οδηγηθεί και σε συμπλήρωμα. Σήμερα, γυρνώντας από τη δουλειά, μου είπε ότι θήλαζε 2 ώρες σερί και, όταν τον βγάλαμε τελικά, άρχισε το κλάμα, οπότε ξανά για θηλασμό μέχρι να ηρεμήσει. Το βράδυ δε γινόταν άλλο και έτσι του δώσαμε, εκτός από το στήθος που στέρεψε, και ένα μικρό Almiron των 70mL που καβαντζώσαμε από το μαιευτήριο και το ήπιε με τη μία. Τι θα γίνει με αυτό το παιδί δεν ξέρω. Αν πήρε από τον πατέρα της μαμάς θα γίνει μεγαλόσωμος (είναι 190cm) και φαγανός. Αν πήρε από εμένα δε θα γίνει τόσο (είμαι 182cm), αλλά θα γίνει πάλι φαγανός. Πάντως είναι περίεργο 5 ημερών παιδί να πίνει τόσο πολύ γάλα. Η ανιψιά μου με το ζόρι έφτανε τα 30mL όταν τη βγάλανε από το μαιευτήριο και σε αυτόν θα βάζουμε το Almiron στην κατσαρόλα (η μανία με το γάλα είναι σίγουρα δικιά μου γιατί πάντα έπινα πολύ γάλα).
Η ώρα που μένει στο στήθος δεν δείχνει ότι όλη αυτήν την ώρα τρώει, ίσα ίσα για να μένει 2 ωρες κατα πάσα πιθανότητα δεν τρώει αλλα πιπιλάει. Για αυτό και πεινάει μετά και ήπιε το ξένο. Δεν πειράζει όμως διότι έτσι θα μάθει την τεχνική του πίνουμε γάλα από την μαμά (αυτός είναι ο κίνδυνος εξάλλου με το ξένο, να μάθει στην εύκολη ροή από το μπουκάλι και να αρνείται μετα να "προσπαθήσει" για τον θηλασμό) αλλά κυρίως το στήθος της μαμάς θα αρχίσει να δουλεύει και θα φτιάξει την παραγωγή του. Αν και η γνώμη της δικής μας μαίας ήταν να μην αφήνεις το μωρό με τις ώρες, να το βγάζεις και να το ξαναβάζεις λίγη ώρα αργότερα ώστε να μην μάθει να "παιζει" όταν θηλάζει αλλά να τρώει. Κι αυτό διότι όταν έχεις ένα μωρό 1-2-3 μηνών δεν γίνεται να κάνεις 2 ώρες σε κάθε θηλασμό, θα καταρρεύσεις. Γενικά το στήθος ακολουθεί πλήρως τον νόμο προσφοράς και ζήτησης, όσο του ζητάνε και το "χρησιμοποιούν" τόσο παράγει. Αν το μωρό επειδή κουράζεται σταματήσει να προσπαθεί, το σώμα καταλαβαίνει πως δεν χρειάζεται να παράγει άλλο γάλα και μειώνει την ποσότητα. Οπότε με προσοχή το συμπλήρωμα ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι τον πρώτο καιρό θα κουραστεί η μαμά λίγο παραπάνω. Επίσης το γάλα κατεβαίνει στις 3-5 μέρες οπότε δεν χρειάζονται βιαστικά συμπεράσματα για το αν η μαμά θα έχει αρκετό γάλα. Και όπως είπα παραπάνω, το αρκετό γάλα το προκαλεί και η ζήτηση από το μωρό. Ο δικός μου ας πούμε θήλαζε 10-15 λεπτά ανά 3-4 ώρες, και στον πρώτο μήνα πήρε 1,5 κιλό μόνο με θηλασμό. Μετά έπαιρνε 1 κιλό τον μήνα ως μωρό, αλλά συμπέρασμα περί φαγανού δεν μπορείς να βγάλεις διότι όλα αλλάζουν όταν μπαίνουν οι στερεές τροφές. Βασικά όλα αλλάζουν γενικά με τα παιδιά. Τώρα που είναι 2,5 χρονών τρώει ικανοποιητικά (δεν σκάει κιόλας) και είναι αδυνατούλης. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι πρώτες μέρες με ένα νεογέννητο είναι αναγνωριστικές και δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα για το πως θα εξελιχθεί. Αν πάντως η μαμά θέλει να θηλάσει, θέλει προσπάθεια. Ο θηλασμός παρουσιάζεται σαν κάτι πολύ φυσικό. Δεν θα το έλεγα, είναι τέχνη - απαιτεί κάποιο "ταλέντο" από την μαμά (δλδ αρκετό γάλα) από το μωρό (να προσπαθήσει) αλλά κυρίως εξάσκηση και υπομονή.
Με την δεύτερη παράγραφο για ανίψι σου... οκ ο καθένας μεγαλώνει τα παιδιά του όπως νομίζει. Εγώ νομίζω ότι η ξεγνοιασιά του μωρού - νηπίου δεν γυρίζει πίσω. Η αλήθεια είναι σε αυτήν την ηλικία μαθαίνουν σαν σφουγγάρια αλλά αλήθεια είναι επίσης ότι χτίζουν τον χαρακτήρα τους. Εμένα αρχαία δεν ξέρει η αλήθεια είναι, μιας και είναι στην ύλη γυμνασίου

μπορεί να σου πει όμως στον δρόμο όλες τις μάρκες αυτοκινήτου που βλέπει (μέχρι να πεις ήμαρτον), να τραγουδάει όλη μέρα το όταν θα πάω κυρά μου στο παζάρι, να σου βρεί και τα 101 ζώα που θα τον ρωτήσεις στο ομώνυμο βιβλίο και να σου κάνει και τον ήχο που κάνει το καθένα. Σε αυτήν την ηλικία μαθαίνουν να χρησιμοποιούν το μυαλουδάκι τους, απλά εγώ προτιμώ αυτό να γίνεται με πιο "παιδικά" πράγματα. Το αγαπημένο του όμως είναι να είναι στην παιδική χαρά και να αλωνίζει με τα άλλα παιδάκια. Ε νομίζω ταιριάζει λίγο περισσότερο στην ηλικία που είναι.