IKE έγραψε:karacop78 έγραψε:
Δεσποινίς ετών 19 (στην ακμή της) - τα κακά της ούκ ολίγα, τα καλά της, ντιζένιο & μπούσο...
Αν θες γράψε 2 λόγια και για τα καλά και για τα κακά, είναι από τις αγαπημένες μου Alfa.
η άλλη είναι η Brera!!
Δεσποινίς ετών 19 (στην ακμή της) - τα κακά της ούκ ολίγα, τα καλά της, ντιζένιο & μπούσο...
Αν θες γράψε 2 λόγια και για τα καλά και για τα κακά, είναι από τις αγαπημένες μου Alfa.
IKE έγραψε:Μετά από ~11 χρόνια χρήσης yaris (αν και δεν είναι δικό μου per se), είναι να απορείς γιατί δεν είναι το 80% όλων των αυτοκινήτωνε toyota.

IKE έγραψε:Δεν θα "έπρεπε", ας αγοράζει ότι θέλει ο κόσμος. Απλά πιστεύω οι περισσότεροι θα ήταν πολύ πιο χαρούμενοι με ένα toyota. Τα περισσότερα αυτοκίνητα είναι άσχημα και αδιάφορα, οι διαφορές μεταξύ τους είναι μικρές και το βασικότερο, ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για αυτές. Ενδιαφέρεται κυρίως για τον μύθο που έχει φτιάξει στο μυαλό του (ότι πχ η τάδε μάρκα είναι "καλύτερη" ή ότι το τάδε μοντέλο είναι ΝΕΑΝΙΚΟ) ή το πως θα τον δούν οι άλλοι.Αν το λες έτσι, θα συμφωνήσω.
Υπό αυτό το πρίσμα, ένα toyota σαν αυτά που ανέφερες είναι καλό γενικά, πιθανώς λίγο χειρότερο από κάποια άλλα κάπου αλλά σιγά τις διαφορές (-almost- nobody cares) και το βασικό του ατού είναι ότι δεν θα ασχοληθείς ποτέ. Αν κάνεις απλά την προγραμματισμένη συντήρηση η οποία είναι εντελώς ξεκούραστη και ιδιαίτερα φθηνή, και δεν είσαι βάνδαλος, θα είναι σαν καινούριο εσσαεί.
Είναι αυτοκίνητα που ούτε θα ασχοληθείς ποτέ, ούτε θα σε προδώσουν ποτέ ενώ θα κάνεις την δουλειά σου ξένοιαστα και ανέμελα. Οι απανταχού ΣΤΡΙΦΤΕΣ μπορεί να το υποτιμάνε αυτό (ουουου 666 αυτοκίνητο πλυντήριο κλπ κλπ), δεν απευθύνομαι σε αυτούς, εγώ το θεωρώ το βασικό ή και το μόνο κρητίριο για την αγορά ενός αυτοκινήτου στο 90% των περιπτώσεων.
Αυτό.
IKE έγραψε:Είναι αυτοκίνητα που ούτε θα ασχοληθείς ποτέ, ούτε θα σε προδώσουν ποτέ ενώ θα κάνεις την δουλειά σου ξένοιαστα και ανέμελα. Οι απανταχού ΣΤΡΙΦΤΕΣ μπορεί να το υποτιμάνε αυτό (ουουου 666 αυτοκίνητο πλυντήριο κλπ κλπ), δεν απευθύνομαι σε αυτούς, εγώ το θεωρώ το βασικό ή και το μόνο κρητίριο για την αγορά ενός αυτοκινήτου στο 90% των περιπτώσεων.
Αυτό.
j.marr έγραψε:IKE έγραψε:Είναι αυτοκίνητα που ούτε θα ασχοληθείς ποτέ, ούτε θα σε προδώσουν ποτέ ενώ θα κάνεις την δουλειά σου ξένοιαστα και ανέμελα. Οι απανταχού ΣΤΡΙΦΤΕΣ μπορεί να το υποτιμάνε αυτό (ουουου 666 αυτοκίνητο πλυντήριο κλπ κλπ), δεν απευθύνομαι σε αυτούς, εγώ το θεωρώ το βασικό ή και το μόνο κρητίριο για την αγορά ενός αυτοκινήτου στο 90% των περιπτώσεων.
Αυτό.
Σορυ άλλα τι εμποδίζει ενα αμάξι να είναι και αξιόπιστο και στριφτερό. Πέρα απο |λογοκρισία| στην υλοποίηση του κατασκευαστή.
. Μιλάμε για πάνω από 20 L/100km εύκολα με βαρύ πόδι.
. Εξαιρετικά κ@υλωτικά δλδ ΙΜΗΟ, τυπικός ιταλικός V6.IKE έγραψε:Με ταξίδεψες σύντροφε συνστρίφτη, ωραίο ποστ!
karacop78 έγραψε:IKE έγραψε:karacop78 έγραψε:
Τα κακά? Ε, τα γνωστά. Ότι είναι FWD φτάνει και περισσεύει.
Είναι σχεδόν 20 χρονών Άλφα οπότε θέλει καλό οδόστρωμα αλλιώς κουδουνίστρα, όλα τρίζουν μέσα. Επίσης, κάποια πράγματα έχουν αλλαχθεί κάπου στα 160-170Κ Km γιατί παρέδωσαν, π.χ. ψαλίδια, συμπλέκτης, κρεμαγιέρα, μια βαλβίδα στην κεφαλή κ.α. που δε θυμάμαι. Ο εγκέφαλος του αερόσακου κόλλαγε, αλλάχτηκε, πριν 2 χρόνια χάσαμε το κοντέρ ταχύτητας, το φτιάξαμε...γενικά έχει τα έξοδά της η κυρία.
Επίσης, κατανάλωση. Μιλάμε για 2.0 V6 T όπου δεν καίει, πίνει. Μιλάμε για πάνω από 20 L/100km εύκολα με βαρύ πόδι.
Συμπεριφορά. Αν τουρμπίσει πάνω στο apex τη γάμησες, γι αυτό θέλει σεβασμό και σταθερό δεξί πεντάλ. Πρέπει να το μάθεις και να προσπαθείς να αποφύγεις την υποστροφή.
Τorque steering, χαζοσπινιαρίσματα κλπ. Πολλά τα άλογα το '96 για μπροστά αξονα, απλώς.
Πάλι μετρημένο γκάζι κι εδώ, και στην έξοδο της στροφής προοδευτικά μέχρι σανίδα λίγο πριν αντικρύσεις την ευθεία.
Δεν έχω πρόβλημα με τα παραπάνω, πλην κάποιων χαζοζημιών που κοστίζουν όμως, όπως η κρεμαγιέρα που έκανε 1200€ (πολλά μου φάνηκαν, έβαλα μτχ).
Τα καλά:
Τα προφανή. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ DESIGN ακόμη και για σήμερα. "Κορμί" από όπου κι αν το κοιτάξεις. Πραγματικά φτιάχνομαι όταν μπαίνω μέσα (μια δυο φορές το μήνα). Η ιδέα και μόνο ότι είμαι μέσα της, άλλο πράγμα απλώς. Μιας και το έχω σπουδάσει το design θεωρώ ότι θα μείνει all time classic.
Χαμηλή "πολεμική" σχεδόν ξάπλα θέση οδήγησης.
Συμπλέκτης-γκάζι-φρένο όλα αντρικά, όπως πρέπει, ψιλοβαριά δλδ αλλά με φοβερή πληροφόρηση/απόκριση. Τιμόνι κι αυτό αντρικό αλλά εξαιρετικά "λεπτομερειακό".
Γενικά, σαν GT συμπεριφέρεται απολαυστικά και σε αποζημιώνει αν προσέξεις λίγο τα κακά παραπάνω.
Το καλύτερο? O Busso φίλε ΙΚΕ. Και όλα τα άλλα καλά που ανέφερα να ΜΗΝ είχε, με το V6 και μόνο φτιάχνομαι τρελλά. Κι ας μην είναι ο "μεγάλος" 3.0 - 3.2. Πρόσεξε: ρελαντί γουργουρίζει και μπερδεύει, θυμίζοντας μοτέρ για "άλλη" χρήση. Λίγο γκάζι, γρυλλίζει μπάσα, ακούς τις πιστονιές. Λίγο παραπάνω, σοβαρεύει, μεστώνει. Αρπάζει το turbo, τρως κλωτσιά, και μετά ΟΥΡΛΙΑΧΤΑ μέχρι τις 6700. Εξαιρετικά κ@υλωτικά δλδ ΙΜΗΟ, τυπικός ιταλικός V6.
Με λίγα λόγια, έχοντάς τη σαν δεύτερο/τρίτο όχημα, καλοσυντηρημένη, βγάζεις γούστα μαζί της. Ζώντας υπό C.C. και χωρίς μεγάλο πλέον εισόδημα, είναι μια καλή λύση για στιλάτα στριψίματα, αγαπητέ συνστρίφτη που λες και εσύ...
Ωραίος αγώνας. Όπως είπατε αν η Φεράρι είχε κρατήσ[…]
Δεν είναι για ζωηρή οδήγηση, ίσως ξεφεύγει το D[…]
1) Μετα απο τοσα χρονια στα φορα ακομα δεν εχεις μ[…]
SHIELD: Η γεωκτιριοσύζευξη αλλάζει τη μάχη με τον[…]
Σε μας έρχονται είτε με δικές τους αεροπορικές είτ[…]
Αν γνωρίζει κάποιος για το ποιόν του συγκεκριμένου[…]